Mondotravel

8 dana

sol_116

Krstarenje Jadranom brodom Solaris

od 4.875 kn

O putovanju:

Koliko:

8 dana

Preuzmi pdf putovanja

Program putovanja:

Opći podaci: Dužina 44 m, godina gradnje 2018. 19 kabina – 39 kreveta. Svaka kabina ima svoj tuš/wc, sušilo za kosu, klima uređaj, LCD-TV, sef i mali pisaći stol.
Potpalublje: 4 kabine s francuskim ležajem, 4 dvokrevetne kabine s odvojenim krevetima, koji se po želji mogu spojiti.*

Glavna paluba: 2 kabine s francuskim ležajem, 5 dvokrevetnih kabina s odvojenim krevetima, 3 dvokrevetne kabine s odvojenim krevetima, koji se po želji mogu spojiti*, 1 trokrevetna kabina s francuskim ležajem i trećim krevetom pored.

Ostalo: Paluba za sunčanje (250 m²) sa 40 ležaljki, platforma za kupanje i vanjski tuševi na krmi. Klimatizirani salon za 40 osoba na gornjoj palubi, stolovi sa klupama i stolicama za 40 osoba u natkrivenom dijelu gornje palube iza salona, koji se ovisno o vremenu može zatvoriti ceradama. Svakodnevno čišćenje kabina i mijenjanje ručnika.

Ruta: Dubrovnik – Slano – otok Mljet – Makarska rivijera – Split – otok Hvar – otok Korčula – Dubrovnik


Subota: Dubrovnik–Slano

Od 12:00 do 14:00 sati ukrcavanje u luci Dubrovnik. Naš predstavnik dočekat će vas s pićem dobrodošlice i upoznati vas s posadom i s ostalim putnicima. Nakon zakuske, podižemo sidro i upućujemo se prema Slanom oko 16:00 sati. Prva stanica je uvala u kojoj ćemo uživati u prvom kupanju i sunčanju. Zatim nastavljamo svoj put prema Slanom. Večera na brodu i noćenje u Slanom. Želite li produžiti svoj boravak u Dubrovniku na dan dolaska, do Slanog možete stići autobusom navečer (na vlastiti trošak).

Nedjelja: Slano–otok Mljet

Nakon doručka, putujemo prema otoku Mljetu. Nakon stanke za kupanje i ručka u jednoj od bezbroj predivnih uvala polazimo prema Pomeni ili Polačama na otoku Mljetu. Mogućnost posjete nacionalnog parka (ulaznica uključuje izlet brodom na maleni otok sa samostanom, oko 17 € na licu mjesta). Preporučujemo kupanje u slanom jezeru čija je temperatura uvijek oko 2°C viša od temperature mora. Mogućnost večere i noćenje u Pomeni ili Polačama.

Ponedjeljak: otok Mljet–Makarska rivijera

„Glava u hladovini, stomak na suncu, a noge u moru“ - ovom rečenicom je naš gost opisao svoj odmor proveden u Makarskoj rivijeri. Gusta borova šuma proteže obroncima Biokova i doseže fine šljunčane plaže s kristalno čistom vodom. Nakon ručka na brodu i poduže stanke za plivanje, nastavljamo prema gradu Makarskoj ili obližnjem mjestu u kasno poslijepodne. Mogućnost večere i noćenje.

Utorak: Makarska rivijera–Split

Današnje odredište je Split, prijestolnica Dalmacije. Grad čija je prošlost duga 1700 godina, nekoć je bio palača rimskog cara Dioklecijana, a danas je pod zaštitom UNESCO-a. Nakon vođenog obilaska grada, imat ćete čitavu večer za sebe kako biste samostalno upoznali grad i uživali u živahnoj mediteranskoj atmosferi na čuvenoj splitskoj Rivi. Mogućnost večere i noćenje.

Srijeda: Split–otok Hvar

Napuštamo Split, prolazimo kroz tjesnac Splitska vrata između otoka Brača i Šolte i postavljamo pravac prema Hvaru. Putem se zaustavljamo u uvali za kupanje i sunčanje. Hvar je istoimeni glavni grad otoka i nalazi se podno tvrđave s koje se proteže krasan pogled na arhipelag Paklenih otoka. Mogućnost večere i noćenje.

Četvrtak: otok Hvar–otok Korčula

Naše današnje odredište je otok Korčula. Na putu do Korčule uživamo u podužoj stanci za kupanje, tijekom koje ćemo također ručati. Starogradska jezgra Korčule jedna je od najljepših starih gradova Dalmacije i često je nazivaju malim Dubrovnikom jer nalikuje tvrđavi. Na brodu će biti organizirana Kapetanova večera i noćenje u rodnom gradu poznatog moreplovca i pustolova Marka Pola.

Petak: otok Korčula–Dubrovnik

Usmjeravamo se prema Elafitskim otocima gdje ćemo se usidriti u jednoj od mnogobrojnih uvala i uživati u posljednjem kupanju u Jadranu i ručati. Potom se vraćamo na polazišnu točku krstarenja, odnosno u Dubrovnik. Nakon dolaska slijedi vođena tura po starogradskoj jezgri. Prošećite Stradunom, ne propustite priliku i obiđite nezaobilazne gradske zidine ili otiđite žičarom na 415 metara visok Srđ, odakle se pruža jedinstven pogled na stari grad i na more. Luka Gruž udaljena je samo nekoliko minuta autobusom do grada, čija je stanica u neposrednoj blizini našeg broda. Autobus polazi približno svakih deset minuta, cijena je 12 kuna (na kiosku) ili 15 kuna (u autobusu), posljednja vožnja u 2:00 ujutro. Mogućnost večere u Dubrovniku i noćenje.

Subota: Iskrcavanje

Nakon doručka iskrcavanje do 9:00 sati.


Polasci: 15.8., 22.8.

Cijena po osobi u dvokrevetnoj kabini, 8 dana/7 polupansiona: 4.875 kn

Ruta: Dubrovnik – Slano – otok Mljet – Makarska rivijera – Split – otok Hvar – otok Korčula – Dubrovnik

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

7 polupansiona + jedna kapetanova večera

Cijena aranžmana ne uključuje:

Lučka i boravisna pristojba plaća se na licu mjesta u iznosu od 35 eura po osobi.

Opće informacije

Često postavljena pitanja

  • Mogućnosti plaćanja

Fotografije & video

01


4

sol_116

sol_116

sol_116

Izrezak

Izrezak

sol_102

sol_102

sol_111 (1)

sol_111 (1)

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter