Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

7 dana

Preuzmi pdf putovanja

DAN 1 → NEDJELJA: SPLIT – ŠOLTA – VIS (ručak) 
Dolazak u Split u vlastitom aranžmanu. Ukrcaj na brod moguć je od 12 sati dok se u kabine može ući od 14 sati, kada se isplovljava iz luke Split. Smjestite se u kabinu i opustite prije ručka dobrodošlice. Plovidba nas vodi do Šolte, gdje ćemo napraviti prvu pauzu za kupanje u jednoj od prekrasnih uvala. Ovo je otok ilirskih legendi, antičkih ribnjaka, srednjovjekovne poezije, bogate pomorske tradicije te sve zapaženije enologije i tipičnih mediteranskih gastronomskih specijaliteta. Nastavak plovidbe prema Visu. Uplovljavanje u Vis u večernjim satima. Vis je bio nekadašnja strateški važna pomorska baza zatvorena za javnost. Zbog ove izoliranosti Vis ima posebnu čar - "Mediteran kakav je nekada bio", što ga čini zanimljivim za posjetitelje. Prošetajte prekrasnom šetnicom, pogledajte film u ljetnom kinu ili posjetite jedan od brojnih ribljih restorana. Noćenje u Visu.

DAN 2 → PONEDJELJAK: VIS – BIŠEVO – HVAR (doručak, ručak)
Nakon doručka, iskoristite slobodno vrijeme za kupanje ili za istraživanje Visa.  Predlažemo izbor jednog od dva najpopularnija izleta na Visu: odlazak na otok Biševo uz posjet Modroj špilji, veličanstvenom prirodnom fenomenu ili Military tour (uz doplatu). U slučaju da odaberete izlet u Modru špilju, do Komiže idemo organiziranim transferom taksi kombijem odakle se vozimo gliserima do Modre Špilje. Kako ponekad vremenski uvjeti mogu biti nepredvidljivi, mogućnost našeg posjeta ovisit će o tome, no o izletu ćete biti obaviješteni na vrijeme. Za Military turu u blizini broda dočekat će nas Land rover jeepovi kojima krećemo na nezaboravnu avanturu. Prva postaja je rt Stupišće gdje se nalazi nekadašnja topovsko-raketna baza. Proći ćemo kroz labirint podzemnih tunela, vidjeti ostatke topova i napuštenih skladišta. Nakon obilaska raketne baze nastavljamo vožnju do sljedećeg vojnog tunela ARK Vela glava. Obilazak tunela, zatim uspon na najvišu točku otoka Visa – vrh Hum (587 m). Uživajte u pogledu na okolni arhipelag i grad Komižu nakon čega ćemo posjetiti crkvicu Sv. Duh. Po povratku u Vis, kratki obilazak poznatoj Titovoj špilji. Povratak na brod. Ručak te isplovljavanje prema Hvaru i uživanje u opuštajućem krstarenju uz pauzu za kupanje na jednoj od prekrasnih uvala. Dolazak u grad Hvar, jedan od najljepših gradova na Jadranu. Hvar je omiljeno odredište za odmor međunarodnih zvijezda, ali ujedno je i šarmantni primorski grad s osam stoljeća starom arhitekturom. U šetnji obiđite stari grad sa slikovitim uličicama i prvo javno kazalište u Europi. Predlažemo da se popnete na hvarsku utvrdu Forticu od kuda se pruža prekrasan pogled na Hvar i Paklene otoke. Slobodno vrijeme za večeru u jednom od mnoštva restorana. Noćenje u Hvaru.

DAN 3 → UTORAK: HVAR – MLJET  (doručak, ručak, večera) 
Doručak na brodu. Isplovljavanje prema otoku Mljetu. Prije dolaska na Mljet, okupat ćemo se u jednoj od prekrasnih uvala na otoku Korčuli. U Nacionalnionalnom parku Mljet možete posjetiti slavna slana jezera i uživati u vožnji brodom na otočić Svete Marije na kojem se nalazi Benediktinski samostan, stara crkva iz 12. stoljeća (ulaznica za ulazak u Nacionalni park uz doplatu).Nakon obilaska NP Mljet, slijedi nezaboravno druženje na brodu. Usidrit ćemo se u predivnoj uvali na Mljetu te za vas organiziramo BBQ večeru na brodu uz jedan od najljepših zalazaka sunca na Jadranu. Opustite se uz glazbu, zaplešite i uživajte u noćnom kupanju pod svjetlima broda. Noćenje na Mljetu ili sidrenje u uvali ako dopuštaju vremenske prilike.

DAN 4 → SRIJEDA: NP MLJET – LASTOVO – KORČULA (doručak, ručak)
Rano ujutro plovidbu nastavljamo prema Lastovu, otoku poznatom po venecijanskoj arhitekturi iz 15. i 16. stoljeća. Uz Mljet, Lastovo je najšumovitiji hrvatski otok s više od 70% šumovite površine te je 2007. godine Lastovo proglašeno Parkom prirode. Dolazak u luku Sv. Mihajlo i šetnja do grada Lastova uz pratnju vodiča. Slobodno vrijeme za kupanje u prekrasnoj uvali. Plovidbu nastavljamo za vrijeme ručka te u poslijepodnevnim satima uplovljavamo u Korčulu, grad koji se smatra rodnim gradom slavnog istraživača Marca Pola. Uživajte u šetnji jednim od najbolje očuvanih srednjovjekovnih gradova na Mediteranu. Slobodno vrijeme iskoristite za otkrivanje grada ili uživanje u večeri u jednom od mnogih vrhunskih restorana. Predlažemo zajednički odlazak na Vinsku turu Korčule s posjetom vinariji Lovrić u Lumbardi, maloj obiteljskoj vinariji s dugogodišnjom tradicijom izrade vina (uz doplatu). Do vinarije se vozimo električnim autima s uključenim panoramskim razgledom grada. Šarmantni lokalni vozači ispričat će nam nešto o povijesti Korčule, životu na otoku i vinima na ovom području. Tijekom vožnje provest ćemo se gradom i posjetiti vidikovac Forteca. U Lumbardi vožnju nastavljamo kroz lokalne vinograde i preko dvije pješčane plaže “Vela Pržina” I “Bili Žal”. Po dolasku u vinariju domaćin će nas provesti kroz podrume i objasniti postupak izrade vina i ispričati zanimljive priče o jedinstvenom vinu „Grk“. Kušat ćemo 3 vrste vina uz domaće proizvode: pršut i sir, paprika punjena inćunima, paprika punjena sirom, inćuni i kruh. Nakon završetka degustacije, povratna vožnja do grada. Ukoliko niste zainteresirani za vinsku turu, u poslijepodnevnim satima moguća je organizacija panoramske ture grada električnim autima (uz doplatu) uz priču o povijesti grada i otoka Korčule. Polazak je ispred broda, nakon čega se vozimo zapadnom obalom Starog grada kroz centar. Vožnja se nastavlja usponom kroz šumu / park Forteca s pauzom za slikanje te šumskim predjelima do ACI Marine i ulaskom u Grad s njegove istočne strane. Noćenje u Korčuli.

DAN 5 → ČETVRTAK: KORČULA – PELJEŠAC – JELSA (doručak, ručak, večera)
Danas plovimo do Jelse, a tijekom plovidbe napravit ćemo i pauzu za kupanje na jednoj od prekrasnih uvala na Pelješcu. Jelsa na otoku Hvaru najpoznatiji je po opuštenoj atmosferi, kristalno plavom moru, prekrasnim plažama te najboljim vinarijama u regiji. Pridružite nam se u posjetu Vinariji Tomić (uz doplatu). Andro Tomić rođeni je Hvaranin koji je život posvetio vinu. Nakon dvadeset godina usavršavanja u struci na fakultetima, institutima i vinarijama u Francuskoj i drugdje, odlučio se vratiti na svoj otok i proizvoditi vlastita vina. Kušat ćemo 2 kvalitetna i 4 vrhunska vina uz kruh i domaće maslinovo ulje. U večernjim satima pripreme za svečanu kapetanovu večeru i glazbu na brodu. Noćenje u Jelsi.

DAN 6 → PETAK: JELSA – ZLATNI RAT – SPLIT (doručak, ručak, večera) 
Jutarnja plovidba prema Bolu na otoku Braču s pauzom za kupanje na najpoznatijoj plaži u Dalmaciji – Zlatni Rat (Bol), čiji se oblik neprestano mijenja pod utjecajem mora i vjetra. Iskrcaj u Bolu. Do plaže možete hodati petnaestak minuta po jednoj od najljepših šetnica na Jadranu u hladu borova ili se provozati vlakićem od centra Bola do plaže. Svakako preporučujemo i razgled ovog prekrasnog dalmatinskog mjesta. Plovidbu nastavljamo uz ručak do Splita. Slobodno popodne za istraživanje grada. Posjetite Dioklecijanovu palaču, jednu od najbolje očuvanih i najimpresivnijih građevina rimskog doba u Europi, opustite se uz  kavu na gradskoj Rivi i prošetajte ulicama stare gradske jezgre. Ne propustite "za sreću" i ispunjenje želja dotaknuti nožni prst grandioznog kipa Grgura Ninskog, rada velikog hrvatskog kipara Ivana Meštrovića. Pred Vama će se ukazati veličanstvena Zlatna vrata, koja su u rimskim vremenima vodila do Salone, najvećeg rimskog grada na istočnoj obali Jadrana, i koja je smio koristiti samo car Dioklecijan i njegova obitelj. Za večeru izaberite jedan od mnogobrojnih restorana.

DAN 7 → SUBOTA: SPLIT (doručak) 
Sve što je lijepo kratko traje pa smo tako i naše putovanje priveli kraju. Doručak te odlazak s broda do 09:00 sati. Ako ostajete u Splitu, preporučujemo šetnju Marjanom i kupanje u jednoj od uvalica ili zaigrajte „picigin“ na jednoj od najpoznatijih gradskih plaža - Bačvice. Želimo Vam sretan povratak kući ili ugodan nastavak vašeg odmora!

U SLUČAJU NAJAVE LOŠEG VREMENA KAPETAN IMA PRAVO PROMIJENITI PROGRAM RADI SIGURNOSTI PUTNIKA!


Fotografije & video

01


36

Le Cordea

krstarenje jadranom, odmor, mondo travel

Le Cordea

izleti, hrvatska, mondo travel

Le Cordea cruiser

krstarenje, hrvatska, mondo travel

Le Cordea

krstarenje, hrvatska, mondo travel

Le Cordea, paluba

krstarenje jadranom, ljeto, mondo travel

Le Cordea

izleti, hrvatska, mondo travel

Le Cordea, paluba

izleti, hrvatska, mondo travel

Le Cordea

izleti, hrvatska, mondo travel

Le Cordea , kabina sa dva odvojena kreveta

izleti, hrvatska, mondo travel

Le Cordea, primjer kabine sa dva odvojena kreveta

individualna putovanja, Mondo travel, Hrvatska

Le Cordea primjer kabine sa bračnim krevetom

krstarenje, hrvatska, mondo travel

Le Cordea primjer kabine sa bračnim krevetom

ljetovanje, individualni polasci, Hrvatska

Le Cordea , primjer kupaonice

krstarenje, hrvatska, mondo travel

Le Cordea

krstarenje, hrvatska, mondo travel

Le Cordea, blagavaonica

krstarenje, hrvatska, mondo travel

Le Cordea, vrhunska usluga tijekom krstarenja

Hrvatska, kruzer, krstarenje otocima

Le Cordea , blagavaonica, detalj

izleti, hrvatska, mondo travel

Le Cordea , paluba detalji

krstarenje, hrvatska, mondo travel

Le Cordea, paluba broda

Otok Vis, stare kamene kuće

Otok Vis

izleti, hrvatska, mondo travel

Biševo, Modra špilja

izleti, hrvatska, mondo travel

Military tura, bunker

izleti, hrvatska, mondo travel

Military tura, jeepovi

izleti, hrvatska, mondo travel

Military tura, sklonište za brodove

izleti, hrvatska, mondo travel

Military tura, razgled

Hvar, mondo travel, garantirani polasci

Hvar - Tvrđava Fortica ili španjolska tvrđava iz 16.st

Hvar, mondo travel

Hvar zvonik i gradska luka

krstarenje jadranom, ljeto, mondo travel

Mljet, otok Sv. Marije sa benediktinskim samostanom

odmori, hrvatska ljetovanje, krstarenje

Otok Mljet

odmori, hrvatska ljetovanje, krstarenje

Le Cordea, Vinska tura Korčula, električni auto

odmori, hrvatska, ljeto

Le cordea, Vinska tura Korčula

odmori, ljetovanje, jadran

Le Cordea, Vinska tura Korčula, vinski podrum

odmor,jadran, ljetovanje

Le Cordea, Vinska tura Korčula, degustacija

panorama Jelse na otoku Hvaru

Hvar, Jelsa

Jelsa

Jelsa

Otok Brač, Bol, Zlatni rat plaža

Otok Brač, Bol, Zlatni rat plaža

Otok Brač, Bol, Zlatni rat plaža

Otok Brač, Bol, Zlatni rat plaža

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj kabini s uključenim popustom 50%:

Donja kabina

Gornja kabina

Redovna cijena 5.880 kn

Redovna cijena 6.320 knMogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • 6 x noćenje u kabini s twin/double krevetom na brodu Le Cordea (premium kategorija) po osobi 
 • 4 x polupansion (doručak i ručak)
 • 2 x puni pansion (doručak, ručak i večera)
 • Piće dobrodošlice, svježe voće i keksi svaki dan
 • Korištenje ležaljki, maski za ronjenje i peraja, madraca za kupanje, sup borda, opreme za pecanje...
 • Lučke pristojbe, troškovi goriva i posade 
 • Besplatni Wi-Fi 
 • Pomoć oko prtljage, dnevno čišćenje kabina, mijenjanje ručnika jednom tjedno
 • Klima 24 sata dnevno u salonu i kabinama
 • U kabini se nalaze: sef, kupaonica, sušilo za kosu, ormar za odjeću, stolić sa stolicom

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • Boravišna pristojba 260kn po osobi/tjedno - plaćanje gotovinom na licu mjesta
 • Konzumacija pića na brodu - plaćanje gotovinom na licu mjesta zadnji dan boravka
 • Napojnice za posadu broda, preporuka 10€ po osobi/dan - plaćanje gotovinom na licu mjesta
 • Trošak prijevoza do/od broda, parking za automobil

 

Fakultativni izleti (rezervacija i plaćanje u agenciji prilikom prijave):

- Military tura Vis cca 4 h (uključena oprema: kacige i čeone lampe, jeepovi 6-8 osoba, stručno vodstvo, polazak iz Visa, minimalan broj prijavljenih 6 osoba): 380 kn po osobi

 • Modra špilja cca 1,5-2h: prijevoz gliserom od Komiže do Biševa kapaciteta do 12 osoba i ulaznica: 280 kn, djeca 6-12 god 230 kn, djeca do 6 god 180 kn; transfer do Komiže 25 kn po osobi i smjeru (minimalan broj prijavljenih 8 osoba za transfer); 
  *u slučaju nemogućnosti održavanja izleta u Modru Špilju zbog vremenskih uvjeta, agencija zadržava pravo otkaza izleta radi sigurnosti putnika te je moguć povrat iznosa nakon putovanja ili prijava na Military turu uz doplatu razlike na licu mjesta

NAPOMENA: Military tura i izlet u Modru špilju održavaju se u isto vrijeme što onemogućuje prijavu na oba izleta

- ulaznica NP Mljet: 150 kn, djeca 8-18 god 50 kn, djeca do 8 god gratis (preuzimanje besplatne ulaznice na blagajni)

- Vinska tura Korčula cca 2-2,5 h - 350 kn (minimalan broj prijavljenih 4 osobe) uključen panoramski razgled Korčule

- panoramski razgled Korčule cca 20 min: 70 kn (minimalan broj prijavljenih 4 osobe)

- posjet vinariji Tomić cca 1,5 h: 200 kn

 

Doplate i popusti:

Doplate i popusti:
• Ako osoba putuje sama, obavezna doplata 50% cijene

 

Korisne informacije:

Parking
Ako dolazite s vlastitim automobilom preporučujemo 7-dnevni parking u Acorus garaži: www.splitcarparking.com/hr/  Cijena parkinga je cca 75kn po danu, a transfer od garaže do broda je GRATIS!

Informacije o brodu:
Duljina broda 37.4 metara, Širina broda 7.80 metara
Maksimalan broj putnika 36
Glavna paluba s 10 kabina i potpalublje s 8 kabina, 1 javni sanitarni čvor na svakoj palubi
Sunčana paluba 130 m2 (s ležaljkama i separeima)

Informacije:

Napomena: minimalan broj prijavljeni putnika: 30

 

Povećanje cijene od strane agencije:

U slučaju  manjeg broja prijavljenih putnika, agencija će ponuditi mogućnost doplate za organizaciju polaska s manjim brojem putnika. O eventualnoj promijeni cijene, putnici će biti obaviješteni do 7 dana prije termina putovanja.

Ugovorom je predviđeno pravo Agencije da jednostrano poveća cijenu paket-aranžmana nakon sklapanja Ugovora, Agencija smije jednostrano povećati ugovorenu cijenu najkasnije 7 dana prije početka paket-aranžmana u bilo kojem od sljedećih slučajeva:
promjene cijene prijevoza Putnika koje su proizašle iz troškova goriva ili drugih izvora energije
promjene visine poreza ili naknada za usluge putovanja obuhvaćene Ugovorom koje određuju treće osobe koje nisu izravno uključene u izvršenje paket-aranžmana (uključujući turističke poreze, pristojbe za slijetanje ili naknade za ukrcaj ili iskrcaj u lukama i zračnim lukama),
ili promjene deviznih tečajeva koji su primjenjivi na paket-aranžman
U slučaju ovakvog jednostranog povećanja cijene paket-aranžmana, Agencija će jednostrano uvećati cijenu za cjelokupni iznos promjene odgovarajućeg parametra iz gornjih točaka te će o tome obavijestiti Ugovaratelja u pisanom obliku uz obrazloženje povećanja i izračun. Ugovaratelj i Putnici prihvaćaju takvo jednostrano povećanje ugovorene cijene ako isto iznosi do (i uključujući) 8% ugovorene ukupne cijene paket-aranžmana. Ako navedeno povećanje cijene paket-aranžmana prelazi 8% ugovorene ukupne cijene paket-aranžmana, Ugovaratelj ima pravo otkazati putovanje odnosno raskinuti Ugovor bez plaćanja naknade za raskid Ugovora. Ako Ugovaratelj u roku od 2 dana od pisane obavijesti Agencije o promjeni cijene ne dostavi Agenciji pisanu obavijest o raskidu Ugovora, smatra se da je suglasan s promjenom cijene.

Broj putnika:

Minimalni broj: 30
Maksimalni broj: 36

Odgovorni organizator:

Mondo travel d.o.o.
Opći uvjeti
Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter