Mondotravel

O putovanju:

Kada:

26.02.2023.

Koliko:

13 dana

Preuzmi pdf putovanja

Vijetnam - “morska vrata Indokine”- izdužena zemlja između Kineskog mora i Kine, dijeli  riječne obale plodnoga Mekonga s Laosom i Kambodžom. Tonkin je sjeverna regija, planinska ali i subtropska u području hanojskog bazena; toplina i vlažnost šire se kroz središnju regiju Anam do južne i tropske Cochinchin; sunce je blagonaklono svima. Transvijetnamska tura kroz živopisne krajobraze do čudesnih spomenika povijesti i kulture vodi vas kroz zemlju prekrasnih predjela i ljubaznih ljudi, koji se okreću svijetu nakon višedesetljetne izolacije.

01. dan : ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak u zračnoj luci 2 sata prije leta. Podjela putne dokumentacije.Let za Istanbul  na liniji TK1056 u 20h00.
Slijetanje u 00h11.

02.dan : ISTANBUL-SAIGON-večera
Nastavak leta za Saigon u 02h05. Slijetanje u 16h15.Nakon carinskih formalnosti vožnja prema hotelu  prolazeći pored najpozantijih građevina -Opere, vijećnice,starih hotela Continental,Caravelle, Rex.. Smještaj u sobe. Kratki odmor prije večere u lokalnom restoranu.

03.dan : SAIGON – MY THO – SAIGON- doručak,ručak
Nakon  doručka  odlazak u My Tho, glavni grad delte, 75 km južno od Saigona. Brodski izlet  deltom jedne od najvećih azijskih rijeka Mekong. Plodonosne, muljevite naplavine stvorile su bezbrojne otočiće i otoke  plodnih rižinih polja, povrtnjaka i voćnjaka. Degustacija sezonskog voća i čaja uz tradicionalnu južnjačku glazbu i pjesme. Povratak u Saigon Ručak u lokalnom restoranu,noćenje.

04.dan : SAIGON – CU CHI – SIEM REAP-doručak,ručak
Rani doručak i odlazak u centar starog Saigona.Posjetit ćete katedralu Notre Dame i zgradu pošte arhitekta Gustava Eiffela. Slijedi  razgled  ratnog muzeja a potom odlazak sjeverno od grada,u 70 km udaljeni Cu Chi – razgled labirinta od 200 km podzemnih tunela, nastalih u vrijeme američko-vijetnamskog rata. Ručak u lokalnom restoranu te  prijevoz na aerodrom.Let za Siem Reap. Nakon carinskih formalnosti prijevoz do hotela. Smještaj, noćenje.

05.dan : SIEM REAP ( ANGKOR ) - doručak,ručak
Doručak.Razgled  monumentalnog hrama Bayon s 54 tornja ukrašena golemim kmerskim glavama, južna vrata kraljevskog grada Angkor Thom  i remekdjela kmerske umjetnosti:terasa Gubavog kralja,terasa slonova… Prijepodnevni razgled završavamo sa božanskom palačom Phimen Akas, piramidom  na 3 kata koja predstavlja brdo Meru. Kmeri najstariji nastanjen narod u Indokini, ostavio nam je čuda vjerske umjetnosti u Angkoru.Ručak u lokalnom restoranu.
U poslijepodnevnim satima razgled epskog središnjeg hrama  Angkor Wat koji fascinira svojom arhitekturom i reljefima. Razgled budističkog hrama Ta Prohm iz 12.st. u kojem je snimljen filmski hit Tomb raider nakon kojeg se Angkor pročuo u svijetu.Povratak u hotel, noćenje.

06.dan :SIEM REAP- doručak,večera
Nakon doručka  razgled grada  i hrama od ružičastog pješčenjaka Bantei Srey, pravog dragulja kmerske arhitekture i skulpture, budističkog hrama Banteay  Kdei.Posjet tvrtke “Obrtnici Angkora” , nastala s ciljem oživljavanja drevne kmerske umjetnosti i obrta te poboljšanja života tisuća ljudi koji žive u ruralnim područjima. Zaposlenici s ponosom pokazuju da je kambodžansko obrtništvo još živo i kreativnije no ikad, inspirirano baštinom Angkora ali i suvremenim životnim stilom. Tu se izradjuju predmeti od svile,kamena,drva, rezbari se, oslikava,lakira..U poslijepodnevnim satima odlazak do ribarskog sela pored jezera Tonle Sap. Uz lijepi prizor zalaska sunca,posjet kućama lokalnog stanovništva a potom  povratak u hotel, večera,noćenje.

07.dan :  SIEM REAP- DANANG  - doručak, večera.
Doručak.Odlazak do lokalne tržnice i kraljevskog vrta u kojem se nalazi mala palača u kojoj boravi kralj. Palača nije otvorena za posjetitelje, ali ju je moguće promatrati izbliza. Ispred palače je veliki  vrt smješten uz rijeku stvarajući vrlo ugodan osjećaj. U njemu se nalaze dvije pagode .No, cilj turista koji ovdje dolaze je promatrati tisuće šišmiša koji tijekom dana vise na stablu iza pagode, što je vrlo rijedak fenomen. Slobodno vrijeme do prijevoza na aerodrom.Let za Danang.Po dolaksu smještaj u hotel, večera,noćenje.

08.dan :  DANANG-HOIAN – doručak , ručak
Doručak. Posjet jednoj od 5 mramornih planina (Thuy Son -voda, jedinoj koja se može posjetiti ). To je mjesto budističkog hodočašća.Slijedi razgled muzeja Cham sa  prekrasnom kolekcijom remek-djela civilizacije kraljevstva Champa. Odlazak u Hoian -ručak i  razgled grada : lokalna tržnica, hram Phuc Kien,japanski most,kuća Tan Ky, atelier za proizvodnju  svilene tkanine. Slobodno vrijeme do odlaska u hotel. Noćenje.

09.dan : HOI AN – HUE -doručak, ručak
Doručak i polazak prema mjestu Hue. Razgled kraljevske grobnice Tu Duc sa njenom tradicionalnom arhitekturom. Ručak u lokalnom restoranu. Razgled najstarije pagode Thien Mu, obilazak Carskog grada s kraljevskim palačama i svetištima. Hue je bio glavni grad vijetnamske dinastije Nguyen, iz kojeg je razdoblja ostalo puno znamenitih građevina i spomenika koji se nalaze na popisu UNESCO-a. Slijedi posjet tržnice Dong Ba i odlazak u hotel. Noćenje.

10.dan : HUE – HANOI -HALONG- doručak,ručak
Nakon doručka prijevoz na aerodrom. Let za Hanoi. Po slijetanju vožnja  prema zaljevu Halong. Usputno zaustavljanje kod  “Zajedničke kuće”.Ovdje se održavaju sastanci mjesnih starješina i uglednika na kojima se rješavaju pitanja vezana za upravu i unutarnju pravdu. Tu se odvijaju vjerske ceremonije i sve scene svakodnevnog života u vijetnamskom društvu. Može se usporediti s gradskom vijećnicom modernog grada. No, komuna je puno vrijednija od vijećnice jer je usko povezana sa svim seljanima.Posjet selu gdje se izrađuje porculansko posuđe. Tradicionalni ručak u mjestu Bac Ninh. Po dolaku u zaljev, smještaj u hotel. Noćenje.

11.dan : HALONG – HANOI – doručak,ručak
Nakon doručka  krstarenje rajskim zaljevom sa preko 2000 otoka i otočića fantastičnih oblika u odsjaju smaragdne boje mora. Zaustavljanje  kod špilje Thien Cung te vožnja do plutajućih ribarskih kućica. Ručak (morski plodovi) . Slijedi polazak za Hanoi. Smještaj u sobe a potom 1-satna  vožnja rikšama. Slobodno do  povratka u hotel.Noćenje.

12.dan : HANOI –ISTANBUL doručak,večera
Doručak, a potom  razgled grada: trg neovisnosti Ba Dinh, mauzolej Ho Hochiminh (izvana), predsjednička palača (izvana), pagoda na jednom stupu, hram Tran Quoc, hram književnosti i mnoge druge znamenitosti..Slijedi  šetnja do jezera Hoan Kiem. Razgled hrama Ngoc Son i crvenog mosta The Huc. Večera u lokalnom restoranu i prijevoz na aerodrom. Prijava na let za Istanbul – TK 165 u 22h05.

13.dan: ISTANBUL-ZAGREB
Slijetanje u 05h20. Let za Zagreb  TK1053 u 08h15. Dolazak u  Zagreb u 08h25.


Fotografije & video

01


3

Vijetnam - Halong Bay zaljev

Vijetnam putovanje, mondo travel, daleka putovanja

Vijetnam - Halong Bay zaljev

Kambodža

Kambodža

Vijetnam putovanje, mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Vijetnam - citadela carskog grada Hue

Cijena i način plaćanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

26.02.2023.

Garantirano

RASPRODANO!

2,355.83 € / 17.750 kn

zrakoplovne pristojbe, točan iznos na dan pisanja karte - 3.290 kn 436.66 €

Cijena  minimum 20 putnika: 17.750,00 kn / 2.355,82 eur
           minimum 14 putnika: 18.850,00 kn /  2.501,82 eur

Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.950,00 kn /    391,53 eur

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

  • povratnu avio kartu Zagreb-Saigon -Hanoi –Zagreb
  • avio-karte unutar programa
  • smještaj u dvokrevetnim sobama na bazi usluga navedenih u programu u hotelima 4* (lokalna kategorizacija)
  • razglede, izlete navedene u programu
  • lokalne vodiče 
  • pratioca grupe na hrvatskom jeziku

Cijena aranžmana ne uključuje:

  • zrakoplovne pristojbe ( cca 3.290,00 kn / 436,65 eur– točan iznos na dan pisanja karte)
  • troškovi vize za Vijetnam i Kambodžu
  • napojnice (cca 55 $ - plaćaju se na licu mjesta)

Informacije:

Cijena je rađena na bazi tečaja USD –EUR-HRK, na dan 11.09.2022. U slučaju povećanja zrakoplovnih pristojbi te promjene tečaja za više od 1,5% agencija zadržava pravo izmjene cijene, kao i pravo na otkaz putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenih putnika.Fiksni tečaj konverzije 7,53450.

Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa i ne odgovara za eventualne  promjene reda letenja.
Putovnica mora  vrijediti  najmanje 6  mjeseci  od  početka  putovanja.

Tečaj konverzije 1 EUR= 7,53450 kn

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

  • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter