Mondotravel
Grand Place u Bruxellesu, putoavanje Zemlje Beneluxa, putovanje autobusom

Europe

Belgija

2


putovanja

Info

Glavni grad

Bruxelles

Valuta

Euro

Populacija

11,116,243

Područje

30,688km2

Belgija

Kraljevina Belgija država je u zapadnoj Europi, graniči s Nizozemskom na sjeveru, Njemačkom na istoku, Luksemburgom na jugoistoku i Francuskom na jugozapadu, te izlazi na Sjeverno more.Kraljevina Belgija je zapadnoeuropska država prepuna romantike, bogate povijesti, izvrsne hrane i najboljih piva te naravno - čokolade! Kao jedan od glavnih centara Europske unije, Belgiju odlikuje multinacionalnost i multikulturalnost, ali i prekrasni srednjovjekovni gradovi te fantastična arhitektura. Belgiju nikako nemojte izostaviti sa svog popisa zemalja koje morate posjetiti!

Fotografije & video

01


1

Belgija, Bruxelles-Grand Place, središnji trg u Bruxellesu

Želiš posjetiti?
Grand Place u Bruxellesu, putoavanje Zemlje Beneluxa, putovanje autobusom

Belgija, Bruxelles-Grand Place, središnji trg u Bruxellesu

Što vidjeti:

Bruxelles

Glavni grad Belgije je Bruxelles, jedno od sjedišta Europske unije s najvećim broj institucija EU. Na ulicama Bruxellesa čut ćete nizozemski, francuski, njemački, ali i mnoge druge jezike zahvaljujući raznolikom stanovništvu i putnicima iz svih dijelova svijeta. Grad oduševljava svojom otvorenošću, muzejima, kulturom ispijanja piva i glavnim trgom Grand Place koji se nalazi od 1998. na UNESCO-voj listi zaštićene svjetske baštine. Kada ste u Bruxellesu obvezno isprobajte belgijske vafle s raznim preljevima, pomfit s raznim umacima i raznorazne čokoladne delicije koje vas ovdje čekaju te napravite selfie s ikonom grada - skulpturom Manneken Pis. Uz park Mini Europa, u kojem možete prošetati kroz cijelu Europu u nekoliko sati, posjetite i Atomium, odakle s 92m visine imate pogled na cijeli Bruxelles. Ukoliko putujete s djecom, nikako ne propustite Belgijski centar stripova i Prirodoslovni muzej s najvećom zbirkom dinosaura u Europi.

Bruges

Bruges je grad koji će vam zarobiti srce i šarmirati vas već na samom dolasku. Povratak u prošlost, srednjovjekovne utvrde, jezero Ljubavi, pivnice, izvrsnu hranu i još mnogo toga možete očekivati od Brugesa. Ukoliko ga posjećujete zimi nikako ne propustite adventski sajam koji je smatra jednim od najposebnijih u Europi. Jedan od najpopularnijih belgijskih gradova nalazi se i na UNESCO-voj listi svjetske baštine.

Ghent

Ghent je treći po veličini belgijski grad, s Bruxellesom i Antwerpenom povezan u tzv. Zlatni trokut - jezgru naseljenosti i gospodarstva Belgije. Unatoč tome što je grad danas značajan industrijski centar, putnicima je privlačan zbog arhitekture, gastronomske ponude i ugodne atmosfere. Kada ste u Ghentu nikako ne propustite 'crvene nosove', slasticu karakterističnu za Ghent, šetnju uz kanale i Gravensteen - srednjovjekovnu utvrdu iz 14. stoljeća u samom središtu grada.

Antwerpen

Antwerpen je drugi najveći belgijski grad i sjedište regije Flandrije. Od 19. stoljeća grad se može pohvaliti kao jedna od najvećih europskih luka. Antwerpen je poznat po muzeju Plantin-Moretus, prvom muzeju tiskarstva u svijetu. Do danas je sačuvana i povijesna jezgra grada s mnoštvom restorana i kafića, a u samom središtu je impresivna katedrala. Poznati barokni slikar Rubens živio je i djelovao u ovom gradu, mnoga djela su i do danas sačuvana, a posebno se ističe Rubenshuis, vila koju je ovaj slavni slikar dizajnirao i u kojoj je živio.

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter