Mondotravel
Putovanje u Maroko, Mondo travel, direktan let za Maroko, Marrakech

Africa & Middle East

Maroko

11


putovanja

Info

Glavni grad

Rabat

Valuta

dirham

Populacija

35,740,000

Područje

6,550km2

Maroko

Kraljevina Maroko, jedna od država Magreba, smještena je na sjeverozapadnom dijelu kontinenta Afrike. Obale Maroka su na Sredozemnom moru i Atlanskom oceanu. Od država graniči sa Alžirom i Zapadnom Afrikom te u svojem sklopu ima dvije Španjolske enklave Ceutu i Melillu. Službena religija Maroka je Islam. Maroko ima dva službena jezika - Arapski i Berberski.Na spomen neke afričke zemlje mnogi pomisle o pustinji ili prašumi, ali Maroko je poznat po nečem drugom - planinama. Gorje Atlas dijeli obalu od Sahare. Planine su dovoljno visoke da su njezini vrhunci na sjeveru pokriveni snijegom veći dio godine. Najviši vrh Maroka je na visini od 4165 metara. S njega puca pogled na cijelu zemlju. Stanovnici Maroka su Arapi i Berberi. Mnogi Berberi žive u planinskom dijelu zemlje. Posjetitelji Maroka najčešće posjećuju njegova četiri kraljevska grada, bivše glavne gradove država: Fes, Rabat, Marakeš i Meknes. Najveći grad Maroka je Casablanca.

P.S. Ukoliko se ikada nađete u Maroku zasigurno ćete barem jednom popiti njihovo omiljeno piće - čaj od mente zaslađen sa šećerom.

Fotografije & video

01


1

Maroko, crveni grad Marrakech

Želiš posjetiti?
Putovanje u Maroko, Mondo travel, direktan let za Maroko, Marrakech

Maroko, crveni grad Marrakech

Što vidjeti:

Casablanca

Najveći grad Maroka i najčešće početno mjesto za većinu turista koji pristižu u Maroko. Najveća turistička znamenitost grada je džamija Hassana II, najveća džamija Afrike. Naravno, popularnosti grada je pomogao istoimeni film iz 1942. godine.

Fez

Drugi najveći grad Maroka iza Casablance čiji je stari dio grad na listi svjetske baštine UNESCO-a. Fez je poznat i po sveučilištu Al-Karaouine, najstarijem sveučilištu na svijetu koje postoji od 859. godine. Jedna od najposjećenijih znamenitosti je štavionica kože Chouara.

Rabat

Treći najveći grad Maroka i njegov glavni grad. Najpoznatije znamenitosti su Toranj Hassan, mauzolej Mohameda V. i kraljevska palača.

Marakeš

Četvrti najveći grad kraljevine Maroko. Najpoznatiji po trgu Jemaa el-Fnaa, središtu noćnog života grada.

Meknes

Poznat po zidinama koji ga okružuju dugim oko 40 km. Stara medina dio je UNESCO-ve svjetske baštine. Najpoznatija znamenitost grada su vrata Bab al-Mansour.

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter