Mondotravel
Dubai Marina, putovanje u Dubai, Emirati, grupni polasci, daleka putovanja

Asia

Ujedinjeni Arapski Emirati

5


putovanja

Info

Glavni grad

Abu Dhabi

Valuta

dirham UAE

Populacija

9,599,353

Područje

83,600km2

Ujedinjeni Arapski Emirati

Ujedinjeni Arapski Emirati nalaze u Jugozapadnoj Aziji, na Arapskom poluotoku. Graniče s Omanom i sa Saudijskom Arabijom, te se sastoje od sedam emirata. Naravno, dva najpoznatija su Dubai i Abu Dhabi, a to su ujedno i neka od najpopularnijih turističkih odredišta u svijetu!Iako pješčana pustinja zauzima veći dio zemlje, Ujedinjeni Arapski Emirati imaju puno toga za ponuditi! Riječ je o velikoj gospodarskoj sili s jednako predivnim obalama i plažama, pustinjama i oazama te čak planinama. Također, ovdje su deve nacionalni simbol te su uvijek bile od velike važnosti za arapski narod. Ono što svakako morate imati na umu prilikom posjeta Ujedinjenim Arapskim Emirate je da iako su vrlo gostoljubiv narod prema turistima, morate svakako poštivati običaje, kulturu, tradiciju i zakone koji su diktirani poviješću i religijom ove zemlje!

P.S. Gastronomska ponuda je san snova! Stvarno možete isprobati toliko finih i drugačijih jela, a ako ste pak izbirljivi po tom pitanju, bez brige, ovdje također možete naći burek i ćevape!

Fotografije & video

01


3

Dubai, Dubai marina, naselje grada na umjetnom kanalu puno nebodera

Želiš posjetiti?
Dubai Marina, putovanje u Dubai, Emirati, grupni polasci, daleka putovanja

Dubai, Dubai marina, naselje grada na umjetnom kanalu puno nebodera

slika deve, Putovanje u Dubai, Emirati, grupni polasci, daleka putovanja

Dubai, deva uz panoramu nebodera

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Što vidjeti:

Dubai

Iako ima dugu povijest, moderni Dubai je bio taj koji je doslovno niknuo iz pustinje krajem prošlog stoljeća, a danas je najnaseljeniji grad Ujedinjenih Arapskih Emirata. Moderna arhitektura koja naprosto ostavlja bez daha zaštitni je znak ovog grada, a najprepoznatljivi simbol je dakako Burj Khalifa! Tu je pregršt sadržaja zbog kojih je Dubai prava turistička oaza, tako da odabir ove destinacije za vaše iduće putovanje itekako je odlična ideja.

Abu Dhabi

Ovo je grad s prekrasno uređenim parkovima, visokim modernim neboderima, veličanstvenom marinom i divnim plažama. Upravo su se lokacije ovog grada često našle u pozadini nekih od najpoznatijih holivudskih franšiza kao što 'Ratovi zvijezda', 'Brzi i žestoki' te 'Seks i grad'. No, najpoznatija atrakcija Abu Dhabija je veličanstvena Sheikh Zayed džamija, koju definitivno morate posjetiti!

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter