Mondotravel
Angkor Wat

Asia

Kambodža

2


putovanja

Info

Glavni grad

Phnom Penh

Valuta

kambodžanski rijal

Populacija

13,363,421

Područje

181,040km2

Kambodža

Kraljevina Kambodža je država u jugoistočnoj Aziji. Na jugozapadu izlazi na Tajlandski zaljev, dio Južnog kineskog mora i Tihog oceana. Graniči na zapadu i sjeveru s Tajlandom, na sjeveru s Laosom te na istoku i jugu s Vijetnamom. Zastava Kambodže je jedina zastava na svijetu na kojoj se nalazi građevina (Angkor Wat).Mala zemlja velike povijesti, smještena između Tajlanda, Laosa i Vijetnama, Kambodža ima nešto što je čini autentičnijom i primamljivijom od ostalih zemalja u regiji. Posjet hramu Angkor Wat, koji je jedan od svjetskih čuda i simbol Kambodže, svakako je obavezan! Iz kambodžanske kuhinje je najpoznatije jelo amok – meso i pikantni začini, riža, kikiriki i jaja u kokosovom mlijeku, posluženi u zdjeli napravljenoj od listova banana. Kroz Kambodžu protiče i dio rijeke Mekonga, jedne od najdužih azijskih rijeka, a posebna atrakcija je jezero Tonle Sap.

P.S. Po staroj tradiciji, u Kambodži se ne slave rođendani. Veliki broj starijeg stanovništa možda ni ne zna kada im je rođendan.

Fotografije & video

01


1

Angkor Wat

Želiš posjetiti?
Angkor Wat

Angkor Wat

Što vidjeti:

Phnom Penh

Glavni grad Kambodže i ima oko 1.502,000 stanovnika. Najnapučeniji je grad te odličan primjer kako prometni kaos može savršeno funkcionirati. Grad je političko i kulturno središte sa sveučilištem, kraljevskom knjižnicom i mnogim drugim znamenitostima. Nazivaju ga Parizom istoka ili Biserom Azije zbog francuskog utjecaja na arhitekturu i dizajn. Grad je poznat po svojoj Ka Tieu juhi s rižinim rezancima no ako ste malo hrabriji svakako probajte grickalice kao što su prženi cvrčci, žohari ili tarantule…

Siem Reap

Najpopularnije turističko odredište te jedan od najbrže rastućih gradova u Kambodži. Siem Reap ima kolonijalnu i kinesku arhitekturu. U okolici grada nalaze se ribarska sela, rižina polja te ornitološki rezervat nedaleko od jezera Tonlé Sap. Nedaleko od grada nalazi se glavna i najpopularnija atrakcija Kambodže- hramovi Angkor, remek djelo kmerske arhitekture koji se od 1992. nalaze pod zaštitom UNESCO-a.

Angkor

Jedno je od najznačajnijih arheoloških nalazišta u jugoistočnoj Aziji te se prostire na površini od preko 400 km2. Glavni hram Angkor Wat je jedan je od najfascinantnijih i najvećih vjerskih spomenika na svijetu te najznačajniji simbol Kambodže koji se nalazi i na državnoj zastavi.

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter