Mondotravel
Kenija - Diani beach

Africa & Middle East

Kenija

4


putovanja

Info

Glavni grad

Nairobi

Valuta

kenijski šiling

Populacija

47,564,296

Područje

580,367km2

Kenija

Republika Kenija nalazi se u istočnoj Africi. Graniči s Ugandom, Tanzanijom, Etiopijom, Somalijom i Južnim Sudanom te ima izlaz na Indijski ocean, ali i na jezero Viktorija. Glavni i najveći grad Kenije je Nairobi, dok je najstariji grad i prvi glavni grad bio Mombasa. Dva su službena jezika – engleski i swahili. Također, ova prekrasna zemlja pripada najstarijim naseljenim područjima Zemlje!Kenija je zemlja čije prirodne ljepote očaravaju na prvi pogled! Netaknuta priroda te životinjsko carstvo koje uključuje nosoroge, bizone, lavove, slonove i leoparde garantiraju pustolovinu života ako se odlučite na posjet Keniji. Tako su upravo turizam i proizvodnja kave najjače industrije ove zemlje. No, ono najpohvalnije je svakako to da je lov zakonom zabranjen te da se životinje i priroda nastoje sačuvati i zaštiti što je bolje moguće. Također, ovo je zemlja poznata po tome što vrlo često proizvodi i neke od najboljih trkača svijeta!

P.S. Gastronomska ponuda u Keniji je itekako bogata jer brojne različite zajednice imaju svoja domaća jela tako da ćete sigurno uvijek pronaći nešto novo i fino za probati!

Fotografije & video

01


3

Kenija - Diani beach

Želiš posjetiti?
Kenija - Diani beach

Kenija - Diani beach

Kenija - Maasai

Kenija - Maasai

Kenija - žirafe

Kenija - žirafe

Što vidjeti:

Mombasa

Mombasa je smještena uz obale indijskog oceana, drugi je grad po veličini u Keniji i najznačajnija pomorska luka, a nalazi se na otoku koji je mostom povezan sa kopnom. Nekada je bila dio prosperitetne regije Swahili coast koja je bila trgovačko središte Afrike, Arabije i Azije. Danas je grad užurbano središte sa pogledom na impozantnu portugalsku tvrđavu fort Jesus koja je stoljećima bila najvažnija strateška građevina na obali istočne Afrike. Najpopularnije odredište u blizini Mombase je plaža Diani koja pruža prekrasan, idiličan odmor na bijelom pijesku i toplom moru zaštićenom obalnim grebenom.

Nairobi

Glavni grad Kenije, Nairobi, jedan je od najvećih i najutjecajnijih gradova u Africi, važno trgovačko i financijsko regionalno središte. Jedini je grad na svijetu s nacionalnim parkom na pragu, a zračna luka Jomo Kenyatta udaljena je samo pola sata od centra grada. Nairobi je središte istočne Afrike te je prepun je jedinstvenih atrakcija, od živahnih tržnica do fascinantnih povijesnih mjesta kao što je muzej Karen Blixen. Ime je dobio prema rupama sa vodom ' enkare nyarobi što u prijevodu znači mjesto hladnih voda pa su ulice i parkovi grada bogati zelenilom.
Danas Nairobi postaje moderan grad s visokim neboderima i impozantnom arhitekturom.

Diani Beach

Plaža Diani glavna je plaža na obali Indijskog oceana u Keniji. Nalazi se 30 kilometara južno od Mombase, u obližnjoj županiji Kwale. Proglašena je vodećom afričkom plažom po peti put od 2015. godine. Duga je 17 km od rijeke Kongo do plaže Galu na jugu. Autohtoni stanovnici tog područja su Digo, jedni od 9 etničkih zajednica znana pod imenom Mjikenda. Danas to područje uključuje Kenijce razne nacionalnosti koji su emigrirali privučeni prilikom da nađu posao u turizmu. Sa populacijom preko 100.000 stanovnika Diani urbano područje najveće je na Kenijskoj obali i dio je predgrađa grada Mombase.

NP Istočni Tsavo

Tsavo je najveći nacionalni park u Keniji (Istočno Tsavo je 13,747 četvornih km, a Zapad 9065 četvornih km) Drugo, sa sigurnošću možemo reći da park zauzima strateški položaj na pola puta između dva najveća grada Kenije - Nairobija i Mombasa. Ova okolnost omogućuje uključivanje ovog parka u cjeloviti safari obilazak kenijskih nacionalnih parkova, ali i u mogućnosti za lijeni - odmor na plaži na obali + 2 - 3 dana safarija. Pored toga, Tsavo je poznato i po kanibal lavovima (Tsavo men eaters), koji su pojeli puno radnika tijekom izgradnje željeznice između Mombase i Nairobija u kolonijalno doba.

Istočni Tsavo

Područje Istočnog Tsava, u stvari, je suha savana, koja je okružena grmljem i mnogim močvarama. Samo je južni dio nacionalnog parka , gdje rijeka teče, otvoren za posjetu. Stoga turisti ne vole ulaziti u ove krajeve uskraćujući sebi užitak uživanja u jedinstvenom pogledu na taj kraj. Ovdje je najveća visoravan na planeti - visoravan Yatta, formiran od ohlađene lave. Kako bi posjetitelji u potpunosti uživali u divljini, u blizini postoji poseban kamp u kojem se i noću mogu gledati afričke životinje satima: bivoli, invalonske antilope, kudu, vodene koze i tako dalje. U Istočnom Tsavu možete vidjeti slonove, nojeve, hipo-e, geparde, lavove, žirafe, stada zebri i antilopa. U blizini vodopada nalazi se rezervat crnih nosoroga. Ovdje su stvoreni svi uvjeti za povećanje populacije ovih životinja, jer je zbog lovokradica njihov broj smanjen na pedeset posto. U ovom dijelu parka nalazi se mjesto gniježđenja za mnoge ptice selice koje dolaze iz Europe krajem listopada.

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter