Mondotravel
Mondo Travel beta

Imate komentar? Javite nam se!

Sejšeli

Africa & Middle East

Sejšeli

12


putovanja

Facts

Capital

Victoria

Currency

sejšelska rupija

Population

81,188

Area

455km2

About Sejšeli

Sejšeli su otočna država u zapadnom Indijskom oceanu, udaljena oko 1.600 km od obale Afrike, sjeveroistočno od Madagaskara. Okružuju ih sljedeće otočne države i teritoriji: Mauricijus i Reunion na jugu, Komori na jugozapadu i Maldivi na sjeveroistoku.Arhipelag se sastoji od 115 otoka od kojih su 33 naseljena. Otoci koji čine srce arhipelaga i gdje su smješteni hoteli su Mahé, Praslin, La Digue. Nisu ni koraljnog ni vulkanskog porijekla, nego se sastoje od granita. Ostali otoci su većinom koraljnog porijekla.

Vremenska razlika: +2/+3 u odnosu na Hrvatsku
Valuta: sejšelska rupija (SCR), 1 EUR= cca 19 SCR

KOMBINACIJA OTOKA:
Ukoliko se ne možete odlučiti na kojem ćete otoku boraviti moguća je kombinacija otoka kao i jednodnevni izleti na jedan od otoka. Glavni otoci Mahe, Praslin i La Digue na kojemu se nalazi jedna od najfotografiranijih plaža na svijetu: Anse Source D'Argent. Transfer Između toka Mahe i Praslin mogući su brodovima Cat Cocos (voze 2-3 puta dnevno, vožnja traje oko 50 min), a između otoka Praslin i La Digue trajektom (nekoliko puta dnevno, vožnja traje oko 15 min). Umjesto plovidbe Cat Cocosom može se rezervirati let s Air Seychelles (let traje oko 15 min, moguć je samo između otoka mahe i Praslin. Na otocima postoji mogućnost transfera autobusom i privatnih transfera.

Let:
Zrakoplovne kompanije s polascima iz Zagreba s minimalno 1 presjedanjem: Qatar Airways, Emirates, Turkish Airlines
Minimalno trajanje leta: cca13 hrs
Cijena od 5100 kn
*cijena, uvjeti ovise o raspoloživosti i terminu putovanja, zrakoplovnom prijevozniku i redu letenja

Photo & Video gallery

01


3

Sejšeli

Wanna go there?
Sejšeli

Sejšeli

Sejšeli

Sejšeli

Sejšeli

Sejšeli

What to see:

Mahé

Mahé je najveći otok, mjeri 32 x 8 kilometara i najnaseljeniji je otok gdje živi čak 90 posto svih stanovnika. Na ovom otoku također se nalazi glavni grad Victoria gdje je i glavna luka te aerodrom. Spektakularni otok štite dosta visoke planine, koje se rasprostiru do 905 m u visinu. U unutrašnjosti možemo pronaći bujne tropske šume, a na otoku ima čak 75 prekrasnih plaža! Otok štiti i koraljni greben zato je voda u laguni plitka, mirna i čarobne tirkizne boje.

Praslin

Drugi najveći otok Sejšela (1 sata vožnje brodom ili 15 minuta leta avionom od otoka Mahé). Praslin je sve što si zamišljate pod imenom tropski otok iz snova, a dojmit će vas također bogatstvo biljnog i životinjskog carstva, kojeg možete pronaći na tako ograničenom području. Bijeli pijesak uz more krase tamne stijene granitskog sastava, a u pozadini bliješti toplo, tirkizno more. Na koraljnim grebenima živi preko 900 vrsta riba, koralja i drugih šarenih životinja. Unutrašnjost prekriva netaknuta šuma, a ovdje se nalazi i prekrasna Vallee de Mai – šuma palmi, koja je zaštićena od UNESCA. To je jedino mjesto na svijetu gdje ćete naći palmu coco-de-mer.

La Digue

Na ovom rajskom otoku ćete moći raditi apsolutno ništa - ostat će vam jedino uživanje u skoro nevjerojatnoj tropskoj ljepoti i harmoniji. Najbolji način kretanja po otoku jest bicikl jer većina cesti nije popločena. Lokalni stanovnici bave se turizmom ili tradicionalnim ribolovom. Malen otočić je vjerojatno najviše fotografiran na svijetu. Ovdje žive vrlo rijetke ptice, priroda je zaista netaknuta. Na stare plantaže možete se dovesti kočijom. Plaže štite koraljni grebeni, a po bijelom pijesku je položen ružičasti granit, koji crveno zažari pri sunčevom zalasku. Do otoka Mahe ima 3 sata vožnje brodom ili 15 minuta leta avionom, a do Praslina ima 30 minuta.

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter