Mondotravel
plaža i hram, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Asia

Indonezija

1


putovanja

Info

Glavni grad

Jakarta

Valuta

indonezijska rupija

Populacija

267,670,543

Područje

1,904,569km2

Indonezija

Republika Indonezija je najveća otočna država na svijetu. Nalazi se u jugoistočnoj Aziji i djelomice u Oceaniji. Na otoku Timoru ima kopnenu granicu s Istočnim Timorom, na Borneu s Malezijom, a na Novoj Gvineji s Papuom Novom Gvinejom.Povijest ove zemlje seže jako daleko – skoro pa dva milijuna godina! Naime, na Javi su pronađeni ostatci jednog od najstarijih praljudi, a već otprilike 2000.g.pr.Kr. su uspostavljene trgovačke veze s Indijom i Kinom. Indonezija spada pod Pacifički vatreni prsten te tako ima oko 400 vulkana, od kojih je nekih 150 još uvijek aktivno – što je zapravo oko 75 posto svih aktivnih vulkana na Zemlji! Jedna vrlo zanimljiva činjenica je da je ovaj narod itekako fanatičan kada je u pitanju igra badmintona te često osvajaju i olimpijske medalje u tom sportu!

P.S. Indonezijska kuhinja varira od regije do regije, a tradicionalna jela često uključuju rižu s ribom ili piletinom te povrće, začine i kokosovo mlijeko.

Fotografije & video

01


1

Bali, plaža i hram na otočiću

Želiš posjetiti?
plaža i hram, Mondo travel, daleka putovanja, garantirani polazak

Bali, plaža i hram na otočiću

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter