Mondotravel
Madagaskar, baobab, vođene ture, grupni polasci, garantirana putovanja

Africa & Middle East

Madagaskar

1


putovanja

Info

Glavni grad

Antananarivo

Valuta

malgaški arijari

Populacija

26,262,313

Područje

587,041km2

Madagaskar

Daleki, čarobni Madagaskar je otočna država, a ujedno i najveći otok u Indijskom oceanu, ili kako ga mnogi vole nazivati - osmim kontinentom. Također ga zovu i 'Veliki crveni otok' zbog karakteristične boje tla. Madagaskar je od afričkog kopna odvojen Mozambičkim kanalom.Taj otok je poznat po lemurima i baobamom, stablom koje je nacionalni simbol otoka (dostiže visinu i do 18 metara). Za ovo drvo važi i naziv 'drvo okrenuto naopako', zbog svojih specifičnih grana, koje podsjećaju na korjenje. Baobab je vrlo važna biljka za Madagaskar jer se koristi za izradu papira, dok su listovi i plodovi jestivi. Od voća vrlo je popularna azijska trešnja lychee. Trešnje se jedu oguljene, a kako su bogate vitaminom C, samo devet bobica zadovoljit će dnevnu ljudsku potrebu za ovim vitaminom! Na Madagaskaru nema klasičnih godišnjih doba već se razdoblja u godini dijele na kišnu i sušnu sezonu. Kišna sezona je obično od studenog do travnja dok je ostali dio godine uglavnom sušna sezona. Ako se uputite van većih gradova vidjet ćete puno plantaža riže, vanilije, kave, manga, banana, koji su prvenstveno namijenjeni za osobne potrebe i prehranjivanje. Glavni jezici su malgaški i francuski. Stanovnici uglavnom ne znaju engleski, pa ako niste govornik francuskog teško ćete se sporazumjeti s njima. Otok na sjeveroistoku Madagaskara, Sainte Marie (Nosy Boraha) poznat je po tome da su na njemu nekada živjeli pravi gusari, ali i otok koji okružuje koraljni greben. Na krajnjem sjeveru otoka je gorje Tsaratanana čiji je vrh Maromokotro s 2886m i ujedno najviša točka Madagaskara. Dodajte tu prašume, koraljne grebene i plaže i imate zaista puno razloga za put do jugoistoka Afrike!

P.S. Na Madagaskaru živi najmanji lemur na svijetu težak svega 30 grama. Zebu, životinja nalik domaćem govedu, smatra se svetom životinjom kao i simbolom bogatstva za stanovnike.

Fotografije & video

01


3

Madagaskar, baobab, zovu ga i drvo života kako čuva vodu u deblu

Želiš posjetiti?
Madagaskar, baobab, vođene ture, grupni polasci, garantirana putovanja

Madagaskar, baobab, zovu ga i drvo života kako čuva vodu u deblu

Madagaskar, lemurski majmun, vođene ture, grupni polasci, garantirana putovanja

Madagaskar, lemurski majmun, jedna od brojnih vrsta lemura koji žive na otoku

Madagaskar, cvjetovi lopoča, vođene ture, grupni polasci, garantirana putovanja

Madagaskar, branje sjemenki cvjetovi lopoča

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter