Mondotravel
Mondo Travel beta

Imate komentar? Javite nam se!

Doha

Asia

Katar

0


putovanja

Facts

Capital

Doha

Currency

katarski rijal

Population

2,641,669

Area

11,581km2

About Katar

Katar se nalazi u jugozapadnoj Aziji, na Arapskom poluotoku. Riječ je o emiratu, a posljednjih 150 godina politički najmoćnija obitelj je Al-Thani, koja i danas vlada ovom zemljom, dok je naftna industrija najjača katarska gospodarska sila. Također, ovo je jedna od najbogatijih država svijeta!Ovo područje prvi put je naseljeno prije čak 50 tisuća godina, te je poprilično ravno. Naime, Katar nema baš ni brežuljaka, a kamoli brda, gora ili pak planina. Uz to, nema ni šuma. Ovo je zemlja u kojoj muškarci brojčano nadmašuju žene s omjerom 3:1. Katarski narod itekako uživa u pecanju i kampiranju, ali i u vrlo modernoj arhitekturi te se mogu pohvaliti i s time da je Katar jedna od najsigurnijih zemalja za život.

P.S. Na katarsku kuhinju utječu kuhinje bliskih država, te je riječ o pravom bogatstvu jela i ponudi u kojoj će svatko nešto fino pronaći. Također, poznata je i po mješavini raznih začina koji su odličan dodatak pregrštu ukusnih katarskih jela.

Photo & Video gallery

Doha

Doha

Doha - Pearl and oyster fountain in Corniche

Doha - Pearl and oyster fountain in Corniche

Doha Qatar

Doha Qatar

What to see:

Doha

Glavni i najveći grad Katara u kojemu živi velika većina stanovništva nalazi se na obali Perzijskog zaljeva. Doha je utemeljena 1850. godine pod imenom Al-Bida. Riječ je o vrlo urbaniziranom i modernom gradu kojeg turisti naprosto obožavaju! Jedne od najvećih atrakcija su Biser-Katara, briljantna konstrukcija koja predstavlja moćnu prošlost ove zemlje u industriji bisera, i Aspire Park, u kojemu se nalazi Aspire toranj visok 330 metara s kojega se pruža očaravajući pogled.

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter