Mondotravel
Mondo Travel beta

Imate komentar? Javite nam se!

Stockholm

Europe

Švedska

3


putovanja

Facts

Capital

Stockholm

Currency

švedska kruna

Population

10,302,984

Area

450,295km2

About Švedska

Prekrasna Švedska spada u jednu vrlo rijetku kategoriju, kako u svijetu, tako i u Europi, a to je kategorija kraljevine. Tako se kraljevina Švedska nalazi na sjeveru Europi te na obali Baltičkog mora, a graniči s Finskom te još dvijema kraljevinama – Norveškom i Danskom (s kojom je spojena Oresundskim mostom).Kraljevina Švedska poznata je po svojim prirodnim ljepotama, pa je tako čak dvije trećine zemlje pokriveno šumama kojima se slobodno kreće nekoliko stotina tisuća losova! Također, Švedska je po površini jedna od najvećih europskih zemalja, a njezinu divnu prirodu krasi čak 95 tisuća jezera. Šveđani su itekako svjesni kakvim ljepotama su okruženi te pod svaku cijenu to žele i očuvati. Oni su zapravo toliko dobri u recikliranju da često znaju i uvoziti otpad iz drugih zemalja. S druge pak strane, neki od najpoznatijih švedskih 'izvoza' zasigurno su ABBA, Ikea, Volvo, Nobelova nagrada i Pipi Duga Čarapa.

P.S. Šveđani se posebno vole zasladiti jednim tradicionalnim kolačem u obliku punjenih peciva – semlom, odnosno semlorom. Njih se čak 20 milijuna godišnje pojede u Kraljevini!

Photo & Video gallery

01


3

Stockholm

Wanna go there?
Stockholm

Stockholm

Stockholm

Stockholm

Stockholm

Stockholm

What to see:

Stockholm

Glavni grad Švedske očarava na prvi pogled, te ga se znanazivati i 'Venecijom Sjevera'. Stockholm je izgrađen na 14 otoka koji su povezani s 57 mostova, a njegovo ime prvi put se upotrijebilo davne 1252. godine! Stari dio Stockholma – Gamla Stan, jedan je od najbolje očuvanih povijesnih četvrti u Europi te je jednostavno nezaobilazan dio ovog prekrasnog grada u koji ćete se zaljubiti na prvi pogled.

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter