Mondotravel
Jadran

Europe

Hrvatska

376


putovanja

Info

Glavni grad

Zagreb

Valuta

kuna (HRK)

Populacija

4,493,312

Područje

56,542km2

Hrvatska

Hrvatska je zemlja koja privlači svojim kristalno plavim morem, više od 1000 otoka, povijesnim lokacijama, netaknutim parkovima prirode, izvrsnom gastronomijom. Umjereno kontinentalna i blaga sredozemlja klima nudi mogućnosti za posjet kroz cijelu godinu.Hrvatska obala duga je 6278 km, od čega 1880 km otpada na kopnenu obalu, a 4398 km na otoke, otočiće i hridi. Hrvatska ima ukupno 1244 otoka, otočića i hridi. Najveći su otoci Krk i Cres. Naseljeno je 47 otoka.
Dinara je najviši vrh 1831 metara nadmorske visine.
Slavonske ravnice neistražena je Hrvatska gdje možete posjetiti dvorce, muzeje, parkove, obiteljska imanja, vinarije.
Advent u Zagrebu, tri godine za redom bilo je najbolji Božićni festival u Europi.
Rijeka - Europaska prijestolnica kulture 2020., ugledna je titula i europski kulturni projekt koja nudi cjelogodišnji kulturno umjetnički programFotografije & video

Jadran

Jadran

Dubrovnik mondo travel

Dubrovnik

Što vidjeti:

Zagreb

ZAGREB - je glavni grad Republike Hrvatske, i najveći grad u Hrvatskoj po broju stanovnika. Nalazi se na jugozapadnom rubu Panonske nizine na prosječnoj nadmorskoj visini od 122 m, podno južnih padina Medvednice, na lijevoj i desnoj obali rijeke Save.

Plitvička jezera

PLITVIČKA JEZERA – najveći, najstariji i najposjećeniji hrvatski nacionalni park. Prekrasna geološka i hidrogeološka krška pojava, koja predstavlja šumovit planinski kraj u kojem se nalazi 16 jezera različite veličine, ispunjenima kristalnom modro/zelenom vodom.

Rabac

RABAC je hrvatsko naselje u Istarskoj županiji. Nalazi se uz Kvarnerski zaljev, blizu Labina. Lijepe uvale i pitoma kraja mami turiste od svakuda.

Daruvar

DARUVAR – grad u središnjem dijelu Hrvatske. Poznat po svojim toplicama koje su na istom mjestu bile izgrađene prije 2000 godina. Spoj zelenila i gradske arhitekture, kulturološka šarolikost i plodna vinogorja samo su neki od razloga koji su pridonijeli toj laskavoj tituli.

Dubrovnik

DUBROVNIK - grad na jugu Hrvatske. Ime je dobio po hrastovoj šumi, dubravi. Nevjerojatna arhitektura, stara gradska jezgra, čisto, plavo more i još mnogo drugih atrakcija očekuje vas u ‘’Biseru Jadrana’’. Jedan od najposjećenijih destinacija, ne samo u Hrvatskoj već u Europi.

Otok Lošinj

OTOK LOŠINJ - je otok na Kvarneru, pruža se 31 km u smjeru sjeverozapad – jugoistok. Mali Lošinj ima prosječno godišnje oko 100 vedrih dana. Zbog pogodne klime Mali i Veli Lošinj su 1892. g. proglašeni klimatskim lječilištem i oporavilištem.

Krapinske toplice

KRAPINSKE TOPLICE - čuveno termalno lječilište i jedan od najidiličnijih kutaka Hrvatskog Zagorja, smještene među pitomim zagorskim "bregima". Ova općina ima mnogo toga za ponuditi među čemu je najpoznatije lječilište Krapinske Toplice. Pored lječilišta, Krapinske Toplice imaju i bogatu povijest i brojna nalazišta.

Marija Bistrica

MARIJA BISTRICA - proteže se od sjeveroistočnog obronka Medvednice prema sjeveru do rijeke Krapine, s istočne strane omeđena je potokom Žitomirka, a na zapadnoj strani potokom Pinja. Svetište u Mariji Bistrici postalo je nacionalno svetište još 1715. godine, kada je Hrvatski sabor podigao veliki zavjetni oltar.

Matulji

MATULJI – se nalaze u zaleđu Opatijske rivijere. Najpoznatija je po svojim zvončarima, imaju čak 9 različitih grupa.

Opatija

OPATIJA - smještena podno planine i parka prirode Učka. Svojom tradicijom i izgledom izdvaja se od ostalih turističkih gradova. Pruža izvrstan odabir za odmor ljeti i zimi.

Primošten

PRIMOŠTEN - je smješten na malenom otočiću koji je nasipom spojen s kopnom. Sačuvao je atmosferu i sva arhitektonska obilježja srednjovjekovnog mediteranskog ribarskog naselja. Prirodno zaklonjena od vjetrova, okružena prizorima vinograda satkanih od kamenih saća i prekrasnim plažama

Sveti Martin na Muri

SVETI MARTIN NA MURI - smještena je na najsjevernijoj točki Republike Hrvatske. Smješten u dolini između zadnjih sjevernih brežuljaka međimurskih gorica prema rijeci Muri, Sv. Martin na Muri jedna je od najstarijih župa i naselja u ovom dijelu Međimurja. Poznata je destinacija jer posjeduje brojne prirodne ljepote koje mogu posjetiti a najviše je razvijen kupališni turizam.

Donja Stubica

DONJA STUBICA - smještena je u centralnom dijelu sjevernih padina Medvednce. Donja Stubica grad tradicijske vrijednosti, bogat kulturnih i povijesnih sadržaja. Što posjetiti: Kuću Matije Gupca i Živi arhiv Gupčeve lipe u Hižakovcu.

Tuheljske toplice

TUHELJ - Tuhelj je mala općina smještena na sjeveru Središnje Hrvatske. Najpoznatije je po susjednom naselju Tuheljske Toplice koje je sjajno lječilište i mjesto za odmor.

Vodice

VODICE - su dobile ime po izvorima vode a razvile su se upravo na ovome mjestu zahvaljujući bunarima. Grad se nalazi sjeverno od Šibenika i južno od Murtera. Poznat je po svojim prekrasnim plažama, mirnim uvalama i mnoštvom događanja tokom ljetnih dana.

otok Pag

OTOK PAG - jedini hrvatski otok koji je podijeljen između dvije županije, Sjeverni dio otoka (Grad Novalja) nalazi se u Ličko-senjskoj, a južni (Grad Pag, Općina Kolan i Općina Povljana) u Zadarskoj županiji. svojim izgledom podsjeća na površinu Mjeseca i gotovo je cijeli prekriven posolicom koju bura iz Velebitskog kanala raznosi po otoku. Poznat je po paškom siru, čipki i soli.

Novigrad

Novigrad se nalazi na zapadnoj obali Istarskog poluotoka,te je u prošlosti bio poznat kao ribarski grad.

Poreč

POREČ - grad smješten na zapadnoj obali poluotoka Istre. Zbog svog izvanrednog geografskog položaja, te prirodnih i kulturnih ljepota, danas je, jedan od najjačih turističkih centara u Hrvatskoj. U Poreču se nalazi Eufrazijeva bazilika jedan je od najljepših sačuvanih spomenika rane bizantske umjetnosti na Sredozemlju. Izgrađena je u 6. stoljeću na mjestu ranokršćanske crkve. Od 1997.g. upisana je na popis UNESCO-ve svjetske baštine.

Brijuni

NP BRIJUNI - Brijuni su otočje i nacionalni park u Jadranskom moru, na hrvatskom dijelu Jadrana, nasuprot mjesta Fažana. To je skupina od 14 otoka i otočića i hridi. Zahvaljujući svojoj razvedenoj obali, povijesti, raznovrsnoj flori i fauni, zbog čega Brijune znaju zvati "raj na Zemlji"

Duga uvala

DUGA UVALA – turističko naselje u uvali Vinjole. Na sjeveroistočnoj strani se nalazi naselje za odmor djece i mladih,a na jugozapadnoj obali objekti namijenjeni za odmor turista. Područje je okruženo prekrasnim prirodnim plažama i uvalama.

Mošćenička Draga

MOŠĆENIČKA DRAGA - je malo ribarsko mjesto u Istri koje se nalazi ispod brda na kojemu se nalazi srednjovjekovni gradić Mošćenice, po kojemu je i samo mjesto dobilo ime u dodiru drage s morem.

Lovran

LOVRAN - je gradić u Primorsko-goranskoj županiji, na istočnoj obali poluotoka Istre. Grad je duge i bogate prošlosti sa stogodišnjom tradicijom u turizmu.

Ičići

IČIĆI - malo turističko mjesto sa svega 800 stanovnika, smješteno u Kvarnerskom zaljevu.U srednjem vijeku je bilo poznato po luci za utovar drva, a danas su poznati nautički centar.

Kraljevica

KRALJEVICA - nalazi se u Primorsko-goranskoj županiji, 20 km južnije od Rijeke. Kraljevičko podmorje krije kip svetog Nikole na dubini od 17 m.

otok Krk

OTOK KRK – uz otok Cres je najveći otok u Jadranskom moru, smješten na krajnjem sjeveru Jadrana čini ga "prvim" otokom, odnosno najbližim otokom za sve posjetitelje koji dolaze s kontinenta, a željni su mediteranskog ugođaja.

Dramalj

DRAMALJ - naselje sjeverno od Crikvenice. Priroda je prema Dramlju blagonaklona - mediteranska klima, bujna vegetacija, čisto more i obilje sunčanih sati dodatni su bonus za svakog gosta koji ga odabere za svoju destinaciju.

Crikvenica

CRIKVENICA - je grad u zapadnoj Hrvatskoj, točnije u Kvarnerskome zaljevu. Spoj morskog krajolika, zaleđe punog zelenila i kontinentalni šumski predio sa savršenom klimom koja osvježava ljeti.

Selce

SELCE - skrivene i razvedene uvale, more toliko čisto da možete vidjeti rakove kako se igraju na morskom dnu i plaže na kojima ćete doživjeti neponovljive morske avanture – to je Selce

otok Rab

OTOK RAB - je otok na istočnoj strani Jadranskog mora. Nalazi na izuzetno povoljnom geografsko-prometnom i geografsko-turističkom položaju u odnosu na europsko i domaće turističko tržište.

Privlaka

PRIVLAKA - nalazi se u Zadarskoj županiji, a poznata je po poluotoku pjeskovitog tla 7 km dužine i 4 km širine.

Zaton

ZATON - turističko naselje između Zadra, Privlake i NIna, bogato raznim rekrecijskim saržajima za cijelu obitelj.

Petrčane

PETRČANE - naselje smješteno između dva grada duge tradicije i slavne prošlosti, Zadra i Nina. Na malenom otočiću usred plitke lagune nalazi se starogradska jezgra gradića Nina. U njemu je najmanja katedrala na svijetu i krunidbena crkva sv. Nikole.

Zadar

ZADAR - najveći grad Sjeverne Dalmacije. Tisućljetna povijest utkana u njegovim ulicama i utjecaj različitih naroda ostavili su bogat trag koji svakodnevno privlači sve veći broj ljudi.

Dugi otok

DUGI OTOK - otok osebujnosti i kontrasta, pripada zadarskoj otočnoj skupini sjevernodalmatinskih otoka. Ova otočka ljepotica idealno je mjesto za kupanje i uživanje u čistoći mora i ljepoti prirode.

otok Ugljan

OTOK UGLJAN - najbliži je otok zadarskog arhipelaga, točno preko puta grada Zadra. Na otoku se nalaze mjesta : Kali i Kukljica.

Sv. Filip i Jakov

SV. FILIP I JAKOV - na obali Pašmanskog kanala, između Zadra i Biograda. Poznat po nekadašnjim ljetnikovcima i perivojima zadarskih plemića a danas spoj veličanstvene dalmatinske prirode kulturne baštine i modernog načina života.

Biograd na Moru

BIOGRAD NA MORU – grad smješten na obali i poluotoku, okovan prekrasnim šljunčanim plažama s puno sadržaja i borovom šumom. Uvijek su dobro došli istraživači kulturne i povijesne baštine. Jedna od omiljenih destinacije sjeverne Dalmacije za ljetovanje.

Pirovac

PIROVAC - staro je dalmatinsko naselje smješteno u Pirovačkom zaljevu. Priroda ga je obdarila smještajući ga na obalu između mora i Vranskog jezera. Nalazi se u zaljevu kojeg karakterizira neobična činjenica da je more unutar njega 4 stupnja toplije od prosjeka Jadranskog mora.

Šibenik

ŠIBENIK - jedan od najstarijih hrvatskih samorodnih gradova na Jadranu. Bogat poviješću i kulturnom baštinom, a ujedno okružen prekrasnom prirodom.

Seget Donji

SIGET DONJI - nalazi se zapadno od Trogira, na kojeg se nastavlja i predstavlja prirodni produžetak. Zahvaljujući blagoj klimi, stanovništvo se bavi poljoprivredom i ribarstvom. Iznimno pogodna destinacija za obitelj zbog svojih plaža, sadržaja i šetnice skroz do naselja Medena.

Trogir

TROGIR - svojim većim dijelom smješten je na malenom otoku. Jednim pješačkim i jednim većim kamenim mostom za vozila spojen je s kopnom, i kamenim mostom s otokom Čiovo. Stara gradska jezgra na otočiću, na UNESCO-ovu popisu svjetske kulturne baštine od 1997.

Kaštel Štafilić

Kaštel Štafilić jedan je od sedam naselja u dalmatinskih Kaštela u Kaštelanskom zaljevu.

otok Brač

OTOK BRAČ - je najveći srednjodalmatinski otok, pripada najsunčanijem jadranskom području s oko 2700 sunčanih sati godišnje. Odlikuje se razvedenošću, osobito s brojnim dubokim i privlačnim uvalama u sjeveroistočnom i jugozapadnom dijelu otoka. Sjeverna je obala niža i razvedenija, dok je južna strmija i u većem dijelu nerazvedena . Osim po svojim prirodnim ljepotama na čelu s plažom Zlatni rat, Brač je poznat i po drugim zanimljivostima.

otok Hvar

OTOK HVAR - pripada skupini srednjodalmatinskih otoka. Zbog velikoga broja sunčanih dana, često se naziva i Sunčani Hvar. Zahvaljujući blagoj klimi, toplim zimama i ugodnim ljetima, domaćin je brojnim gostima, znanstvenicima i putnicima namjernicima koji su privučeni raskošnom mediteranskom prirodom, bogatom tradicijom i noćnim životom. Hvar se danas smatra jednim od deset najljepših otoka na svijetu.

otok Vis

OTOK VIS - istureni hrvatski otok u Jadranskom moru stvoren po mjeri čovjeka. Mjesto netaknute prirode, skrivenih uvala i otočića daleko od glasnih turista, prebukiranih plaža i restorana.

Omiš

OMIŠ - mali dalmatinski grad na ušću rijeke Cetine. Jedinstven spoj rijeke Cetine, mora i planina. Od ozloglašenog gusarskog gnijezda u prošlosti do turističke rivijere iznimne ljepote koja predstavlja utočište za one koje traže predah od modernog životnog ritma.

Brela

Brela, malo turističko mjesto na Makarskoj rivijeri. Uz kristalno bistro more i 6 km šljunčanih plaža, miris i ljepotu guste borove šume nudi poseban odmor za svakoga tko tamo dođe.

Baška Voda

BAŠKA VODA – nalazi se podno planine Biokovo, na zapadnom dijelu Makarskog primorja. Bogatstvo sadržaja za odmor i rekreaciju, prekrasne plaže, razne sportske terene, škole ronjenja, vezove za nautičare u proširenoj luci. Večernje i noćne sate ispunjavaju bogati kulturno-zabavni program u središtu mjesta.

Makarska

MAKARSKA - smještena podno planine Biokovo. Središte je Makarskog primorja, mikroregije koja se proteže od Brela na zapadu do Gradca na istoku. Najpoznatije je turističko odredište hrvatskog priobalja zbog svojih prirodnih i klimatskih karakteristika. Sunce je obasjava više od 2750 sati godišnje, s temperaturom zraka višom od 20°C od lipnja do rujna, a prozirno more od lipnja do listopada ima temperaturu iznad 20°C.

Tučepi

TUČEPI – nalazi se na istočnom je djelu Makarskog primorja. Poznato je po najdužoj plaži (3km) uz koju se nalazi prekrasna šetnica u aleji borova.

Igrane

IGRANE - su živopisno naselje Makarskog primorja. Nizovi starih obnovljenih kuća na strmom obronku, s novoizgrađenim čine skladnu cjelinu naselja koje se spušta prema moru, luci i dugoj šljunčanoj i pješčanoj plaži.

Živogošće

ŽIVOGOŠĆE - priobalno naselje u Makarskom primorju, koje administrativno pripada općini Podgora. Sastoji se od tri manja, nepovezana mjesta na obali: Porat – Mala Duba – Blato. Prirodne ljepote maslinika i borove šume, koji su se nadvili nad sitno šljunkovite plaže, 6 km međusobno povezanih plaža, čisto i nezagađeno more, a sve to smješteno u podnožju visoke planine.

Gradac

GRADAC – je najjužnije naselje u Makarske rivijere. Krase ga bogata povijest , prekrasna pridoda i iznimna ponuda sportsko rekreativnog sadržaja.

Pelješac

POLUOTOK PELJEŠAC - drugi po veličini hrvatski poluotok (nakon Istre) koji se smjestio na jugu Hrvatske. Vrlo razveden, najvećim dijelom šumovit, s obalom punom plaža, grebena, uvala i fjordova. Također je najtopliji prostor hrvatskog primorja na kojem cvate mirisni vrt mediterana prepun badema, oraha, smokava, šipaka, agruma i kivija.

otok Korčula

OTOK KORČULA - Srednjedalmatinski otok pruža se usporedno s nedalekim kopnom smjerom zapad-istok. Otok je dobro razveden nizom zaljeva i uvala. Ovdje je značajan "zdravstveni turizam" zbog blage klime, čistog zraka i mora, te ljekovitog mulja na nekoliko otočnih lokaliteta. Otok Korčula danas predstavlja jedinstveni spoj prekrasne prirode, tisućljetne kulturne tradicije i povijesti te modernog turizma.

otok Lastovo

OTOK LASTOVO - nalazi se 14 km južno od otoka Korčule, jugozapadno od poluotoka Pelješca i otoka Mljeta.

Slano

SLANO - se nalazi u istoimenom zaljevu, sjeverozapadno od Dubrovnika. Jedno od najslikovitijih mjesta dubrovačke rivijere, smješteno u pitomoj uvali, 1,5 km dugom, sa lijepom plažom, gustom borovom šumom i maslinicima, dugom kulturnom tradicijom i brojnim povijesnim spomenicima, od prapovijesti do one nedavne.

otok Koločep

KOLOČEP - Koločep je otok u Elafitskim otocima, a ujedno najjužniji i najrazvedeniji hrvatski naseljeni otok smješten je zapadno od Dubrovnika. Otok pokriven gustom borovom šumom čije se grane spuštaju do same površine mora i s brojnim skrivenim uvalama.

Fažana

FAŽANA - je mirno ribarsko mjestašce smještena na jugozapadnom dijelu zapadne obale Istre u Fažanskom kanalu, idealno pozicionirano na obali ispred brijunskog arhipelaga. Predivne plaže s kristalno čistim morem.

Baško Polje

BAŠKO POLJE - naselje Baško polje nalazi se svega par kilometara od centra Baške vode, koja je smještena u središnjem dijelu hrvatske obale Jadranskog mora,točnije u srednjoj Dalmaciji. Poznata je najviše po restoranima, plažama i gustom borovom šumom, te ju čini idealnom destinacijom za obitelji.

Savudrija

SAVUDRIJA - naselje koje se nalazi u Istri, uz samo granicu sa Slovenijom. Sa svojim svjetionikom, to je nazapadnija točka u Hrvatskoj.

otok Murter

OTOK MURTER - je sjevernodalmatinski otok, značajna turistička destinacija s brojnim kulturno-povijesnim znamenitostima, prirodnim plažama i nenaseljenim otocima u neposrednoj blizini.

Tisno

Tisno je naselje na otoku Murteru i kratkim mostom povezan je sa kopnom.

Novi Vinodolski

NOVI VINODOSLKI - izrastao je iz utvrde zvane Novigrad, a kasnije se proširio uz morsku obalu i postao je turistički grad.
To je mjesto na strmom brežuljku, iznad ušća Suhe Ričine, u jugoistočnom kraju Vinodolske doline. Poslovična gostoljubivost lokalnog stanovništva, kristalno bistro more, raznovrsne plaže, strujanje gorskog zraka iz visokih šuma neposrednog zaleđa, uređene biciklističke i planinarske staze, vidikovci i šetnice samo su neke od prednosti ovog grada. Poznat po Vinodoslkom zakonu, jedan od najvažnijih kulturnih spomenika i europskih srednjovjekovnih dokumenata; Internationalnom ljetnom Karnevalu koji se održava početkom srpnja; Izbor Ružice Vinodola, krajem kolovoza, suvremena fešta, nadahnuta vinodolskom prošloću bezanu za berbu grožđa.

Medulin

MEDULIN - naselje u Istarskoj županiji, nedaleko od grada Pule, spada u najvažnija turistička odredišta Istre sa bogatom ribarskom tradicijom.
Osim samog naselja Medulin, poznat je i medulinski zaljev s netaknutom prirodom i plažama s borovim šumama idealnim za odmor obitelji s djecom.

Umag

UMAG - grad koji se nalazi na zapadnoj obali Istre, samo 10-ak km od granice sa Slovenijom.

otok Lopud

OTOK LOPUD - Dragulj elafitskog otočja koji se prostire sjeverozapadno od stare jezgre grada Dubrovnika.Lopud je najrazvijeniji otok u skupini Elafita, a gospodarstvo se zasniva na turizmu ugostiteljstvu,ribarstvu,poljodjelstvu i vinogradarstvu.

Rovinj

ROVINJ - grad u Istri na zapadnoj obali. Poznati turistički centar, smjestio se sjeverno od Limskog kanala.

Starigrad Paklenica

STARIGRAD PAKLENICA - središte Pakleničke rivijere koji je nastao na temeljima drevnog antičkog grada Argyruntuma. Ono nije samo ugodno ljetovalište, već i tradicionalno okupljalište planinara i alpinista, pustolova i znanstvenika te svih ljubitelja prirode koji dolaze uživati u ljepotama Paklenice i Velebita.

Novalja

NOVALJA - grad na otoku Pagu. Idealna je destinacija za posjet plaži Zrće.

Drvenik

DRVENIK - malo je naselje na Makarskoj rivijeri od kuda vozi trajekt na otok Hvar, samo 30 km od centra Makarske. Stanovništvo ovog kraja se bavi ribarstvom, vinogradarstvom, maslinarstvom i turizmom.

Motovun

MOTOVUN – nalazi se u sjevernom dijelu Istre, iznad doline rijeke Mirne. Najbolje je sačuvana srednjovjekovna istarska utvrda, koja se razvila na vrhu strmog brežuljka. Ono što ovaj kraj čine posebnim su biološke raznolikosti, bogat biljni svijet te osobita mikroklimatska obilježja. Bujna vegetacija koja se prostire na proplancima povezujući se u jedinstveni svijet flore i faune.

Karlovac

KARLOVAC - je grad u središnjoj Hrvatskoj. Smješten je na dinarskom rubu Panonske nizine, a upravo s karlovačkog područja počinje bregoviti i planinski dio prema Mediteranu. Nalazi se na raskrižju važnih cestovnih i željezničkih pravaca iz Zagreba prema Rijeci i Splitu. Uz mnogobrojne parkove i zelene površine, zbog čega nosi epitet "grada parkova",[1] osobitost Karlovca su čak četiri rijeke koje prolaze kroz grad − Korana, Kupa, Dobra i Mrežnica po kojima je poznat kao grad na četiri rijeke.
Što posjetiti? Jedini akvarij riječne ribe u Hrvatskoj- Aquatika; Stari Grad Dubovac; Zvijezdu (centar grada), Folginovo kupalište; Muzej domovinskom ratu - Turanj

Ribnik (Ozalj)

Ribnik je malo mjesto koje se nalazi na brežuljku pored Ozlja.

Pula

PULA - najveći grad u Istri. Pula obiluje mjestima koje trebate posjetiti i doživjeti: Augustov hram i forum, Slavoluk Sergijevaca, Pulska Arena, Aquarium Pula i plaža Gortanova Uvala.

Buje

BUJE - se nalazi u sjeverozapadnoj Istri, 13 km do Umaga, na brijegu visine 222 m sa kojeg puca pogled na obližnje brežuljke i zelena polja.

Vrsar

VRSAR - smješten na samom ulasku u Limski zaljev, u Istarskoj županiji.Malo ribarsko i turističko mjesto bogato raznoraznim aktivnostima.

Osijek

OSIJEK - grad smješten u istočnoj Hrvatskoj,te najveći grad Slavonije.

Kopački rit

KOPAČKI RIT - Park prirode Kopački rit je poplavno područje u Baranji,na sjeveroistoku Hrvatske,smješten između riijeke Dunav i Drave.To je najstariji park prirode u Hrvatskoj.

Đakovo

ĐAKOVO - grad u Istočnoj Hrvatskoj, koji pripada Osječko-baranjskoj županiji,te nosi titulu "Srce Slavonije".

Ilok

ILOK - najistočniji grad u Hrvatskoj,a pripada Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Vukovar

VUKOVAR - stari barokni grad,te najveća hrvatska riječna luka na Dunavu.

Split

SPLIT - najveći grad u Dalmaciji, te po broju stanovnika drugi najveći u Hrvatskoj.Tu se nalazi jedna od vodećih putničkih luka na Mediteranu.

otok Cres

OTOK CRES - najveći je hrvatski otok smješten u Kvarnerskom zaljevu.Poznat je po staništu bjeloglavih supova, a stanovništvo se bavi maslinarstvom,ribarstovom,turizmom,te preradom ljekovitog bilja.

Nacionalni park Krka

NACIONALNI PARK KRKA - nacionalni park u Hrvatskoj poznat po velikom broju jezera i slapova.Ime je dobio po rijeci Krka koja je i sam dio parka.

Gorski kotar

GORSKI KOTAR - sastavni dio Primorsko-goranske županije,a središte te regije je grad Delnice.

Plat

PLAT - naselje u općini Župa-dubrovačka u Dubrovačko-neretvanskoj županiji,svega 13 km udaljenost od centra Dubrovnika.

otok Mljet

OTOK MLJET - osmi po veličini otok u Hrvatskoj, pripada dubrovačkoj skupini otoka, te je najveći otok na tom području.
On je ujedno nazeleniji i najšumovitiji hrvatski otok,a još davne 1960. godine je proglašen Nacionalnim parkom.

Mlini

MLINI - naselje u općini Župa dubrovačka u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.Naselje je udaljeno svega 11 km od samog centra Dubrovnika.

Stari Grad, otok Hvar

STARI GRAD,OTOK HVAR - je grad na otoku Hvaru, smješten u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Rogoznica

ROGOZNICA - malo mediteransko mjesto,smješteno u središtu Dalmacije, te spada pod Šibensko-kninsku županiju.
Poznata je kao nautičko središte Mediterana,te je jedna od najljepših luka,Marina Frapa.

Podgora

PODGORA - mjesto i općina u Splitsko-dalmatinskoj županiji.Spada pod Makarsku rivijeru,a do samom centra Makarske je udaljenost svega 20 min vožnje.

Pakoštane

PAKOŠTANE - malo dalmatinsko mjesto u Zadarskoj županiji, smješteno u srcu Dalamcije,između mora i Vranskog jezera.

Slunj

SLUNJ - gradić koji se smjestio na obali rijeke Slunjčice i Korane u blizini grada Karlovca.

Senj

SENJ - najstariji grad sjevernog Jadrana.Simbol grada je tvrđava Nehaj, iz koje su poznati senjski uskoci branili grad od Mlečana i Turaka.

Fužine

FUŽINE - smještene u Gorskom Kotaru, okružene crnogoričnom šumom i jezerom Bajer.

Rijeka

RIJEKA - najveća hrvatska luka, te treći po veličini grad u Hrvatskoj.

Čakovec

ČAKOVEC - grad u sjevernoj Hrvatskoj i sjedište Međimurske županije.

Trakošćan

TRAKOŠČAN - je jedan od najaktraktivnijih dvoraca u Hrvatskoj,a nalazi se u Hrvatskom zagorju.

Ika

IKA -

Varaždin

VARAŽDIN - grad u sjevernoj Hrvatskoj, poznat kao barokna prijestolnica Hrvatske.

Istra

ISTRA - najveći poluotok Jadranskog mora, a smješten je na teritoriju Hrvatske, Slovenije i jednim dijelom Italije, što ga čini najbližom mediteranskom destinacijom zemljama srednje Europe.

Podaca

PODACA - je malo turističko naselje, smještena u Makarskom primorju. Udaljena svega 35 km od Makarske.

NP Sjeverni Velebit

Omiljene planinarske staze sa predivnim vidikovcima.

Gospić

Gospić se nalazi u Lici uz rijeku Novčicu. Smješten na iznad 500 metera razine more. Dan Grada Gospića je 22.srpnja - blagdan Svete Marije Magdalene. Gospiće se nalazi 10ak km od Velebita. Za posjeta Gospiću obavezno treba posjetiti: Memorijalni centar Nikola Tesla u Smiljanu i Rodnu kuću Ane Starčevića u Velikom Žitniku,

Lika

Lika se nalazi u Ličko-senjskoj županiji i najveća je hrvatska županija. Glavno sjedište je Gospić. Što posjetiti: Nacionalni Park Sjeverni Velebit, Memorijalni centar Nikole Tesle u Smiljanima, Spomen dom Ante Starčevića, Muzej Like u Gospiću, Muzej Gacke u Otočcu, Gradski muzej Senj i Tvrđavu Nehaj u Senju

Karlobag

Karlobag je mjesto gastronomskih, te delicija mediteranskog i kontinentalnog Velebitskog stila, s bogatom i raznolikom kulinarskom ponudom. Klima je mediteranska, Prosječna temperatura ljeti 28°C a ljetna temperatura mora je oko 24°C.

Kumrovec

Kumrovec, malo selo koje mnogi znaju po mjestu rođenja Josipa Broza Tita.

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter