Mondotravel
Namibija - Windhoek

Africa & Middle East

Namibija

0


putovanja

Info

Glavni grad

Windhoek

Valuta

namibijski dolar

Populacija

2,606,971

Područje

825,615km2

Namibija

Republika Namibija nalazi se u južnoj Africi, na obali Atlantika. Graniči s Angolom, Zambijom, Bocvanom i Južnoafričkom Republikom. Namibija spada među mlađe svjetske države jer je neovisnost od Južne Afrike stekla tek 1990. godine.Riječ je o jednoj od najnenaseljenijih zemalja u svijetu, a razlog tomu je što velik dio teritorija čini pustinja Namib. Naravno, i samo ime ove očaravajuće zemlje je proizašlo iz pustinjskog imena. Namibija je ujedno i dom najvećoj slobodnoj populaciji geparda! Zanimljivo je da iako je engleski jedan od službenih jezika ove zemlje, većina ljudi će puno radije pričati Afrikaans ili pak njemački jezik. Glavni grad Windhoek je nezaobilazna postaja prilikom posjeta Namibiji te je zbog brojnih muzeja i znamenitosti savršeno mjesto za pobliže upoznati bogatu povijest i kulturu ove zemlje.

P.S. Kako su Namibiju tijekom 19. stoljeća naseljavali germanski kolonizatori, tako je njihov utjecaj na namibijsku kuhinju i dalje opipljiv, i to posebno u obliku popularnog bečkog šnicla!

Fotografije & video

01


1

Namibija - Windhoek

Želiš posjetiti?
Namibija - Windhoek

Namibija - Windhoek

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter