Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

2 dana

Preuzmi pdf putovanja

1.dan ZAGREB – KLAGENFURT-VILLACH-BLED  
Polazak autobusom u 05:00h s dogovorenog mjesta u Zagrebu (točno mjesto polaska u završnoj obavijesti prije putovanja). Vožnja kroz Sloveniju i Austriju do Klagenfurta, glavnog grada Koruške. Po dolasku pješački razgled grada: stara i nova vijećnica - palača Landhaus - Neuer Platz s fontanom Lindwurm (simbolom Klagenfurta)- Alter Platz. Slobodno vrijeme za obilazak štandova božićnog sajma te osobne programe. Nastavak puta do Villacha, drugog  najvećeg koruškog grada kojeg krasi jedan od najljepših austrijskih božićnih sajmova. Šetnja gradskim centrom te slobodno vrijeme za uživanje u posebnoj blagdanskoj atmosferi. Vožnja do bajkovitog Bleda, smještnog u srcu slovenskih Alpi. Smještaj u hotel i noćenje.

2. dan BLED – LJUBLJANA-  ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Slijedi  panoramska vožnja oko jezera nakon koje slijedi slobodno vrijeme za posjet Bledskom dvorcu, otočiću sa crkvom sv. Marije ili kavicu i poznate kremšnite. Nastavak vožnje prema Ljubljani. Po dolasku, slijedi šetnja gradom uz obilazak najpoznatijih znamenitosti: barokna zgrada gradske vijećnice, centralna tržnica, katedrala Sv. Nikole, Zmajski most, Prešernov trg, Tromostovje… Slobodno vrijeme za uživanje u okićenim ulicama, kuhanom vinom i božićnim štandovima, a svakako preporučamo romantičnu vožnju brodom po Ljubljanici uz kuhano vino odakle možete uživati u drugačijoj perspektivi grada. Polazak prema Zagrebu. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.

***Važna napomena: redoslijed obilazaka je podložan promjenama ovisno o prometu i procjeni pratitelja putovanja


Fotografije & video

01


8

Bled, zima

Bled, zima

Bled, zima

Ljubljana, Advent

Ljubljana, Advent

Ljubljana

Ljubljana

Bled

Bled

fontana Lindwurm, simbol grada, autobusna putovanja, Mondo travel, europska putovanja

Austrija, Klagenfurt - fontana Lindwurm, simbol grada

Ljubljana - panorama

Ljubljana - panorama

Ljubljana, Advent

Ljubljana, Advent

panoramski pogled grada Villacha, autobusna putovanja, Mondo travel, europska putovanja

Austrija, Villach- grad u Koruškoj u čijoj je neposrednoj blizini mnoštvo jezera

First minute cijena je važeća do popunjenja određenog broja mjesta.

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • Prijevoz  turističkim autobusom
 • Turističkog pratitelja tijekom putovanja
 • Sve razglede prema programu
 • noćenje s doručkom u hotelu Ribno 4* na bledu
 • Razgledavanja prema programu
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Doplate i popusti:

Fakultativni program:

 • Vožnja brodom po Ljubljanici : 7 € (okvirna cijena)
 • Vožnja pletnom po bledskom jezeru 12 € + ulaznica u crkvu 6 € (okvirna cijena)
 • Ulaznica za Ljubljanski dvorac s uspinjačom : 15 € (okvirna cijena)


Doplate 

 • Doplata za jednokrevetnu sobu: 290 kuna
 •  boravišna pristojba: 3,13 EUR po osobi- OBAVEZNA DOPLATA
 • Doplata za večeru u hotelu: 60 kn po osobi

Popusti:

Popust za dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju:  50 kn 

Informacije:

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.

 • sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
 • sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn
 • sjedala iza drugih vrata doplata po osobi 100 kn
 • bilo koje drugo sjedalo po odabiru – 50 kn

VAŽNE INFORMACIJE:

Završno pismo dostavljamo Vam mailom  najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument  u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl. )
Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:  

Za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje!

COVID 19 važne informacije:

SLOVENIJA: http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/upozorenja/slovenija,120.html

AUSTRIJA:http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/upozorenja/austrija,2.html

UPLATE I REZERVACIJE:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimum 30% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije minimum 21 dan dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.  U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili ukoliko Vam je to nezgodno, barem da nas o uplati obavijestite mailom kako bismo je evidentirali te Vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena!) Potom 48 sati prije putovanja završno pismo. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja. 

VAŽNO!  COVID 19:

 Putnici iz Hrvatske i drugih zemalja EU mogu putovati u Austriju na putovanja koja uključuju noćenja u hotelima samo pod slijedećim uvjetima: da imaju potvrdu o primljenoj drugoj dozi cjepiva priznatog u EU (cjepivo primljeno najkasnije 14 dana prije ulaska u Austriju) ili da imaju potvrdu o ozdravljenju od Covida 19 (protok vremena ozdravljenja ne smije biti dulji od 6 mjeseci).

Od 08.11.2021. Austrija primjenjuje pravilo 2G i nije više moguće ući u hotele na osnovi negativnog PCR ili brzog  antigenskog testa. Djeca mlađa od 12 godina izuzeta su od ovih pravila.

Covid potvrde su obavezne za ulazak u hotele, restorane, barove, kazališta, muzeje, javni prijevoz itd.  U javnom prijevozu, trgovinama, muzejima i drugim zatvorenim prozorima obavezne su FFP2 maske. Potvrde su obavezne na svim događanjima ili skupovima s više od 25 odraslih osoba. Potvrde na njemačkom ili engleskom jeziku  mogu biti u obliku EU digitalne covid potvrde ili potvrde u tiskanom papirnatom obliku. Informacije su prema stanju na dan 11.11.2021. i mogu biti podložne promjenama. Molimo da se o pravilima za putovanje u Austriju informirate i na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija: https://www.mvp.hr

Broj putnika:

Minimalni broj: 40
Maksimalni broj: 45

Odgovorni organizator:

Mondo travel d.o.o.
Opći uvjeti
Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Rezervacija BEZ finacijskih rizika - COVID 19!
 • Ako za putovanje piše da je garantirano, ide li se bez obzira na COVID situaciju?
 • Kakve su epidemiološke mjere poduzete vezano za autobusna putovanja?
 • Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter