Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

4 dana

Preuzmi pdf putovanja

Program putovanja:

Vodimo Vas u posjet najljepšim adventskim sajmovima Europe. Osjetite francuski šarm kroz ponudu najorginalnijih suvenira, doživite atmosferu prekrasno okićenih gradova i stvorite uspomenu za pamćenje.

1. dan ZAGREB – STUTTGART – HOTEL
Polazak u 05:0h s dogovorenog mjesta u Zagrebu. (točno mjesta polaska u završnoj obavijesti prije putovanja). Vožnja kroz Sloveniju, Austriju i Njemačku do Stuttgarta – grada kulture I automobila. Prije svega, poznat kao dom Mercedes Benza, Porschea i Boscha, ali ne treba zaboraviti niti na njegove slavne stanovnike poput književnika Fridricha Schillera i filozofa Georga Wilhelma Friedricha Hegela. Grad s preko 250 kazališta i opera te preko 400 fontana zasigurno zaslužuje posebno mjesto na listi ljubitelja putovanja. Prošetat ćemo centrom grada te vidjeti neke od znamenitosti: Stiftskirche, Schillerplatz, Fruchtkasten, Alte Kanzlei, Wilhelmpalais, Königsbau, Markthalle nakon čega slijedi slobodno vrijeme za osobne programe: posjete muzejima, shopping ili jednostavno upijanje atmosfere u jednom od prekrasnih parkova uz Pinot Noir koji dolazi iz okolnih vinograda. U dogovoreno vrijeme nastavak putovanja prema Strasbourgu. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan FREIBURG – RIQUEWIHR – COLMAR 
Doručak. Polazak prema gradiću Freiburg koji nosi nadimak "Dragulj Schwarzwalda". Iako je tijekom Drugog svjetskog rata bio gotovo razoren, polako i precizno je sagrađen do posljednjeg detalja pa danas nosi titulu kao jedan od najljepših srednjovjekovnih gradova u Europi koji ima i najveći broj sunčanih dana u Njemačkoj. Slobodno vrijeme. Nastavak izleta vožnjom kroz bogatu vinorodnu regiju punu malih tipičnih alzaških sela. Stajemo u dragulju spomenute regije gdje ćemo napraviti kraću foto pauzu i uživati u predivnoj atmosferi i idiličnom ozračju. Uske uličice, drvene kućice, prekrasno ukrašeni balkoni samo su dio ambijenta koji je služio kao scenografija za vrijeme snimanja nekoliko filmova. Nastavak putovanja do gradića Colmar, smještenog u podnožju planine Vogezi na rijeci Laugh, koja je kanalom povezana s Rajnom. Posjet gradu Colmaru s poznatim motivima kuća s drvenim gredama, a povijesna jezgra je zanimljiva kombinacija njemačkog i francuskog utjecaja. Razgled grada: glavni trg, tipične ulice Rue des Marchands i Rue Merciere – kuća stare carine – dominikanska crkva – „mala Venecija“ okružena kanalima –kuća s kamenim glavama – crkva sv.Martina. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za uživanje u atmosferi. Slobodno vrijeme za doživljaj adventskog Colmara. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan HEIDELBERG (fakultativni izlet)– STRASBOURG 
Doručak. Predlažemo poludnevni izlet u Heidelberg koji je smješten na rijeci Neckar i naseljen još od prapovijesnog doba. Heidelberg je puno više od sveučilišnog grada čije Sveučilište datira još iz 14. stoljeća, u kojem će posjetitelji moći uživati u pogledu na kraljevsku rezidenciju. Kraljevska rezidencija uzdiže se 70m iznad rijeke Neckar na strmini Hausberga Dvorac. Susjedne zgrade zajedno zajedno s dvorcem I Starim mostom preko rijeke Neckar uistinu se ubrajaju u najdojmljivije prizore koji se mogu vidjeti na putovanju kroz Njemačku. U centru starog grada nalazi se tržnica s jednom od najljepših fontana u Heidelbergu, s otmjenim kućama, brojnim kafićima i još više malih prodavaonica. Preporučamo i šetnju do žitne tržnice, koja je za mnoge najljepši trg u Heidelbergu. Nakon pauze za ručak slijedi ugodna vožnja do Strasbourga. Susret s ostallum putnicima te razgled grada. Posjet Strasbourgu, gradu s jednim od najpoznatijih božićnih sajmova Europe. Prekrasno ukrašene fasade kuća s drvenim gredama, česti su ukrasi u obliku velikih figura na fasadama, čarobna četvrt Mala Francuska i slavna katedrala čine povijesnu jezgru Strasbourga. Razgled grada započinjemo posjetom katedrali Notre Dame, jednoj od klasičnih katedrala Francuske. Šetnja do Guthenberovog trga, trgovačke kuće Kammerzel, crkve sv. Tome i mostova i kanala na rijeci Ill. Moguća fakultativna vožnja brodom kanalima uz povijesnu jezgru i četvrt Europske zajednice. Uživanje u adventskoj atmosferi jednog od najljepše uređenih europskih gradova. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan ULM – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela, odlazak do Ulma rodnog grada Alberta Einsteina. Grad kojeg Dunav dijeli na novi dio koji se nalazi u Bavarskoj i staru jezgru u Baden-Württembergu, najpoznatiji je po gotičkoj katedrali (Ulmer Munster) s najvišim tornjem na svijetu visine 161,53m, slikovitoj četvrti Fischervietel i kosoj kući Schiefe Haus. Na stepeništu Gradske vijećnice možete se diviti replici aviona Albrechta Ludwiga Berblingera, legendarnog „Krojača iz Ulma”. Nažalost, njegovi pokušaji letenja prije 200 godina nisu bili okrunjeni uspjehom: na dan kada je pokušao letjeti vjetrovi nisu bili povoljni i „let” je završio u vodama Dunava. Nikako ne smijete propustiti priču o Kuli gusaka i Mesarskoj kuli koje u svojim imenima skrivaju zanimljive anegdote. Slobodno vrijeme za kavu ili ručak. Sastanak s pratiteljem putovanja u dogovoreno vrijeme te povratak prema Zagrebu. Dolazak u kasnim večernjim satima.

***Važna napomena: redoslijed obilazaka podložan je promjenama ovisno o prometu i procjeni pratitelja putovanja.


Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu,
 • sve razglede prema programu,
 • smještaj u hotelu IBIS BUDGET Strasbourg sud Illkirch Geispolsheim, ili sl. na bazi usluge noćenje/doručak u dvokrevetnoj sobi
 • licenciranog turističkog pratitelja – vodstvo tijekom cijelog putovanja,
 • osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine,
 • troškove organizacije i realizacije putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • Ulaznice za pojedine objekte i lokalitete koji će se eventualno posjetiti.
 • dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.
 • Doplata za jednokrevetnu sobu: 690 kuna.

Doplate i popusti:

OBAVEZNA DOPLATA:

 • Boravišna pristojba i osiguranje: 1,50 € po danu/ osobi 

 

Popusti:

 • dijete na pomoćnom ležaju u pratnji 2 odrasle osobe  70 kn
 • odrasla osoba na pomoćnom ležaju – NEMA POPUSTA

 

FAKULTATIVNA PONUDA:

 • Poludnevni izlet u Heidelberg -  100 kn  ( min 20 osoba)

Informacije:

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Francusku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

Broj putnika:

Minimalni broj: 40
Maksimalni broj: 45

Odgovorni organizator:

Mondo travel d.o.o.
Opći uvjeti
Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Rezervacija BEZ finacijskih rizika - COVID 19!
 • Ako za putovanje piše da je garantirano, ide li se bez obzira na COVID situaciju?
 • Kakve su epidemiološke mjere poduzete vezano za autobusna putovanja?
 • Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
 • Mogućnosti plaćanja

Fotografije & video

01


5

Francuska, Colmar-tradicionalni blagdanski ukrasi

tradicionalni blagdanski ukrasi zvjezdice i medenjaci, Mondo travel, garantirani polasci

Francuska, Colmar-tradicionalni blagdanski ukrasi

zimska idila u Colmaru, europska putovanja, advent

Francuska, Colmar u zimskom ozračju

Colmar u blagdanskom ozračju, europska putovanja, advent, Mondo travel

Francuska, Colmar u blagdanskom ozračju

blagdanski motivi djeda mraza, europska putovanja, advent, garantirani polazak

Advent, blagdanski ukrasi

blagdanski ukrasi s motivima grada, garantirani polazak, Mondo travel

Francuska, Colmar, blagdanski ukrasi s motivom grada

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter