Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

4 dana

Preuzmi pdf putovanja

1. dan        Zagreb – STRASBOURG
Polazak iz Zagreba u 5:00 sati. Ugodna vožnja do Strasbourga uz povremene odmore tijekom puta. Dolazak u Strasbourg, francuski grad uz rijeku Rajnu u pokrajini Alsace, po veličini sedmi grad u Francuskoj i jedini grad u svijetu čiji je cijeli centar UNESCO proglasio kulturnom svjetskom baštinom 1988. godine. S obzirom da su oko i zbog njega, Nijemci i Francuzi ratovali kroz nekoliko stoljeća, danas ih upravo taj grad spaja … malo je bio njemački, malo francuski, i pokupio je najbolje osobine od jednih i drugih. Na sreću, danas je sve to zaboravljena prošlost i grad je zbog svoje dvonacionalne i dvojezične kulture postao jedan od glavnih gradova ujedinjene Europe. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan        STRASBOURG – HEIDELBERG – STRASBOURG
Doručak. Predlažemo poludnevni izlet u Heidelberg (uz doplatu – plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta), šarmantan gradić u dolini rijeke Neckar koji i danas odiše baroknim šarmom uskih uličica starog dijela grada. Heidelberg je i poznati sveučilišni grad na čijem je univerzitetu (osnovanom 1386. godine) studiralo, predavalo ili u gradu živjelo impresivnih 56 dobitnika Nobelove nagrade. Odlazak u šetnju gradom i upoznavanje gradskih znamenitosti: dvorac Heidelberg (Heidelberger Schloss) na šumovitom brežuljku iznad grada je glavna atrakcija zbog svog romantičnog izgleda i povijesti, koja dvorcu nije bila laka jer je bio uništen ili oštećen u ratovima i požarima, te ponovno građen … – Marktplatz s zgradom gradske vijećnice – Kornmarkt (nekadašnja žitna tržnica), danas za mnoge najljepši trg u gradu – Karlsplatz s lijepim pogledom na dvorac – gotička crkva Sv. Duha (Heiliggeistkirche) koja je najpoznatija crkva u gradu i dominira starim gradom – stari most, povezuje dvije obale rijeke Neckar, izgrađen je 1788. godine na mjestu gdje je bilo već izgrađeno nekoliko mostova no uvijek su stradali tijekom poplava ili ratova – Univerzitetski kvart – put filozofa (Philosophenweg), na desnoj obali rijeke Neckar nalazi se dva kilometra duga staza kojom su profesori i filozofi šetali, došli smiriti misli i raščistiti um u tišinu prirode. Slobodno vrijeme u središtu grada. Povratak u Strasbourg. Odlazak u razgled znamenitosti grada: Grande Île, tj. "veliki otok", stara četvrt koja je pravi primjer srednjovjekovnog grada i povijesno središte Strasbourga – gotička katedrala Notre-Dame-de-Strasbourg sa zvonikom visine 142 metra na koji se možete popeti i odakle se pruža nevjerojatan pogled na grad i Schwarzwald (Crnu šumu) – glavni trg Kleber – kuća Kammerzell, jedna od najljepših kuća u gradu od drvetna u potpunosti izrezbarena – Palača Rohan – mostovi na rijeci Île kojima je "veliki otok" povezan s gradom – Trga Marché aux Cochons, živopisni trg prepun restorana i kafića s predivnim pogledom na obližnju katedralu – ljupki povijesni centar "Mala Francuska" (najslikovitiji dio grada gdje su najljepši primjeri lokalne arhitekture, labirinti kanala i starih uličica sa savršeno očuvanim drvenim kućicama, starih mlinica, prekrivenih mostova s četiri obrambene kule iz 13. stoljeća, a malo dalje su i crkve Saint-Thomas i Saint Paul) – Gutenberg trg – Trg Republike (Place de la République), okružen zelenilom u čijoj se blizini nalaze Sveučilišna knjižnica, gradsko kazalište, Palais du Rhin i Opéra du Rhin… Sam grad ima oko 300 hektara parkova i vrtova, od kojih je glavni Parc de l'Orangerie. Zanimljivo je da je u Strasbourgu nastala čuvena Marseljeza, danas francuska državna himna koju je skladao Claude Joseph Rouget de Lisle u noći sa 25. na 26. travnja 1792. godine, tijekom objave rata Austriji. Slobodno vrijeme na jednom od najpoznatijih božićnih sajmova Europe. Povratak u hotel gradskim prijevozom. Noćenje.

3. dan        STRASBOURG – izlet u čarobni Alsace: RIQUEWIHR – KAYSERSBERG – COLMAR – STRASBOURG
Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet u čarobnu pokrajinu Alsace (uz doplatu – plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta). Alsace je bez dvojbe najbajkovitiji kutak ne samo Francuske već cijele Europe. Ovdje prestaje stvarnost i počinje mašta.  Krećemo do sela Riquewihr, koje zbog očuvane povijesne arhitekture izgleda kao i u 16. st. i jedno je od rijetkih mjesta koje  nije stradao u II. svjetskom ratu. Okružen je srednjevjekovnim utvrdama i dvorcem koji je danas muzej. Glavna ulica prepuna je lijepih malih dućana i uređenih kuća ispred kojih biste se zaustavili na svakom koraku kako biste im se divili i slikali... Slobodno vrijeme u gradskom središtu za uživanje u atmosferi. Vozimo se do obližnjeg slikovitog sela Kaysersberg, koje je 2017. god. proglašeno najljepšim selom u Francuskoj. Ovo predivno srednjovjekovno selo proteže se između rijeke Weiss i spektakularnog dvorca istog imena, poznato je po svojim kućicama od drveta, ulicama prekrivenim kaldrmom i okolnoj prirodi koja oduzima dah. Nastavljamo do bajkovitog Colmara, smještenog u podnožju planine Vogezi na rijeci Laugh, koja je kanalom povezana s Rajnom. Colmar često nosi naziv i „mala Venecija“, ne samo zbog tog šarmantnog štiha već zbog činjenice što se gradom protežu kanali rijeke Lauch. Ako uzmemo u obzir i fontane i male povijesne trgove, zaista, kao da ste u Veneciji u malom. Gradić je prepun zanimljive arhitekture, naime drvene kuće obojene su u različitim bojama što predstavlja kombinaciju francuskog i njemačkog stila gradnje. Razgledat ćemo stari i očuvani srednjovjekovni centar grada iz 9. st.: glavni trg – ulice Rue des Marchands i Rue Merciere s drvenim kućicama koje ovom gradu daju posebni štih – stara carinarnica (Koifhus) – crkva sv. Martina, najimpozantnija u gradu – dominikanska crkva iz 13. st – kuća s kamenim glavama, naime 111 glava (ili grotesknih maski) krase njeno pročelje – kuća Pfister, njemačkog renesansnog stila iz 16. st. Zanimljivo je da je u Colmaru živio kipar Bertholdi čije je najpoznatije djelo model za Kip slobode, a ovdje se nalazi i jedna od 3 svjetske replike tog kipa. Slobodno vrijeme za doživljaj adventskog Colmara. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan        STRASBOURG – ULM – Zagreb
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema Ulmu, starom carskom gradu na lijevoj obali Dunava, osnovan 850. godine, kojeg Dunav dijeli na novi dio koji se nalazi u Bavarskoj i staru jezgru u Baden-Württembergu. Kraća šetnja slikovitim gradom, a  kao posebno zanimljive znamenitosti izdvojit ćemo: gotičku katedralu (Ulm Münster) s najvišim tornjem na svijetu visine 162 m – rodnu kuću Alberta Einsteina – slikovitu ribarsku četvrt Fischerviertel – kosu kuću ''Schiefe Haus'' iz 14. st. – gradsku vijećnicu... Slobodno vrijeme za kavu ili ručak. Povratak prema Hrvatskoj. Dolazak u kasnim večernjim satima.


Fotografije & video

01


5

Francuska, Colmar-tradicionalni blagdanski ukrasi

tradicionalni blagdanski ukrasi zvjezdice i medenjaci, Mondo travel, garantirani polasci

Francuska, Colmar-tradicionalni blagdanski ukrasi

zimska idila u Colmaru, europska putovanja, advent

Francuska, Colmar u zimskom ozračju

Colmar u blagdanskom ozračju, europska putovanja, advent, Mondo travel

Francuska, Colmar u blagdanskom ozračju

blagdanski motivi djeda mraza, europska putovanja, advent, garantirani polazak

Advent, blagdanski ukrasi

blagdanski ukrasi s motivima grada, garantirani polazak, Mondo travel

Francuska, Colmar, blagdanski ukrasi s motivom grada

NOVO u ponudi:

Sami birate cijenu putovanja koja vam najviše odgovara, a cijene se razlikuju u dijelu autobusa gdje želite sjediti.

OSNOVNA cijena – sjedala od 29 pa nadalje
REDOVNA cijena – sjedala od 9 do 28
PLUS cijena – sjedala 3, 4, 5, 6, 7 i 8 (na pojedinim putovanjima moguća su i sjedala 1 i 2)

Sve cijene su raspoložive do trenutka popunjenja broja mjesta za pojedinu cijenu.

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI

(tečaj konverzije 1 eur = 7,53450 kn)

Datum putovanja

OSNOVNA cijena

REDOVNA cijena

PLUS cijena

15.12.–18.12.

1.905,00 kn (252,84 eur)

2.044,00 kn (271,29 eur)

2.111,00 kn (280,18 eur)

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

•    prijevoz turističkim autobusom prema programu putovanja
•    3 noćenja s buffet doručkom u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV u Strasbourgu/ okolici
•    razglede prema programu (izvana)
•    voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
•    jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje

Cijena aranžmana ne uključuje:

•    sve što nije navedeno kao uključeno (ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode kao što su piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i slično)
•    putno osiguranje i osiguranje za slučaj otkaza putovanja (otkaz od strane putnika), preporučamo

Doplate i popusti:

Fakultativna ponuda i doplate:
•    boravišna pristojba u iznosu cca. 2,00 eur po osobi po noćenju (obavezna doplata voditelju putovanja na licu mjesta, točan iznos u završnoj obavijesti)
•    u Strasbourgu se razgled obavlja pješice i gradskim prijevozom tako da je potrebno kupiti kartu za tramvaj – pojedinačna vožnja 2,00 eur
•    izlet Alsace 25,00 eur (minimum 30 putnika / izlet uključuje: prijevoz autobusom, razglede prema programu)
•    izlet Heidelberg 25,00 eur (minimum 30 putnika / izlet uključuje: prijevoz autobusom, razglede prema programu)
•    ulaznica za dvorac Heidelberg 9,00 eur po osobi (uključuje povratnu vožnju uspinjačom (planinskom željeznicom) od/do dvorca, ulaz u dvorište dvorca, posjet velikoj bačvi i Muzeju farmacije)
•    doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata kad putuje samo 1 osoba) 1.250,00 kn (165,90 eur)
•    doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 154,00 kn (20,44 eur), minimum 10 putnika
•    doplata za dodatno prazno sjedalo u autobusu 998,00 kn (132,46 eur), nudimo vam veći komfor ukoliko želite sjediti sami)

Informacije:

Predviđeni hoteli (ili slični):
Ates Hotel Straßburg-Kehl 3* (www.ates-hotel.de)
Europa-Hotel Kehl 3* (www.ates-hotel.de) 

Trokrevetne i jednokrevetne sobe su na upit budući hoteli raspolažu s manjim brojem takvih soba i potvrda ovisi o raspoloživosti. Nema popusta za trokrevetnu sobu.

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.
Točno vrijeme i mjesto polaska iz Čakovca i Varaždina bit će definirano 3 dana prije polaska.
U vrijeme Adventa, promet je posebno reguliran i kretanje turističkih autobusa u najužem gradskom središtu može biti ograničeno.

Napomena:
Rok za prijavu: do popune mjesta odnosno 7 dana prije polaska.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Hrvatskim državljanima je za ovo putovanje potrebna osobna iskaznica ili putovnica.

Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su informirati se o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Putnici su dužni informirati se o trenutnim okolnostima vezanim uz putovanje i uvjete ulaska u zemlju u koju putuju na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske https://mvep.gov.hr/informacije-za-gradjane-244593/konzularne-informacije-22730/preporuke-za-putovanja-22854/upozorenja/245044

VAŽNE INFORMACIJE ZA PUTOVANJE (obavezno pročitati):
-    prilikom prijave (rezervacije) plaćate akontaciju od 30% ukupnog iznosa putovanja čime je Vaša rezervacija potvrđena, dok ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 30 dana prije polaska na put
-    preporučamo putno osiguranje i osiguranje u slučaju otkaza putovanja (od strane putnika) koje možete uplatiti u bilo kojoj osiguravajućoj kući prema vašem izboru
-    pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa – najkasnije 7 dana prije početka putovanja
-    raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema vašem IZBORU cijene i redoslijedu uplata, agencija garantira prazno sjedalo u autobusu samo uz odgovarajuću doplatu
-    završnu obavijest o putovanju dostavljamo mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
-    za realizaciju fakultativne ponude potreban je minimum od 20 prijavljenih putnika; fakultativna ponuda nije obavezni dio programa i plaćanje je na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti države u koju se putuje) osim ako u programu putovanja nije drugačije navedeno. Cijena se sastoji od troškova rezervacije i organizacije, prijevoza, usluga voditelja putovanja itd.
-    lokalnu valutu države u koju putujete možete nabaviti u bankama u RH prije polaska na putovanje
-    napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. Prema tome, potrebno je jasno sagledati situaciju da su u autobusu, glazba i filmovi koji se puštaju neutralni po svom sadržaju. Temperatura u autobusu se ne može za svako sjedalo individualno podesiti i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumijevanje među putnicima i osjećaj zajedništva sa svima kao i voditeljem i vozačem autobusa
-    zaustavljanje radi usputnih odmora određeno je propisima o radnom vremenu i obveznim odmorima vozača, zaustavljanja su na usputnim stajalištima u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uvjeta na putu, predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 15 minuta
-    u turističkim autobusima nema WIFI, nema utičnica i nije moguće koristiti WC u autobusu
-    program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
-    dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tijekom putovanja ovisi o objektivnim okolnostima (npr. dužini trajanja razgleda, terminima polazaka, vremena dolaska kao i daljeg rasporeda putovanja)
-    putnicima koji za cilj imaju posjet izložbama, lokalitetima i slično (koje nisu dio programa), molimo da samostalno na internetu provjere radno vrijeme istih i da željeni posjet usklade sa slobodnim vremenom na putovanju
-    organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa po danima ovisno o objektivnim okolnostima na odredištu u skladu s procjenom voditelja putovanja na licu mjesta. Molimo uzmite u obzir da postoji mogućnost da uslijed državnih ili vjerskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, muzeja, restorana ili trgovačkih centara ... ne rade
-    organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena fakultativne ponude navedenih u programu na dan formiranja programa, promjenu termina fakultativne ponude, kao i za nepredviđene okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u prometu, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, kvar prijevoznog sredstva i slično)
-    putnici su dužni voditi računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima tijekom trajanja putovanja. Ostavljanje vrijednih stvari u autobusu ili u hotelskim sobama nije preporučljivo jer agencija, prijevoznik i hotel ne odgovaraju za iste. U slučaju krađe, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlaštenih osiguravajućih kuća. Organizator putovanja ne može odgovarati niti se organizatoru putovanja pišu prigovori u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti
-    prostor za prtljagu u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljage po putniku je 1 kofer i 1 komad ručne prtljage
-    organizator putovanja ne može utjecati na razmještaj soba u hotelu jer to isključivo ovisi o recepciji hotela
-    zahtjevi za povezanim sobama, obiteljskim sobama i slično uzet će se u obzir, ali grupna autobusna putovanja ne podrazumijevaju takvu vrstu smještaja niti izbora soba i njihovog sadržaja (balkon, terasa, pušačka soba, kat, francuski ležaj…) – organizator ne može obećavati ovakve usluge
-    smještaj je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem namijenjenim za smještaj treće osobe. Sobe sa pomoćnim ležajem su manje komforne, a treći ležaj je pomoćni i može biti standardnih ili manjih dimenzija
-    kvaliteta hotela – na nivou Europske unije pokušala se napraviti hotelska standardizacija koja bi bila prihvaćena u svim državama. Ipak, iako je izrađena, ona nije pravilo, već služi samo kao smjernica državama članicama. Prema tome se u različitim državama razlikuje i hotelska kategorizacija. Svi su hoteli standardizirani i odgovaraju lokalnoj službenoj kategoriji
-    u smještajnom objektu su neki od dopunskih sadržaja dostupni uz doplatu, a postoji i mogućnost odstupanja oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smještajnih objekata (npr. sef, mini-bar, TV, klima uređaj, fen za kosu, internet...). Savjetujemo da se i sami informirate o istima putem interneta, odnosno specijaliziranih portala koji pružaju tu vrstu pomoći putnicima
-    organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
-    molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine države informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, https://mvep.gov.hr/informacije-za-gradjane-244593/konzularne-informacije-22730/preporuke-za-putovanja-22854/upozorenja/245044    

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju, te sadrže za putnika sve potrebne predugovorne informacije. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Tečaj konverzije 1 EUR= 7,53450 kn

Broj putnika:

Minimalni broj: 40

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

  • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter