Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

3 dana

Preuzmi pdf putovanja

1.dan ZAGREB – BUDIMPEŠTA 
Polazak autobusa u 06:00 sati iz Zagreba (obavijest o mjestu polaska u završnom pismu) Polazak moguć sa stajališta Ljubeščica na auto cesti za putnike s varaždinskog područja i s pumpe Petrol sv. Križ kod Čakovca   (uz obaveznu prijavu prilikom rezervacije putovanja). Vožnja  kroz Mađarsku uz zaustavljanje za odmor i kavu putem. Put nas vodi iznad područja Blatnog jezera   i blizu jezera Velence do Budimpešte. Po dolasku u svečano ukrašeno gradsko središte prošetati ćemo  s pratiteljem putovanja od  impresivne Bazilike Sv.Stjepana, do trga Vorosmarty ter, slavne slastičarnice Gerbaud, do glavne trgovačke ulice Vaci Utca s bogatom ponudom suvenirnica, trgovina, ugostiteljskih lokala i šetalištem uz Dunav. Zajedničku šetnju završiti ćemo pred prekrasnom zgradom zatvorene tržnice u kojoj ćete pronaći  bogatu ponudu suvenira, vina, poznatih mađarskih rakija, različitih vrsta začinske paprike i veliki izbor zalogajnica s popularnim savijačama, gulaš juhom, raznim vrstama kobasica, kolačima i drugim mađarskim specijalitetima. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za ručak i posjet božićnom sajmu do odlaska u hotel u kasnim poslijepodnevnim satima. Smještaj u sobe. Nakon kraćeg odmora fakultativni odlazak na vožnju brodom po Dunavu (prijava i doplata na licu mjesta). Uživati ćete u doživljaju mađarske prijestolnice s rijeke, uz obalu Margaretinog otoka, ispod mostova, s panoramskim pogledom na dunavsku i peštansku stranu grada. Povratak u hotel. Noćenje.

2.dan BUDIMPEŠTA
Doručak. Razgled grada autobusom i pješice približiti će nam će nam najvažnije povijesne znamenitosti i zanimljivosti Budimpešte: Trg heroja podignut za tisuću godina dolaska Mađara, aveniju Andrassy najljepšu gradsku ulicu sa sjajnim palačama i Operom, povijesni Budim s kraljevskom palačom, ribarskom utvrdom i Matijaševom crkvom ... Po završetku razgleda slobodno vrijeme u gradskom središtu za posjete muzejima, šetnju i predbožićnu kupovinu. Navečer moguć fakultativni odlazak u poznati restoran Vinske katakombe na večeru uz folklorni program (prijava i doplata na licu mjesta). Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan BUDIMPEŠTA - ZAGREB
Doručak, Odlazak iz hotela. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za posjete muzejima (Nacionalni muzej, muzeji u Kraljevskoj palači, Muzej lijepih umjetnosti), vrlo zanimljivom Zoološkom vrtu. nekoj od poznatih kavana i slastičarnica, posjete božićnim sajmovima, vožnju na panoramskom kotaču Budapest Eye ili osobne programe i šetnju. Odlazak iz Budimpešte u ranim poslijepodnevnim satima satima. Mogućnost kasnijeg fakultativnog ručka u poznatoj Kukoricsa čardi, blizu obale Blatnog jezera. Povratak u Hrvatsku u večernjim satima.


Fotografije & video

01


3

Budimpešta, Advent u Budimpešti

Bor ispred Parlamenta, putovanje Advent u Budimpešti

Budimpešta, Advent u Budimpešti

Okićeni tramvaj, advent u Budimpešti, putovanje autobusom

Budimpešta, Advent u Budimpešti

Advent u Budimpešti, putovanje autobusom

Budimpešta, Advent u Budimpešti

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz visokoturističkim autobusom  prema programu putovanja
 • smještaj na osnovi dva noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu Ibis Trg heroja 3* u Budimpešti
 • voditelja putovanja
 • razglede prema programu putovanja
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • moguću doplatu za jednokrevetnu sobu – 450 kn (59,73 EUR)
 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
 • fakultativnu vožnju brodom po Dunavu  15 EUR (prijava i doplata na licu mjesta, minimum 20 osoba)
 • fakultativnu večeru u restoranu Vinske Katakombe uz folklorni program 30 EUR (prijava i doplata na licu mjesta, minimum 15 osoba)
 • fakultativni kasniji  ručak u Kukoricsa čardi na povratku: turistički menu od tri slijeda bez pića 17 EUR  (prijava i doplata na licu mjesta, minimum 20 osoba)
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • Putno zdravstveno osiguranje

Doplate i popusti:

Popusti:
Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 5 % popusta.

Informacije:

Vaš hotel u Budimpešti: hotel Ibis Trg heroja 3* (Ibis Heroes Square). Hotel na najljepšem trgu Budimpešte na odličnom položaju. Hotel ima bar, a la carte restoran i nudi bogati doručak. Nasuprot hotela je poznati Trg heroja, Zoološki vrt udaljen je 5 minuta pješice od hotela, kao i najpoznatiji muzej Budimpešte nedavno obnovljeni Muzej lijepih umjetnosti. Položaj hotela omogućuje šetnju obližnjim velikim parkom s umjetnim jezercima, posjet termalnim kupeljima Szechenyi koje su u parku do hotela, kao i šetnju najljepšom i najotmjenijom avenijom Budimpešte Avenijom Andrassy koja je odmah do Trga heroja. U okolici hotela nekoliko je restorana, kao i stanica povijesne milenijske  linije podzemne željeznice.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije.Doplata nije obavezna.Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
- sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn (13,27 EUR)
- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn (13,27 EUR)

Napomena:
Organizacija održavanja božićnih sajmova u nadležnosti je gradskih vlasti i mjesnih turističkih ureda.

Praktične napomene:
valuta u Mađarsko je mađarska forinta (HUF). Forinte se mogu nabaviti u Hrvatskoj prije početka putovanja (tečaj može biti povoljniji) ili zamijeniti na licu mjesta. Zamjena hrvatskih kuna u forinte moguća je u Budimpešti u nekim mjenjačnicama. Fakultativni sadržaji se na licu mjesta uplaćuju u eurima.

Tečaj konverzije 1 EUR= 7,53450 kn

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:   
Za  državljane RH viza za Mađarsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Cijene mogućih  ulaznica i fakultativnih sadržaja navedene su uz  pojedine programe  prema informaciji na dan  formiranja programa. Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih sadržaja do kojih može doći  nakon objave programa. Mogući fakultativni sadržaji plaćaju se na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu navedeno plaćanje prije puta. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili  za osobe koje zahtjevaju  upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i  na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Realizacija garantiranih polazaka ovisi o epidemiološkoj situaciji  i propisanim mjerama.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. 

Broj putnika:

Minimalni broj: 40

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter