Mondotravel
Sofija

Europe

Bugarska

0


putovanja

Info

Glavni grad

Sofija

Valuta

bugarski lev

Populacija

7,000,039

Područje

110,993km2

Bugarska

Bugarska se nalazi u jugoistočnoj Europi, na istoku ima izlaz na Crno more te graniči s pet država – Srbijom, Sjevernom Makedonijom, Turskom, Grčkom i Rumunjskom. Tijekom povijesti nalazila se pod različitim vlastima, a od početka 1990-ih postaje neovisnom i demokratskom državom.Bugarska je jedina zemlja u Europi koja nije promijenila svoje ime otkako je prvi put osnovana, a to je bilo davne 681. godine. Također, upravo je tu pronađeno i najstarije zlatno blago na svijetu. No, ono što je jednako zanimljivo i zbunjujuće je činjenica da Bugari kimaju glavom kada misle 'ne', a tresu glavom kada misle 'da'. Ovo je zemlja prirodnih ljepota te je čak jedna trećina Bugarske prekrivena šumama, a upravo su bugarske ruže te čiji se miris može naći u većini svjetskih parfema i simbol su države!

P.S. Bugarska je odlična destinacija za ljubitelje sireva zbog ogromne ponude raznih vrsta sireva koje nude, a neki Bugari čak tvrde da feta sir zapravo potječe iz Bugarske te da su zaslugu za njega Grci pripisali sebi.

Fotografije & video

Sofija

Sofija

Bugarska putovanje, Sofija autobusom mondo, Plovdiv putovanje

Sofija - Hram Svetog Aleksandra Nevskog

Bugarska putovanje, Sofija autobusom mondo, Plovdiv putovanje

Bugarska - samostan Rila iz 10. st., najvažniji kulturni i povijesni spomenik u zemlji

Što vidjeti:

Sofija

Prijestolnica Bugarske izgrađena je ostatcima Rimskog carstva te se stoga danas po Sofiji mogu naći mnoge iskopine iz tog doba – upravo je zato i izgradnja prve podzemne željeznice trajala 30 godina. Sofija je izglasana za glavni grad Bugarske 1879. godine i to samo s dva glasa više u parlamentu. Prije toga je skoro 500 godina služila Otomanskom carstvu kao prijestolnica njihovog europskog dijela.

Plovdiv

Članak se trenutno uređuje. Trebate li više informacija o destinaciji molimo da nas kontaktirate mailom ili pozivom.

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter