Mondotravel
Budva, Crna Gora, autobusno putovanje, mondo travel

Europe

Crna Gora

10


putovanja

Info

Glavni grad

Podgorica

Valuta

euro

Populacija

678,033

Područje

13,812km2

Crna Gora

Crna Gora je parlamentarna republika koja se nalazi na jugoistoku Europe. Također, to je sredomezna i balkanska država koja graniči s Bosnom i Hercegovinom, Hrvatskom, Srbijom, Republikom Kosovo i Albanijom. Glavni grad je Podgorica, a prijestolnica je Cetinje.Iz samog naziva ove zemlje lako je zaključiti kako je ovo planinska zemlja, ali ona isto tako ima i 117 plaža koje se prostiru obalom dugom 293 kilometra. Upravo je ova prekrasna obala oduševila i Lorda Byrona! Osim što je poznata po svojim prirodnim ljepotama, Crna Gora ima i bogatu povijest koja seže jako daleko. Uz to, tu se nalazi i najstarija maslina na svijetu s više od dvije tisuće godina! Sveti Stefan i Budva zasigurno su jedna od najpoznatijih mjesta u ovoj prekrasnoj zemlji, kao i čudesni kanjon rijeke Tare.

P.S. Zbog svog položaja, većinu svoje kuhinje Crna Gora dijeli s ostalim balkanskim zemljama, ali i s Turskom. Jela s janjetinom su jako popularna, kao i crnogorska pita!

Fotografije & video

01


2

Crna Gora, Budva - ulice starog grada

Želiš posjetiti?
Budva, Crna Gora, autobusno putovanje, mondo travel

Crna Gora, Budva - ulice starog grada

Kotor-stari primorski grad i pitoreskna mediteranska luka, putovanje autobusom, Mondo travel

Crna Gora, Kotor-stari primorski grad i pitoreskna mediteranska luka

Što vidjeti:

Budva

Članak se trenutno uređuje. Trebate li više informacija o destinaciji molimo da nas kontaktirate mailom ili pozivom.

Kotor

Stari grad Kotor smješten u bajkovitom Bokokotorskom zaljevu pod zaštitom UNESCO-a jedan je od najbolje očuvanih srednjovjekovnih gradova na ovom dijelu Mediterana. Vizuru grada velikim dijelom određuju 20 metara visoki bedemi koji ne omeđuju samo Stari grad već se penju visoko u planine do tvrđave sv. Ivana te svojom ukupnom dužinom od 4.5 km odaju impresivan dojam. Uske krivudave uličice, kamene kuće, primorska arhitektura su oznake da ovaj grad definitivno pripada Mediteranu! U obilazak grada svakako treba uvrstiti i katedralu sv. Tripuna , zaštitnika grada koja predstavlja najljepši i najznačajniji spomenik romaničke arhitekture na Jadranu.

Ulcinj i Ada Bojana

Ulcinj je najjužniji grad Crne Gore kojeg karakterizira sredozemna klima sa blagom i kratkom zimom i dugim toplim ljetom. Ulcinj kao i Bar pripada najsunčanijim gradovima Europe sa 270 sunčanih dana u godini čineći more toplim i pogodnim za kupanje od travnja do studenog. Ulcinjska rivijera je idealno mjesto za odmor na plaži. Ada Bojana je otok u obliku trokuta kojeg sa dvije strane ograđuje rijeka Bojana, točnije njena dva rukavca dok ga sa treće strane zapljuskuje Jadransko more.

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter