Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

9 dana

Preuzmi pdf putovanja

1. dan: ZAGREB – FRANKFURT – PUNTA CANA
Polijetanje zrakoplova iz Zračne luke Zagreb za Frankfurt u 06.55 sati na liniji OU410 (Croatia Airlines). Preporuka je da na prijavu za let dođete najmanje dva sata prije polijetanja zrakoplova. Dolazak u Frankfurt predviđen je u 08.30 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Punta Canu u 10.00 sati na liniji DE2208 (Condor). Dolazak u Punta Canu predviđen je u 15:10 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku organizirani transfer do odabranog resorta. Prijava i smještaj u hotel. Večera i noćenja.

2. – 7.dan: PUNTA CANA 
Dobrodošli u sunčanu Punta Canu! Punta Cana je pokrajina i grad u provinciji La Altagracia na istoku zemlje, poznata kao Costa del Coco ili Obala kokosa, a ime je dobila po kokosovim palmama koje se nižu po kilometrima dugim plažama. Plaža Bavaro jedna je od najljepših u gradu. To je glavno turističko odredište Dominikanske Republike s više od 28000 hotelskih soba, koje karakteriziraju prekrasne pješčane plaže i mnoštvo all-inclusive resortova. U sklopu mjesta nalaze se i restorani, barovi, noćni klubovi, casina, tereni za golf, te unutar odmarališta možete uživati u mnogim aktivnostima i vodenim sportovima. U blizini se nalazi park prirode koji obuhvaća zaštićeno kako obalno tako i riječno stanište mnogim vrstama, a tu se nalazi i više od 100 vrsta ptica, 500 biljnih vrsta i više od 160 vrsta kukaca. Uz sve to posjetitelji mogu uživati i u razgledavanju botaničnog, voćnog te zoološkog vrta. Boravak u resortu predviđen je ukupno na osnovu 7 noćenja uz all inclusive uslugu.

8. dan: PUNTA CANA – FRANKFURT
Doručak. Odjava iz hotela u za to predviđeno vrijeme. Predlažemo da iskoristite zadnji dan u Punta Cani za kupanje i sunčanje, uživanje u zadnjim zrakama tropskog sunca prije povratka kući. U popodnevnim satima organizirani transfer u zračnu luku Punta Cana. Po dolasku prijava na let i polijetanje zrakoplova za Frankfurt u 17.15 sati na liniji DE2209 (Condor). Noćni let s obrokom za vrijeme leta.

9. dan: FRANKFURT – ZAGREB 
Dolazak u Frankfurt predviđen je u 7.05 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 9.30 sati na liniji OU417 (Croatia Airlines). Dolazak u Zagreb u 10.50 sati.


Fotografije & video

01


11

Dominikanska republika, Otok Saona

Dominikanska republika, Otok Saona

Dominikanska republika, Otok Saona

Pješčana plaža sa palmom, odmor Dominikanska republika, karibi, odmor iz snova, daleka putovanja

Dominikanska Republika, kokosova palma na tropskoj plaži

Pješčana plaža otok Catalina, odmor Dominikanska republika, karibi, odmor iz snova, daleka putovanja

Dominikanska republika, otok Catalina- prekrasne pješčane plaže, tirkizno more i palme

Tropski otok Saona, odmor Dominikanska republika, karibi, odmor iz snova, daleka putovanja

Dominikanska republika, bijela pješčana plaža na otoku Saona

Pješčana plaža otok Saona, odmor Dominikanska republika, karibi, odmor iz snova, daleka putovanja

Dominikanska Republika, otok Sanoa gdje su snimane scene filmova Pirati s Kariba i Plava laguna

Katedrala u Santo Domingu, odmor Dominikanska republika, karibi, odmor iz snova, daleka putovanja

Dominikanska Republika, Santo Domingo- katedrala Santa Maria la Menor, prva katedrala u Americi

Nacionalna palača, odmor Dominikanska republika, karibi, odmor iz snova, daleka putovanja

Dominikanska Republika, Santo Domingo- Nacionalna palača

Santo Domingo, Alcazar, odmor Dominikanska republika, karibi, odmor iz snova, daleka putovanja

Dominikanska Republika, Santo Domingo - Alcazar de Colon, kuća u kojoj je boravio Columbo

Pješčana plaža Bavaro Beach, odmor Dominikanska republika, karibi, odmor iz snova, daleka putovanja

Dominikanska Republika, Punta Cana - najpoznatija plaža Bavaro Beach

Pješčana plaža sa palmama, odmor Dominikanska republika, karibi, odmor iz snova, daleka putovanja

Dominikanska Republika, egzotična obala sa mnoštvom palmi

Dominikanska republika, plaža na otoku Catalina

Dominikanska republika, plaža na otoku Catalina

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Punta Cana – Zagreb
 • smještaj u odabranom resortu na osnovi 7 noćenja s uslugom all inclusive
 • transfer zračna luka Punta Cana – odabrani resort - zračna luka Punta Cana
 • organizaciju putovanja i troškove jamčevine.

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu – na upit 
 • dodatne usluge, obroke i izlete
 • putna osiguranja.

Doplate i popusti:

Informativne cijene fakultativnih izleta (plaćaju se na licu mjesta):

 • Jeep safari: oko 100 USD
 • Otok Saona: oko 100 USD
 • Posjet La Romani i Altos de Chavon: oko 95 USD po osobi
 • Santo Domingo: 100 USD po osobi
 • Manati Park i plivanje s dupinima: 125 USD

Informacije:

COVID-19 NAPOMENA:

Putnici su dužni ispuniti e-kartu prilikom ulaska ili izlaska iz Dominikanske Republike koja se može naći na sljedećoj poveznici: https://www.godominicanrepublic.com/newsroom/coronavirus/. Za svaki ulaz i izlaz potrebna je nova e-karta, a kôd generiran nakon popunjavanja obrasca može se u zračnoj luci predstaviti na digitalnom uređaju.

Važne napomene

 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji u Dominikanskoj Republici te nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja.
 • Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr 
 • Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.
 • U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. 

KORISNE INFORMACIJE – DOMINIKANSKA REPUBLIKA

Geografski položaj: Dominikanska Republika zauzima istočne 2/3 otoka Hispanole kojeg dijeli s Haitijem. Druga je po veličini država Kariba.

Površina: 48.671 km2

Broj stanovnika: oko 9.478.612 (2010.)

Glavni grad: Santo Domingo

Jezik: Službeni jezik je španjolski, ali se u hotelima može sporazumjeti na engleskom ili njemačkom.

Religija: katolici 95%, ostali 5%

Novčana jedinica: Službena moneta je dominikanski peso (DOP).

Okvirni tečaj veljača 2023.:

1 DOP = 0,02 EUR                            1 EUR = 59,52 DOP

1 DOP = 0,02 USD                           1 USD = 56,01 DOP

Klima: Tropska klima koja tijekom godine blago varira. Razlikujemo dvije sezone: ljeto i zimu; zima traje od studenog do travnja, a karakteriziraju je ugodno toplo vrijeme, relativno niska vlažnost i malo oborina. U obalnom području, dnevna se temperatura kreće oko 29°C, a noćna se spusti na ugodnih 20°C. Ljetna sezona traje od svibnja do listopada s prosječnom dnevnom temperaturom od 31°C i noćnom od 22°C. Za ovaj period karakteristična je visoka vlažnost zraka. Relativno su česti kraći tropski pljuskovi. U ovom periodu mogući su i tropski uragani. Temperatura mora u karipskom moru ljeti iznosi 28°C, u Atlantiku 26°C, dok je zimi oko 2 stupnja niža.

Kupovina: Popularni suveniri: proizvodi od keramike, dominikanske i haićanske slike, drvene rezbarije, namještaj od mahagonija, nakit od jantara i larimara, cigare i rum. Trgovine su otvorene radnim danom od 8 do podneva i od 14 do 18, a subotom od 8 do podneva. Oko 50% trgovina ostaje otvoreno cijeli dan, više ne zatvaraju za podnevnu siestu. Cjenkanje je uobičajeno.

Odjeća i obuća: Preporučamo laganu pamučnu odjeću i udobnu obuću. Za boravak u klimatiziranim prostorima preporučamo laganiju vestu ili jaknu. Za boravak vani ponesite kremu za sunčanje s visokim UV faktorom, pokrivalo za glavu i sunčane naočale.

Hrana i piće: Hrana je kombinacija španjolske, autohtone Taino i afričke kuhinje. Prevladavaju jela od riže, plodova mora, mesa, kukuruza. Popularno jelo La Bandera (zastava) sastoji se od riže, crvenog graha, mesa i salate. Preporučamo da konzumirate originalno zapakiranu vodu i napitke.

Vremenska razlika: -6 sati u odnosu na Hrvatsku

Napon struje: 110V/120V (potreban je adapter)

Viza: Hrvatskim državljanima, nositeljima valjanih hrvatskih putovnica, nije potrebna viza za ulazak u Dominikansku Republiku za turistički posjet u trajanju do 30 dana, uz posjedovanje povratne karte ili karte za nastavak putovanja.

Mobilne mreže: T-mobile, A1 i Telemach imaju ugovor s lokalnim gsm operaterima. Za detalje molimo kontaktirajte Vašeg mobilnog operatera.

Pozivni broj zemlje: +805

Veleposlanstvo: Hrvatski državljani mogu se za detaljnije obavijesti o uvjetima ulaska obratiti Veleposlanstvu Dominikanske Republike u Londonu

Tel: 00 44 20 7262 6856

Fax: 00 44 20 7727 3693

Email: consulate@dominicanembassy.org.uk

Web: http://www.dominicanembassy.org.uk/

Korisni savjeti: Poželjno je da prije putovanja napravite fotokopiju putovnice, zrakoplovne karte i ostalih važnijih dokumenata jer će vam to olakšati probleme u slučaju da ostanete bez nekog od njih. Sve vrednije predmete, putne dokumente kao i veće količine novca držite pohranjene u sobnom ili hotelskom sefu.

Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. | Kod charter letova, red letenja podložan je promijeni u vrlo kratkom vremenu pred polazak na put. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije puta. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja, ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Radno vrijeme pojedinih znamenitosti je različito tako da se vremenski tijek razgledavanja može mijenjati. Preporučamo uplatu putnog osiguranja. Informacije na prodajnim mjestima. | Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr 

Tečaj konverzije 1 EUR= 7,53450 kn

Broj putnika:

Minimalni broj: 10

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter