Mondotravel

6 dana

05.10.2021.

dvorac chateau de Azay-le-Rideau, putovanje dvorci loare, francuska tura, garantirani polazak

od 2.690 kn

O putovanju:

Kada:

05.10.2021.

Koliko:

6 dana

Preuzmi pdf putovanja

Program putovanja:

Paris, dvorci Loire i Alsace putovanje autobusom iz Zagreba. POLASCI: 22.6., 3.8., 5.10.2021. 6 dana/5 noćenja

1. dan ZAGREB - STRASBOURG
Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni u 5:00 sati. Slijedi ugodna vožnja kroz Sloveniju, Austriju, Njemačku i Francusku.  Po dolasku u STRASBOURG, grad čiji je centar UNESCO proglasio svjetskom baštinom 1988. godine, vozimo se pokraj Europskog parlamenta. Nakon 2. svj. rata, kada je došlo do mirenja Europe, nastala je i ideja o osnivanju Europskog vijeća. Strasbourg je odabran kao sjedište te institucije i postao je simbol europskog zajedništva i konstrukcije. Slijedi razgled grada pješice: Petite France, dio svjetske baštine pod zaštitom UNESCO-a – spomenik Gutenbergu, upravo u Strasbourgu tijekom svog dužeg boravka u gradu, Gutenberg je zajedno s jednim zlatarom i drvodjeljom osmislio za tisak potrebna metalna tiskarska slova – katedrala Notre Dame, koja spada u najljepša gotička djela sjeverne Europe. Nastavak vožnje prema hotelu, te smještaj i noćenje.

2. dan STRASBOURG - EGUISHEIM – RIQUEWIHR – COLMAR - PARIZ
Doručak. Odjava iz hotela. Putovanje kroz pokrajinu Alsace. Vožnja kroz bogatu vinorodnu regiju punu malih tipičnih alzaških sela. Stajemo u dva dragulja spomenute regije gdje ćemo napraviti kraće foto pauze i uživati u predivnoj atmosferi i idiličnom ozračju. Uske uličice, drvene kućice, prekrasno ukrašeni balkoni samo su dio ambijenta koji je služio kao scenografija za vrijeme snimanja nekoliko filmova. Nastavak putovanja do dragulja ove regije - gradića Colmar, smještenog u podnožju planine Vogezi na rijeci Laugh, koja je kanalom povezana s Rajnom. Posjet gradu Colmaru s poznatim motivima kuća s drvenim gredama, a povijesna jezgra je zanimljiva kombinacija njemačkog i francuskog utjecaja. Razgled grada: glavni trg, tipične ulice Rue des Marchands i Rue Merciere – kuća stare carine – dominikanska crkva – „mala Venecija“ okružena kanalima –kuća s kamenim glavama – crkva sv.Martina.  Nastavak putovanja prema Parizu, smještaj u hotel i noćenje.

3. dan PARIZ
Doručak. Panoramski razgled autobusom: Latinska četvrt, Pantheon, poznato sveučilište Sorbonne, Luksemburški vrtovi, Musee d'Orsay, Musee Rodin, Dom des Invalides gdje je smještena grobnica Napoleona Bonaparte, Eiffelov toranj, prelazimo Seinu i dolazimo do Trocadera, L'arc de Triomph – slavoluka pobjede, najpoznatije avenije Champs-Elysees, Opere, Place Vendome sa poznatim hotelom Ritz i nizom najskupljih draguljarnica, Place de la Concorde, najpoznatiji svjetski muzej Le Louvre, gradska vijećnica - Hotel de ville, Place de la Bastille..., Odlazak na Montmartre, sjevernu i najvišu parišku četvrt, na glasu kao i najživopisniju; slavna je postala u drugoj polovici 19. stoljeća kad su tu dolazili mnogi slavni umjetnici, Toulouse Lautrec, Apollinaire, Van Gogh, Degas, itd. Obilazak bazilike Sacré-Coeur - crkva sv. Petra - Place Tertre, trg slikara, omiljena pariška adresa boema i umjetnika. Slobodno poslijepodne za vlastite programe. U večernjim satima moguća fakultativna vožnja brodom po Seini uz brojne veličanstvene spomenike i mostove te individualni odlazak do Eiffelovog tornja (moguć uspon na 2. ili 3. kat tornja). Predlažemo zajednički odlazak na večeru u tipičan pariški restaurant podno Montmartra. Povratak u hotel javnim gradskim prijevozom. Noćenje.

4. dan Fakultativni izlet  DVORCI LOIRE: CHAMOBORD, CHENONCEAU I AMBOISE 
Doručak. Predlažemo fakultativni izlet u jedinstvene dvorce ne rijeci Loire ili slobodan dan u Parizu. Odlazak na cjelodnevni izlet u dvorce Loire i s obilascima prekrasnih dvoraca: Chambord, dvorac koji je poslužio kao uzor za kasnije nastali Versailles, Chenonceau – na glasu kao najljepši dvorac (tzv. „ženski“ op.a.) i najposjećeniji francuski nakon Versaillesa i Amboise, dvorac u kojem je jedno vrijeme živio i radio, te na kraju i umro genijalni Leonardo da Vinci (izlet uz doplatu). Povratak u Pariz u kasnim večernjim satima. Noćenje.

5. dan PARIZ - VERSAILLES - STRASBOURG
Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja do dvorca Versailles, rezidencije francuskih kraljeva. Kada je Luj XIV. odlučio da središtem njegova dvora postane Versailles, pojavila se potreba da se poveća postojeći dvorac koji je sagradio njegov otac i koji je jedva bio nešto više nego lovačka kuća, a Luj XIV. okupio tadašnje najuglednije umjetnike i stručnjake da osmisle novu kraljevsku palaču. Raskošne odaje, dvorane, opera, veliki park koji je na glasu kao najljepši primjer francuske vrtne arhitekture – Versailles ostavlja bez daha (ulaznice uz doplatu. Putovanje prema Strasbourgu, dolazak u kasnim popodnevnim satima. Slobodna večer i smještaj u hotel na širem području grada. Noćenje.

6. dan STRASBOURG – MÜNCHEN – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Putovanje preko juga Njemačke vodi nas preko prijestolnice pokrajine Bavarske, Münchena, gdje ćemo se zaustaviti i prošetati gradskim središtem. München je nažalost nama najbliži kroz epitet grada punog radnika iz prostora bivše zemlje, ali München je mnogo više od toga, ponajprije zeleni grad, grad umjetnika i kazališta, predivnih galerija i sjajnih pivnica. U podnevnim satima odlazak iz Münchena i putovanje kroz Njemačku, Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.


Cijena i način plaćanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

05.10.2021.

FIRST MINUTE

2.690 kn

prije 2.890 kn

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • Prijevoz modernim turističkim autobusom prema programu, 
 • razgledi gradova i lokaliteta prema programu, 
 • 3 noćenja s doručkom u hotelu Ibis budget ili sl. na području Pariza
 • 2 noćenja s doručkom u hotelu Ibis budget ili sl. na području Strasbourga 
 • Licenciranog voditelja putovanja
 • organizaciju i pripremu putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

Fakultativni izleti koji nisu u programu te ulaznice koje nisu uključene u doplatu plaćaju se na licu mjesta.

Doplate i popusti:

OBAVEZNA DOPLATA:

 • Boravišna pristojba i osiguranje  cca 2 € po osobi po noćenju ( točan iznos u završnoj bavijesti)

POPUSTI I DOPLATE:

 • Doplata za jednokretevnu sobu: 1.690 kn
 • Trokrevetne sobe: na upit, uz popust za noćenje na pomoćnom ležaju 150 kn

Fakultativni izlet Dvorci Loire – 490kn ( uključene ulaznice u sva 3 dvorca, rezervacije te prijevoz i pratnja voditelja putovanja)- plaćanje prilikom rezervacije

 • Večera na Montmarte 30 EUR – plaćanje na licu mjesta
 • krstarenje Seinom 15 EUR– plaćanje na licu mjesta

Informativne cijene ulaznica (moguća promjena cijena) :

 • Dvorac Versailles 17 €,  Muzej Orsay 14 €, Muzej Louvre 17 €

Informacije:

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Francusku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa. S obzirom na stalne izmjene vezano za epidemiološke mjere i u Hrvatskoj i u inozemstvu, zadržavamo pravo otkaza aranžmana ukoliko će epidemiološka situacija to zahtijevati ili promjene programa na koje putnici ne moraju pristati ukoliko ne žele!

Broj putnika:

Minimalni broj: 35
Maksimalni broj: 45

Odgovorni organizator:

Mondo travel d.o.o.
Opći uvjeti
Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Rezervacija BEZ finacijskih rizika - COVID 19!
 • Ako za putovanje piše da je garantirano, ide li se bez obzira na COVID situaciju?
 • Kakve su epidemiološke mjere poduzete vezano za autobusna putovanja?
 • Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
 • Mogućnosti plaćanja

Fotografije & video

01


11

Burgundija, dvorci Loare - dvorac chateau de Azay-le-Rideau

dvorac chateau de Azay-le-Rideau, putovanje dvorci loare, francuska tura, garantirani polazak

Burgundija, dvorci Loare - dvorac chateau de Azay-le-Rideau

prekrasan dvorac Chenonceau na rijeci Cher, autobusna putovanja, Mondo travel, europska putovanja

Francuska, dolina Loire, dvorac Chenonceau na rijeci Cher

Latinska četvrt na putovanju Pariz avionom

Pariz, ulice Latinske četvrti

Kava i croassant ispred crkve Notre Dame na putovanju u Pariz

Pariz, katedrala Notre Dame

Eiffelov toranj u Parizu, europska putovanja

Pariz, Eiffelov toranj

dvorac Versailles, Pariz putovanje

Pariz, dvorac i vrtovi Versailles

Krstarenje Seinom, euoropska putovanja, putovanje Pariz

Pariz, krstarenje rijekom Seinom

Panorama Pariza, Pariz putovanje

Pariz, panorama grada

Dvorac Versailles, putovanje Pariz

Pariz, dvorac Versailles

šarene kuće i pejzaž Strasbourga, autobusna putovanja, Mondo travel, europska putovanja

Francuska, Strasbourg - prekrasan grad na istoku Francuske pod zaštitom UNESCO-a

vožnja kanalom kroz Colmar, autobusna putovanja, garantirani polazak

Francuska, Colmar-grad vina i umjetnosti u regiji Alsace

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter