Mondotravel

O putovanju:

Kada:

28.02.2023. | 21.03.2023. | 25.04.2023.

Koliko:

9 dana

Preuzmi pdf putovanja

1.dan        ZAGREB - ALEKSANDRIJA 
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb s voditeljem putovanja 2 sata prije leta. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji Turkish airlinesa TK1056 u 20.00h. Po dolasku u Istanbul oko 00.10h, nastavak puta za Aleksandriju letom TK696 u 01.35h. Nakon slijetanja u 02.50h obavljenje graničnih formalnosti te transfer do hotela 5*. Smještaj i noćenje. 


2.dan         ALEKSANDRIJA
Doručak. Odlazak u cjelodnevni razgled Aleksandrije. Ime je dobila po  Aleksandru Velikom a grad brzo postao jedan od najvećih gradova u helenističkom svijetu, po veličini i bogatstvu odmah iza Rima. Danas je najveća egipatska luka, drugi grad po veličini u Egiptu i važno industrijsko središte. Nekada je grad bio kamenim nasipom povezan s otočićem Farom, na kojem je Sostrat iz Knida oko 280. pr. Kr. sagradio najstariji poznati svjetionik istog imena Far (Pharos) visok 135 m, jedno od sedam čuda antičkoga svijeta. Danas svjetionika više nema, ali je na tom mjestu izgrađena 1480. g. veličanstvena utvrda Qaitbey. Razgled unutrašnjosti utvrde te panoramski pogled na cijelu Aleksandriju. Također, grad je bio poznat po Aleksandrijskoj knjižnici  koja je bila najveća u antičko vrijeme, a 2002.g. je u blizini izgrađena jednako tako impresivna nova knjižnica Biblioteca Alexandrina kapaciteta čak 8 mil. knjiga, koju ćemo kratko panoramski razgledati izvana. Slijedi posjet katakombama Kom el-Shuqqafa iz 2. st. koje su savršen primjer aleksandrijske fuzije egipatskih i grčko-rimskih stilova. Postavljene su na nekoliko razina komora koje su spojene spiralnim stubama. Uz usputni vanjski panoramski razgled džamije Abu Alabbas slijedi razgled ostataka rimskog Serapeuma i trijumfalnog stupa Pompejev pilar koji je jedan od najvećih monolitskih stupova ikad podignutih, postavljen u čast Dioklecijanu 292. godine. U popodnevnim satima slijedi vožnja prema Kairu. Po dolasku smještaj u hotel. Večera i noćenje. 


3.dan        KAIRO i PIRAMIDE
Doručak. Vožnja do platoa Gize gdje se nalaze 3 veličanstvene piramide Keopsova, Kefrenova i Mikerinova te tajanstvena Sfinga. Ove građevine svakako su među najstarijim i najpoznatijim građevinama na svijetu, građene u razdoblju 2620 - 2500 g prije Krista. Slijedi posjet Egipatskom Nacionalnom Muzeju u kojem se čuvaju brojna blaga i artefakti prebogate egipatske kulture. Tu se između ostalog nalazi i sadržaj grobnice faraona Tutankamona, a svakako je najblistavija njegova zlatna maska. Za kraj slijedi posjet najvećem bazaru u Africi - bazar Khan El Khalili gdje možete iskušati svoje vještine kupnje i cjenkanja s lokalnim trgovcima. Transfer do željezničke stanice i ukrcaj u vlak za Asuan. Smještaj u dvokrevetne kabine i večera.


4.dan         KAIRO - ASUAN
Dolazak u Asuan, doručak. Odlazak do Nedovršenog obeliska. Asuan je bio izvor najboljeg granita drevnog Egipta, korištenog za izradu statua i ukrašavanje hramova, piramida i obeliska. Veliki nedovršeni obelisk u sjevernim kamenolomima pružio je dragocjen uvid u to kako su ti spomenici nastali, iako cijeli postupak izgradnje još uvijek nije u potpunosti jasan. Osim natpisa, dovršene su tri 

strane osovine, duge gotovo 42 metra. S 1168 tona težine, ispunjeni obelisk bio bi najteži komad kamena koji su Egipćani ikad stvorili. Slijedi ukrcaj na brod 5*, smještaj u kabine i ručak. U popodnevnim satima vožnja po Nilu feluccama, tradicionalnim egipatskim brodicama na jedra, kao i odlazak na fakultativne izlete u obližnje Nubijsko selo ili hram Philae. Večera i noćenje na brodu.  


5.dan          ASUAN - fakultativno Abu Simbel - KOM OMBO - EDFU  
Prije zore, uz doručak za ponijeti slijedi fakultativni izlet autobusom do Abu Simbela te razgled monumentalnog hrama Ramzesa II, najvećeg egipatskog vladara. Povratak na ručak. Za one koji ostaju, doručak te uživanje na brodu. Nakon ručka razgled Asuanske visoke brane, primjer gradnje monumentalnih razmjera. Brana sadrži 18 puta veću količinu materijala od one koja se koristila u velikoj piramidi u Khufu. Brana na stijeni preko rijeke Nil dovršena je 1970. godine, a visoka je 111 metara. Slijedi plovidba prema Kom Ombu. Po dolasku razgled dvostrukog hrama posvećenog bogu Sobeku s krokodilskom glavom i bogu Horusu sa sokolovom glavom. Plovidba prema Edfu. Večera i noćenje na brodu.


6.dan        EDFU - ESNA - LUKSOR 
Nakon doručka, razgled hrama boga Horusa (sa sokolovom glavom) u Edfu, najočuvanijeg egipatskog hrama sagrađenog u doba Kleoptare, zadnje vladarice Egipta.  Plovidba preko riječne rampe (ustave) u Esni do Luxora (nekadašnje Tebe, koja je jedno vrijeme bila prijestolnica starog Egipta) uz ručak na brodu. Dolazak u Luksor uvečer. Razgled obližnjeg hrama Luksor koji je Alejom sfingi povezan s Karnakom. Večera i noćenje.


7.dan        LUKSOR - DOLINA KRALJEVA 
Doručak. Odjava s broda te odlazak u razgled obližnje Doline kraljeva na zapadnoj obali Nila. Tu se nalaze grobnice 63 egipatska faraona, a među njima je i grobnica faraona Tutankamona, jedina neopljačkana i prepuna blaga s kojim je faraon otpraćen u zagrobni život. U nastavku programa razgled terasastog hrama kraljice Hatšepsut  te Memnonovih kolosa koji su stajali na ulazu u nekad monumentalni hram Amenofisa III.  Povratak u Luksor. Smještaj u hotel, večera i noćenje.


8.dan        LUKSOR - KARNAK - HURGADA
Doručak. Slijedi obilazak čudesnog hramskog kompleksa u Karnaku na istočnoj obali Nila, vjerskom centru starog Egipta, s hramovima posvećenim egipatskim bogovima od kojih je najveći Amonov hram dužine 355 m. Nakon razgleda i kraćeg slobodnog vremena slijedi vožnja autobusom do Hurgade, poznatog ljetovališta na obalama Crvenog mora. Po dolasku, smještaj u hotel i večera. Oko 01.00h transfer prema zračnoj luci. Nakon obavljenih formalnosti, povratni let Turkish airlinesa TK703 za Istanbul u 03.45h.


9.dan         ISTANBUL - ZAGREB 
Dolazak u Istanbul u 07.45h. Zbog dužeg transfera u Istanbulu organizirat će se za one koji žele razgled Istanbula, uz doplatu (detalji naknadno). Nastavak puta za Zagreb letom TK1055 u 19.00h, s dolaskom u 19.10h. 


Fotografije & video

01


9

Egipat, Dolina kraljeva- čuveni Hatschepsut hram

Hatschepsut hram, putovanje Egipat, posebnim zrakoplovom, garantirani polasci

Egipat, Dolina kraljeva- čuveni Hatschepsut hram

Asuan, ljetovanje Egipat, krstarenje Nilom, ljetovanje mediteran, posebnim zrakoplovom

Egipat, Asuan

Sfinga, Piramide u Gizi, putovanje i ljetovanje Egipat, krstarenje medietran, garantirani polasci

Egipat, Velika Sfinga u Gizi

Kairo, putovanje Egipat, krstarenje Nilom, ljetovanje mediteran, garantirani polasci

Egipat, Kairo-glavni grad Egipta, najveći grad arapskoga svijeta i najveći grad u Africi

Tržnica khan El khalili u Kairu, putovanje Egipat, posebnim zrakoplovom, garantirani polasci

Egipat, Kairo - tržnica Khan El Khalili

Asuanska brana, ljetovanje Egipat, krstarenje Nilom, ljetovanje mediteran, posebnim zrakoplovom

Egipat, Asuanska brana

Abu Simbel hram, Dolina kraljeva, putovanje Egipat, mediteran, mondo travel

Egipat, Abu Simbel- kompleks hramova izgrađen za vrijeme vladavine faraona Ramzesa II

Luxor, krsarenje Nilom, putovanje i ljetovanje Egipat, krstarenje medietran, garantirani polasci

Egipat, Luxor- Velika dvorana u hramu Karnak (drevna Teba)

Luxor, krsarenje Nilom, putovanje i ljetovanje Egipat, krstarenje medietran, garantirani polasci

Egipat, Luxor

Cijena i način plaćanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

28.02.2023.

Garantirano

1,219.72 € / 9.190 kn

Doplata za zrakoplovne pristojbe i naknade (promjenjivo do puta) - 2.290 kn 303.94 €

21.03.2023.

Garantirano

FIRST MINUTE

1,179.91 € / 8.890 kn

prije 1,219.72 € / 9.190 kn

Doplata za zrakoplovne pristojbe i naknade (promjenjivo do puta) - 2.290 kn 303.94 €

25.04.2023.

Garantirano

FIRST MINUTE

1,179.91 € / 8.890 kn

prije 1,219.72 € / 9.190 kn

Doplata za zrakoplovne pristojbe i naknade (promjenjivo do puta) - 2.290 kn 303.94 €

 

28.02.-08.03.

21.-29.03.

25.04.-03.05.

FM cijena*

Redovna cijena

8890 kn (1179,90 eur)

9190 kn (1219,72 eur)

8890 kn (1179,90 eur)

 9190 kn (1219,72 eur)

8890 kn (1179,90 eur)

9190 kn (1219,72 eur)

* First minute cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta 

Doplata za zrakoplovne pristojbe i naknade (promjenjivo do puta): 2.290 kn (303,94 eur)

Doplata za jednokrevetnu sobu/kabinu/kupe:  2.590 kn (343,75 eur)

Treći ležaj: za odrasle nema popusta, za djecu do 12g. popust na upit

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Istanbul-Aleksandrija-Hurgada-Istanbul-Zagreb (uključeno 1 komad prtljage max 30kg), lokalnog vodiča na engleskom jeziku, 1 noćenje s doručkom u htl 5* u Aleksandriji, 1 polupansion u htl 5* u Kairu, 3 puna pansiona na brodu 5* tijekom plovidbe Asuan-Luksor, 1 polupansion u dvokrevetnim kabinama za vrijeme noćne vožnje vlakom, 1 polupansion u htl 5* u Luksoru, 1 večera i smještaj u sobe htl 5* do povratnog transfera u Hurgadi, sve transfere po programu modernim klimatiziranim autobusom, razglede i ulaznice prema programu, voditelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom cijelog putovanja, troškove organizacije putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje:

obavezna doplata u agenciji za zrakoplovne pristojbe 2.290 kn (303,94 eur),

doplata po želji za jednokrevetnu sobu 2.590 kn (343,75 eur),

po želji doplata za paket putnog osiguranja,

obavezne doplate na licu mjesta - za napojnice 45 USD, za troškove ulazne egipatske vize 25 USD koja se ishodi u egipatskoj zračnoj luci (putovnica mora vrijediti min 6 mjeseci od ulaska u Egipat i imati 2 prazne stranice za vizu)

Doplate i popusti:

Fakultativna ponuda u Asuanu (obavezna rezervacija u agenciji, plaćanje na licu mjesta – min. 10 putnika): Hram Philae 35 eur; Nubijsko selo 35 eur; Abu Simbel autobusom 120 eur

Informacije:

Informacije o letu, prijevoznik Turkish airlines:

 

Polasci 28.02.-08.03.                                                         Polazak 21.-29.03.

ZAG IST 20:00 00:10        IST HBE 01:35 02:50          ZAG IST 20:00 00:10           IST HBE 01:35 02:50

HGR IST 03:45 07:45       IST ZAG 19:00 19:10          HGR IST 04:45 08:40          IST ZAG 18:20 19:25

 

Polazak 25.04.-03.05.

ZAG IST 20:30 23:40        IST HBE 00:40 01:50          

HGR IST 04:40 08:40       IST ZAG 18:35 19:40          

 

NAPOMENA: 17.06.2022. su ukinuti svi Covid uvjeti za prelazak egipatske granice i trenutno ne treba predočiti ništa osim važeće putovnice i vize!

Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj egipatskoj kategorizaciji.

PLAĆANJE: 40% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 30 dan prije puta ili u ratama.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.  Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr. Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo izmjene redosljeda izvedbe programa. Za vaše bezbrižno putovanje preporučamo Vam uplatu putnog osiguranja.

Tečaj konverzije 1 EUR= 7,53450 kn

Broj putnika:

Minimalni broj: 20

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

  • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter