Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

8 dana

Preuzmi pdf putovanja

Program putovanja

 
DAN 1

SPLIT – BRAČ (MILNA)

Nakon što se ukrcate na Moju Maju, udobno smjestite, osvježite uz piće dobrodošlice i odličan ručak, krećemo na prvu plovidbu prema otoku Braču, točnije prekrasnom malom mjestu Milna, gdje ćete provesti prvu noć svog krstarenja. 

DAN 2

MILNA – HVAR

Drugi dan vodi nas put otoka Hvara, omiljenog odredišta mnogih poznatih svjetskih zvijezda. Hvar uz impresivnu višestoljetnu povijest nudi predivne uvale hvarskog arhipelaga, idealne za kupanje. Okrijepa vas čeka u nekom od renomiranih restorana, a nakon toga vas pozivamo na šetnju slikovitim hvarskim ulicama. Noćenje u gradu Hvaru.   

DAN 3

HVAR – VIS

Ponedjeljak startamo ranojutarnjom plovidbom prema otoku Vis, družimo se uz priče o otoku Visu, noćenje u gradu uz BBQ roštilj na palubi Moje Maje. Ponedjeljak završavamo druženjem sa suputnicima i ležernim pićem uz predivan zalazak sunca.

DAN 4

VIS – KORČULA

U utorak nastavljamo plovidbu prema otoku Korčuli, koji se smatra rodnim gradom poznatog istraživača Marka Pola. U popodnevnim satima uživat ćete u ručku u korčulanskoj uvali i istraživanju jednog od najočuvanijih gradova na Mediteranu. Noćenje u Korčuli.

DAN 5

KORČULA – NP MLJET (POMENA)

Ujutro plovimo još malo južnije prema otoku Mljetu na kojem jednostavno morate posjetiti Nacionalni park i slavna slana jezera te uživati u vožnji na otočić Sv. Marije gdje slijedi obilazak samostana i stare crkve iz 12. stoljeća (ulaznica za NP uz nadoplatu). Na prekrasnom Mljetu ćemo uživati u kapetanskoj večeri uz tradicionalna jela (predjelo pršut, sir, riblja pašteta, pašticada, riba, desert, domaće vino) s naglaskom na tradiciju Dalmacije, mirise i okuse vina i mora, maslinovog ulja i soli. A kao posebnu poslasticu večeri ispričat ćemo vam priču o povijesti Moje Maje.

DAN 6

MLJET – MAKARSKA

Putovanje nastavljamo prema gradu podno planine Biokovo, a na putu ćemo se osvježiti uz pauzu za kupanje. Noćenje u Makarskoj.

DAN 7

MAKARSKA – PUČIŠĆA

Sedmog dana našeg putovanja plovimo prema gradiću Pučišća, poznatom po dugogodišnjoj tradiciji klesarstva. Kupamo se u uvali na otoku Braču. U popodnevnim satima vrijeme je za plaćanje troškova koji nisu uključeni u cijenu putovanja.

DAN 8

PUČIŠĆA – SPLIT

Zadnji dan plovimo prema matičnoj luci ukrcaja u Splitu. Nakon ranog doručka vrijeme je za napuštanje kabine i iskrcaj s broda.

Kabine na gornjoj palubi su brojevi od 1 do 6:

Kabine s krevetima na kat su 1 - 2 - 4 - 5

Kabina br. 3 - Kabina 1/2+1 (bračni ležaj + pom. za dijete do 12 g.) - NA UPIT

Kabina br. 6 - Kabina 1/2+1 (bračni ležaj + pom. za dijete do 12 g.) - NA UPIT

 

Kabine na donjoj palubi su brojevi od 7 do 12:

Kabine s krevetima na kat su 11 i 12

Kabine s bračnim krevetima su 7 - 8 - 9 - 10


Fotografije & video

01


8

Maya cruising

Maya cruising

Maya cruising

Moje Mare brod

Moje Mare brod

Moje Maje brod

Moje Maje brod

Moje Maje brod, kabina

Moje Maje brod, kabina

Moje Maje brod

Moje Maje brod

Moje Maje brod

Moje Maje brod

Moje Mare brod kabina

Moje Mare brod kabina

Moje Mare brod

Moje Mare brod

TERMIN: 22.6.-29.6.2024.

Cijena po osobi u dvokrevetnoj kabini : 750 eur

 

 

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • krstarenje na brodu "Moja Maja"
 • piće dobrodošlice
 • 7 noćenja u klimatiziranom salonu i kabinama - double bed (bračni krevet) / krevet na kat
 • 7 polupansiona - doručak, ručak (3 slijeda tradicionalnih hrvatskih jela s notom mediteranskih okusa by chef Hrvoje)
 • 1 BBQ večere (tradicionalni roštilj na palubi broda)
 • Kapetanska večera s notom mediteranskih okusa i pričom o povijesti broda + večera po izboru (mesni ili riblji menu)
 • lučke pristojbe / troškove goriva / najam posade

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • boravišna pristojba (25 € po osobi - plaćanje na licu mjesta)
 • konzumaciju pića na brodu
 • napojnice za posadu
 • ulaznice na NP Mljet i slične izlete po želji
 • trošak prijevoza od i do broda
 • parking za automobile 

Informacije:

* ”Savjeti kapetanice:

Za koje dobne skupine je ovo krstarenje?  Baš za sve dobne skupine! Možda će malo teže ići s kikićima koji još plivaju s leptrirćima ili kolutom, ili se boje mora u kojem ne vide dno, ali uz dobru ekipu na brodu nema šanse da se i oni ne kupaju. Toliko dobre energije možete pronaći baš kod ljudi koji odabiru kampove i ovakve brodove.

Odabrati gornje ili donje kabine je na vama.  Naš prijedlog je donje jer tamo zaista vlada potpuni mir i ako se i zalomi neka večernja zabava, a vi želite na raniji počinak tu ste zaista u miru i tišini. Ventilacija i klima rade, a podešavate ih samostalno na regulatoru, pa svojoj želji. No, donje kabine nemaju prozor, pa ako vam je to važno onda svakako odaberite gornje.

Kako se zabaviti na brodu?  Na najgornjoj palubi postoji sunčalište s ležaljkama za one koji žele čitati i ljenčariti. Postoji prostor s velikim stolom za igranje društvenih igara i druženje putnika. Na brodu postoji i oprema za snorkanje koju možete posuditi, kao i oprema za pecanje.

Kako se osamiti na brodu?  Znamo, nekima od vas je ovo čudno, ali pitali ste nas u storyima kako smo mogli tolike dane stalno biti s ljudima. Za sve postoji rješenje. Iako brod ima „samo“ 24 metra vaša kabina je samo vaš svijet. Na sunčalištu svi poštuju vaš mir ili se možete praviti da čitate knjigu ili drijemate.  Kada se brod usidri možete plivati ili roniti u svom smjeru daleko od ostalih. Na vezu na otocima možete ići sami u istraživanje. Zaista nije teško pronaći svoj kutak mira i svoj svijet jer ovo krstarenje je zaista za svakoga.

Koliko ima vremena za razgledavanje otoka?  Otoci se ne razgledavaju pješice jer udaljenosti, a i temperature vam ne idu u korist. Otoke upoznajete s morske strane s broda, a u luke u većim gradovima na otocima uplovljavate iza 16 ili čak 18 sati popodne – zavisno o luci i tu ostajete do jutra. Dakle, imate dovoljno vremena da zalutate ponekom kalom, zaljubite se i odlučite vratiti u neko drugo vrijeme. Iako, za one željne istraživanja organiziramo i taxi brodić, pa oni koji ne žele provesti dan na kupanju imaju mogućnost ranijeg odlaska u grad uz nadoplatu.

Kako preživjeti ljuljanje na brodu?  Mogući su valovi uz jugo, no tada se odlazi u skrivene zaklonjene uvale te se provodi dan kupajući se u miru. Kod kupanja je moguće osjetiti malo jače struje i nešto valova, ali na brodu se to ništa ne osjeća. Kapetanici je sigurnost na prvom mjestu što kaže odmah pri ulasku na brod pri prvom davanju uputa o ponašanju na brodu i ona to zaista poštuje. Iskusna je, naše more dobro poznaje, čita karte, sluša prognoze i sigurnost svojih putnika stavlja na prvo mjesto.

 

Kapetanica broda zadržava pravo izmjene i/ili promjene rute zbog vremenskih uvjeta, kao i uvjeta u posjećenim lukama. Redoslijed posjeta može se razlikovati od objavljenog u slučaju da su luke prepune, s namjerom pružanja boljeg iskustva gostu.

Odgovorni organizator:

Mondo travel d.o.o.
Opći uvjeti
Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter