Mondotravel

O putovanju:

Kada:

02.10.2020.

Koliko:

3 dana

Preuzmi pdf putovanja

Program putovanja:

Autobusom iz Zagreba
POLAZAK: 02-04.10.2020.
3 dana / 2 noćenje

Vrijednost više:

SMJEŠTAJ U HOTELU 4* NA OPATIJSKOJ RIVIJERI

1. dan ZAGREB – RIJEKA – OPATIJA  

Polazak iz Zagreba u 08:00 sati  (mjesto polaska će biti objavljeno u završnoj obavijesti). Vožnja autocestom do središta Primorsko – Goranske županije, Rijeke. Prvo posjećujemo Trsat - Svetište Gospe Trsatske koje je prema legendi, nastalo 1291. godine kad se tu pojavila nazaretska kućica Svete obitelji koju su donijeli anđeli. Uz svetište nezaobilazan je i trsatski kaštel s kojeg se pruža pogled koji će vas ostaviti bez daha. Nakon pauze za kavicu spuštamo se prema  riječkom Korzu s kojeg započinjemo razgled mistične Rijeke. U toku razgleda saznajte tko je zaštitnik grada Rijeke, kada je Rijeka bila nezavisna država, tko je izmislio torpedo, ima li samo Pisa kosi toranj i kakav je to dvoglavi orao na gradskoj uri. Ta i brojna druga pitanja biti će odgovorena u ležernoj šetnji gradom, a u slobodno vrijeme svakako predlažemo navratite u orginalnu “šta da” suvenirnicu.  U poslijepodnevnim satima vožnja prema bajnoj Opatiji zvanoj još hrvatska Azurna obala otkrivena još sredinom 19. st. od strane Habsburgovaca i članova drugih europskih kraljevskih i plemićkih obitelji koji su uživali u njezinim ljepotama te ju oplemenili predivnim primjerima arhitekture.  Provjerite čime je Opatija privlačila posjetitelje nekad i kako to čini danas! Očarat će vas njezin šarm i ljepota šetališta Lungomare, njezinih parkova i kavana. Vožnja prema hotelu. Smještaj u hotel Park Lovran 4****. Noćenje. 

2. dan FAKULTATIVNI IZLET NA KRK  I VINSKA PROBA ili SLOBODAN DAN

Doručak. Za današnji dan predlažemo fakultativni izlet na “Zlatni otok” - otok Krk. Prelaskom krčkog mosta vozimo se prema istoimenom te ujedno najvećen naselju na otoku – gradu Krku. Slijedi šetnja koja će Vam otkriti mnoge tajne koje skriva grad Krk i njegova iznimno bogata prošlost. Starogradska jezgra otkriti će Vam puno tragova bogate povijesti grada Krka. Saznajte zanimljivosti o fascinantnom kompleksu krčke katedrale, crkvi sv. Kvirina i zvoniku na slikovitom trgu Kamplin, sve o Frankopanskom Kaštelu, gradskoj vjećnici … Nakon pauze vožnja prema poznatom “ Vrbinku nad morem” – koji se poput drugih starih kaštela na otoku smjestio visoko, na gotovo 50 metarskoj visini, a na zaista osobitome mjestu na hridi što doslovce uranja u more.
Šetati ćemo romantičnim uličicama Vrbnika među kojima se, navodno nalazi i najuža ulica na svijetu! S Vrbika pogled seže do predivnih vinograda iz kojih potječe poznata žlahtina koju ćemo potom degustirati u jednom od poznatih podruma. Slobodno vrijeme te povratak prema Lovranu. Za sve koji odluče ostati na opatijskoj rivijeri predlažemo šetnju 12 kilometarskom šetnicom Lungomare.  Noćenje.


3. dan LOVRAN – MOŠĆENICE – MOŠĆENIČKA DRAGA - KASTAV - ZAGREB  

Doručak. Odjava iz hotela te vožnja prema živopisnom mjestašcu Mošćenice. Prvo što će Vas ostaviti bez dana je prekrasan pogled  s obzirom na geografski položaj 178 m  nadmorske visine, a čim zakoračite kroz gradska vrata otkriti ćete posve novi svijet. Naime temeljem zakona o zaštiti spomenika povijesna jezgra Mošćenica uvrštena je 1968. u registar nepokretne kulturne baštine, a brojni sačuvani predmeti svjedočili su bogatoj povijesti čije priče i legenda još i danas “žive”. Tako ćemo vidjeti Mošćenički toš, mlin za masline, star oko tri stotine godina i simbol ovog srednjovjekovnog grada, gradskou ložu, šternu, kaštel ….te čuti intrigantne priče o žiteljima grada, a potom se spustiti u Mošćeničku Dragu koja se razvila kao ribarska lučica grada Mošćenica, a danas je jedna od najpoznatijih turističkih destinacija u Hrvatskoj. Slobodno vrijeme za šetnju poznatom plažom, fotografiranje i kavicu. Slijedi vožnja prema prekrasnom Kastvu gdje ćemo saznati sve o kastavskim lončarima, “kapitanu” Morelliju te otkiti tajnu zašto kastavska crkva nikad nije dovršena. O veličini i značaju Kastva ranijih stoljeća danas svjedoči stara gradska jezgra opasana srednjovjekovnim gradskim zidom s devet kula, smještena na brijegu visokome 365 metara, koja je bila i ostala središtem cijele Kastavštine. Nakon šetnje slijedi povratak u Zagreb. 


Cijena i način plaćanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

02.10.2020.

FIRST MINUTE

890 kn

prije 990 kn

Boravišna pristojba i osiguranje - 20 kn

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

•    Prijevoz  turističkim autobusom prema programu
•    Turističkog pratitelja tijekom putovanja
•    Sve razglede prema programu
•    2 noćenja s doručkom u hotelu 4****
•    Razgledavanja prema programu
•    jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena aranžmana ne uključuje:

•    ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
•    Doplata za jednokrevetnu sobu: 590 kuna
•    karte javnog gradskog prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu
•    osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
•    osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

Doplate i popusti:

Informativne cijene ulaznica / izleta:
•    Fakultativni izlet na Krk uz vinsku probu  (min 25 pax)- 250 kn odrasli, 150 kn djeca ( bez degustacije)

Popusti:
•    Djeca na pomoćnom ležaju u pratnji dvije odrasle osobe 100 kn
•    Odrasla osoba na pomoćnom ležaju 70 kn

Obavezna doplata:
•    boravišna pristojba i osiguranje 20 kn po osobi 

 

Broj putnika:

Minimalni broj: 35
Maksimalni broj: 45

Odgovorni organizator:

Mondo travel d.o.o.
Opći uvjeti
Opće informacije

Često postavljena pitanja

  • Mogućnosti plaćanja
  • Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:

Fotografije & video

01


5

Lovran

Lovran

Lovran

Mošćenička Draga, Remisens Hotel Marina

Mošćenička Draga, Remisens Hotel Marina

Opatija

Opatija

Kastav

Kastav

Trsat

Trsat

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter