Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

2 dana

Preuzmi pdf putovanja

Program putovanja:

POLAZAK: 19.9., autobusom iz Zagreba, 2 dana, uključen izlet brodom sa ručkom.

1. DAN ZAGREB-VITUNJ-OGULIN-SABLJACI-ŠMITOVO JEZERO-GACKA-KARLOBAG
Polazak autobusa sa autobusnog terminala u Zaprešiću u 6:30, te Glavnog željezničkog kolodvora u Zagrebu u 7:00 sati.  Slijedi vožnja do Vitunja, selo pod Klekom na vrelo Vitunjčice. Na riječici je izgrađeno ribogojilište za uzgoj pastrve. Nastavak vožnje prema Ogulinu, vrlo zanimljivom gradu jer su zbog njegovog izgleda uz njega vezane mnoge priče i legende. Po dolasku u grad zapazit ćete dvorac vrlo zanimljivog oblika koji je nastao oko 1500. godine iznad ponora rijeke Dobre, poznatijeg pod imenom Đulin ponor. Ponor je dubok 40 m a možete ga promatrati s vidikovca. Odlazak u Frankopanski kaštel u sklopu kojeg se nalazi Zavičajni muzej i Ivanina kuća bajke, multimedijalni i interdisciplinarni centar koji slavi bajke i bajkovito stvaralaštvo Ivane Brlić Mažuranić rođene u Ogulinu te svih bajkopisaca svijeta (Čarobna šuma, Začarani dvorac, Tajanstvena odaja, Kreativna soba). Nastavljamo put prema jezeru Sabljaci, akumulacijskom jezeru kojeg mnogi zovu “ogulinskim morem”.  Odlazimo i do Šmitova jezera, za koje je vezana narodna predaja prema kojoj je djevojku od zmaja spasio Sv. Juraj, a otisak konjskog kopita sačuvan je na kamenu pokraj jezera.  Slijedi odlazak na kasniji ručak u restoran Vrilo Gacke u Sincu (uz doplatu). Nastavak puta prema Karlobagu i hotelu Zagreb 3*. Večera I noćenje.

2. DAN KARLOBAG-JABLANAC-GOLI OTOK-LUN-RAB-JABLANAC-ZAGREB
Ujutro nakon ranog doručka krećemo prema Jablancu od kuda kreće putovanje brodom. 
Nakon ukrcaja slijedi piće dobrodošlice te vožnja do mjesta Lun na otoku Pagu. Po dolasku u Lun razgledat ćemo Lunske maslinike koji čine jedinstveno mjesto na otoku Pagu, ali i u svijetu. Starost nekih maslina stručnjaci su procijenili na oko1500 godina!  Plovidba do grada Raba uz ručak (pečena riba ili meso - po želji, krumpir i sezonska salata). Tijekom ručka će biti posluženo bijelo i crno vino, voda i sok. Rab je poznati, šarmantni grad koji obiluje poviješću. Gradski zvonici, kamene kuće, male uličice, slobodno vrijeme. Nastavak plovidbe brodom u trajanju od 2 h do slijedeće destinacije - Golog otoka na kojem se nalazi jedan od najpoznatijih i najzloglasnijih zatvora u Europi nakon Drugoga svjetskog rata, otvoren 1948., a zatvoren 1988. godine. Nakon posjeta Golom otoku slijedi povratak prema luci Jablanac te ukoliko vrijeme bude dozvoljavalo, plovidba do parka prirode Zavratnica. Uz plovidbu brodom razgledat ćemo uvalu i park prirode. Nastala je uslijed tektonskih pokreta koji su razlomili karbonatne stijene, nakon čega su vode s Velebita produbile kanjon te je 1964. godine proglašena zaštičenim krajolikom. Tijekom plovidbe posada broda poslužiti će kolače i smokve. Očekivani dolazak u luku Jablanac je oko 19:30 h. Povratak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

***Važna napomena: redoslijed obilazaka je podložan promjenama ovisno o prometu i procjeni  pratitelja putovanja.


Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • Prijevoz  turističkim autobusom
 • Turističkog pratitelja tijekom putovanja
 • razglede prema program
 • 1 polupansion u hotelu Zagreb 3* u Karlobagu (večera i doručak)
 • cjelodnevni izlet brodom uz aperitiv, ručak, kolače i smokve 
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Doplate i popusti:

Doplata: 

 • doplata za jednokrevetnu sobu 190 kn
 • Zavičajni muzej Ogulin: 15 kn po osobi
 • Ivanina kuća bajki: 35 kn po osobi
 • Ručak u restoranu Vrilo Gacke:

RIBLJI MENU: 100 kn po osobi (juha od pastrve, pastrva sa žara, blitva krumpir, salata, palačinke orasi)
MESNI MENU: 90 kn po osobi  (krem juha od povrća, pileći paprikaš, njoki, salata, fritule) 
* U menu je uključeno 1 piće po izboru: Jana voda 0,5 l (pet amb) , Juicy naranča 0,2 l, Jana Ice tea breskva 0,5l (pet amb), Domaća šljivovica, Vina Iločki podrumi Kapistran crni 1dcl, Kapistran bijeli 1dcl

 • doplata 135 kn po osobi za manji broj putnika od 20

Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Broj putnika:

Minimalni broj: 15
Maksimalni broj: 28

Odgovorni organizator:

Mondo travel d.o.o.
Opći uvjeti
Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja
 • Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:

Fotografije & video

01


4

Rab

Rab

Rab

Pag, stogodišnja maslina

Pag, stogodišnja maslina

Gacka

Gacka

Karlobag

Karlobag

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter