Mondotravel

1 dana

17.04.2021.

16.05.2021.

20.06.2021.

18.09.2021.

24.10.2021.

Labin

od 220 kn

O putovanju:

Kada:

17.04.2021. | 16.05.2021. | 20.06.2021. | 18.09.2021. | 24.10.2021.

Koliko:

1 dana

Preuzmi pdf putovanja

Program putovanja:

Jednodnevni izlet Labin i pješačenje stazom Rabac - Prtlog, autobusom iz Zagreba

Povodnom obilježavanja 100 godina Labinske Republike vodimo vas u povijest- upravo tamo gdje je pokrenut prvi antifaštistički pokret u svijetu! 

PROGRAM PUTOVANJA:
Polazak autobusa u 06:30  sati s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva u Zagrebu. Slijedi ugodno putovanje preko Gorskog kotara u smjeru Istre. Po dolasku u Labin susrećemo se s našom lokalnom vodičicom  koja će nam ispričati sve skrivene tajne ovog grada te ponosno predstaviti „Labinsku Republiku!
Naime, 2. ožujka daleke 1921. godine, krupnim slovima uklesan je ne samo u povijest Labina, Labinštine i Istre, već i cijele Europe. Štrajk rudara, iz kojeg je pokrenuta prva antifašistička pobuna na Starom kontinentu, te proglašena 37-dnevna samouprava kasnije nazvana „Labinska republika“, događaj je koji je ostavio neizbrisiv trag na Labinštini te su Labinjani izuzetno ponosni na njega kao i na svoje brojjne stanovnike od kojih ćemo spomenuti protenstanstkog teologa  Matiju Vlačića Ilirika i Istarsku revolucionarku Giuseppinu Martinuzzi.
U sklopu razgleda posjećujemo i Narodni muzej Labin koji se udomio u jednoj od najljepših baroknih palača Istre  uz brojne priče o gradu skriva i vjernu imitaciju rudnika gdje se posjetitelju vjerno prikazuje težak život rudara.
Slijedi pauza za kavu /ručak nakon koje se autobusom spuštamo u Rabac odakle kreće naša pješačka avantura  jednom od najljepših pješačkih staza istre koja se kreće uz more, cca 2 sata do Prtloga, mjesta koje je tijekom povijesti bilo antička, srednjovjekovna i venecijanska labinska luka u koju su pristizale galije. Putem ćete moći vidjeti i ostatke stare uljare (toša) koja se koristila za preradu maslinovog ulja, a na samo pet minuta od staze nalaze se ostaci vapnenice, gdje se nekada radilo vapno. Umjesto galija, danas su u luci Prtlog barke lokalnoga stanovništva, a naići ćete i na nekadašnju malu luku za transport boksita. Slijedi  povratak u Rabac i nastavak putovanja prema Zagrebu.  Sama pješačka tura nije zahtjevna i traje cca 3,5 sati. Za sve koji preferiraju kavicu na suncu predlažemo da na šetnici Rabac pronađu svoje savršeno mjesto!  Na izlasku iz grada napraviti ćemo kratku pauzu u  Parku skulptura Dubrova gde ćemo se diviti skulpturama najpoznatijih umjetnika Hrvatske: Kožarića, Richera, Đamonje.  Dolazak u Zagreb u  večernjim satima.

***Raspored obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja


Cijena i način plaćanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

17.04.2021.

FIRST MINUTE

220 kn

prije 250 kn

16.05.2021.

FIRST MINUTE

220 kn

prije 250 kn

20.06.2021.

FIRST MINUTE

220 kn

prije 250 kn

18.09.2021.

FIRST MINUTE

220 kn

prije 250 kn

24.10.2021.

FIRST MINUTE

220 kn

prije 250 kn

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • Prijevoz  turističkim autobusom prema programu
 • Voditelja putovanja 
 • Razgledavanja prema programu
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Doplate i popusti:

Obavezna doplata na licu mjesta:

 • Ulaznica u Narodni muzej i stručno vodstvo : 50 kn 

 

Informacije:

Korisne informacije I preporuke:

 • preporuča se čvrsta i udobna obuća  u skladu s vremenskim uvjetima.

MINIMALAN BROJ PUTNIKA:
Minimalan broj putnika za ovo putovanje je 30 putnika. U slučaju manjeg broja organizator ima pravo povisiti cijenu putovanja te o tome pravovremeno obavijestite putnike i tražiti pristanak ili otkazati navedeno putovanje. 

COVID -19 MJERE:
-    obavezna zaštitna maska za vrijeme vožnje u autobusu
-     sredstva za dezinfekciju ruku nalazi se na ulazu u autobus, no savjetujemo da ponesete i vlastito malo dezinfekcijsko sredstvo koje ćete uvijek imati uz sebe

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa. S obzirom na stalne izmjene vezano za epidemiološke mjere i u Hrvatskoj i u inozemstvu, zadržavamo pravo otkaza aranžmana ukoliko će epidemiološka situacija to zahtijevati ili promjene programa na koje putnici ne moraju pristati ukoliko ne žele!

Broj putnika:

Minimalni broj: 30
Maksimalni broj: 40

Odgovorni organizator:

Mondo travel d.o.o.
Opći uvjeti
Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Rezervacija BEZ finacijskih rizika - COVID 19!
 • Ako za putovanje piše da je garantirano, ide li se bez obzira na COVID situaciju?
 • Kakve su epidemiološke mjere poduzete vezano za autobusna putovanja?
 • Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
 • Mogućnosti plaćanja

Fotografije & video

01


5

Labin

Labin

Labin

Rabac

Rabac

Rabac, plaža

Rabac, plaža

Rabac

Rabac

Rabac, plaža

Rabac, plaža

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter