Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

17 dana

Preuzmi pdf putovanja

1.dan (28.12.) Zagreb – Istanbul

Sastanak putnika sa pratiteljem putovanja u zračnoj luci Zagreb, 120 minuta prije polijetanja zrakoplova. Prijava i ukrcaj na let aviokompanije Turkish Airlines u 20.00h. Dolazak u Istanbul predviđen je u 00.10h. Transfer do hotela nedaleko zračne luke. Noćenje.

2.dan (29.12.) Istanbul – Panama

Nakon doručka, transfer do aerodroma, prijava na let za Panamu s polaskomu 14.00h. Obroci tijekom leta. Dolazak u Panamu je predviđen u 20.15h po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih graničnih formalnosti transfer do hotela. Prijava u hotel. Noćenje.

3.dan (30.12.) Panama City

Nakon doručka predlažemo razgled grada u pratnji lokalnog vodiča. Panama City je živ, kozmopolitski grad, glavni grad Republike Paname. Posjet ćemo započeti Starom Panamom gdje se nalaze monumentalne ruševine povijesnog kompleksa prvog španjolskog grada koji je na osnovao Pedro Arias de Avila 1519. godine kao prvo europsko naselje na pacifičkoj obali Amerike. Panama je bila jedno od glavnih postaja trgovačkih puteva u povijesti američkog kontinenta, kroz koje je prolazila većina zlata i srebra iz Amerike za Španjolsku. Nastavljamo kroz povijesno središte modernog grada, Casco Antiguo ili Casco Viejo gdje  se nalazi mješavina arhitektonskih stilova, a oko 800 građevina odražava razne kulturne utjecaje: španjolske, karipske, francuske i kolonijalne. Naš obilazak završavamo s posjetom čuvcenom Panamskom kanalu, žili kucavici pomorskog svijeta, prolazu koji je spojio dva oceana, čija je gradnja bila daleko najveći poduhvat tog vremena, a i danas se smatra jednim od čuda industrijskog svijeta. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4.dan (31.12.) Panama City – Embera Village

Nakon doručka predlažemo izlet u Embera Village. Put nas vodi duboko u džunglu gdje ćemo kanuima doći do sela ovog domorodačkog stanovništa. Otkriti ćemo o kulturi štovanja predaka, načinu života domorodačkih naroda s ovih područja, te isprobati lokalne specijalitete. Povratak u Panamu u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Pripreme za doček Nove Godine. Zabava

5.dan (01.01.) Panama – Medellin (Kolumbija)

Nakon doručka odjava iz hotela. Slijedi transfer do zračne luke, prijava na let za Medellin. Po dolasku u Medellin, nakon obavljenih graničnih formalnosti,  transfer autobusom do hotela u Medellinu. Prijava u hotel. Slobodno vrijeme. Predlažemo šetnju s pratiteljem putovanja do ulice u kojoj se nalaze brojni barovi i restorani. Povratak u hotel. Noćenje.

6.dan (02.01.) Medellin city tura i Communa 13

Nakon doručka predlažemo obilazak (fakultativno) Medellina. Medellin, grad vječnog proljeća, danas najinovativniji grad Latinske Amerike. Njegova nedavna prošlost je bilo usko vezana uz djelovanje Pabla Escobara i sukobljavanje narko kartela. Posljednjih 20 godina Medellin je doživio drastične promjene, inovativni program urbanog razvitka pretvorio je Medellin iz najopasnijeg grada na svijetu u moderni primjer urbane transformacije. Razgled ćemo započeti posjetom  s trgom Botero, gdje se nalazi otvorena izložba Kolumbijskog umjetnika Feranada Botera čije su neobične skulpture postale zaštitni znak grada. Slijedi vožnja žičarom do Santo Dominga, nekoć ozloglašene četvrti. Nakon ručka obilazak četvrti Comuna 13, koja je godinama bila poznata po sukobima narko kartela, policijskim racijama i ilegalnoj trgovini. Izgrađena na strmim brdima periferije Medellina, najgušće je naseljen dio grada, a danas je poznata po graffitima, uličnim umjetnicima i njihovim preformansima. Povratak u hotel. Noćenje.

7.dan (03.01.) Medellin – Guatape i stijena Peñol

Nakon doručka predlažemo obilazak istočnih visoravni, gradića Guatape sa stijenom Peñol. Stijena Peñol jedna je od najspektakularnijih destinacija u okolici Medellina. Na 200 metara visoku monolitnu stijenu možete se popesti po 740 stepenica i uživat u zapanjujućem pogledu na okolicu u kojoj se izmjenjuju modra jezera i zelene planine. Selo Guatape je poznato po svojim kućama dekoriranih živim bojama, izgrađeno je na obali rezervoara koje je nastalo 70-ih godina gradnjom brane. Vožnja brodom po jezeru. Povratak u Medellin u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

8.dan (04.01.) Medellin – Coffe tura

Nakon doručka predlažemo (fakulativno) obilazak plantaže kave. Kolumbija je treća zemlja u svijetu po uzgoju i proizvodnji kave. Upoznati ćemo Kolumbijsku kulturu kave kroz lokalnu farmu nedaleko Medellina, te saznati kako teče proces “od grma do šalice”. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Noćenje.

9.dan (05.01.) Medellin – Cartagena

Nakon doručka odjava iz hotela. Transfer autobusom do zračne luke, te prijava na let za Cartagenu. Po dolasku u Cartagenu transfer do hotela u predjelu Bocagrande. Slobodno vrijeme za uživanje na plaži ili istraživanje ovog najmodernijeg dijela Cartagene. Noćenje.

10.dan (06.01.) Cartagena

Poslije doručka predlažemo obilazak Cartagene. Cartagena je bez sumnje jedan od najljepših gradova Južne Amerike. 1533 godine osnovali su je Španjolci kao stratešku luku za izvoz srebra i uvoz robova. Luka, utvrde i povijesni centar Cartagene upisani su na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine još 1984. godine kao “španjolski kolonijalni grad iz 16.-18. stoljeća koji je sačuvao najveći i najpotpuniji sustav utvrda u Novom Svijetu”. Vidjeti ćemo utvrdu San Felipe de Barajas, koja predstavlja najveći vojni objekt koji su izgradili Španjolci u svojim kolonijama. Nastavljamo do najviše točke grada, odakle puca prekrasan pogled. A za kraj ostavljamo posjet povijesnom centru Cartagene gdje ćemo vidjeti trgove, crkve i najbitnije povijesne građevine, te čuti zanimljive priče i legende o povijesti grada. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

11.dan (07.01.) Cartagena. – Islas Rosario

Nakon doručka predlažemo posjet popularnom izletištu Islas de Rosario. Arhipelag zauzima površinu od 120 000 km2, i predstavlja podvodni Nacionalni park koji je osnovan kako bi kako bi zaštitio koraljne grebene i jedinstvene podvodne ekosustave. Vožnja brodom iz Cartagene do jednog od otoka arhipelaga, dolaskom na otok imat ćete slobodno vrijeme za kupanje i opuštanje u beach baru, mogućnost ronjenja, vožnju kajacima ili posjetiti akvariju . Izlet uključuje i ručak. Povratak u Cartagenu u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

12 dan. (08.01.) Cartagena

Nakon doručka slobodno vrijem za vlastito istraživanje prekrasne Cartagene. Preporučamo kupanje na pješčanim plažama ili šetnju kroz povijesni dio grada koji vrvi malim galerijama, restoranima i barovima. Noćenje.

13. dan (09.01.) Cartagena – Bogota

Nakon doručka odjava iz hotela. Transfer autobusom do zračne luke, te prijava na let za Bogotu. Po dolasku transfer do hotela. Predlažemo šetnju s pratiteljem putovanja do predjela gdje se nalaze brojno restorani, barovi i shopping centri.Povratak u hotel. Noćenje.

14.dan (10.01.) Bogota City tura

Nakon doručka predlažemo razgled Bogote u pratnji lokalnog vodiča. Obilazak započinjemo panoramskim pogledom s planine Montserrat, te nastavljamo šetnjom kroz Calendariju, povijesno središte Bogote gdje su se smjestili brojni muzeji i znamenitosti u prekrasnim kolonijalnim zgradama. Istražiti ćemo Plaza de Bolivar, Palaču pravde, Predsjedničku palaču i prošetati među starim kolonijalnim kućama koje su oblikovale povijest grada. Vidjeti ćemo najstariju knjižnicu Južne Amerike i posjetiti muzej smaragda i zlata. Da upotpunimo sliku ovoga grada, nakon ručka ćemo posjetit sjeverni dio Bogote, i saznati o kulturnim razlikama unutar grada. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje

15.dan (11.01.) Bogota – Zipaquira

Nakon doručka predlažemo odlazak do grada Zipaquira. Na jeziku chibcha to znači “grad naših očeva”. Prije dolaska kolonizatora sol je bila najveći izvor prihoda za lokalno stanovništvo, a tzv “slani kolačići” bili su valuta toga vremena.  U podzemlju je nekadašnjeg rudnika je napravljena tzv “slana katedrala” i to na dubini od 180m. Katedrala je arhitektonsko čudo, izgrađeno u špiljama i tunelima koje su ostavili rudari, koji su prije više stoljeća izvlačili milijune tona kamene soli, a danas tokom nedjeljne mise katedralu posjeti nekoliko tisuća ljudi. Nakon obilaska katedrale slijedi posjet kolonijalnom gradići Zipaquira. Slobodno vrijeme. Povratak u Bogotu u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

16.dan (12.01.)  Bogota – Istanbul

Nakon  doručka  slobodno vrijeme, odjava iz hotela oko podneva, te trasfer do zračne luke. Prijava na let za Istanbul u 16.50h. Noćni let s jednim tehničkim stopom. Putnici ne napuštaju zrakoplov. Obroci tijekom leta.

17.dan (13.01.)  Istanbul – Zagreb

Dolazak u Istanbul u 16.30h po lokalnome vremenu, nastavak leta za Zagreb u 19.00h. Slijetanje u Zagreb predviđeno je u 19.10h.


Fotografije & video

01


14

Kolumbija, Prekrasna plaža Tayrona i prirodni rezervat

Kolumbija, garantirani polasci, mondo travel

Kolumbija, Prekrasna plaža Tayrona i prirodni rezervat

amazonsko super voće - Aguaje, daleka putovanja, Kolumbia putovanje, vođene ture

Kolumbija, amazonsko super voće - Aguaje

Kolumbija - Cartagena

Kolumbija - Cartagena

Kolumbija

Kolumbija

Panama, Panamski kanal, Bridge of the Americas, daleko putovanje zrakoplovom, grupni polasci

Panama, Panama Canal - Bridge of the Americas

Kolumbija, garantirani polasci, mondo travel

Kolumbija, plantaža kave, za najbolju kavu na svijetu potrebna je toplina i vlaga

Kolumbija, garantirani polasci, mondo travel

Kolumbija, Farma kave u Manizalesu

Kolumbija, garantirani polasci, mondo travel

Kolumbija, Šareni suveniri veselih boja koji privlače turiste

Kolumbija, garantirani polasci, mondo travel

Kolumbija, Cocora Valley, voštana palma, tipična za gorske šume Anda

Kolumbija, garantirani polasci, mondo travel

Kolumbija, Rodadero plaža Santa Marta

Kolumbija, garantirani polasci, mondo travel

Kolumbija, Nacionalni park Tayronan s predivnim plažama prirodom i arheološkim ostacima

Kolumbija, garantirani polasci, mondo travel

Kolumbija, stijena Guatape ili Piedra de Penol -jedan od glavnih znamenitosti

Kolumbija, garantirani polasci, mondo travel

Kolumbija, Islas de Rosario - koraljni arhipeag i nacionalni park

Kolumbija, garantirani polasci, mondo travel

Kolumbija, Patio De Brujas ( vještičje dvorište) u gradu Raquira Boyaca

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

– avionska karta Zagreb – Panama, Bogota – Zagreb
– unutarnji letovi: Panama – Medellin, Medellin – Cartagena, Cartagena – Bogota
– smještaj u dvokrevetnim sobama 4* na bazi noćenja s doručkom u  Panami i Kolumbiji
– transferi iz zračne luke od/do hotela
– organizacija putovanja
– pratitelj putovanja na hrvatskom jeziku

Doplate i popusti:

Nadoplate:
– zrakoplovne pristojbe  490,00 eur (obavezno kod prijave)
– jednokrevetna soba 710 eur
– putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (mora se ugovoriti 48h nakon prve uplate)
– izleti i ulaznice za razglede: Panama City tura, Embera Village, Medellin City tura, Guatape i Penol, Coffee tura, Cartagena City tura, Islas Rosario, Bogota City tura, Zipaquira – cijene uskoro!

Informacije:

Napomene:

– kalkulacije cijena su rađene prema cjeniku i uvjetima lokalnih agencija zaključno sa 21.05.2023., konačne cijene će svi prijavljeni putnici dobiti u završnom pismu kada dobijemo potvrde lokalnih agencija.
– izleti se rezerviraju i plaćaju u Hrvatskoj 15 dana prije putovanja
– putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju
– za državljane RH nije potrebna viza za Kolumbiju i Panamu

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Broj putnika:

Minimalni broj: 15

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter