Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

5 dana

Preuzmi pdf putovanja

1.dan ZAGREB 28.12.2022
Polazak autobusa u 20:00h ispred Gradskog Poglavarstva (Trg Stjepana Radića 1). Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Mađarsku uz kraća zadržavanja i odmore tijekom puta.

2.dan WADOWICE - WIELICZKA - KRAKOW 29.12.2022
Nastavak vožnje kroz Slovačku do Poljske uz kraća zadržavanja i odmore tijekom puta. Za početak dolazimo u Wadowice - rodno mjesto Ivana Pavla II. Kratko ćemo razgledati grad - Glavni trg - Papina rodna kuća. Po završetku razgleda idemo u hotel u Krakow. Smjestiti ćemo se u sobe uz kraći odmor. Uz pratnju vodiča krećemo sa kraćim razgledom Krakowa - grada savršeno očuvanog arhitektonsko - umjetničkog bogatstva koji se nalazi na listi svjetske baštine Unesco-a. Krakow je jedan od centara kulture, religije i znanosti ovog dijela Europe. Razgledati ćemo glavne gradske znamenitosti: Barbakan Tvrđava - Crkva Svetog Florijana - Trg Matejki - Florijanska ulica - Glavni gradski trg - Rynek Główny – najveći trg u srednjovjekovnoj Europi sa dva tornja katedrale Svete Marije izgrađene u gotičkom stilu - Najveći gotički oltar Europe - Glavna zgrada Jeglonskog sveučilišta - Collegium Maius - Kraljevska renesansna palača. Slobodna večer za uživanje u Krakowu. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan KRAKOW - BIREKENAU – AUSCHWITZ – ŽIDOVSKA ČETVRT KAZMIERZ, 30.12.2022
Doručak. Danas je u planu tatkozvani Židovski Krakow, gdje ćemo posjetiti mjesta najbitnija za židovsku priču Krakowa, koja je nažalost imala ružan period za vrijeme Drugog Svjetskog Rata, kao uostalom i ostatak Europe. Ujutro cijela grupa ide u Oswiencim – mjesto u kojem se nalazi vjerojatno najpoznatiji koncentracijski logor Drugog svjetskog rata – Aushwitz Birkenau. Prvo ćemo svi zajedno imatu razgled baraka, spalionica i cijelog kompleksa Birkenau uz našeg vodiča. To je onaj najpoznatiji dio logora gdje su zatvorenici boravili, te gdje su se nalazile spalionice te barake za spavanje. Potom ćemo imati slobodno vrijeme, a za one koji žele više, predlažemo fakultativni izlet u sami logor uz razgledavanje spomen muzeja. ( Ukoliko bude dovoljno zainteresiranih biti će vodič u spomen muzeju biti na hrvatskom/engleskom, ukoliko ne agencija će vas prevesti do Auschwitza gdje možete individualno bukirati karte ). Nakon izleta, slijedi povratak u Krakow te nastavljamo sa razgledom Krakowa. Idemo u židovsku četvrt Kazmierz, stari dio grada gdje su se nalazile židovske radnje i trgovine. Vidjeti ćemo Staru sinagogu – Vysoku Sinagogu – Sinagogu Remu – Ortodoksnu Sinagogu. Prošetati ćemo po glavnom trgu Kazmierza, Plac Nowy, gdje se nalaze neki od najboljih restorana u gradu, te se ovaj trg smatra jednim od najromantičnijih. Kako Krakow nije toliko stradao u Drugom svjetskom ratu, ovdje ćete vidjeti primjer originalnih sinagogi te stil židovskog života u Krakowu. Također ćete vidjeti i granice krakovskog židovskog geta, posljednji očuvani komad zida, te čuti priču o Oscaru Schindleru, po kojem je snimljen i film. Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Noćenje.

4.dan KRAKOW - WIELICZKA - ZALIPIE - TARNOW - KRAKOW 31.12.2022, NOVA GODINA
Doručak. Preporučamo fakultativni izlet u rudnik soli Wieliczku. Wieliczka je najveći rudnik soli u Europi. Predlažemo fakultativni ulazak u srednjovjekovni muzej. Razgled muzeja sa dvoranama posvećenim događajima i ličnostima iz poljske povijesti, umjetnine od soli, te pravom podzemnom katedralom. Razgled s lokalnim vodičem trajati će otprilike 2 sata. Nakon završetka razgleda, slijedi povratak u Krakow. Slobodno vrijeme za ručak. U poslijepodnevnim satima preporučamo fakultativni izlet u selo Zalipie, kako mu tepaju, najfotogeničnije selo u Poljskoj. Ako ste htjeli prave fotografije za društvene mreže, ovo je pravi izlet za vas. Čeka nas nekih sat vremena vožnje do malenog sela poznato po svojoj tradiciji koja traje stotinama godina – dekoriranju kuća, zidova, mostova, pa čak i bunara. Žene Zalipia boje površine u selu raznim bojama, a gotovo na svim crtežima se nalaze šareni cvjetovi. Šetnja ovim prekrasnim selom te pogled na šareno obojane kuće. Nakon kraće šetnje selom, odlazimo u obližnji gradić Tarnow. Ovaj grad ima jedan od najljepših gradskih centara u Poljskoj. Vidjeti ćemo Stary Rynek, glavni gradski trg u Tarnowu kojem tepaju da je minijaturna verzija onoga u Krakowu. Na samom trgu se nalazi kulturni centar te gradska vijećnica iz 15. stoljeća sa tornjem u tipičnom poljskom stilu koji svaki dan u 12 sati svira tradicionalnu poljsku melodiju hejnał. Cijeli trg je okružen tradicionalnim trgovačkim kućama iz 16. stoljeća. Slijedi šetnja do bazilike Svete Djevice Marije, građene u gotičkom. Vidjeti ćemo spomenik Sinagogi koji se nalazi na ostatcima same sinagoge, a koju su Nijemci uništili tokom Drugog svjetskog rata.  Također ćemo posjetiti i gradsku tržnicu nama zanimljivog imena Burek. Kraće slobodno vrijeme u gradu. U dogovoreno vrijeme sastanak s vodčem te povratak prema Krakowu. Dolazak u Krakow u kasnim večernjim satima. Pripreme za ludu novogodišnji noć. Doček nove 2023. godine u jednom od mnogobrojnih klubova ili na glavnom trgu i ulicama Krakowa. SRETNA NOVA GODINA 2023. Noćenje.

5.dan KRAKOW - VLKOLINEC - BRATISLAVA - ZAGREB 01.01.2023
Doručak. Odjava iz hotela. Nastavak vožnje prema Slovačkoj. Nakon prelaska granice, stati ćemo u selu Vlkolinec. Ovo selo koje je ujedno pod zaštitom UNESCA, je malo mjesto od 45 nevjerojatno dobro očuvanih kuća, te ujedno i pravi primjer ruralnog srednjovjekovnog naselja. Odlikuje ga drvena arhitektura tipična za obronke i planinske krajeve srednje Europe. Njegov raspored, djelomično definiran brežuljkastim terenom planina Veľká Fatra, sadrži kuće od drva smještene na uskim parcelama sa štalama i manjim gospodarskim zgradama u stražnjem dijelu. Središtem sela teče kanalizirani potok. Okolni krajolik čine uski pojasevi polja i pašnjaka sa sjenicima. Selo se u povijesnim zapisima spominju još u 10. st., a kuće koje ćemo danas vidjeti potječu iz 19. st. Po dolasku u selo kraća šetnja selom uz nezaboravne fotografije. Polazak prema glavnom gradu Slovačke, Bratislavi. Razgled započinjemo odlaskom do Dvorca koji se nalazi 100 m iznad Dunava i s kojeg se pruža prekrasan pogled na grad. Dvorac je jedno od rijetkih mjesta odakle se vide tri države: Austrija (3 km ), Mađarska (13 km ) i Slovačka. Slijedi razgled ostalih znamenitosti: Trg slobode - Napoleonova promatračnica - Katedrala Svetog Martina -  Glavni trg - Gradska vijećnica - Palača Primacial - Hviezdoslavni trg - Vrata Svetog Martina. Slobodno vrijeme u Bratislavi. U popodnevnim satima polazak prema Zagrebu. Dolazak u Zagreb predviđen u kasnim noćnim satima.

***Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.


Fotografije & video

01


5

Krakow, Nova godina

Krakow, Nova godina

Krakow, Nova godina

Glavni trg u blagdanskom ugođaju, Glavni trg u blagdanskom ugođaju

Poljska, Krakow - Glavni trg u blagdanskom ugođaju

Glavni trg, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, europska putovanja, garantirani polazak

Poljska, Krakow- Glavni trg, najveći europski srednjovjekovni trg

autobusna putovanja, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, europska putovanja, garantirani polazak

Poljska, Krakow- dvorac Wawel

dvorac Wawel, Glavni trg u blagdanskom ugođaju

Poljska, Krakow-dvorac Wawel, uzor arhitekture i sklada

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • 5 dana novogodišnjeg putovanja u Krakow
 • 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama hotela Krakus 3* u Krakowu
 • Prijevoz turističkim autobusom
 • Licenciranog turističkog pratitelja
 • Sve razglede prema programu u Krakowu i Bratislavi
 • Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i realizaciju putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • Nadoplata za jednokrevetnu sobu 400 kn/ 53,09 €  (plaćanje isključivo u kunama prije putovanja)
 • Ulaznice za pojedine objekte
 • Vlastite troškove
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja 

Doplate i popusti:

FAKULTATIVNI IZLETI* (plaćanje isključivo u kunama prije putovanja)

WIELICZKA – srednjovjekovni rudnik i muzej soli sa vodičem

250 kn/ 33,18 €

AUSCHWITZ – BIRKENAU sa pratiteljem uz ulaznicu za spomen muzej

220 kn/ 29,20 €

BIRKENAU sa pratiteljem uz razgled i vođenje Birkenaua

60 kn/ 7,96 €

IZLET U SELO ZALIPIE I TARNOW ( Uključuje razgled lokaliteta uz našeg pratitelja, prijevoz do i od lokacije )
Minimalno 20 prijavljenih putnika

100 kn/ 13,27 €

*Cijene svih izleta su promjenjive do dana izvedbe zbog česte promjene tečaja i moguće promjene cijene ulaznica

 

NADOPLATA za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno)

1. red – sjedalo 3, 4

100 kn/ 13,27 €

2. red – sjedalo 5, 6, 7, 8

100 kn/ 13,27 €

sjedala iza 2. vrata

100 kn/ 13,27 €

ostala raspoloživa sjedala

50 kn/ 6,64 €

 

Informacije:

•    Moguć polazak iz Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu. O točnom vremenu i mjestu polaska biti će obaviješteni unutar 24 sata do polaska.
•    Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica ili putovnica
•    Minimalan broj putnika: 40
•    Rok prijave: Do popunjenja kapaciteta ukoliko nije nije određen vremenski period
•    Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
•    ***Raspored obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja, radnim vremenima pojedinih znamenitosti te trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu.
•    Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih

 

VAŽNA NAPOMENA

 • Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata,
 • Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,
 • Fakultativni program će se održati isključivo ukoliko se ispune trenutno zahtijevani uvjeti pružatelja usluge na terenu,
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
 • Agencija putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http:/www.mvp.hr

Tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Broj putnika:

Minimalni broj: 40

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter