Mondotravel

O putovanju:

Kada:

19.11.2023.

Koliko:

12 dana

Preuzmi pdf putovanja

1. dan: Let za Havanu
U kasnim popodnevnim satima sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb (10.9.-21.9.) / Ljubljana (19.11.-30.11) dva sata prije leta. Slijedi prijava na let iz Zagreba / Ljubljane za Havanu preko Istanbula. Noćni let.

2. dan: Havana
Dolazak u zračnu luku Havana u jutarnjim satima. Nakon obavljanja carinskih formalnosti sastanak s predstavnikom lokalne agencije. Slijedi transfer do hotela. Smještaj u hotel, nakon kraćeg odmora slijedi orijentacijska vožnja po Havani uz stanku u čuvenom Hotelu Nacional, ručak u lokalnom restoranu (uključeno u cijenu). Povratak u hotel i noćenje.

3. dan: Havana
Nakon doručka odlazimo u razgled Havane. Kroz ovaj razgled posjetit ćete Trg Revolucije, Malecon, Sveučilište u Havani, Hotel Nacional, sjedište vlade Capitol… Nastavak razgleda pješice u pratnji vodiča i otkrivanje starog dijela Havane - najbogatije zbirke kolonijalne arhitekture Latinske Amerike pod zaštitom UNESCO-a od 1982. godine. Proteže se između četiri slavna trga: Plaza San Francisco, Plaza Vieja (Starog trga), Plaza de Armas (Trga oružja) te Centralnog trga. Posjet barovima El Floridita – omiljenom baru Garyja Coopera i Jean Paul Sartrea te Bodeguita del Medio, u kojeg su zalazili Hemingway i Pablo Neruda. Obilazak utvrde El Morro s koje se pruža predivan pogled na staru Havanu. Nakon razgleda, slijedi povratak u hotel te noćenje.

4. dan: Slobodno ili izlet u dolinu Viñales (fakultativno)
Nakon doručka uživajte u samostalnom istraživanju Havane ili nam se pridružite na cjelodnevnom izletu u dolinu Viñales, provinciju duhana (uz doplatu, uključeno u paketu izleta). Posjetit ćemo Los Barrigonenes, gdje možete vidjeti kako izgleda život lokalnog stanovništva ovog ruralnog kraja. Napravit ćemo stanku za odmor i fotografiranje na vidikovcu Las Jazmines. Odlazimo u indijansku špilju La Cueva del Indio unutar koje teče rijeka gdje nas očekuje kraća vožnja čamcem kroz špilju. Slijedi odlazak do murala prahistorije naslikanog na stijeni. Slijedi povratak u Havanu te noćenje.

5. dan: Cienfuegos - Trinidad
Doručak. Napuštamo Havanu te krećemo prema Cienfuegosu. Putem ćemo posjetiti imanje Fiesta Campesina. Po dolasku u Cienfuegos (poznat kao "Biser juga") slijedi obilazak znamenitosti grada. Šetnja gradskim ulicama, vanjski razgled Palacio del Valle, izgrađene 1917. godine. Smatra se kubanskim arhitektonskim draguljem. Na palači se isprepliću značajke romanike, gotike i baroka. Slobodno vrijeme. Slijedi odlazak autobusom u hotel na području Trinidada. Večera i noćenje u Villi Yaguanabo ili Villi Guajimico.

6. dan: Slobodno ili izlet u Trinidad (fakultativno)
Doručak i slobodno vrijeme za samostalno istraživanje okolice ili nam se pridružite na cjelodnevnom izletu u Trinidad (uz doplatu, sadržano u paketu izleta). Polazak iz hotela u jutarnjim satima udobnim turističkim autobusom do lokalne agencije u Trinidadu. Ovdje se pridružujete vođenom grupnom razgledu. Posjetit ćete Manaca Iznagu, slavni lokalitet u predgrađu Trinidada poznatom po visokom tornju podignutom 1750. godine. Služio je kao osmatračnica za nadgledanje robova tijekom rada na plantažama šećerne trske. Najviši je takav toranj ikada izgrađen na karipskim plantažama. Zaustavit ćemo se na vidikovcu Valle de San Luis i uživati u pogledu na planinu Escambray i Karipsko more. Ovdje možete snimiti sjajne fotografije. U nastavku posjećujemo lokalnu radionicu keramike i upoznajemo se s izradom i proizvodnjom uporabnih i ukrasnih predmeta. Izlet ćemo završiti šetnjom kroz stari dio Trinidada i njegovim popločenim ulicama, uključujući Plazu Mayor i Plazu Real del Jigüe. Posjetit ćemo slavni Canchanchara bar i kušati istoimeni osvježavajući koktel s medom i rumom. Ručak u lokalnom restoranu. Slijedi povratak u hotel. Noćenje i večera u hotelu.

7. dan: Santa Clara - Varadero
Doručak. Polazak prema Santa Clari, obilazak Trga revolucije i spomen-područja Che Guevari. Posjetit ćemo i blindirani vlak, memorijalni park i muzej na otvorenome, podignut u sjećanje na bitku za Santa Claru. Nakon obilaska slijedi transfer do Varadera. Smještaj u hotelu ROC Arenas Doradas u superior sobama na bazi Ultra All Inclusive usluge za sljedeća 4 noćenja.

8. - 10. dan: Varadero
Slobodan dan za uživanje na plaži uz uslugu Ultra All Inclusive

11. dan: Varadero – zračna luka Havana – let za Istanbul
Transfer do zračne luke Havana u ranim jutarnjim satima. Po dolasku slijedi prijava na let za Istanbul. 

12. dan: Istanbul - Zagreb / Ljubljana
Dolazak u Istanbul u jutarnjim satima. Slijedi prijava na let za Zagreb / Ljubljanu gdje slijećemo u kasnim popodnevnim satima.

Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je promjenama prema procjeni pratitelja/voditelja putovanja, a ovisi o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

Dokumenti potrebni za putovanje:
Hrvatskim državljanima za ovo putovanje potrebna je putovnica koja vrijedi još 6 mjeseci nakon datuma ulaska u zemlju te viza (turistički karton) koji pribavlja agencija NIKAL (uz doplatu). Prilikom prijave (barem 45 dana prije polaska) agenciji je potrebno dostaviti čitljivu fotokopiju putovnice. Zdravstveno osiguranje u iznosu od 30.000 EUR obavezno je za dobivanje vize za Kubu.

Po dolasku je obvezno predočiti i ispunjeni obrazac zdravstvenog nadzora Declaración de Sanidad del Viajero (https://www.dviajeros.mitrans.gob.cu/inicio).


Fotografije & video

01


5

Kuba - El FLoridita in Havana

Kuba - El FLoridita in Havana

Kuba - El FLoridita in Havana

Kuba

Kuba

Kuba - Havana

Kuba - Havana

Kuba - Havana

Kuba - Havana

Kuba - Trinidad

Kuba - Trinidad

Cijena i način plaćanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

19.11.2023.

1.965,65 € / 14.810,19 kn

Zrakoplovne pristojbe - 333,35 € / 2.511,63 kn

* Cijene su izražene u € / kn po osobi u dvokrevetnoj standard sobi.
FM cijene vrijede do popunjenosti 80% kapaciteta.

Datum

10.09. - 21.09.2023.

Iz ZAGREBA

19.11. - 30.11.2023.

iz LJUBLJANE

Redovna cijena

1.865,65 € / 14.056,74 kn

1.965,65 € / 14.810,19 kn

First minute cijena

1.765,65 € / 13.303,29 kn

1.865,65 € / 14.056,74 kn

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • Povratni let sa zrakoplovnim pristojbama Zagreb / Ljubljana - Havana preko Istanbula u ekonomskoj klasi, avioprijevoznika Turkish Airlines
 • 1x ručak u lokalnom restoranu u Havani
 • 3 noćenja s doručkom u hotelu s 3 ili 4 zvjezdice u Havani
 • 2 noćenja s polupansionom u hotelu s 3 zvjezdice na području Cienfuegosa
 • 2 noćenja s all inclusive uslugom u hotelu s 4 zvjezdice u Varaderu
 • Prijevoze prema programu u udobnim i klimatiziranim autobusima
 • 3 razgleda: Havana, Cienfuegos, Santa Clara i Che Memorial
 • Pratitelja putovanja na hrvatskom ili slovenskom jeziku te lokalnog vodiča
 • Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevno osiguranje prema propisima

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • Zrakoplovne pristojbe 333,35 € (2.511,63 kn)
 • Vizu za Kubu  40 € (301,38 kn) + (15 € (113,02 kn)usluga ishođenja vize) po osobi
 • Paket putnog osiguranja (preporučujemo)
 • Dodatne usluge, obroke i fakultativne izlete
 • Napojnice za lokalne vodiče i vozače
 • Troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti, razgledi...)
 • Parking u zračnoj luci Ljubljana u vlastitoj organizaciji putnika (cijena na upit u agenciji)

 

Doplate i popusti:

Obavezna doplata po osobi:

 • Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezno ako osoba putuje sama): 249 € (1.876,09 kn)
 • Napojnice za lokane davatelje usluge (obavezna doplata na destinaciji): 30 € (226,04 kn)

Dodatne usluge uplaćuju se u agenciji:

 • Paket izleta - Dolina Viñales i indijanska spilja s uključenim ručkom te Trinidad s uključenim ručkom: 135 € (1.017,16 kn) po osobi
 • Tropicana show: 120 € (904,14 kn) po osobi

Informacije:

Napomene:
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Cijena zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Kalkulacija je rađena na dan 13.04.2023. i agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5% ili značajnih promjena cijena goriva. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom za 2023. godinu te su podložna promjenama.
Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.
Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.
Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju agenciju te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije.
O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja 
Paket aranžmani u organizaciji putničke agencije nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.
Molimo da se o preporukama za putovanja u Kubu informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Broj putnika:

Minimalni broj: 10

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter