Mondotravel

O putovanju:

Kada:

14.04.2023.

Koliko:

6 dana

Preuzmi pdf putovanja

1. dan ZAGREB – LISABON
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman Zagreb u 11:00 na odlaznom terminalu gdje će vam pratitelj putovanja podijeliti putnu dokumentaciju. Let za Lisabon u 13:10 Po slijetanju u Lisabon u 15:50, nakon obavljanja carinskih formalnosti, slijedi transfer autobusom do grada te odlazak do jedne od najpoznatijih lisabonskih četvrti – Belem koja je pod zaštitom UNESCO-a. Prvo ćemo otići do jednog od simbola grada, prekrasne Belemske kule koja izgleda kao da je izgrađena od pijeska, a nekada je služila za obranu grada. Od tuda se pruža i pogled na moderan Most 25. travnja, koji podsjeća na Golden Gate most u San Franciscu. Nakon toga idemo do Spomenika Otkrićima te obližnje crkve i samostana sv. Jeronima odakle su kretali brodovi na istraživačke pohode i mjesto gdje je sahranjen Vasco da Gama. Slobodno vrijeme za šetnju do najpoznatije lisabonske slastičarnice Pasteis de Belem iz 1837. godine gdje svakako savjetujemo kušanje istoimene slastice. Odlazak do hotela. Smještaj u hotel te navečer odlazak do centra grada u pratnji pratitelja putovanja. Šetanja i slobodno vrijeme za večeru. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan  LISABON – OBIDOS–NAZARET- FATIMA – COIMBRA- PORTO
Doručak.  Odlazak iz Lisabona te vožnja do slikovitog mjestašca Obidos opasanog  zidinama koji je zbog svoje strateške pozicije uvijek bio predmet zanimanja portugalskih kraljeva. Obidos je poznat po lokalnom specijalitetu „ginga“ (žinža) – liker koji se pije iz čašica od čokolade koje se nakon ispijanja pojedu. Poslije ovog portugalskog bisera, zaustavit ćemo se u prekrasnom ljetovalištu Nazare na obali Atlantskog oceana. Kraće slobodno vrijeme te nastavak vožnje do Fatime, koja je uz Lourdes najpoznatije marijansko svetište u Europi. Na tom se mjestu Djevica Marija ukazala djeci 1917. godine. Kraći obilazak svetišta: bazilika, šetalište s Kapelom ukazanja… Nastavak vožnje do Coimbre, „studentskog grada„ s jednim od prvih europskih sveučilišta u Europi iz 1290. godine, a još je i danas jedno od najvažnijih sveučilišta u Europi. Obilazak grada te kraće slobodno vrijeme. Nastavak vožnje do Porta, drugog najvećeg grada i prijestolnice sjevernog Portugala kojeg mnogi izdvajaju kao najljepši grad Atlantika. Smještaj u hotel. Predlažemo odlazak javnim gradskim prijevozom u pratnji voditelja putovanja do Ribeire, najstarijeg gradskog dijela grada uz rijeku Douro, gdje se nalaze brojni restorani i barovi. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje. 

3. dan PORTO 
Doruačal. Razgled Porta, grada koji je na popisu UNESCO-ve svjetske baštine: katedrala iz 12. st., bogata crkva sv. Francisca s pozlaćenim baroknim rezbarijama, Trg Liberdade, zvonik Torre dos Clerigos, palača burze … Šetnja preko mosta D. Luisa- jedanog od glavnih simbola grada na drugu stranu rijeke Douro. Odlazak do dijela grada koji se zove Nova Gaia i koji obiluje vinarijama. Kako je Porto svjetski poznat po slakom desertnom vinu Porto, predlažemo posjet jednoj od poznatih vinarija gdje se ćete se upoznati s načinom proizvodnje uz degustaciju Porta. Slobodno vrijeme za ručak i kupovinu suvenira. Predlažemo da odete do poznate knjižare Lello, jedne od najljepših knjižara svijeta koja je otvorena 1906.g. i izgleda identično kao i tada. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan  PORTO – AVEIRO – BATALHA – LISABON
Doručak. Odlazak iz Porta te vožnja do Aveira, pitoresknog gradića na kanalima kojeg mnogi zovu i portugalska Venecija. Poznat je i po svojim fasadama sa bijelo sivim prugama. Kraći razgled grada i slobodno vrijeme.  Nastavak putovanja do Batalhe te predlažemo posjet osebujnom, nedovršenom gotičkom samostanu i crkvi Santa Maria da Vitoria s prekrasnim klaustrom koji je dio UNESCO-ve svjetske baštine. Gradnja ovog remek djela trajala je preko 130 godina, no ostao je nedovršen. U kapeli Utemeljitelja počiva pobjednik, kralj Ivan (Joao) I, njegova supruga Philippa od Lancastera kao i njihova 4 sina, uključujući i glasovitog princa Henrika Moreplovca. Nastavak vožnje do Lisabona. Po dolasku u Lisabon smještaj u hotel 4*. Slobodno vrijeme u Lisabonu. Noćenje.

5. dan LISABON – SINTRA – CASCAIS – CABO DA ROCA – ESTORIL- LISABON
Doručak. Slobodan dan u Lisabonu. Predlažemo odlazak na izlet u okolicu Lisabona. Proći ćemo kroz šarmantni gradić Estoril, gdje se nekada vozila čuvena utrka Formule 1 i gdje se nalazi najveća kockarnica u Europi te sjedište europske špijunaže za vrijeme Drugog svjetskog rata. Nastavak putovanja do najzapadnije točke Europe, Cabo da Roca, s natpisom „Ovdje završava kopno i počinje more…“. Ovdje možete kupiti priznanje da ste došli do najzapadnije točke Europe. Slobodno vrijeme za fotografiranje te nastavak vožnje do Sintre, šarmantnog gradića i poznatog odmorišta portugalskih vladara, grada pod zaštitom UNESCO-a s prekrasnom kraljevskom palačom. Svakako predlažemo posjet jednoj od najprepoznatljivih znamenitosti Portugala – bajkovita palaču Pena koja je okružena prekrasnim mediteranskim vrtovima, koji se prostiru na više od 200 hektara i u kojima se nalaze brojne egzotične biljke sa svih strana svijeta s brojnim fontanama i jezercima. Nastavak vožnje do poznatog ljetovališta Cascais, nekadašnjeg ribarskog sela, a nakon toga ljetnikovca europskih kraljevskih obitelj. Slobodno vrijeme za ručak. Povratak u Lisabon oko 18:00h. Slobodno vrijeme. Navečer predlažemo zajednički odlazak na večeru uz čuveni Fado program. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan  LISABON – ZAGREB
Odjava iz hotel te transfer autobusom do zračne luke. ( doručak će biti u obliku paketa za ponijeti ).  Prijava na let za Zagreb u 08:05. Dolazak u Zagreb u 12:25 sati. Kraj programa.

Raspored obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja.


Fotografije & video

01


15

Portugal, Sintra - palača Pena, jedna od najljepših romantičarskih palača Europe

Prekrasna palača Pena na putovanju u Portugal

Portugal, Sintra - palača Pena, jedna od najljepših romantičarskih palača Europe

Pogled sa vidikovca Sv.Lucije, putovanje lisabon, portugalska tura

Lisabon, vidikovac Sv. Lucije,pogled na krovove Alfame, najstarije i najživopisnije četvrti Lisabona

Svjetionik na Cabo da Roca, putovanje u Portugal

Portugal, Cabo da Roca - najzapadnija točka Europe

Ulica u Obidosu sa cvijećem, putovanje Portugal, europska putovanja

Portugal, Obidos - tradicionalne ulice

Liker Ginga u čokoladnim čašama, Obidos, putovanje Portugal, europska putovanja

Portugal, Obidos - tradicionalni liker od višanja Ginga u čokoladnim čašicama

Svetište u Fatimi, putovanje Lisabon, europska putovanja zrakoplovom, portugal putovanje

Portugal, Fatima - jedno od najpoznatijih marijanskih svetišta u Europi

Portugal, Porto, garantirani polasci, vođene ture, putovanja sa pratiteljem

Portugal, Porto, drugi najveći grad Portugala

Portugal, žičara Porto Teleferico de Gaia, garantirani polasci, vođene ture, putovanja sa pratitelje

Portugal, žičara Porto Teleferico de Gaia, vožnja uz rijeku Douro na Jardim do Morro

Pena palača, Portugalska tura, europska putovanja zrakoplovom, portugal putovanje

Portugal, palača Pena

Portugal, Lisabon, Bacalao, tradicionalno portugalsko jelo, grupni polasci zrakoplovom

Lisabon, tradicionalno portugalsko jelo od bakalara

Portugal, Lisabon, muzej Fada, putovanje zrakoplovom, grupni i garantirani polasci

Portugal, Lisabon- muzej Fado

Portugal, Lisabon,poznata katedrala Santa Mari, putovanje zrakoplovom, grupni i garantirani polasci

Portugal, Lisabon- poznata katedrala Santa Maria Maior

Portugal, Lisabon, Samostan Gospe Karmelske, grupni polasci zrakoplovom

Portugal, Lisabon, Samostan Gospe Karmelske

Portugal, Lisabon, stara uspinjača Gloria, grupni polasci zrakoplovom, putovanje zrakoplovom

Portugal, Lisabon- stara uspinjača Gloria

Portugal, Lisabon, tradicionalna portugalska glazba na trgu Alfama,putovanje zrakoplovom

Portugal, Lisabon- tradicionalna portugalska glazba na trgu Alfama

Cijena i način plaćanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

14.04.2023.

Garantirano

FIRST MINUTE

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI S UKLJUČENIM PRISTOJBAMA ZRAČNIH LUKA

810 € / 6.102,95 kn

prije 850 € / 6.404,33 kn

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI S UKLJUČENIM PRISTOJBAMA ZRAČNIH LUKA U IZNOSU 158 Eur ili 1190,45 k

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu
 • pristojbe zračnih luka i naknadu za izdavanje zrakoplovne karte koje se obvezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana 158 EUR / 1.190,45 kn 
 • transfere autobusom prema programu
 • razgled Lisabona, Porta, Coimbre i svih navedenih gradova autobusom i pješice u pratnji pratitelja putovanja
 • smještaj u hotelu 4* u Lisabonu, na osnovi 3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi  ( predviđen je smještaj u hotelu VIP PICOAS 4* ili VIP ENTRECAMPOS 4*)
 • smještaj u hotelu 4* u Portu, na osnovi 2 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi  
  ( predviđen je smještaj u hotelu Black Tulip 4* )
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom putovanja
 • organizaciju i pripremu putovanja.
 • osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti

 

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • boravišnu pristojbu u Lisabonu u iznosu 2€ po osobi po noćenje (plaćanje na licu mjesta)
 • boravišnu pristojbu u Portu u iznosu 2€ po osobi po noćenje (plaćanje na licu mjesta)
 • doplata za cjelodnevni izlet u okolicu Lisabona (Sintra – Cascais – Cabo da Roca-Estoril) – 45 Eur)
 • ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana
 • obroke koji nisu uključeni u cijenu
 • napojnicu za vozača i vodiča – po želji, naravno nije obavezno, no uobičajeno je da ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča i vozača da se ih se nagradi sa malom napojnicom, prema Vašoj procjeni. Ukoliko niste sigurni koliko, preporuka prosječne napojnice iznosi  2 EUR (15,07 kn) – 4 EUR (30,14 kn) po osobi i po danu danu. Iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sam, narvano i ukoliko napojnicu želite ostaviti)
 • putno osiguranje 
 • doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi – 230 Eur

 

Doplate i popusti:

Obavezne doplate:

 • boravišnu pristojbu u Lisabonu u iznosu 2€ po osobi po noćenje (plaćanje na licu mjesta, za sve osobe starije od 12 godina)
 • boravišnu pristojbu u Portu u iznosu 2€ po osobi po noćenje (plaćanje na licu mjesta, za sve osobe starije od 12 godina)

Eventualne doplate: ( okvirne cijene, točne cijene ulaznica dobit ćete u završnoj obavijesti )- PRIJAVA PRIJE PUTOVANJA, PLAĆANJE VODITELJU PUTOVNJA NA LOKACIJI!

 • cjelodnevni izlet u okolicu Lisabona 45 € (prijava prije putovanja, plaćanje pratitelju na lokaciji- potrebno je min 15 putnika)
 • Doplata za odlazak do Palače Pena  sa ulaznicom-20 eur (potrebno je minimum 15 putnika)
 • Doplata za Fado večeru u Lisabonu  (večera u 3 slijeda sa uključenim pićem i FADO program- 60 eur
 • Doplata za obilazak poznate vinarije uz degustaciju vina Porto u Portu – 12 eur
 • Doplata za samostan u Batalhi – cca 9 Eur
 • Doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi – 230 Eur

Popusti:    

 • dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju – popust 150 Eur / 1.830,88 kn, odrasla osoba na trećem ležaju – popust 30 Eur / 223,04 kn- NA UPIT!

Informacije:

Informacije o letu:

RED LETENJA NA TAP PORTUGAL:

TP 893

Zagreb

13:10

Lisabon

15:50

TP 892

Lisabon

08:05

Zagreb

12:25

PRIJEVOZNIK: TAP PORTUGAL

U cijenu uključen 1 komad predane prtljage do 23 kg i 1 komad ručne prtljage do 8 kg ukupnih dimenzija 115 cm (55 x 40 x 20)  - uključeno u cijenu!
Napomena: zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena let.

GRANIČNE, VIZNE I ZDRAVSTVENE FORMALNOSTI:
Za državljane RH viza za putovanje u Portugal nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. 

Tečaj konverzije 1 EUR= 7,53450 kn

Broj putnika:

Minimalni broj: 20
Maksimalni broj: 35

Odgovorni organizator:

Mondo travel d.o.o.
Opći uvjeti
Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Rezervacija BEZ finacijskih rizika - COVID 19!
 • Ako za putovanje piše da je garantirano, ide li se bez obzira na COVID situaciju?
 • Kakve su epidemiološke mjere poduzete vezano za autobusna putovanja?
 • Kada moram biti u zrakoplovnoj luci?
 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter