Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

5 dana

Preuzmi pdf putovanja

1. dan; SUBOTA, 30.12.2023.:  ZAGREB/SPLIT – LONDON 
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na izravan let za London te polijetanje zrakoplova u 12:10 sati na liniji OU658 za Split. Po dolasku ukrcaj na direktni let za London u 14:25 sati na liniji OU490. Slijetanje u London u 16.05 sati po lokalnom vremenu, preuzimanje prtljage i organizirani prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u hotel u središtu Londona. Nakon kraćeg predaha, odlazak u večernju šetnju West Endom, do Leicester Squarea, središta zabave i noćnog života s poznatim kinima, kazalištima i restoranima i Piccadilly Circusa. Slobodno vrijeme za večeru. Povratak u hotel s voditeljem putovanja ili u individualnom aranžmanu. Noćenje.

2. dan; NEDJELJA, 31.12.2023: LONDON (fakultativna doplata TOWER OF LONDON)
Doručak i odlazak na razgled grada javnim prijevozom i pješice. Odlazimo prema istočnom dijelu Londona do londonskog Cityja, koji oduševljava sjajnim spojem starog i novog, modernih poslovnih nebodera i starih londonskih zdanja. Krećemo s razgledom katedrale St. Paul, kojom dominira 108 metara visoka kupola, druga po veličini nakon one Sv. Petra u Vatikanu. Prelazimo preko Millennium Bridge-a na južnu obalu Temze prema galeriji Tate Modern i Shakespirovom kazalištu – The Globe Theatre te do replike gusarskog broda Golden Hinde kojim je Sir Francis Drake u 16. st. oplovio svijet. Šetnicom uz rijeku tzv. Queenswalk stižemo do katedrale Southwark i do najpoznatijeg londonskog mosta Tower Bridge, prelaskom kojeg stižemo do srednjovjekovne tvrđave Tower of London, koja čini jednu od središnjih gradskih točaka i nalazi se na istočnom rubu povijesnog središta Londona uz samu sjevernu obalu rijeke Temze. Tower of London je ujedno i najstarija kraljevska rezidencija u kojoj se čuvaju kraljevski dragulji iz 11. stoljeća te je jedna od najvećih atrakcija Londona. Mogućnost razgleda uz doplatu (prijava i uplata prilikom rezervacije aranžmana). Slobodno poslijepodne i večer za pripremu za najluđu noć. Doček Nove godine na ulicama i trgovima grada. SRETNA NOVA 2024. GODINA! Povratak do hotela u vlastitom aranžmanu. Noćenje.

3. dan; PONEDJELJAK, 1.1.2024.: LONDON (fakultativna doplata LONDON EYE)
Nakon kasnijeg doručka odlazimo javnim prijevozom i pješice u nastavak razgleda britanske prijestolnice u pratnji voditelja putovanja. Prva postaja nam je gradski okrug Westminster u kojem su se smjestila neka od najvažnijih zdanja u Londonu. Šetnju započinjemo od Buckinghamske palače, rezidencije britanske kraljevske obitelji, kroz kraljevski St. James Park do najvećeg londonskg trga, Trafalgar Square, na kojem se nalazi Nacionalna galerija sa svjetski poznatim majstorima likovne umjetnosti. Prošetat ćemo po Whitehallu, gdje su smještena Vladina ministarstva, vidjeti kraljevsku stražu na konjima, proći uz ulicu Downing Street gdje se nalazi službena rezidencija britanskog premijera, sve do Westminsterske opatije (Westminster Abbey), krunidbene i grobne crkve engleskih i britanskih vladara od 1066. godine, a koja se od 1987. nalazi na UNESCO-ovu popisu svjetske kulturne baštine. Nastavljamo do zgrade Britanskog parlamenta s čuvenim Big Benom, odnosno Westminsterske palače, čija je gradnja započela u razdoblju vladavine britanske kraljice Viktorije, a bila je na neki način nužna jer je veći dio prijašnjih zgrada parlamenta na toj lokaciji izgorio u velikom požaru 1834. godine. Preko istoimenog mosta preći ćemo na drugu stranu Temze do panoramskog kotača London Eye s kojeg se pruža veličanstven pogled na grad. Poslijepodne slobodno za vlastite programe.
 
Dovoljno je vremena za odlazak do kraljevske zvjezdarnice Greenwich gdje prolazi nulti meridijan. U četvrti se nalazi i najveći pomorski muzej na svijetu kao i kliper Cutty Sark, jedan od posljednjih svoje vrste prije dominacije parnih brodova. Noćenje u hotelu.

4. dan; UTORAK, 2.1.2024: LONDON (fakultativna doplata MADAME TUSSAUDS)
Nakon doručka predlažemo odlazak u čuveni muzej voštanih figura Madame Tussauds, najstariji muzej voštanih figura na svijetu (ulaznica uz doplatu i prijavu prilikom rezervacije aranžmana) ili posjet nekom do tri čuvena muzeja na Exhibition Roadu, s besplatnim ulazom: Natural History Museum, jedan od najboljih prirodoslovnih muzeja na svijetu, Science Museum i Victoria and Albert Museum. Poslijepodne slobodno za vlastite aktivnosti. Predlažemo odlazak do četvrti Camden s istoimenim osebujnim sajmom, prepun kafića i restorana sa street foodom Kao alternativu predlažemo i posjet poznatim trgovačkim ulicama Oxford Street, Bond Street, Regent's Street ili nekoj od robnih kuća kao što su Harrods, Selfridges, Primark, Hamleys – najpoznatiji dućan s igračkama na sedam etaža. Navečer predlažemo odlazak na neku od čuvenih kazališnih predstava na londonskom West Endu. Noćenje u hotelu.

5. dan; SRIJEDA, 3.1.2024: LONDON – ZAGREB/SPLIT
Doručak i odjava iz hotela. Prtljagu ostavljate na recepciji. Slobodno vrijeme do transfera za zračnu luku u prethodno dogovoreno vrijeme. Predlažemo posjet čuvenom British Museumu u neposrednoj blizini hotela ili šetnju po mondenoj četvrti Notting Hill, poznatoj po uličnim sajmovima te atraktivnim terasama velikih viktorijanskih palača i elegantnih restorana. U poslijepodnevnim satima povratak do hotela i transfer do zračne luke London Heathrow te prijava na izravan let za Zagreb u 16:50 sati na liniji OU491 (Croatia Airlines). Dolazak u Zagreb predviđen je u 20:00 sati po hrvatskom vremenu. Za putnike koji nastavljaju putovanje do Splita, prelazak na let OU656 i polazak u 21:15 sati. Očekivano slijetanje u Split u 22:00 sata.

 


Fotografije & video

01


7

Nova godina u Londonu, vatromet nad Themsom i Tower Bridge

Nova godina u Londonu, vatromet iznad Tower bridgea

Nova godina u Londonu, vatromet nad Themsom i Tower Bridge

Vožnja rijekom Themsom na putovanju u London

London, kotač London Eye i rijeka Themza

Vatromet nad Tower Bridge, Nova godina u Londonu

Nova godina u Londonu sa pogledom na Tower bridge

Putovanje u London,  Westminster most sa parlamentom i Big Benom

London, Westminster most sa parlamentom i Big Benom

Noćna panorama na putovanju London

London, panorama Londona sa pogledom na rijeku Themsu i Tower bridge

London putovanje za Advent,  okićene ulice Londona

London, Oxford street -glavna shopping ulica u Londonu

Advent u Londonu, klizalište

London, tradicionalni adventski sajam i klizalište Winter Wonderland, Hyde Park

 

 

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

•    prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na izravnoj liniji Zagreb – London – Zagreb
•    uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
•    zrakoplovne pristojbe 
•    povratni transfer autobusom zračna luka – hotel – zračna luka
•    4 noćenja s doručkom u hotelu 3* u centru Londona u dvokrevetnim sobama
•    sve razglede prema programu
•    voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
•    pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

 

Cijena aranžmana ne uključuje:

•    doplatu za jednokrevetnu sobu: 270 € / 2.034,31 kn
•    ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu izrijekom navedene kao uključene
•    karte javnog prijevoza
•    fakultativne sadržaje
•    putna osiguranja
•    doplata za priključni let iz Dubrovnika, Zadra ili Pule (uz prethodnu provjeru): 60 € / 452,07 kn

 

Doplate i popusti:

Fakultativni sadržaji:
•    London Eye (panoramski kotač), cijena od: 33 € / 248,63 kn odrasli, 29€ / 218,50 kn djeca do 15 godina
•    Madame Tussauds (svjetski poznati muzej voštanih figura), cijena od: 40 € / 301,38 kn odrasli, 36€ / 271,24 kn djeca do 15 godina
•    Tower of London: cijena ulaznice od: 40 € / 301,38 kn odrasli, 20 € / 150,69 kn djeca do 16 godina, djeca do 5 godina besplatno

VAŽNO: Za sve navedene atrakcije potrebna je prijava i uplata prilikom rezervacije aranžmana. Navedene cijene ulaznica su iskazane na dan objave programa putovanja i moguća je njihova promjena do dana polaska o čemu ćete biti pravovremeno obaviješteni. Nacionalni muzeji su besplatni (British Museum, National Gallery, Tate Modern, Victoria & Albert Museum, Science Museum, Natural History Museum i sl.).

 

Informacije:

Hotel u Londonu:

ROYAL NATIONAL HOTEL 3* ili sl.

https://www.imperialhotels.co.uk/hotels/royal-national-hotel   

Hotel se nalazi u centru grada u neposrednoj blizini British Museuma i Oxford Streeta

Javni prijevoz:
Predlažemo kupovinu Oyster Carda – vrijednosne kartice, koja omogućuje neograničene dnevne vožnje u 1. i 2. zoni, a koju ćemo koristiti tijekom boravka u Londonu s obzirom da su razgledi organizirani pješice i javnim prijevozom. Djeca mlađa od 11 godina voze se besplatno u pratnji odrasle osobe koja posjeduje valjanu kartu. Oyster Card potrebno je prisloniti na uređaj za registraciju, na početku i na kraju vožnje.
Javni prijevoz je moguće plaćati i bilo kojom beskontaktnom kreditnom karticom, koju je potrebno prisloniti na uređaj za registraciju, na početku i na kraju vožnje!


Napomene:
•    Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji u Ujedinjenom Kraljevstvu te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama
•    Za državljane RH viza za UK nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica. Putovnica mora vrijediti još minimalno 6 mjeseci od datuma ulaska u Ujedinjeno Kraljevstvo. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
•    Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora putovanja
•    Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
•    U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.
 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
•    Za državljane RH viza za UK nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.
•    U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sjeverne Irske nalazi se u Londonu.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sjeverne Irske
Adresa: 21 Conway Street, London W1T 6BN,UK
Mail: vrhlon@mvep.hr / web: uk.mvep.h
telefoni: 0044 20 73872022, konzul.: 73871144 / 0044 20 73870310, konzul.: 73870936
Uredovno vrijeme Veleposlanstva: ponedjeljak-petak 9,00-17,00
Telefonski pozivi: 00 44 20 7387 1144 / Faks: 00 44 20 7387 0310 ili 00 44 20 7387 0936
Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena):
0044 7766912458


Za navedeni aranžman vrijede “Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane” Palma travel d.o.o. Prilikom prijave potpisujete ugovor o putovanju čiji su sastavni dio Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane. Vašim potpisom iskazujete suglasnost s Općim uvjetima. Prilikom prijave plaćate akontaciju 30% iznosa aranžmana čime je vaša rezervacija potvrđena. Ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 21 dan prije polaska na put ukoliko se niste odlučili za obročno plaćanje. | Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. | Kod charter letova, red letenja podložan je promijeni u vrlo kratkom vremenu pred polazak na put. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije puta. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja, ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Radno vrijeme pojedinih znamenitosti je različito tako da se vremenski tijek razgledavanja može mijenjati. Preporučamo uplatu putnog osiguranja. Informacije na prodajnim mjestima. | Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

Tečaj konverzije 1 EUR= 7,53450 kn

Broj putnika:

Minimalni broj: 20

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

  • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter