Mondotravel
Budimpešta po noći

Europe

Mađarska

2


putovanja

Info

Glavni grad

Budimpešta

Valuta

mađarska forinta

Populacija

9,772,756

Područje

93,030km2

Mađarska

Mađarska je zemlja koja se nalazi u Srednjoj Europi te graniči s čak sedam drugih država. To su: Hrvatska, Slovenija, Srbija, Austrija, Slovačka, Rumunjska i Ukrajina. Kako jezik, tako i povijest ove države su jako zanimljivi, ali i komplicirani.Mađarska je jedna od najstarijih europskih država – osnovana je 895. godine, što znači da je starija i od Francuske i od Njemačke. Više od 1500 termi nalazi se u ovoj zemlji, a upravo je Rubikovu kocku izmislio Mađar (Ernő Rubik). Ova država nema izlaz na more, ali jezero Balaton itekako je dobra zamjena tijekom ljetnih mjeseci. Uz to, Mađarska ima i svoju vinsku regiju – Tokaj, te je to prva službena vinska regija u svijetu. Jedna mađarska uobičajenost koja je kod nas neuobičajena je da se prvo piše prezime, a potom ime osoba.

P.S. Naravno da je mađarsko tradicionalno jelo poznato skoro pa u svakom kutku svijeta, ali ipak je probati gulaš baš u Mađarskoj nešto posebno i nemjerljivo. Također, Mađari su veliki obožavatelji začina, a posebno paprike!

Fotografije & video

01


3

Budimpešta po noći

Želiš posjetiti?
Budimpešta po noći

Budimpešta po noći

Putovanje u Budimpštu, ganatirani polazak

Budimpešta, panorama grada

Jezero Balaton, putovanje autobusom, garantiran polazak

Mađarska, jezero Balaton

Što vidjeti:

Budimpešta

Glavni grad Mađarske često se može naći pri vrhu popisa najljepših svjetskih gradova, što nije bez razloga. Grandiozne građevine i arhitektura koja ostavlja bez daha nalaze se na svakom koraku u Budimpešti. Tako je zgrada parlamenta treća po veličini u svijetu, a Velika sinagoga ulice Dohány je druga u svijetu. Ovaj grad je zapravo tek 1873. postao jedinstvenim – spajanjem Budima i Pešte. Spoj noćnog života i povijesti ovoga grada čini Budimpeštu idealnom destinacijom za baš svakog turista.

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter