Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

8 dana

Preuzmi pdf putovanja

1. dan: ZAGREB – LISABON – MADEIRA (FUNCHAL)

Sastanak putnika i voditelja putovanja u Zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta. Let za Lisabon zrakoplovom TAP Portugal u 13:25h. Dolazak u Lisabon oko 15:50h. Nastavak leta prema Madeiri kompanijom TAP u 16:50h, s dolaskom oko 18:40h po lokalnom vremenu. Transfer do hotela i smještaj. Odlazak s pratiteljem putovanja u večernju orijentacijsku šetnju Funchalom Slobodno vrijeme za večeru i upoznavanje noćnog života grada. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan: FUNCHAL i popodnevni fakultativni izlet MONTE & EIRA DO SERRADO

Doručak. Poludnevni razgled Funchala, glavnog grada ovog šarolikog otoka s lokalnim vodičem i pratiteljem: posjetit ćemo za početak gradsku katedralu, sagrađenu 1514. na inicijativu slavnog kralja Manuela. Razgled ne bi bio potpun bez posjeta živopisnoj tržnici Mercado dos Lavradores punoj cvijeća i voća, naročito egzotičnog (mango, papaya, guava itd.) u središtu tržnice. Tržnica ribe ima počasno mjesto. Otići ćemo i do manufakture ručnih radova, a završetak obilaska čeka nas u prekrasnom botaničkom vrtu (ulaznica uključena) gdje se nalaze biljke iz cijelog svijeta kao i razni endemski primjerci, više od 2000 raznih vrsta! Za kraj šetnje Funchalom posjetit ćemo jedan od vinskih podruma i degustirati poznato vino s Madeire. Slobodno poslijepodne za šetnju čarobnim mjestom punim zelenila, cvijeća i parkova, za kupovinu suvenira ili osobne programe. Funchal je osnovan 1421., za vrijeme slavnog portugalskog kralja Henrika Pomorca. U novije je doba poznat kao odmaralište bogatih i plemstva. Grad se diči i nazivom „najčišće europske prijestolnice“, a zaljubljenicima u nogomet poznat je i kao rodni grad Cristiana Ronalda! Nakon pauze za ručak, uz doplatu nudimo poludnevni izlet MONTE & EIRA DO SERRADO. Prvo se obilazi Monte gdje se nalazi grob posljednjeg Habsburgovca Karla, koji je došao ovdje u azil i umro 6 mjeseci kasnije. Nakon posjete crkvi mogućnost isprobavanja vožnje u najstarijem prijevoznom sredstvu na Madeiri – Carros de Cestos – toboganu kojim ćete iskušati adrenalinsku vožnju spuštanjem uskom, strmom stazom (uz doplatu). Nastavak vožnje prema Eira do Serrado i šetnja do vrha Pico dos Barcelos s pogledom na zaljev. Predivan vidikovac s pogledom na Funchal te otočiće u daljini. Povratak u Funchal. Noćenje.

3. dan: Funchal – fakultativni CJELODNEVNI izlet ISTOČNA MADEIRA I SANTANA (CAMACHA-PICO DO ARIEIRO-RIBEIRO FRIO-FAIAL-MACHICO )

Doručak. Slobodan dan za odmor, sunčanje i kupanje ili samostalno istraživanje rodnog otoka Cristiana Ronalda… Također, moguć je jedan od  fakultativnih cjelodnevnih izleta. Odlazak iz Funchala prema Camachu koji je poznat po tradionicama pletenja košara. Nakon kraćeg razgleda, nastavak za Pico do Areeiro, treću najvišu točku na otoku, na 1810m. Za bistrih dana, pogled na zaleđe otoka je izuzetan. Prolazak kroz šumu Laurissilvu te vožnja prema vrtu Ribeiro Frio. Ovo je mjesto puno bogate vegetacije, s biljkama jedinstvenim za ovaj otok. Tu je i mala farma pastrva koja je postala obvezna stanica za svakog posjetitelja. Sljedeća stanica je Faial i ovdje predlažemo stanku za ručak. Povratak na glavnu cestu i vožnja prema Santani. Poznata po trokutastim kućama sa slamnatim krovovima i slikovitim vrtovima, predstavlja jednu od tradicionalnih slika otoka. Zatim, vožnja prema Porto da Cruz i dalje do vidikovca Portela, uz fascinantni pogled na dolinu i impozantnu stijenu Penha d’Águia. Nastavak prema Machicu, mjestu gdje su prvi puta stigli portugalski mornari 1419. godine. Povratak prema Funchalu. Hotel, noćenje.

4. dan: Funchal – fakultativni CJELODNEVNI izlet ZAPADNA MADEIRA (CAMARA DE LOBOS – PORTO MONIZ – SAO VICENTE-CABO GIRAO-RIBERA BRAVA)

Doručak. Slobodan dan za odmor. Preporučujemo odlazak na cjelodnevni izlet na zapadni dio otoka s mjesnim vodičem, na otkrivanje ljepota obale Madeire (uz doplatu). Prvo ćemo se zaustaviti u slikovitom ribarskom selu Camara de Lobos, poznatom po terasastim nasadima banana i vinove loze, seoce koje je nadahnulo Sir Winstona Churchilla da ga ovjekovječi na slikarskom platnu. Nakon toga odlazimo do rta Cabo Girão, druge najviše morske stijene na svijetu i ujedno i najviše europske morske stijene s koje se pruža prekrasan pogled na zaljev Funchala. Nastavljamo do slikovitog selo Ribeira Brava usred nasada šećerne trske. Nakon toga odlazimo do šarmantnog gradića Porto Moniz s prirodnim morskim bazenima od crne lave. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak vožnje prema slikovitom mjestu São Vicente. Poslijepodne vožnja kroz rezervat prirode velika šuma Laurissilva – prekrasni krajolici unutrašnjosti otoka u Encumeadi gdje se za lijepa vremena može uživati u jedinstvenom pogledu na obje strane otoka. Povratak u Funchal. Slobodno vrijeme. Noćenje

5. dan: FUNCHAL - LISABON

Nakon doručka odjava iz hotela i transfer do zračne luke. Prijava na let za Lisabon u 9.50 sati na liniji TP1694 (TAP Portugal). Dolazak u Lisabon predviđen je u 11.30 sati. Po dolasku slijedi razgled grada autobusom  i pješice.  Vozimo se do najzapadnije gradske četvrti Belém nakon čega pješice obilazimo najpoznatije lisabonske znamenitosti,: Belemska kula, Spomenik otkrićima i Jeronimitski samostan. Nakon razgleda kraće slobodno vrijeme za ručak i degustaciju poznatog Belemskog kolača (Pastel de Belém). Odlazak do četvrti Alfama i upoznavanje samih početaka Lisabona s mnogobrojnim slikovitim uličicama. Šetnjica do vidikovca Santa Luzia od kuda se pruža nezaboravan pogled na panoramu grada. Šetnja do dvorca Sao Jorge te lisabonske katedrale u kojoj je kršten Sveti Ante Padovanski te nastavak do njegove rodne kuće, sada crkva sv. Ante. Smještaj u hotel 4*.  Navečer predlažemo odlazak na večeru u jedan od poznatih ribljih restorana, šetnju po živahnoj četvrti Bairo Alto koji obiluje mnoštvom klubova s odličnim koktelima i živom glazbom. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan: FAKULTATIVNI IZLET SINTRA – CABO DA ROCA – CASCAIS – ESTORIL – LISABON

Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet u okolicu Lisabona. Izlet ćemo započeti odlaskom do Sintre, šarmantnog gradića i poznatog odmorišta portugalskih vladara, grada pod zaštitom UNESCO-a s prekrasnom kraljevskom palačom. Po dogovoru grupe mogućnost doplate za odlazak do čuvene Palače Pena, prve europske romantičarske palače, mješavina gotike, renesanse, egipatske i maurske arhitekture, a rezultat je čarobno privlačan. Penu često uspoređuju s podjednako bajkovitim bavarskim Neuschwansteinom. Palača Pena okružena je prekrasnim vrtovima koji se prostiru na više od 200 hektara prepuni brojnim egzotičnim biljkama sa svih strana svijeta. Među njima se skrivaju i brojne fontane i jezerca, a čarobni sklad prekidaju tek vijugave pješačke staze. Nastavak putovanja do najzapadnije točke Europe, Cabo da Roca, s natpisom „Ovdje završava kopno i počinje more…“. Ovdje možete kupiti priznanje da ste došli do najzapadnije točke Europe. Slobodno vrijeme za fotografiranje te nastavak vožnje do poznatog ljetovališta Cascais, nekadašnjeg ribarskog sela, a nakon toga ljetnikovca europskih kraljevskih obitelj. Predlažemo ručak u staroj ribarnici gdje možete vrlo povoljno jesti svježu ribu i razne morske delicije. Nastavak vožnje do još jednog šarmantnog gradića Estorila, gradića gdje se nekada vozila čuvena utrka Formule 1 te gdje se nalazi nekada najveća kockarnica u Europe i sjedište europske špijunaže za vrijeme Drugog svjetskog rata. Povratak u Lisabon oko 18:00h. Navečer predlažemo odlazak na večeru uz čuveni Fado program (doplata). Noćenje u hotelu.

7. dan: FAKULTATIVNI IZLET OBIDOS – BATALHA – FATIMA – NAZARE – LISABON

Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet. Prvo ćemo otići do slikovitog mjestašca Obidos opasanog zidinama koji je zbog svoje strateške pozicije uvijek bio predmet zanimanja portugalskih kraljeva. Obidos je poznat po lokalnom specijalitetu „ginga“ (žinža) – liker koji se pije iz čašica od čokolade koje se nakon ispijanja pojedu. Slobodno vrijeme te nastavak putovanja do odlazak do Batalhe te posjet osebujnom, nedovršenom gotičkom samostanu i crkvi Santa Maria da Vitoria s prekrasnim klaustrom koji je dio UNESCO-ve svjetske baštine. Kraće slobodno vrijeme te nastavak vožnje do Fatime, koja je uz Lourdes, najpoznatije marijansko svetište u Europi. Na tom se mjestu Djevica Marija ukazala djeci 1917. god. Kraći obilazak svetišta: bazilika, šetalište s Kapelom ukazanja… Na kraju vas vodimo u prekrasno ljetovalište Nazare na obali Atlantskog oceana. Povratak u Lisabon. Slobodno vrijeme. Noćenje.

8. dan: LISABON - ZAGREB

Odjava iz hotel te transfer autobusom do zračne luke. ( doručak će biti u obliku paketa za ponijeti ).  Prijava na let za Zagreb u 08:05. Dolazak u Zagreb u 12:25 sati. Kraj programa

*** raspored obilaska podložan je promjenama ovisno o terminima mogućnosti rezerviranja ulaznica


Fotografije & video

01


15

Portugal, Madeira, malo ribarsko selo

Portugal, Madeira, garantirani polasci, vođene ture, pratitelj putovanja

Portugal, Madeira, malo ribarsko selo

Tradicionalne šarene kuće na Madeiri, putovanje na Madeiru i portugal

Madeira, tradicionalne kuće u mjestu Santana

Najveća europska morska stijena Cabo Girao i cvijeće, putovanje Madeira

Madeira, najveća europska morska stijena Cabo Girao, na 600 m visine, s nezaboravnim pogledom

Šarmantno ribarsko mjesto Camara de Lobos na Madeiri, putovanje na Madeiru

Madeira, Camara de Lobos,ribarsko mjesto prepuno prepoznatljivih šarenih barki i ribljih restorana

Fontana i cvijeće u Funchalu, putovanje Portugal i Madeira

Madeira, prekrasna fontana u Funchalu

Putovanje u Portugal, palača Pena

Portugal, Sintra -očaravajuća palača Pena

Svjetionik na Cabo da Roca, putovanje u Portugal

Portugal, Cabo da Roca - najzapadnija točka Europe

Madeira putovanje, ribarsko selo Camara de Lobos

Madeira, ribarsko selo Camara de Lobos

ulice Obidosa u cvijeću, putovanje Lisabon i mala portugalska tura

Portugal, Obidos, stare ulice

Svetište Fatima, putovanje u Portugal

Portugal - Fatima - jedno od najpoznatijih marijanskih svetišta u Europi

Putovanje u Portugal, kula Belem

Lisabon, pogled iz Belemske kule

Žuti tramvaj u Lisabonu, putovanje u Lisabon

Lisabon, stari Lisabonski tramvaj, jedan od simbola Lisabona

Portugal, Madeira, garantirani polasci, vođene ture, pratitelj putovanja

Madeira, pogled na divlju obalu i litice na Ponta de Sao Lourenco

Madeira, hrastove bačve, garantirani polasci, vođene ture, putovanje sa pratiteljem

Madeira, hrastove bačve vina za proizvodnju slatkog desertnog vina

Portugal, Madeira, Monte Baskets Cars, garantirani polasci, vođene ture, putovanje sa pratiteljem

Portugal, Madeira, Carros de cestos

Popusti i doplate:

 • dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju 900 kn
 • doplata za jednokrevetnu sobu od 2.290 kn

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • povratni prijevoz zrakoplovom iz Zagreba do Funchala (via Lisabon)
 • smještaj u hotelu 4* na bazi 4 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u Funchalu
 • smještaj u hotelu 4* na bazi 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u Lisabonu
 • svi transferi prema programu
 • razgled Funchala u pratnji lokalnog vodiča
 • razgled Lisabona autobusom i pješice
 • ulaznica za botanički vrt u Funchalu
 • licenciranog voditelja putovanja za vrijeme putovanja
 • pripremu i organizaciju putovanja te jamčevno osiguranje

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • boravišnu/turističku pristojbi – 2 € po osobi/noćenju (obavezna doplata)
 • zrakoplovne pristojbe i naknade (obavezna doplata 1.790,00kn)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 2.290,00 kn
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
 • karte javnog gradskog prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu
 • osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

Doplate i popusti:

Fakultativna ponuda:

 • cjelodnevni izlet Istočna Madeira i Santana – 440 kn – uključuje prijevoz autobusom , ručak i vodiča. Djeca do 2 godine besplatno, dijete 3-12 godina 220 kn PLAĆANJE PRILIKOM PRIJAVE ZA PUTOVANJE!
 • cjelodnveni izlet Zapadna Madeira i Porto Muniz - 440 kn - uključuje prijevoz autobusom, ručak i vodiča. Djeca do 2 godine besplatno, dijete 3-12 godina 220 kn PLAĆANJE PRILIKOM PRIJAVE ZA PUTOVANJE!
 • poludnevni izlet Monte - Eira do Serrado 420 kn- uključuje prijevoz autobusom, prijevoz žičarom, tropske vrtove i vodiča. Djeca do 2 godine besplatno, dijete 3-12 godina 210 kn PLAĆANJE PRILIKOM PRIJAVE ZA PUTOVANJE
 • tradicionalna večera na Madeiri sa folklorom – 42 € , uključuje aperitiv i piće (prijava prije putovanja, plaćanje pratitelju na lokaciji) Djeca do 2 godine besplatno, dijete 3-12 godina 21 €
 • tradicionalna portugalska večera u 3 slijeda s uključenim pićem u Lisabonu s Fado programom: 56 EUR po osobi, djeca 3-12 god 28 Eur, (prijava prije putovanja, plaćanje pratitelju na lokaciji)
 • cjelodnevni izlet u okolicu Lisabona ( Sintra-Cascais -Cabo da Roca-Estoril )- 42 € , djeca 3-12 godina 30€, prijava prije putovanja, plaćanje pratitelju na lokaciji )
 • cjelodnevni izlet Obidos-Batalha-Fatima-Nazare – 50€ (prijava prije putovanja, plaćanje pratitelju na lokaciji, točna cijena izleta bit će objavljena u završnom pismu), ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana, fakultativne izlete, obroke koji nisu uključeni u cijenu, min 15 putnika

 

** fakultativnii izleti su kalkulurani na osnovi 20 putnika. U slučaju manjeg broja putnika, agencija zadržava pravo korekcije cijene

 

Informacije:

INFORMACIJE O LETU:

TP 893

Zagreb - – Funchal

13:25

Lisabon

15:50

TP 1687

Lisabon

16:50

Funchal

18:40

TP 1694

Funchal

09:50

Lisabon

11:30

TP 892

Lisabon

08:35

 Zagreb

12:40

 

PRIJEVOZNIK: TAP Portugal

Dozvoljena težina prtljage 23kg (uključena u cijenu) + 1 komad do 8kg ručne prtljage.

Napomena: zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta

VAŽNE INFORMACIJE:

Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl). Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.

Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica za fakultativne izlete navedene u programu na dan formiranja programa.

Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za Portugal nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

COVID-19 uvjeti- PORTUGAL

Državljani RH koji imaju važeću EU COVID potvrdu o cijepljenju, preboljenju ili testiranju mogu bez ograničenja ući u Portugal.

Za ulazak u kontinentalni Portugal i Madeiru dovoljna je europska digitalna COVID potvrda kojom se priznaje cijepljenje, preboljenje tj. testiranje na COVID. U okviru europske digitalne COVID potvrde, prihvaćaju se PCR test napravljen najviše 72 sata prije ulaska u kontinentalni Portugal i Madeiru ili brzi antigenski test napravljen najviše 24 sata prije ulaska u zemlju. Potvrda je valjana 180 dana od datuma prvog pozitivnog PCR testa.

Djeca mlađa od 12 godina izuzeta su od svih gore navedenih uvjeta.

I dalje je obvezna maska u zatvorenim prostorima.

Pristup bez ograničenja hotelskom smještaju, restoranima, događanjima, barovima i klubovima i drugim javnim prostorima/uslugama.

Ukinuta je obveza predočenja potvrde ili testa, osim kod granične kontrole, gdje se ograničenja zadržavaju.

Putnici trebaju ispuniti sljedeći obrazac on linehttps://portugalcleanandsafe.pt/en/passenger-locator-card

 

UPLATE I REZERVACIJE:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimalno 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.

U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili nas obavijestite o uplati e-mailom kako bismo je evidentirali te vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, vaša rezervacija nije potvrđena! Završno pismo dobit ćete 48 sati prije putovanja. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:

 • gotovina, internet bankarstvo
 • kreditne kartice: Diners, Maestro, Visa, Mastercard

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator MONDO TRAVEL  d.o.o;  HR-AB-01-080093516. Sukladno Zakonu o pružanju usluga u turizmu, Mondo Travel ima kod osiguravajućeg društva Wiener osiguranje, Vienna Insurance Group d.d., sklopljen ugovor broj 1501-00000570 kao i policu za osiguranje jamčevina turističkih paket aranžmana, broj: 1399-00036624 za razdoblje od 14.9.2021. do 14.9.2022. godine, o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnosi na paket-aranžman., te osiguranje jamčevine turističkih paket aranžmana. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

 

Broj putnika:

Minimalni broj: 20
Maksimalni broj: 30

Odgovorni organizator:

Mondo travel d.o.o.
Opći uvjeti
Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Rezervacija BEZ finacijskih rizika - COVID 19!
 • Ako za putovanje piše da je garantirano, ide li se bez obzira na COVID situaciju?
 • Kakve su epidemiološke mjere poduzete vezano za autobusna putovanja?
 • Kada moram biti u zrakoplovnoj luci?
 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter