Mondotravel
Moldavia - Curchi Monastery

Europe

Moldavija

0


putovanja

Info

Glavni grad

Kišinjev

Valuta

moldavski lej

Populacija

2,681,735

Područje

29,683km2

Moldavija

Moldavija, inače službenog naziva Republika Moldova, je smještena na jugoistoku Europe te graniči s Rumunjskom i Ukrajinom. To je kontinentalna država koja se nalazi u blizini sjeverne obale Crnog mora, a naziv Moldavija proizašao je zapravo iz istoimene povijesne pokrajine koja osim Republike Moldavije obuhvaća i dijelove Ukrajine te Rumunjske. Glavni grad je Kišinjev.Većina Moldavije je brdovita, ali visina zapravo ne prelazi 430 metara. Čak 74% teritorija spada pod agrikulturu, a često se nalazi na popisu najneposjećenijih zemalja u svijetu – u Europi je zapravo na prvom mjestu. Moldavija je veliki proizvođač i izvoznik vina, točnije u svijetu je 20. po redu najveći proizvođač! To ujedno znači i da je pri vrhu listi onih nacija koji su najveći potrošači alkohola u svijetu. U Moldaviji se može naći 30 samostana (od kojih neki potječu iz 15. stoljeća) te brojne drvene crkve, ali i jedna od najvećih špilja na svijetu – 'Emil Racovita'.

P.S. Najpoznatije moldavsko jelo zasigurno je mamaliga – palenta sa sirom. Naravno, lokalna vina često idu uz skoro svako jelo.

Fotografije & video

01


2

Moldavia - Curchi Monastery

Želiš posjetiti?
Moldavia - Curchi Monastery

Moldavia - Curchi Monastery

Moldavija - Ciuflea AKA Sf Teodor Tiron Monastery, Chisinau

Moldavija - Ciuflea AKA Sf Teodor Tiron Monastery, Chisinau

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter