Mondotravel

O putovanju:

Kada:

17.06.2024. | 04.08.2024.

Koliko:

15 dana

Preuzmi pdf putovanja

Dan   Luka Dolazak Polazak
1   Hamburg, Germany - 19:00
2   Plovidba - -
3   Molde, Norway 13:00 21:00
4   Plovidba - -
5   Tromso, Norway 09:00 22:00
6   Plovidba - -
7   Longyearbyen (Spitsbergen),Svalbard 08:00 22:00
8   Plovidba - -
9   Honningsvag (North Cape), Norway 08:00 23:59
10   Honningsvag (North Cape), Norway 00:01 02:00
11   Plovidba - -
12   Olden, Norway 08:00 18:00
13   Stavanger, Norway 11:00 21:00
14   Plovidba - -
15   Hamburg, Germany 06:00 -

Fotografije & video

01


12

MSC Preziosa

MSC Preziosa

MSC Preziosa

MSC Preziosa

MSC Preziosa

MSC Preziosa

MSC Preziosa

MSC Preziosa krstarenje

MSC Preziosa

MSC Preziosa, Interior

MSC Preziosa, Interior

MSC Preziosa, Aqua Park

MSC Preziosa, Aqua Park

MSC Preziosa, Phoenician Plaza

MSC Preziosa, Phoenician Plaza

MSC Preziosa, The Green Sax Jazz Bar

MSC Preziosa, The Green Sax Jazz Bar

MSC Preziosa bazen

MSC Preziosa, La Playa Preciosa, natkriveni bazen

MSC Preziosa

MSC Preziosa

MSC Preziosa

MSC Preziosa

MSC Preziosa

MSC Preziosa

Cijena i način plaćanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

17.06.2024.

989 €

unutarnja kabina, CIJENA JE INFORMATIVNOG KARAKTERA
Lučke pristojbe - 250 €
Napojnice brodskom osoblju - 168 €

04.08.2024.

1.709 €

unutarnja kabina, CIJENA JE INFORMATIVNOG KARAKTERA
Lučke pristojbe - 250 €
Napojnice brodskom osoblju - 168 €

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • krstarenje na MSC Preziosa
 • smještaj u odabranoj kabini na brodu (tuš/WC, klima uređaj, sef, sušilo za kosu, TV)
 • prošireni puni pansion na brodu (doručak, ručak, večera, užina, ponoćni snack)
 • svečana večera uz kapetanovu zdravicu, animacija, zabavni večernji program u salonima i barovima sa živom glazbom, predstave u kazalištu, casino, disco, sportske aktivnosti, korištenje fitnessa, bazena, ležaljki
 • organizaciju i pripremu putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • lučke pristojbe koje se obavezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana 250 EUR (odrasli i djeca)
 • izlete u lukama pristajanja
 • piće na brodu
 • osobne troškove tijekom putovanja (korištenje saune, tretmani ljepote, telefoniranje, usluga pranja i peglanja odjeće, kupnja u trgovinama, troškove carinjenja)
 • paket putno osiguranje (preporučujemo)

Doplate i popusti:

DOPLATE: service charge / napojnice - uslužna pristojba (12 EUR po noći po osobi od 12 i više godina; djeca između 2 i 11,99 godina plaćaju 6 EUR po noći po osobi; djeca ispod 2 godine ne plaćaju napojnicu - uslužnu pristojbu), naknada za usluge u barovima i restoranima u visini 15% osobne potrošnje.

Informacije:

Raspored /itinerer krstarenja je podložan promjenama koje su u vezi sa trenutnom situacijom u luci pristajanja.

DOKUMENTI POTREBNI ZA PUTOVANJE: osobna iskaznica ili putovnica, mora vrijediti minimalno 6 mjeseci od datuma polaska. Viza za državljane Republike Hrvatske nije potrebna.

Otočje Svalbard nalazi se u Arktičkom oceanu, na pola puta između Norveške i Sjevernog pola. Ovdje ćete naći nedirnutu arktičku pustinju.

Svalbardsko otočje (ranije Spitsbergen) smješteno je 355 M sjeverno od norveškog sjevernog rta (Nordkappa). Površina otočnog kopna iznosi 62 050 km², a najveći otoci su Spitsbergen, Sjeveroistočna zemlja, Edge i Barents. U skupinu se ubraja i Medvjeđi otok smješten na pola puta između Svalbarda i Sjevernog rta. Područje Svalbarda gospodarski je značajna zona koja zauzima 50% norveškog priobalja sjeverno od 70º N s velikim prirodnim bogatstvima mora, zalihama ruda, nafte i plina. Morsko razgraničenje u tom akvatoriju dugotrajni je spor između Norveške i nekadašnjeg SSSR-a.

Riječ Svalbard znači “hladna obala”, jer se ondje zimi temperature spuštaju do -40ºC, a jaki sjeverni vjetrovi i ledene sante gotovo potpuno prekidaju promet među otocima. Isprva su ti otoci bili središte kitolova, a kasnije i lova i postavljanja stupica. Nakon 1773.g. služili su kao baza pri istraživanju Sjevernog pola. Međunarodnu važnost su dobili tek početkom 20.st., otkrićem ugljena. Rudarstvom, glavnom djelatnošću na otocima može se baviti samo za ljetnih mjeseci kada broj stanovnika naraste do 3 000. Zbog ekstremnog zimskog vremena pučanstvo je zapravo samo sezonsko; teško bi kome palo na um ostati ondje cijele godine. Ipak, za kratkoga ljetnog razdoblja Sjevernoatlantska struja može podići temperaturu i do 15ºC. Vegetacija se sastoji od lišajeva, mahovina i rijetkih vrlo otpornih cvatućih biljaka. Mnoge ptice selice služe se otocima kao odmorištem za sezonskih letova, a njihovo je promatranje postalo važnom turističkim granom. Tuljani, morževi i kitovi žive ispod obala otočja.
Jan Mayen je otok ispred sjeveroistočne obale Grenlanda, a dobio je ime po nizozemskom moreplovcu iz 17.st. Iznad tmurnoga vulkanskog otoka uzdiže se ugasli vulkan Beereberg koji je 1929.g. anektiran od Norveške i danas se koristi kao radijska i navigacijska točka. Na njemu obitavaju rijetke divlje životinje.
Svalbard je također i dom globalne banke sjemena.Svalbardsko globalno skladište sjemena (engl. Svalbard Global Seed Vault) je projekt Svjetske zaklade za raznolikost usjeva (engl. Global Crop Diversity Trust, GCDT) za dugotrajno skladištenje sjemenja kulturnih biljaka na otoku Svalbardu. Svrha je zaštitu vrsta, sorti raznolikosti biljaka za ratarstvo. Nalazi se na Platåberget (hrv. visoravan-planine) u blizini sela Longyearbyen na norveškim otoku Svalbard. Službeni norveški naziv je globalt sikkerhetshvelv za fro på Svalbard (“globalni trezor sjemenja na otoku Spitsbergen”).

Tečaj konverzije 1 EUR= 7,53450 kn

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter