Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

4 dana

Preuzmi pdf putovanja

1. dan: ZAGREB – LONDON

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na izravan let za London te polijetanje zrakoplova u 14.45 sati na liniji OU490 (Croatia Airlines). Po dolasku u London u 16.05 sati po lokalnom vremenu, slijedi organizirani prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u hotel u središtu Londona. Nakon kraćeg predaha, odlazak u večernju šetnju West Endom, do Leicester Squarea, središta zabave i noćnog života s poznatim kinima, kazalištima i restoranima i Piccadilly Circusa. Slobodno vrijeme za večeru. Povratak u hotel s voditeljem putovanja ili u individualnom aranžmanu. Noćenje.

 

2. dan: LONDON

Nakon doručka odlazimo javnim prijevozom i pješice u razgled britanske prijestolnice u pratnji voditelja putovanja. Odlazimo prema istočnom dijelu Londona i razgled započinjemo s katedralom St. Paul, kojom dominira 108 metara visoka kupola, druga po veličini nakon one Sv. Petra u Vatikanu. Nastavljamo preko londonskog Cityja, koji oduševljava sjajnim spojem starog i novog, modernih poslovnih nebodera i starih londonskih zdanja, do srednjovjekovne tvrđave Tower of London koja čini jednu od središnjih gradskih točaka i nalazi se na istočnom rubu povijesnog središta Londona uz samu sjevernu obalu rijeke Temze. Tower of London je ujedno i najstarija kraljevska rezidencija u kojoj se čuvaju kraljevski dragulji iz 11. stoljeća te je jedna od najvećih atrakcija Londona. Mogućnost razgleda uz doplatu (prijava i uplata prilikom rezervacije aranžmana). Nastavljamo do najpoznatijeg londonskog mosta Tower Bridge prelaskom kojeg stižemo na južnu obalu Temze i šetnicom uz rijeku tzv. Queenswalk stižemo do katedrale Southwark, zatim i replike gusarskog broda Golden Hinde kojim je Sir Francis Drake u 16. st. oplovio svijet, Shakespeareova kazališta – The Globe Theatre, galerije Tate Modern te panoramskog kotača London Eye s kojeg se pruža veličanstven pogled na grad. Doživite London sa 137 m visine od kuda se pruža pogled na cijeli grad uz 4D projekciju filma o Londonu (ulaznica uz doplatu i prijavu prilikom rezervacije aranžmana). Za poslijepodnevne sate predlažemo posjet poznatim trgovačkim ulicama Oxford Street, Bond Street, Regent's Street ili nekoj od robnih kuća kao što su Harrods, Selfridges, Primark, Hamleys – najpoznatiji dućan s igračkama na sedam etaža. Povratak u hotel u individualnom aranžmanu. Doček Nove godine na ulicama i trgovima grada. Noćenje.

SRETNA NOVA 2023. GODINA!

 

3. dan: LONDON

Doručak. Nastavljamo s razgledom Londona javnim prijevozom i pješice. Prva postaja nam je gradski okrug Westminster u kojem su se smjestila neka od najvažnijih zdanja u Londonu poput zgrade Britanskog parlamenta s čuvenim Big Benom odnosno Westminsterska palača čija je gradnja započela u razdoblju vladavine britanske kraljice Viktorije, a bila je na neki način nužna jer je veći dio prijašnjih zgrada parlamenta na toj lokaciji izgorio u velikom požaru 1834. godine. Ovdje se smjestila i Westminsterska opatija (Westminster Abbey), krunidbena i grobna crkva engleskih i britanskih vladara od 1066. godine koja se od 1987. nalazi na UNESCO-ovu popisu svjetske kulturne baštine. Nastavljamo prema ulici Downing Street gdje se nalazi službena rezidencija britanskog premijera. Prošetat ćemo po Whitehallu, gdje su smještena Vladina ministarstva, vidjeti kraljevsku stražu na konjima, posjetit najveći londonski trg Trafalgar Square na kojem se nalazi Nacionalna galerija sa svjetski poznatim majstorima likovne umjetnosti te otići potom kroz kraljevski park St. James Park do Buckinghamske palače, rezidencije britanske kraljevske obitelji. Slobodno poslijepodne i večer. Predlažemo odlazak do tri čuvena muzeja na Exhibition Roadu s besplatnim ulazom: Natural History Museum, jedan od najboljih prirodoslovnih muzeja na svijetu, Science Museum i Victoria and Albert Museum. Svakako preporučujemo i odlazak na jedinstveni vidikovac – Sky Garden, na visini od 155 metara koji se proteže na tri etaže te nudi pogled na London od 360 stupnjeva, a nalazi se na vrhu nebodera poznatijem kao The Walkie-Talkie. Sky Garden nudi, kao i što samo ime govori, prekrasno uređene vrtove, vidikovce, otvorenu terasu i dva restorana. Povratak u hotel u individualnom aranžmanu. Navečer predlažemo odlazak na neku od čuvenih kazališnih predstava na londonskom West Endu. Noćenje.

 

4 .dan: LONDON – ZAGREB

Poslije doručka odjava iz hotela te slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti i zadnje obilaske ili kupovinu prije odlaska u zračnu luku. Predlažemo odlazak u čuveni muzej voštanih figura Madame Tussauds, najstariji muzej voštanih figura na svijetu (ulaznica uz doplatu i prijavu prilikom rezervacije aranžmana) ili da svakako posjetite poznati British Museum, muzej povijesti koji se nalazi u blizini hotela ili pak posjet mondenoj četvrti Notting Hill, poznatoj po uličnim sajmovima te atraktivnim terasama velikih viktorijanskih palača i elegantnih restorana. U poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke London Heathrow te prijava na izravan let za Zagreb u 16.50 sati na liniji OU491 (Croatia Airlines). Dolazak u Zagreb predviđen je u 20 sati po hrvatskom vremenu.


Fotografije & video

01


10

London, panorama grada sa pogledom na rijeku Themsu i Tower bridge

Panorama Londona sa oblacima na putovanju London

London, panorama grada sa pogledom na rijeku Themsu i Tower bridge

London eye i turistički brod na rijeci Themsi, London putovanje

London, kotač London Eye i rijeka Themza

double decker bus, Big Ben i parlament na putovanju London

London, Westminster most sa parlamentom i Big Benom

London putovanje za Advent, okićene ulice Londona

London, Oxford street -glavna shopping ulica u Londonu

Advent u Londonu, klizalište

London, tradicionalni adventski sajam i klizalište Winter Wonderland, Hyde Park

Fish and chips, putovanje u London, Garantirani polasci, europska putovanja zrakoplovom

London, tradicionalno englesko jelo Fish and Chips ( pohana riba i krumpirići )

Leicester square, blog London, Garantirani polasci, europska putovanja zrakoplovom

London, Leicester Square

Ulice u Londonu uz zalazak sunca i pogled na Big Ben

London, pogled sa Trafalgar Squara na suncem obasjan Big Ben

Panoramski pogled na London

London, prekrasne viktorijanske kuće Muswell Hill sa panoramom Londona

Blagdanska atmosfera u Covent Garden, putovanje u London

London, okićeni Covent Garden

First Minute cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 3.790 kn (503,01 €)*

*First Minute popust 200 kn (26,54 €) vrijedi za rezervacije do 30 dana prije polaska ili do popunjenja mjesta po FM cijeni.

Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 3.990 kn (529,56 €)

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.190 kn (157,94 €)
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.500 kn (199,08 €)
Doplata za priključni let iz Splita ili Dubrovnika: 450 kn (59,73 €)

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na izravnoj liniji Zagreb – London – Zagreb
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage   (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • povratni transfer autobusom zračna luka – hotel – zračna luka
 • 3 noćenja s doručkom u hotelu 3* u  centru Londona u dvokrevetnim sobama
 • sve razglede prema programu
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • obveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe 1.190 kn (157,94 €)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 1.500 kn (199,08 €)
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu izrijekom navedene kao uključene
 • fakultativne sadržaje
 • karte javnog prijevoza
 • putna osiguranja

Doplate i popusti:

Fakultativni sadržaji:

- London Eye (panoramski kotač), cijena od: 250 kn/ 33,18 € odrasli, 220 kn/ 29,19 € djeca do 15 godina

- Madame Tussauds (svjetski poznati muzej voštanih figura), cijena od: 300 kn/ 39,81 € odrasli, 270 kn/ 35,83 € djeca do 15 godina

- Tower of London: cijena ulaznice od: 300 kn/39,81 € odrasli, 150 kn/ 19,90 € djeca do 16 godina, djeca do 5 godina besplatno, studenti i umirovljenici 250 kn/ 33,18 €

Napomena: Za sve navedene atrakcije potrebna je prijava i uplata prilikom rezervacije aranžmana. Navedene cijene ulaznica su iskazane na dan objave programa putovanja i moguća je njihova promjena do dana polaska o čemu ćete biti pravovremeno obaviješteni u završnoj obavijesti o putovanju koju ćete primiti prije polaska

Nacionalni muzeji su besplatni (British Museum, National Gallery, Tate Modern, Victoria & Albert Museum, Science Museum, Natural History Museum i sl.)

Javni prijevoz:

Predlažemo kupovinu Oyster Carda – vrijednosne kartice, koja omogućuje neograničene dnevne vožnje u 1. i 2. zoni, a koju ćemo koristiti tijekom boravka u Londonu s obzirom da su razgledi organizirani pješice i javnim prijevozom. Djeca mlađa od 11 godina voze se besplatno u pratnji odrasle osobe koja posjeduje valjanu kartu. Oyster Card potrebno je prisloniti na uređaj za registraciju,  na početku i na kraju vožnje.

- 350 kn/ 46,45 € odrasli

- 220 kn/ 29,19 € djeca 11-15 godina

Informacije:

Hotel u Londonu:

ROYAL NATIONAL HOTEL 3* ili sl.

https://www.imperialhotels.co.uk/hotels/royal-national-hotel   

Hotel se nalazi u centru grada u neposrednoj blizini British Museuma i Oxford Streeta

RED LETENJA – CROATIA AIRLINES

OU 490 ZAGREB LONDON 14:45 16:05

OU 491 LONDON ZAGREB 16:50 20:00

 

NAPOMENE
- Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji u Ujedinjenom Kraljevstvu te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama

- Za državljane RH viza za UK nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

- Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora putovanja

- Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

- U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

 

KORSINE INFORMACIJE – UJEDINJENO KRALJEVSTVO

Službeno ime: Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske
Državno uređenje: parlamentarna monarhija
Glavni grad: London, 9.126 milijuna stanovnika (2018. god.)
Jezik: engleski (službeni)
Religija: kršćani 59.5%, ateisti 25.7%, muslimani 4.4%, hinduisti 1.3%, sikhi 0.7%, itd.
Vremenska razlika: Greenwich Mean Time (Hrvatska 12:00 = Ujedinjeno Kraljevstvo 11:00)
Novac: GBP (britanska funta); 1 GBP = 100 penny
Broj stanovnika: oko 65 milijuna (2017. god), Površina: 242.495 km², Strana vožnje: lijeva
Geografski položaj: Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske država je u zapadnoj Europi, na otoku Velika Britanija i sjeveroistočnom dijelu otoka Irske. Velikoj Britaniji pripadaju otoci Wight, Scilly, Anglesey, Orkney, Hebridi i Shetland; ukupno zauzima 242 513 km². Obuhvaća površinom najveću Englesku, Wales, Škotsku i Sjevernu Irsku. Od europskoga kopna dijeli je Engleski kanal (francuski La Manche) i Doverska vrata.
Klima: Velika Britanija ima umjerenu i izrazito oceansku vlažnu klimu s malim godišnjim kolebanjima temperature. Česta magla (pretežito zimi) i znatna naoblaka karakteristični su za veći dio britanskog teritorija.
Električni napon: 230 V
Dokumenti potrebni za putovanje: Za ulazak Veliku Britaniju za hrvatske građane potrebna je važeća putovnica koja mora vrijediti najmanje 3 mjeseca nakon ulaska. Djeca moraju imati svoju putovnicu.
Zdravstvo: Cijepljenje nije obvezno. Preporučujemo da se prije putovanja detaljnije informirate na web stranicama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO, www.who.int). Preporučujemo također da na putovanje uzmete priručnu ljekarnu.
Telefoniranje: Pozivni broj zemlje je 00 44. Mobilne telefonske veze su dobre. Molimo da za detalje kontaktirate vašeg mobilnog operatera.
Kreditne kartice: Većina kreditnih kartica prihvaćene su u svim bankama, te u većini hotela, restorana i trgovina (MasterCard, Visa), dok je Amex prihvaćen malo rjeđe. Većinom se na ulazu svake trgovine nalaze simboli kreditnih kartica koje pojedina trgovina prihvaća kao sredstvo plaćanja.
Napojnice: Nisu obvezne, ali je uobičajeno ostaviti 10% od ukupnog iznosa računa u restoranu ili taxiju, ako ste bili zadovoljni pruženom uslugom.
Sigurnost putovanja: Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr.

PREPORUČUJEMO:
Odjeća: Savjetujemo udobnu pamučnu odjeću za toplije razdoblje, te vjetrovke, pokrivala i topliju odjeću za zimski period. Ponesite i zaštitu protiv sunca, vjetra, kiše i snijega, bez obzira na period godine u kojem putujete.
Hrana i piće: Britanija ima bogatu autohtonu kulinarsku tradiciju, no njezina kolonijalna povijest duboko je obogatila izvorne kuharske tradicije i apsorbirala kulturne utjecaje njezinih postkolonijalnih područja - osobito onih u Južnoj Azij. Britanska kuhinja ima mnogo regionalnih sorti unutar šire kategorije engleske, škotske i velške kuhinje i jela sjeverne irske kuhinje. Neki od specijaliteta su: fish and chips, eccles cake, black pudding, laverbread, Yorkshire pudding, haggis, itd.
Kupovina: popularni suveniri su sve memorabilije vezane uz Union Jack simbole, suveniri vezani uz kraljevsku obitelj, britanski čaj, lokalne nošnje, nakit, makete atrakcija, magneti, vina, pivo. Veliki broj objekata posluje od 8 do 20 radnim danom, od 9 do 17 subotom, dok nedjeljom rade skraćeno.
Sef: Molimo da spremite novac, dokumente i druge vrijednosti u hotelskom ili sobnom sefu, organizator putovanja niti hotel ne preuzima odgovornost za ukradene stvari.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za UK nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sjeverne Irske nalazi se u Londonu.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sjeverne Irske
21 Conway Street, London W1T 6BN, UK
vrhlon@mvep.hr 
Igor Pokaz, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik
0044 20 73872022, konzul.: 73871144
0044 20 73870310, konzul.: 73870936
Uredovno vrijeme Veleposlanstva: • ponedjeljak-petak 9,00-17,00, Telefonski pozivi, Tel.: 00 44 20 7387 1144
Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 0044 7766912458

Za navedeni aranžman vrijede “Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane” turističke agencije. Prilikom prijave potpisujete ugovor o putovanju čiji su sastavni dio Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane. Vašim potpisom iskazujete suglasnost s Općim uvjetima. Prilikom prijave plaćate akontaciju 30% iznosa aranžmana čime je vaša rezervacija potvrđena. Ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 21 dan prije polaska na put ukoliko se niste odlučili za obročno plaćanje. | Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. | Kod charter letova, red letenja podložan je promijeni u vrlo kratkom vremenu pred polazak na put. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije puta. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja, ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Radno vrijeme pojedinih znamenitosti je različito tako da se vremenski tijek razgledavanja može mijenjati. Preporučamo uplatu putnog osiguranja. Informacije na prodajnim mjestima. | Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

Broj putnika:

Minimalni broj: 20

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter