Mondotravel

O putovanju:

Kada:

26.12.2022.

Koliko:

7 dana

Preuzmi pdf putovanja

1. DAN ZAGREB/LJUBLJANA – FUNCHAL ponedjeljak, 26.12.2022.

Sastanak putnika u jutarnjim satima na autobusnom kolodvoru Zagreb i prijevoz do zračne luke Ljubljana (po želji uz doplatu) ili dolazak u vlastitom aranžmanu. Prijava na let i polijetanje posebnog zrakoplova za Funchal (Madeira). Po dolasku na Madeiru odlazak na poludnevni razgled Funchala, vrlo živopisnog glavnog, a ujedno i najvećeg grada na otoku Madeira. Posjet tradicionalnoj tržnici Mercado dos Lavradores s bogatom ponudom cvijeća, egzotičnih plodova i ribe, zatim odlazimo do manufakture ručnih radova gdje ćete moći vidjeti najljepše primjerke čipke i rukotvorina tipičnih za ovaj otok. Nastavak razgleda u povijesnoj jezgri grada. Po završetku razgleda prijava i smještaj u hotel. Slobodno poslijepodne za šetnju čarobnim mjestom punim zelenila, cvijeća i parkova, za kupovinu suvenira ili osobne programe. Funchal je osnovan 1421., za vrijeme slavnog portugalskog kralja Henrika Pomorca. U novije je doba poznat kao odmaralište bogatih i plemstva. Grad se diči i nazivom „Najčišće europske prijestolnice“, a zaljubljenicima u nogomet poznat je i kao rodni grad Cristiana Ronalda! Noćenje.

2. DAN FUNCHAL – PO ZAPADNOJ I ISTOČNOJ MADEIRI (Ribeiro Frio, Santana, Porto Moniz, Paul de Serra) – cjelodnevni izlet utorak, 27.12.2022.

Nakon doručka odlazimo na cjelodnevni izlet po najljepšim znamenitostima istočnog i zapadnog dijela otoka. Put će nas prvo odvesti slikovitom cestom na istočnu obalu otoka do parka prirode Ribeiro Frio (Mrzli potok) gdje ćemo se zaustaviti i pritom posjetiti uzgajalište pastrva.  Ovdje ćete imati mogućnost degustacije tipičnog, tradicionalnog otočnog napitka poncha, kombinacija tropskog voća, meda, šećera i domaćeg alkohola iz šećerne trske. Nastavljamo prema Santani, selu poznatom po karakterističnim trokutastim kućama sa slamnatim krovovima i slikovitim vrtovima, predstavlja jednu od tradicionalnih slika otoka. U kućama su nekoć živjeli lokalni seljaci, a danas su pretvorene u suvenirnice. Krećemo do zapadne obale Madeire do ribarskog sela Camara de Lobos, poznatog po terasastim nasadima banana i vinove loze, ribarsko seoce koje je nadahnulo Sir Winstona Churchilla da ga ovjekovječi na slikarskom platnu! – rt Cabo Girão*, druga najviša morska stijena na svijetu s koje se pruža prekrasan pogled na zaljev Funchala – slikovito selo Ribeira Brava usred nasada šećerne trske – Porto Moniz s prirodnim morskim bazenima od crne lave. Nakon ručka (uz doplatu) povratak prema Funchalu preko jedinstvenog planinskog prijevoja Paul de Serra visokog 1500 metara. Noćenje.

3. DAN FUNCHAL - PREKO BRDA DO MORA (Pico dos Barcelos, Eira do Serrado i Monte) – poludnevni izlet srijeda, 28.12.2022.

Nakon doručka krećemo na poludnevni izlet gdje će nam prva postaja biti vidikovac Pico dos Barcelos (335 metara) koji nudi čudesan pogled na zaljev uz koji se smjestilo glavno otočno središte Funchal. Zavojitom cestom obraslom drvećem eukaliptusa stižemo do Eira do Serrado (1.094 metra). Nakon kraće šetnje do vidikovca otvorit će nam se vrlo živopisan pogled prema najvišim vrhovima otoka te na 800 metara duboki ponor u kojem je skriveno selo Curral das Freiras. Potom put nastavljamo do sela Monte gdje se grob posljednjeg Habsburgovca Karla, koji je došao ovdje u azil i umro 6 mjeseci kasnije. Nakon posjete crkvi mogućnost isprobavanja vožnje u najstarijem prijevoznom sredstvu na Madeiri – Carros de Cestos – toboganu kojim ćete iskušati adrenalinsku vožnju spuštanjem uskom, strmom stazom (uz doplatu). Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN FUNCHAL - (fakultativno JEEP SAFARI) četvrtak, 29.12.2022.

Slobodan dan za samostalno razgledavanje, kupovinu ili jednostavno uživanje u brojnim aktivnostima koje nudi ovaj prekrasan otok. Uz dodatnu naknadu možete se odlučiti za poludnevni izlet - jeep safari. Vozit ćemo se makadamskim cestama do srca Madeire s prekrasnim pogledom na najviše vrhove otoka. Vožnja među stablima trešanja i kestena, među trsovima koji krajolik čine zeleno-brončanim. Posljednja stanica safarija bit će na obali u ribarskom mjestu s crvenim krovovima - Camari de Lobos, a ovu avanturu završit ćemo uz čašu Poncha, lokalnog pića tipičnog za ovaj kraj. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN FUNCHAL - (fakultativno TREKKING RABAÇAL LEVADA) petak, 30.12.2022.

Slobodan dan za vlastite aktivnosti i programe ili jednostavno uživanje u hotelu. Preporučujemo uz doplatu cjelodnevni izlet/trekking odnosno laganu šetnju do levade Rabaçal. Levada je portugalska riječ koja dolazi od glagola levar=nositi odnosno u slobodnom prijevodu mini kanal kojima se dopremala voda sa sjeverne, vlažnije strane otoka do južne, većinom sušne strane otoka, a u svrhu navodnjavanja nasada banana, vinograda, voćnjaka, vrtova i hidroelektrana po cijelom otoku. Ukupna dužina tih kanala je otprilike 2500 km, a mnogi od njih su bili u pogonu već u 16. stoljeću. Danas su uz kanale uređene pješačke staze koje se koriste u turističke svrhe i omogućuju odlazak i obilazak netaknute prirode. Vožnja autobusom do platoa Paul de Serra, a od tamo nastavljamo pješice. U nastavku ćemo stići do gostionice Rabacal i nakon kraćeg odmora nastaviti put kroz prekrasnu prirodu do slapova Risco. Spustit ćemo se i nastaviti hodati po održavanim stazama koje se nazivaju „Levada 25 slapova“ do manjeg jezera na dnu pećine kroz koju se spušta 25 prirodnih slapova. Kratak predah za uživanje u jedinstvenoj prirodi. Po povratku do našeg vozila proći ćemo kroz tunel uz pomoću kojega dopremaju vodu na južnu stranu otoka. Levade na Madeiri nikako ne bi trebalo propustiti. Noćenje.

6. DAN FUNCHAL subota, 31.12.2022.

Doručak. Slobodan dan za vlastite programe i aktivnosti, kupovinu i dodatno razgledavanje Funchala. U večernjim satima mogućnost za doček Nove godine u hotelu (doplata) ili odlazak do središta Funchala oko 20 sati gdje ćete imati mogućnost za večeru u samostalnoj organizaciji te potom pogledati veličanstveni vatromet te se vratiti u hotel. Noćenje.

SRETNA NOVA 2023. GODINA!

7. DAN FUNCHAL - LJUBLJANA/ZAGREB nedjelja, 1.1.2023.

Nakon doručka odjava iz hotela te u za to predviđeno vrijeme organizirani transfer do zračne luke Madeira. Prijava na izravan charter let za Ljubljanu. Po dolasku u Ljubljanu u večernjim satima mogućnost organiziranog transfera do Zagreba.


Fotografije & video

01


8

Madeira, tradicionalne kućice u Santani

Tradicionalne kućice na Madeiri, putoavnje na Madeiru

Madeira, tradicionalne kućice u Santani

Šarmantno ribarsko mjesto Camara de Lobos na Madeiri, putovanje na Madeiru

Madeira, Camara de Lobos,ribarsko mjesto prepuno prepoznatljivih šarenih barki i ribljih restorana

Najveća europska morska stijena Cabo Girao i cvijeće, putovanje Madeira

Madeira, najveća europska morska stijena Cabo Girao, na 600 m visine, s nezaboravnim pogledom

Stjene i panorama Madeire, putovanje Madeira i portugal

Madeira, panorama Madeire sa prirodnim bazenima u oštrim vulkanskim stijenama

Tradicionalne šarene kuće na Madeiri, putovanje na Madeiru i portugal

Madeira, tradicionalne kuće u mjestu Santana

Fontana i cvijeće u Funchalu, putovanje Portugal i Madeira

Madeira, prekrasna fontana u Funchalu

Madeira putovanje, ribarsko selo Camara de Lobos

Madeira, ribarsko selo Camara de Lobos

Madeira panorama, putovanje u portugal i na Madeiru

Madeira, predivna priroda

Cijena i način plaćanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

26.12.2022.

Garantirano

9.800 kn / 1,300.68 €

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz posebnim charter zrakoplovom na relaciji Ljubljana – Funchal – Ljubljana
 • zrakoplovne pristojbe
 • 6 noćenja s doručkom u hotelu 4*
 • transfer zračna luka – hotel – zračna luka
 • izlete i razglede prema programu
 • voditelja putovanja na slovenskom jeziku
 • lokalne vodiče na engleskom jeziku
 • troškove organizacije i pripreme putovanja

 

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu 2.680 kn (355,69 €)
 • transfer Zagreb – Zračna luka Ljubljana – Zagreb 390 kn (51,76 €)
 • fakultativne izlete i sadržaje koji nisu uključeni u program putovanja
 • putna osiguranja

Doplate i popusti:

Doplate

 • Doplata za jednokrevetnu sobu. 2.860 kn (379,58 €)
 • Transfer Zagreb - ZL Ljubljana - Zagreb: 390 kn (51,76 €)

 Fakultativni sadržaji:

 • doplata za polupansion u hotelu (uključena i Novogodišnja večera): 2.080 kn (276,06 €)
 • izlet trekking Levada Rabaçal 320 kn (42,47 €)
 • izlet jeep safari 320 kn (42,47 €)

 

Informacije:

Napomene:

- Za državljane RH viza za Portugal nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

- Informacije o potrebnim putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske   www.mvep.hr

- O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za Portugal informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH).

- U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene

- Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.

- Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Lisabonu i Madeiri, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.

Broj putnika:

Minimalni broj: 25

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter