Mondotravel

O putovanju:

Kada:

09.10.2023. | 16.10.2023. | 23.10.2023.

Koliko:

8 dana

Preuzmi pdf putovanja

1. dan: ZAGREB – ANTALIJA
Let posebnim zrakoplovom (charter let) iz Zagreba za Antaliju. Na izlazu iz zračne luke Antalija Vaš vodič će Vam poželjeti dobrodošlicu. Potom slijedi transfer, prijava i smještaj u sobe hotela Meryan ili sličnom za sljedeća dva noćenja.

2. dan: POLUDNEVNA ORIJENTACIJSKA VOŽNJA – BESKONAK I MOST SVETOG PAVLA
Na jutarnjem koktelu dobrodošlice upoznat će vas sa svim potrebnim informacijama vezanim uz putovanje. Nakon toga slijedi razgled mjesta Beskonak s mostom Svetog Pavla. Povratak u hotel te noćenje.

3. dan: ANTALIJA – KIBYRA – PAMUKKALE
Nakon doručka napuštamo hotel i prolazimo pored mediteranskog bisera Turske –  Antalije, gdje ćemo imati priliku posjetiti jednu od najvećih i najpoznatijih trgovina nakitom u Turskoj. Naučit ćemo nešto o dragom kamenju i fazama proizvodnje veličanstvenog nakita. U nastavku posjećujemo antički grad Kibyra koji se nalazio na granici povijesne Likije. Nažalost, značenje Kibyre nije poznato. Ovdje možete uživati u povijesti i brojnim očuvanim antičkim ostacima grada. Nastavak vožnje do područja Pamukkala. Po dolasku imate priliku za opuštanje u termalnoj kupki u sklopu hotela. Slijedeća dva noćenja ostajete na području Pamukkala.

4. dan: LAODICEA – PAMUKKALE
Dan započinjemo doručkom, nakon kojeg slijedi vožnja pokraj planine Honaz. Slijedi posjet proizvodno- prodajnog objekta za turske tepihe koji se nalazi u blizini mjesta Tavasa. Ovdje ćemo imati priliku vidjeti svjetski poznate turske tepihe tkane dvostrukim čvorom, od materijala obojenih prirodnim bojama. Upoznat će nas i sa svim fazama proizvodnje od izrade svile do tkanja. Zatim posjećujemo Laodiceju, smještenu na raskrižju važnih trgovačkih puteva. Nekoć je bila uspješna grad poznat po svojoj crnoj vuni, bankarskim uslugama i medicinskim postignućima. U doba kasne antike imala je veliku židovsku te značajnu zajednicu kršćana. Sveti Ivan spominje Laodiceju kao jednu od sedam azijskih crkava u Knjizi Otkrivenja. Povratak u hotel te noćenje.

Hierapolis i poznate sedrene terase – fakultativni izlet (cca. 35 € po osobi)
Impozantni grad Hierapolis najveći je procvat doživio u rimsko doba, a prostire se iznad bajkovitih sedrenih terasa. Osnovala ga je pergamska kraljevska dinastija Atalida u 2. stoljeću pr. Kr. kao lječilište. Zadivit će Vas ostaci Kleopatrinog bazena, Apolonovog hrama koji datira iz III stoljeća prije Krista te impozantno i raskošno rimsko kazalište sa svojih pedeset redova – stepenica amfiteatra.

5. dan: ANTALIJA
Putovanje nastavljamo prekrasnim krajolikom planine Taurus natrag u Antaliju. Zaustaviti ćemo se u izložbeno-prodajnom objektu gdje ćete imati mogućnost kupnje vrhunskih proizvoda od kože. Slijedeća tri noćenja u Hotelu Meryan kod Alanye ili sličnom.

6. dan: OPCIONALNI IZLET ILI SLOBODNO VRIJEME
Razmazite se u bogatoj ponudi odličnog hotela, uživajte u šetnji plažom ili nam se pridružite na zanimljivom izletu.

7. dan: OPCIONALNI IZLET ILI SLOBODNO VRIJEME
Razmazite se u bogatoj ponudi odličnog hotela, uživajte u šetnji plažom ili nam se pridružite na zanimljivom izletu.

8. dan: POVRATAK
Sukladno vremenu leta, slijedi transfer do zračne luke u Antaliji. Slijedi prijava za let na relaciji Antalija – Zagreb. Povratak u Zagreb.

Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je promjenama prema procjeni pratitelja/voditelja putovanja, a ovisi o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.


Fotografije & video

01


7

Turska, Pamukkale - "pamučna palača"

Putovanje u Tursku, Pamukkale, turska, mondo travel

Turska, Pamukkale - "pamučna palača"

Turska, Antalya, duga pješčana plaža, ljetovanje na mediteranu, putovanje zrakoplovom,charter letovi

Turska, Antalya - duga pješčana plaža

Antalya - Turska

Antalya - Turska

Turska, Antalya, vodopad Duden, ljetovanje na mediteranu, putovanje zrakoplovom, charter letovi

Turska, Antalya - vodopad Duden

Turska, bazar, tepisi , garantirani polasci, putovanja sa pratiteljem, vođene ture

Turska, tradicionalni turski tepisi

Antalija, Turska, ljetovanje, mondo travel

Turska, Antalija- šarmantno ljetovalište

Putovanje u Tursku, Pamukkale, mondo travel

Turska, Pamukkale - ”pamučna tvrđava”

Cijena i način plaćanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

09.10.2023.

STOP BOOKING

799 € / 6.020,07 kn

16.10.2023.

RASPRODANO

799 € / 6.020,07 kn

23.10.2023.

RASPRODANO

799 € / 6.020,07 kn

* Cijene su izražene u € po osobi u dvokrevetnoj standard sobi.

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • Povratni charter let Zagreb - Antalya u ekonomskoj klasi s uključenim zrakoplovnim pristojbama
 • Asistenciju u zračnim lukama Zagreb / Antalija
 • 5x noćenja all inclusive u hotelu s 5 * - Hotel Meryan (ili usporedivi) u dvokrevetnoj sobi
 • 2x noćenja s polupansionom u hotelu s 4 ili 5* na području regije Pamukkale u dvokrevetnoj sobi
 • Dvodnevni izlet u regiju Pamukkale s posjetom Laodiceji i Kybri
 • Prijevoze prema programu u klimatiziranom i udobnom turističkom autobusu
 • Pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku i lokalnog vodiča
 • Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevno osiguranje prema propisima

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • Paket putnog osiguranje (preporuka)
 • Napojnicu za lokalne vodiče i vozače
 • Fakultativne izlete
 • Dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode
  (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu (obavezno ako osoba putuje sama)

 

Doplate i popusti:

Obavezna doplata po osobi:

 • Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama): 279 € (2.102,13 kn)

Fakultativni izleti: rezervacija i doplata na destinaciji*

 • Hierapolis i poznate sedrene terase: cca. 35 € (263,70 kn) po osobi
 • Alanya s uključenim ručkom: cca. 50 € po osobi
 • Side - Manavgat s uključenim ručkom: cca. 55 € po osobi
 • Sema (ples derviša) na području Pamukkale: cca. 25 € po osobi
 • Vožnja balonom na području Pamukkale: cca. 150-200 € po osobi

*Za realizaciju izleta potrebno je minimum 10 osoba. Cijene fakultativnih izleta su informativne. Organizacija fakultativnih izleta, njihova cijena, sadržaji i izvedba je u nadležnosti partnerske agencije.

Informacije:

Dokumenti potrebni za putovanje:
Za putovanje u Republiku Tursku hrvatskim državljanima potrebna je važeća putovnica koja mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od datuma ulaska u zemlju. Sve osobe koje putuju u Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Turskoj. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Ako ste državljanin druge zemlje, provjerite treba li vam viza za ulazak u Tursku.

 Molimo Vas da se pravovremeno informirate o preporukama i uvjetima za putovanja na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske: www.mvep.hr

Napomene:
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

Letovi se organiziraju redovnim linijama/ charter prijevozom. Vremena polazaka na redovnim linijama navedena su prema redu letenja objavljenom za 2023. godinu i podložna su promjeni. Točno vrijeme charter leta biti će objavljeno 3 tjedna prije putovanja. Kod programa s charter letovima moguće su naknadne promjene vremena letova i u kratkom roku prije putovanja kao i tijekom putovanja, te u tim slučajevima agencija ne preuzima odgovornost. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima. Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.

O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja. U slučaju posebnih zrakoplova (charter let), najmanji broj putnika za realizaciju je 140 putnika u avionu i najmanje 20 putnika na pojedinom autobusu na destinaciji. Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju agenciju  te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije.

Paket aranžmani u organizaciji putničke agencije nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Tečaj konverzije 1 EUR= 7,53450 kn

Broj putnika:

Minimalni broj: 20

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter