Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

7 dana

Preuzmi pdf putovanja

New York, grad koji diktira trendove i ruši sve tradicije - dobrodošli u središte kulturnih, modnih, glazbenih, gastronomskih i svih ostalih (ne)mogućih zbivanja.
Harlem, Kineska četvrt i Mala Italija, u kojima ćete se osjećati kao da ste zalutali na filmski set usred najuzbudljivije scene koju možete zamisliti, shopping na Upper East Sideu, užurbani Wall Street, samo su dio američke turneje.

1. dan        ZAGREB – ISTANBUL – NEW YORK
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na letu Turkish Airlinesa, TK 1054 u 09.15h. Dolazak u 13.25h po lokalnom vremenu te nastavak leta za New York na liniji TK 1 u 15.20h s očekivanim dolaskom u 18.25h po lokalnom vremenu. Obavljanje graničnih i viznih formalnosti, susret s lokalnim predstavnikom te prijevoz autobusom prema Manhattnu, kulturnoj, trgovačkoj i poslovnoj jezgri „Velike jabuke“. Slijede prijava i smještaj u hotel. Noćenje. 

2. – 5. dan    NEW YORK
Boravak u hotelu na osnovi noćenja s doručkom. Mogućnost svakodnevnog odlaska na neku od niže navedenih privatno vođenih tura gradom, a onima koji navečer žele iskusiti čari broadwayskih kazališta predlažemo odabir nekog od poznatih naslova i uživanje u predstavi. Noćenje.

New York City Tour  (4h, autobusom)
Tura tijekom koje ćete upoznati neke od najvažnijih znamenitosti grada i svjedočiti kulturnoj raznolikosti po kojoj je New York poznat: Lincoln centar u kojem se nalaze kulturne institucije poput svjetski poznate Metropolitan Opere, ali i čitav niz kazališta i koncertnih dvorana; Central park, oaza zelenila u srcu grada; 5. avenija, najpoznatija ulica u kojoj su smještene neke od najslavnijih građevina i brojne luksuzne trgovine, nazivaju je i Muzejska milja zbog velikog broja slavih muzeja poput Guggenheima, Metropolitana i dr.; Trump Tower, sjedište Trumpove organizacije; Rockefeller centar, između ostalog dom američke nacionalne TV mreže NBC, a najpoznatiji po božićnom drvcu i klizalištu; Empire State Building, najviši neboder u gradu sa 102. kata (u slobodno vrijeme predlažemo odlazak na vidikovac na 86. katu, 300-tinjak metara iznad gradske vreve, na koji se stiže za manje od minute i s kojeg se pruža veličanstven pogled na grad); Grand Central Station (glavni kolodvor), jedno od velikih arhitektonskih dostignuća zemlje kroz kojeg dnevno prođe preko pola milijuna ljudi; Times Square, vjerojatno najpoznatiji trg na svijetu i ikona grada s brojnim trgovinama i restoranima; Broadway, najstarija prometna arterija i središte američke kazališne industrije; trendovske četvrti Greenwich Village i SoHo te Mala Italija i Kineska četvrt, dva susjedna dijela grada naseljena doseljenicima iz Italije i Kine. 

Pješačka tura Financial District, Kip slobode i Otok Ellis (8h, javnim prijevozom) 
Tura tijekom koje ćemo prošetati financijskom četvrti s čuvenim Wall Street-om, središtem gospodarskog života SAD-a i sjedištem Njujorške burze i dalje do 9/11 Memoriala, spomen-muzeja na mjestu bivšeg kompleksa Svjetskog trgovinskog centra posvećen žrtvama terorističkih napada 11. rujna 2001. Potom odlazak do Battery parka i daljem brodom do dva najznačajnija američka nacionalna simbola, Otoka slobode i Otoka Ellis.  Na Otoku slobode nalazi se znameniti Kip slobode (dio UNESCO-a), dar Francuza za stotu godišnjicu neovisnosti SAD-a, simbol nade svima koji su pokušali krenuti ispočetka u Novom svijetu. Nakon obilaska kipa odlazak dalje brodom prema Otoku Ellis na kojem se nekad nalazio imigracijski ured, danas Nacionalni muzej posvećen useljenicima u kojem možete provjeriti da li je u želji za ostvarenjem američkog sna stigao i netko od vaših predaka.

Brooklyn tour (5h, autobusom)
Odlazak autobusom do jedne od najvećih njujorških četvrti - Brooklyna koja zahvaljujući etničkoj raznolikosti ima zanimljivu kulturnu i povijesnu priču i koja ovaj dio grada čini nekom vrstom živog, interaktivnog muzeja. S Manhattnom ga preko rijeke East River spaja Brooklynski most, jedan od najstarijih visećih mostova u SAD-u. Tura tijekom koje ćete između ostalog vidjeti Brooklyn Heights, šarmantni kvart poznat po četverokatnicama od smeđeg kamena, građenih u nizu u nizozemskom stilu;  DUMBO, trendovski dio grada čija je nekadašnja industrijska infrastruktura prenamijenjena u skupe stanove, umjetničke galerije, zanimljive trgovine i restorane. Dom je poznate pizzerije Grimaldi's, čokolaterije Jacques Torres-a i dr.;  Williamsburg čije su živopisne ulice prepune barova, restorana i raznih shopova, a oslikane fasade i grafiti daju mu posebnu čar; Prospect Park, urbana oaza od 526 ha u srcu Brooklyna kojeg je osmislio dvojac krajobraznih arhitekata koji je dizajnirao i manhattanski Central Park.

Pješačka tura Hudson Yards  & Highline Park  (4-6h, javnim prijevozom)
Hudson Yards je novija ekskluzivna četvrt na zapadnoj strani Manhattana uz rijeku Hudson i jedan je od najambicioznijih razvojnih projekata New Yorka. Ovo nekad zapušteno područje razvija se u luksuzni višemilijunski kompleks za življenje, rad i zabavu, i nakon što projekt za koju godinu bude završen bit će to „novi grad u gradu“. Tu se nalaze The Edge, vidikovac sa staklenim podom na 335 m visine s kojeg se pruža impresivan pogled na Manhattan, cijeli Midtown i obalu New Jerseyja; The Vessel, 45 m visoka građevinsko–umjetnička željezna konstrukcija u obliku saća, futurističko djelo britanskog arhitekta i dizajnera Thomasa Heatherwicka; Hudson Yards Mall, trgovački centar koji se prostire na više od 700.000 četvornih metara i dom je više od 70 luksuznih trgovina; The Shed, kulturni centar koji pod jednim krovom okuplja nove i već etablirane umjetnike na svim poljima umjetnosti, od hip hopa do klasične glazbe, slikarstva do digitalnih medija, kazališta do književnosti i skulpture do plesa. Odlazimo potom do Highline Parka, jednog od najslavnijih javnih parkova i urbanih mjesta na svijetu, nastalog na mjestu nekadašnje nadzemne teretne željezničke pruge. I na kraju četvrt Meatpacking poznata po dizajnerskim buticima, otmjenim barovima i restoranima te živahnom i glamuroznom noćnom životu.

6. dan            NEW YORK – ISTANBUL
Doručak. Vrijeme do popodnevnog prijevoza u zračnu luku možete iskorititi za posjet nekom od brojnih muzeja: Guggenheim, prvoosnovani od nekolicine muzeja širom svijeta zaklade S.R. Guggenheima kojeg je dizajnirao slavni američki arhitekt F. L. Wright; čuvenom Muzeju MoMa čija zbirka sadrži gotovo 200.000 svjetskih djela moderne i suvremene umjetnosti; Američkom prirodoslovnom muzeju, najvećem takve vrste na svijetu s preko 130 milijuna primjeraka od dinosaura do meteorita (mjesto radnje filma Noć muzeja). Šopingholičari pak neka ne propuste kupovinu na 5. aveniji i okolnim ulicama gdje se odlična ponuda može naći u trgovinama kao Macy's, Saks Fifth Avenue, Tiffany & Co. ili neka pak posjete odličan outlet van grada, Woodbury Common s preko 200-tinjak velikih svjetskih brendova poput Burberrya, Fendi, Diesel, Prada i dr. Prijevoz u zračnu luku te prijava za let Turkish Airlinesa za Istanbul na liniji TK 2 u 20.05h Odmor i obroci tijekom leta.

7. dan            ISTANBUL – ZAGREB
Dolazak u Istanbul u 13.45h po lokalnom vremenu te nastavak leta za Zagreb na liniji TK 1055 u 19.00h s očekivanim dolaskom u 19.10h po lokalnom vremenu. Završetak programa.


Fotografije & video

01


10

New York, prekrasna noćna vizura i most preko rijeke Hudson

putovanje u New York, SAD, putovanje sa pratiteljem putovanja, garantirani polasci, vođene ture

New York, prekrasna noćna vizura i most preko rijeke Hudson

New York putovanje, mondo travel, grupni polasci za SAD, doživljaj Times Square-a

New York, Times square - najposjećenije mjesto na svijetu

New York putovanje, mondo travel, grupni polasci za SAD, Brooklyn putovanje

New York, Brooklyn Bridge-most koji povezuje Manhattan sa Brooklynom preko rijeke East River

New York putovanje, mondo travel, grupni polasci za SAD, hotel na Manhattanu

New York - veličanstveni grad kojeg godišnje posjeti 50 milijuna ljudi

New York putovanje, mondo travel, grupni polasci za SAD

New York, Manhattan i Brooklyn Bridge

putovanje u New York, SAD, putovanje sa pratiteljem putovanja, garantirani polasci, vođene ture

New York, Bryant park, javni park na Manhattanu

New York putovanje, mondo travel, grupni polasci za SAD, hotel na Manhattanu

New York, pogled na Brooklyn bridge

New York putovanje, mondo travel, grupni polasci za SAD, hotel na Manhattanu

New York, Manhattan i pogled na Empire state building

New York putovanje, mondo travel, grupni polasci za SAD

New York, Rockefeller Center - poznato božićno drvce

New York putovanje, mondo travel, grupni polasci za SAD, nova godina New York

New York - popularni Central Park u zimskom ruhu

Cijena aranžmana po osobi

(uključene pristojbe zračnih luka u iznosu od 516,29 € / 3.890 kn):

Tip sobe:

u četverokrevetnoj sobi (2 double beds)

u trokrevetnoj sobi (2 double beds)

u dvokrevetnoj sobi (1 king bed)

u dvokrevetnoj sobi (2 double beds)

u jednokrevetnoj sobi (1 king bed)

Ultra first minute

1.669,65 €

12.580 kn

1.802,37 €

13.580 kn

1.974,81 €

14.880 kn

2.014,73 €

15.180 kn

2.771,25 €

20.880 kn

First minute

1.709,47 €

12.880 kn

1.842,19 €

13.880 kn

2.014,73 €

15.180 kn

2.054,55 €

15.480 kn

2.811,07 €

21.180 kn

Redovna cijena

1.749,29 €

13.180 kn

1.882,01 €

14.180 kn

2.054,55 €

15.480 kn

2.094,36 €

15.780 kn

2.850,88 €

21.480 kn

 Za jednokratnu rezervaciju 5 ili više putnika posebni popust (informacije na prodajnom mjestu)!

Napomene:
Ultra first minute i first minute cijene vrijede do 90, odnosno 60 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta!   
Četverokrevetna, trokrevetna i dvokrevetna (odvojeni ležajevi) soba se sastoje od 2 x double beds dimenzija cca. 135 x 190 cm
Dvokrevetna (bračni ležaj) i jednokrevetna soba se sastoje od 1 x king bed dimenzija cca. 150 x 200 cm

 

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • Povratni prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi prema programu;
 • Pristojbe zračnih luka od 516,29 € / 3.890 kn (podložno promjeni, konačni iznos utvrđuje se na dan izdavanja karata);
 • Prijevoz autobusom prema programu (od zračne luke do hotela pri dolasku te od hotela do zračne luke pri odlasku);
 • Smještaj u New Yorku u hotelu Fairfield Inn Central Park 3*  ili sl. u sobi prema izboru na osnovi 5 noćenja s doručkom i boravišnom pristojbom;
 • Voditelja putovanja iz Zagreba;
 • Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

Cijena aranžmana ne uključuje:

doplate za fakultativne sadržaje i ulaznice za objekte koji se posjećuju, obroke koji nisu prema programu, ESTA odobrenje za ulazak u SAD, osobne troškove, napojnice, putno osiguranje (preporučujemo). 

Doplate i popusti:

Fakultativna ponuda, cijena po osobi uz najmanje 10 putnika:

 • New York City Tour (4h): 131,40 € / 990 kn – uključeno: prijevoz autobusom, razgled prema programu uz lokalnog vodiča
 • Pješačka tura Financial District, Kip slobode i Otok Ellis (8h): 118,12 € / 890 kn – uključeno: razgled prema programu u pratnji lokalnog vodiča, karte za vožnje podzemnom željeznicom, vožnja brodom
 • Brooklyn tour (5h):  171,21 € / 1.290 kn – uključeno: prijevoz autobusom, razgled prema programu u pratnji lokalnog vodiča
 • Pješačka tura Hudson Yards  & Highline Park  (4-6h): 118,12 € / 890 kn – uključeno: karte za vožnju podzemnom željeznicom, razgled prema programu u pratnji lokalnog vodiča, ulaznicu za vidikovac The Edge

 

Informativne cijene individualnih ulaznica za odrasle po osobi:

-  New York Pass (115+ znamenitosti): jednodnevna $166; dvodnevna $298

- Muzeji cca. $25+ ovisno o muzeju (9/11 Memorial & Museum $29; Metropolitan Museum of Art $30; American Museum of Natural History $28; Museum of Modern Art MoMA $25; Whitney Museum of American Art $25; Solomon R. Guggenheim Museum $25; New York Historical Society $22; PS1 MoMA $10; Brooklyn Museum $16…)

- Broadway ili Off-Broadway predstava: $80+ (ovisno o predstavi, , satnici, mjestu sjedenja…)

- Vidikovci: Empire State Building 86th Floor Observation Deck $44; Top of the Rock 70th Floor Observation Deck $40

Informacije:

Viza:

Hrvatski državljani nositelji obične ili diplomatske/službene putovnice koji putuju u SAD turistički ili poslovno, ili tranzitiraju preko državnog područja SAD-a, ne trebaju vizu, no obvezni su ispuniti prijavu putem sustava ESTA (Electronic System for Travel Authorization) na internetskoj stranici https://esta.cbp.dhs.gov/

Pristojba za podnošenje zahtjeva iznosi 21 USD.

Hrvatski državljani koji posjeduju prethodno izdanu valjanu B1/B2 vizu, tj. neuseljeničku vizu (non-immigrant visa) i dalje će moći putovati u SAD s tom vizom u svrhu za koju je izdana te nisu dužni podnositi zahtjev za odobrenje putovanja putem sustava ESTA.

Red letenja:

 • TK1054     20NOV              ZAGREB       ISTANBUL     09:15   13:25
 • TK   1         20NOV                ISTANBUL    NEW YORK 15:20   18:25
 • TK   2         25NOV              NEW YORK  ISTANBUL     20:05   13:45+1
 • TK1055     26NOV              ISTANBUL     ZAGREB       19:00   19:10

*sve lokalna vremena

Korisne informacije:  

 • Službeni naziv zemlje: Sjedinjene Američke Države
 • Geografski položaj: središnja Sjeverna Amerika, od Atlantika na istoku do Tihog oceana na zapadu, graniči na kopnu s Kanadom na sjeveru i Meksikom na jugu.
 • Glavni grad: Washington DC
 • Površina: 9.826.630 km2
 • Stanovništvo: 325.719.178 (2017.)
 • Najveći grad: New York City (površina 1.223,59 km²; stanovništvo (2020.) 8.804.190)
 • Službeni jezik: nema (de facto engleski)
 • Religija: 51% protestanti, 24% rimokatolici, 25% ostalo
 • Vremenska razlika: -6h u odnosu na Hrvatsku (New York)
 • Valuta: američki dolar (1 USD = 100 centa), 1 USD = cca 6,67 kn. Novčanice od $ 100, 50, 20, 10, 5, 2 i 1. Kovanice od $ 1 i 50, 25, 10, 5 i 1 centa. Kreditnim karticama (Visa, MasterCard, Amex...) možete plaćati gotovo sve. Bankomati su često dostupni.
 • Električni napon: 110-120V/60 Hz, potreban adapter
 • Pozivni broj zemlje: +1
 • Klima: raznolika obzirom na veličinu države, no uglavnom umjerena kontinentalna.
 • Odjeća: nema ograničenja ni posebnih pravila za odijevanje. Odjeću treba prilagoditi vremenskim prilikama no svakako treba ponijeti i topliju odjeću te kišobran.
 • Kupovina: u Americi ćete naći ogromne shopping centre koje oni nazivaju shopping mall. Otvoreni su uglavnom svakim danom od 10 – 21h, a nedjeljom do 17h. Američke veličine odjeće i obuće razlikuju se od onih europskih pa svakako obratite pažnju na to prilikom kupovine.  
 • Hrana i piće: Amerika je poznata kao zemlja brze hrane koja je svuda dostupna. Brojni restorani nude razna jela sa žara, odreske, rebarca... u neizostavnoj kombinaciji s prženim krumpirom. U svim većim mjestima dostupne su i  talijanska, meksička i kineska jela. Gazirana pića i voda dostupni su svugdje, a kupovina piva i alkoholnih pića je ograničena.
 • Taksi u New Yorku: kanarinac žute boje (medallion taxis), pozivaju se ispuženom rukom. Kada brojevi na krovu taksija svijetle, on je dostupan. Pripremite novčanice manjih apoena.
 • Napojnice: one su nagrada za dobru uslugu i na volju svakog pojedinc. Uobičajeno je ostaviti napojnicu uslužnom osoblju (taksisti, konobari, nosači prtljaga, vozači autobusa, lokalni vodiči.... Uobičajeni iznos napojnice: nosač prtljage $1 po koferu,  taksista 10% od računa, vozač autobusa $3 po osobi dnevno, lokalni vodič $5 po osobi, barmen $1 po piću ili turi pića, konobar 10-15% iznosa računa.
 • Mobilne mreže: preporučamo provjeru s mobilnim operaterom u Hrvatskoj
 • Cijepljenje: nije potrebno
 • Viza: nije potrebna za državljane Republike Hrvatske, no potrebno je ispuniti prijavu putem sustava ESTA. Državljanima drugih zemalja savjetujemo prethodnu provjeru s nadležnim Ministarstvom u matičnoj zemlji.

 

NAPOMENE:

Fiksni tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 kn

Popust za jednokratnu rezervaciju 5 i više osoba isključuje kombinaciju s drugim popustima ili posebnim akcijama.

Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 2 komada prtljage maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max 8 kg). Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke), kao i ovisno o radnom vremenu pojedine znamenitosti, muzeja i sl., organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.

Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz veljače 2023. i mogu biti podložne promjeni.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske https://mvep.gov.hr

Broj putnika:

Minimalni broj: 15

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter