Mondotravel
San Marino

Europe

San Marino

2


putovanja

Info

Glavni grad

San Marino

Valuta

euro

Populacija

33,344

Područje

61km2

San Marino

Republika San Marino u potpunosti je okružena teritorijem Italije te je treće najmanja europska država. Ispred San Marina jedino se nalaze Vatikan (također okružen teritorijem Italije) i Monako. Glavni grad se isto tako zove San Marino.Prema legendi, ova mala država osnovana je 301. godine, a danas ima oko 33 tisuće stanovnika! Kako se veći dio San Marina nalazi na planini (visokoj 739m), tako se na sva tri vrha nalaze tornjevi s kojih se pogled prostire sve do Jadranskog mora. Kako je riječ stvarno o maloj državi i još manjem gradu, San Marino je često jednodnevna turistička atrakcija. Zgrada parlamenta, bazilika i tornjevi su nezaobilazni u tom danu, a pogled tijekom vedra i sunčana dana sa San Marina jednostavno očarava!

P.S. S obzirom na to da je San Marino okružen Italijom onda ove dvije zemlje dijele skoro identičnu kuhinju. No, postoji jedan specifičan desert za ovu državu – 'Torta triju tornjeva'.

Fotografije & video

01


2

San Marino

Želiš posjetiti?
San Marino

San Marino

San Marino

San Marino

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter