Mondotravel

O putovanju:

Kada:

07.12.2024.

Koliko:

8 dana

Preuzmi pdf putovanja

1. dan, 7. 12., subota: ZAGREB – ISTANBUL

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci dva sata prije polijetanja zrakoplova. Let za Istanbul na liniji TK1056 u 19:55, slijetanje u 00:10.

2. dan, 8. 12., nedjelja: ISTANBUL – RIYADH ručak

Nastavak putovanja na letu TK144 za Riyadh u 01:50, s predviđenim dolaskom u 06:00. Po slijetanju i obavljenim graničnim formalnostima odlazak do hotela, smještaj u sobe te odmor nakon doručka. U ranim poslijepodnevnim satima odlazak na razgled Rijada, financijskog, poslovnog i političkog središta, mjesta rođenja moderne saudijske nacije. Posjetit ćemo Diriyah, rodno mjesto prve saudijske države, povijesno raskrižje putova hodočasnika i trgovaca, i dom jednog od najambicioznijih razvoja baštine u kraljevstvu. Povijesna četvrt Turaif u Diriyahu mjesto je UNESCO-ve svjetske baštine i poznato je po dobro očuvanim građevinama od čerpića koje prikazuju arhitektonski stil Najdi.  Ručak tijekom razgleda. U nastavku razgleda otići ćemo i do nebodera Kingdom, na vrhu kojeg se nalazi skybridge, odlično mjesto za upoznati grad iz ptičje perspektive. Povratak u hotel, noćenje.

3. dan, 9. 12., ponedjeljak: RIYADH doručak, ručak

Nakon doručka nastavljamo  sa razgledom Rijada. Posjetit ćemo Nacionalni muzej gdje ćemo se upoznati s nacionalnom povijesti i kulturom. Nakon povijesnog uvoda posjetit ćemo tvrđavu Al Masmak, građenu 1865., koja se danas smatra mjestom rođenja suvremene saudijske države. Potom ćemo obići obližnji souk Al-Zal, jednu od najstarijih tradicionalnih tržnica u zemlji. Ručak tijekom izleta. 
U poslijepodnevnim satima mogućnost odlaska na fakultativni izlet Red Sand Dune Safari. Crvene pješčane dine jedno su od čarobnih okruženja Rijada, te samo sat i pol izvan Rijada i možete doživjeti atmosferu arapske pustinje u automobilima 4x4. Izlet traje 4 sata uključujući vožnju od i do Rijada. Povratak u hotel, noćenje.

4. dan, 10. 12., utorak: RIYADH – ALULA - izlet MADA'IN SALEH doručak, ručak

Rani doručak. Odlazak do zračne luke, te jutarni let za Al Ulu. Nakon dvosatnog leta krećemo na cjelodnevni izlet do Hegre, znane i kao Mada'in Saleh, arheološkog lokaliteta iz razdoblja Nabatejaca, najpoznatijih po njihovoj prijestolnici Petri u današnjem Jordanu. Hegra, najpoznatiji arheološki lokalitet Saudijske Arabije, još uvijek čuva neke od najvećih tajni, a to je i prvi lokalitet koji je upisan na UNESCO-vu listu u zemlji. 111 monumentalnih grobnica uklesanih u stijene glavni su dio ovog čarobnog mjesta. Najmanja grobnica visoka je 2,7 metara, no najviša seže skoro 22 metra u visinu. Njihova posebnost uklesani su natpisi na njihovim pročeljima. Maidan Saleh bio je drugi grad Nabatejaca po važnosti nakon Petre. Nakon ručka nastavit ćemo do starog grada AlUla te posjetiti Slonovsku stijenu – Jabal AlFil, prirodnu formaciju od crvenog kamena, jedno od čuda u okolici grada. Za razliku od obližnjeg lokaliteta kojeg su za sobom ostavili Nabatejci, ovo remek-djelo je posljedica djelovanja prirodnih sila i erozije. Slobodno vrijeme, povratak u hotel. Noćenje.

5. dan, 11. 12., srijeda: ALULA doručak, ručak

Nakon doručka ćemo istražiti  drevnu prijestolnicu Dadan i planinu Ikma. Planina Ikma ili Jabal Ikmah, planina u blizini drevnog grada Dadana, glavnog grada Dadanitskog i Lihjanitskog kraljevstva, opisana je kao ogromna knjižnica na otvorenom. Ahreološka iskapanja u oazi Dadan otkrila su postojanje velikih utvrđenih gradova. Ta su kraljevstva razvila vlastitu kulturu uključujući specifičan jezik i pismo, što je rezultiralo mješavinom arapskih tradicija i snažnim utjecajima okolnih carstava. Ručak.Slijedi šetnja jednom od najljepših staza u regiji, AlUla Oasis Trailom. Proteže se na udaljenosti od tri kilometra – moći ćete uživati u predivnoj prirodi pustinjskih predjela, obližnjih oaza i planinskih obronaka AlUle. Pauza tijekom šetnje za osvježenje. 
Odlazak na vidikovac Harra SUV automobilima kako biste uživali u zalasku sunca - AlUla je blagoslovljena brojnim vidikovcima s kojih se pruža uzvišeni pogled na Dadan, stari grad Ula, utvrdu AlUla i oazu AlUla.Povratak u hotel. 

6. dan, 12. 12., četvrtak: ALULA – MEDINA – JEDDAH doručak, ručak

Doručak. Odjava iz hotela te polazak autobusom u smjeru jednog od najvetijih središta islama, grada Medine (330 km/4h vožnje). Po dolasku u grad odlazak na razgled Medine. Prvo ćemo posjetiti Poslanikovu džamiju, zatim ćemo prošetati ulicom Quba koja povezuje Poslanikovu džamiju i džamiju Kuba, prvu džamiju ikada izgrađenu. (Obje džamije će se posjećivati samo izvana). Ručak nakon kojeg se super-brzim vlakom nove željezničke linije vozimo do Jeddaha, jedne od najvećih saudijskih metropola, smještene na obalama Crvenog mora. Po dolasku smještaj u hotel. Slobodno vrijeme, noćenje.

7. dan, 13. 12., petak: JEDDAH doručak, ručak

Doručak. Odlazak na razgled grada. Šetnja obalnom promenadom,Cornicheom, popularnom rezidencijalnom i rekreativnom zonom grada. Jeddah, jedna od najvećih saudijskih metropola, smještena je na obalama Crvenog mora. Šetnja uz palače smještene u slikovitom Al Baladu, staroj jezgri grada iz 7. stoljeća. Nekada su gradsku jezgu štitile zidine koje su srušene 1940-ih, kako bi se grad mogao širiti. Tijekom šetnje posjetiti ćemo jednu od palača s originalno sačuvanim interijerom. Al Balad se zbog svoje važnosti danas nalazi na UNESCO-voj listi. Predah tijekom obilaska bit će u jednoj od kavana, gdje ćemo se moći osvježiti poznatim lokalnim čajem koji se miješa s mlijekom i različitim biljem. Vidjet ćemo i nekoliko poznatih džamija, među kojima je i džamija Al Ma'amar. Džamije Jeddaha su uz Al Balad drugi važan dio grada kojim se svi ponose. Ručak tijekom razgleda. Obilazak fontane kralja Fahda, 200 metara visokog vodoskoka koji dominira gradom. Odlazak u hotel na odmor do polaska u zračnu luku.

8. dan, 14. 12., subota: JEDDAH – ISTANBUL – ZAGREB

Nakon večernjeg odmora u hotelu, u ranim jutarnjim satima odlazak do zračne luke Jeddah te prijava na let TK95 za Istanbul u 02:25, s dolaskom u Istanbul u 06:30. Nastavak za Zagreb na letu TK1053 u 08:15, s predviđenim dolaskom u 08:25.


Fotografije & video

01


5

Saudijska Arabija, grobnica Lihyana

Saudijska Arabija, grobnica Lihyana

Saudijska Arabija, grobnica Lihyana

Saudijska Arabija, Ushaiger

Saudijska Arabija - Ushaiger

Saudijska Arabija, pustinja Al Ula

Saudijska Arabija, pustinja Al Ula

Saudijska Arabija, Al Ula

Saudijska Arabija, Al Ula

Saudijska Arabija, Al Ula

Saudijska Arabija, Grobnice Jabal al Ahmar isklesane u kamenu, Al Ula

Cijena i način plaćanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

07.12.2024.

3.500 €

Cijena programa minimum 16 putnika
zrakoplovne pristojbe (cca 365 eur, let Riyadh – AlUla, cca 200 eur-točan iznos na dan pisanja karte) - 365 €

Cijena programa minimum 16 putnika: 3.500,00 eur
Doplata za manji broj putnika (10-15):  400,00 eur
Doplata za jednokrevetnu sobu:  840,00 eur

Navedene cijene su za virmansko i gotovinsko plaćanje. Za kartično plaćanje agencija obračunava manipulativne troškove kartičara.

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Istanbul – Riyadh, Jeddah – Istanbul – Zagreb, brzi vlak Medina - Jeddah, smještaj u hotelima 3*, 4* i 5*, obroke kako su navedeni u programu, sve razglede, ulaznice i licenciranog lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratitelja iz Zagreba na hrvatskom jeziku, jamčevinu (polica osiguranja jamčevine za turističke paket aranžmane kod Uniqa osiguranje d.d, polica br. 45-7002809850).

Cijena aranžmana ne uključuje:

zrakoplovne pristojbe (cca 365 eur, let Riyadh – AlUla,  cca 200 eur-točan iznos na dan pisanja karte) ,fakultativni izlet Red Sand Dune Safari (200 eur-min.10 putnika) ,ulaznice za objekte koji nisu navedeni u programu, napojnice za lokalne vodiče, vozače i dr.

Informacije:

Hoteli :
Riyadh : Braira Olaya 4* (ili sl.)
Alula : Sahary resort 3* ili sl.
Jeddah : Sheraton 5*    ili sl.

Cijena je rađena na bazi tečaja USD /EUR od 13.03.2024.

U slučaju promjene tečaja za više od 1,5% agencija zadržava pravo izmjene cijene, kao i pravo na otkaz putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenih putnika. Agencija zadržava pravo eventualne promjene redoslijeda obilaska tijekom ture. 
Hrvatskim državljanima je za ulazak u Kraljevinu Saudijsku Arabiju potrebna viza.
http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/vize/pregled-viznog-sustava0/saudijska-arabija,227.html#p
Viza se može ishoditi putem sustava e-Visa dostupnom na:https://visa.visitsaudi.com 
Preporučamo putno osiguranje - informacije u agenciji. 

Broj putnika:

Minimalni broj: 20
Maksimalni broj: 100

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

  • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter