Mondotravel

O putovanju:

Kada:

11.08.2023. | 23.08.2023.

Koliko:

5 dana

Preuzmi pdf putovanja

1. DAN ZAGREB/RIJEKA - LUZERN – JEZERO VIERWALDSTÄTTERSEE
Polazak autobusa iz Zagreba u 04:00 sata (obavijest o mjestu polaska u završnom pismu), polazak iz Karlovca u 04:45 sati s benzinske crpke Petrol kod naplatnih kućica (okvirno vrijeme, obavezna prijava kod rezervacije). Polazak sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana kod Rijeke u 06:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz povremena zaustavljanja putem radi odmora. Ulaskom u Švicarsku put se nastavlja kroz predivne alpske krajolike, pašnjake i idilična mala mjesta. Kroz tunel St. Gothard dolazimo do obale jezera Vierwaldstäter See. Jezero je poznato kao „ kolijevka Švicarske“ i vezano za priču o švicarskom narodnom junaku Wilhelmu Tellu. Posjet Luzernu, jednom od najljepših gradova Švicarske. Luzern je grad koji je inspirirao umjetnike, a otmjena promenada uz jezero okružena je velikim otmjenim hotelima – palačama. Razgled starog grada uz obalu jezera – poznati zatvoreni most – trg Hirschenplatz. Nastavak vožnje do hotela na području šire okolice jezera Vierwaldstätersee. Noćenje.

2. DAN INTERLAKEN – BERN – ŽENEVSKO JEZERO – DVORAC CHILLON- MONTREUX - MARTIGNY
Doručak. Vožnja uz obalu jezera Thuner See. Dolazak u Interlaken, poznato turističko središte u podnožju poznatog planinskog vrhunca Jungfrau. Šetnja ovim otmjenim mjestom približiti će vam tradiciju plemićkih putovanja 19. stoljeća! Put se nastavlja do Berna, glavnog grada Švicarske. Grad je smješten na rijeci Aare na poluotoku s kojeg vode brojni mostovi. Središte grada je pod zaštitom Unesca i zadržalo je stari srednjevjekovni izgled. Razgled grada: Švicarska federalna palača - gotička katedrala Münster - gradska vijećnica - toranj Zytglogge, simbol grada - srednjevjekovne arkade u trgovačkim ulicama - kuća Alberta Einsteina - renesansne fontane - trg Švicarske konfederacije. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za šetnju, posjete muzejima ili kupovinu tipičnih suvenira poput finih čokolada, satova, švicarskih sireva ili nožića. Vožnja prema obali Ženevskog jezera. Kratko zaustavljanje ispred simbola romantične Švicarske dvorca Chillon u mjestu Vevey uz obalu jezera. Ovaj je dvorac romantični engleski pjesnik Byron opjevao I učinio svjetski poznatim. Dolazak u grad Montreux na obali Ženevskog jezera. Razgled mjesta i šetnja obalom. Put prema unutrašnjosti i smještaj u hotel na alpskom području Martigny. Noćenje.

3. DAN MARTIGNY - ŽELJEZNICA CENTOVALLI – LOCARNO – LAGO MAGGIORE
Doručak. Današnja ruta putovanja voditi će nas jednim dijelom i graničnim područjem Italije prema Švicarskoj. Nakon vožnje autobusom kroz lijepe švicarske alpske krajolike ulazimo u Italiju. U Domodossoli se ukrcavamo na romantičnu uskotračnu željeznicu Centovalli. Sat i pol vožnje kroz duboke klance, impresivne slapove, šarene livade i zapanjujuće konstrukcije mostova putem kroz šume kestena vraća nas natrag u Švicarsku u Locarno.„Zlatna obala jezera Švicarske“je na jezeru Lago Maggiore. Razgledati ćemo povijesno središte ovog omiljenog turističkog mjesta: glavni trg Piazza Grande – Teatro Casino – Torre del Comune – obala jezera.  Okolica grada je okružena bujnom vegetacijom oleandera, palmi, smokava, maslina i badema. Smještaj u hotel na području okolice jezera Como u mjestu Garbagnate Monastero. Noćenje.

4. DAN   TIRANO – ŽELJEZNICA BERNINA EXPRESS – TIEFENCASTEL – CHUR - GRÜSCH
Doručak. U talijanskom pograničnom gradiću Tirano ukrcati ćemo se na jednu od najpoznatijih alpskih željeznica svijeta Bernina Express.  Spektakularna vožnja vlakom planinskim prijevojima   približiti će nam fantastične alpske krajolike, savladati različite visinske razlike I ostaviti duboki utisak slika prirode “kao s  razglednice”. Vožnja Berninom jedna je od najljepših vožnji vlakovima na svijetu, koju je UNESCO stavio pod svoju zaštitu. Iskrcaj s vlaka u slikovitom gradiću Tiefencastel. Nastavak vožnje autobusom kroz prekrasne planinske krajolike uz zaustavljanje u simpatičnom gradiću Chur. Šetnja slikovitim starim gradom i kraće slobodno vrijeme. Smještaj u hotel na širem području okolice Grüscha.  Noćenje.

5. DAN   GRÜSCH – LIHTENŠTAJN - ZAGREB
Doručak.Odlazak iz hotela. Posjet Lihtenštajnu jednoj od najmanjih svjetskih država površine 160 kvadratnih kilometara. Posjetiti ćemo glavni grad Vaduz i prošetati glavnim trgom Rathausplatz i glavnom ulicom Städle do neogotičke župne crkve. Nakon kraćeg slobodnog vremena za kavu povratak prema Hrvatskoj. Vožnja kroz Austriju uz kraća zaustavljanja putem do tunela Karavanke i dalje kroz Sloveniju do Hrvatske. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.


***Važna napomena: redoslijed obilazaka podložan je promjenama ovisno o prometu i procjeni pratitelja putovanja.


Fotografije & video

01


10

Bernina express, jedna od najpoznatijih alpskih željeznica

grupni polasci, Mondo travel, garantirani polazak

Bernina express, jedna od najpoznatijih alpskih željeznica

panorama švicarskih alpa na jezero, putovanje u švicarsku autobusom

Švicarska, Švicarske alpe

Luzern, putovanje švicarska tura, garantirani polasci

Švicarska, Luzern

Kapellbrucke je simbol Luzerna, putovanje Švicarska, putovanje autobusom, mondo travel

Švicarska - Lucerne, Kapellbrucke- najstariji drveni natkriveni most u Europi

Bern, švicarska tura, garantirani polasci

Švicarska, Bern

Ženevsko jezero, putovanje u Švicarsku, mondo travel

Švicarska, Montreux na obali Ženevskog jezera Montreux Riviera of Lake Geneva

prekrasno ženevsko jezero, Mondo travel, europska putovanja, garantirani polazak

Švicarska, Ženevsko jezero- romantična destinacija Montreux

spektakularni dvorac, Mondo travel, europska putovanja, garantirani polazak

Švicarska, Chillon Castle-otočki dvorac na Ženevskom jezeru

grupni polasci, autobusom, garantirani polasci

Prekrasne panorame švicarskih Alpi

Geneva, Švicarska tura, putovanje autobusom, garantirani polasci

Švicarska, Geneva

Cijena i način plaćanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

11.08.2023.

Garantirano

795 € / 5,989.93 kn

23.08.2023.

FIRST MINUTE

759 € / 5,718.69 kn

795 € / 5,989.93 kn

POLASCI

CIJENA

11.08.  23.08.

 

FIRST MINUTE:  759 EUR/ 5.718,68 kn kn

REDOVNA CIJENA: 795  EUR/ 5.989,93 kn

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu,
 • razglede i izlete prema programu
 • smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 4 noćenja s doručkom u hotelima  3/4* : na širem području jezera Vierwaldstättersee, Martigny, Garbagnate Monastero I Grüsch
 • rezervaciju I prijevoz željeznicom Centovalli od Domodossole do Locarna
 • rezervaciju I prijevoz željeznicom Bernina Express od Tirana do Tiefencastela
 • licenciranog turističkog pratitelja – vodstvo tijekom cijelog putovanja
 • osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine,
 • troškove organizacije i realizacije putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
 • dodatne sadržaje I troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode(piće, dodatni obroci,telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • fakultativne sadržaje
 • putno osiguranje

Doplate i popusti:

 • Doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi: 175 EUR/ 1.318,54 kn

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

 • sjedala 3 i 4 u prvom redu  doplata po osobi 15 EUR / 113,02 kn
 • sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi 15 EUR / 113,02  kn
 • sjedala iza  drugih vrata doplata po osobi  15 EUR / 113,02  kn
 • bilo koje drugo sjedalo po odabiru  7 EUR / 52,74 kn

 

Informacije:

Trokrevetne sobe:

Na ovom program nema mogućnosti smještaja u trokrevetnoj sobi.

Napomena uz polazak iz Karlovca I Rijeke:

Ukrcaj putnika moguć je u polasku u Karlovcu i na stajalištu Vrata Jadrana kod Rijeke. Ruta putovanja u povratku završava u Zagrebu, te nije moguć iskrcaj putnika u Karlovcu i Rijeci.

 

Preporuka putovanja:

Putovanje Švicarskom alpskim željeznicama jedno je od velikih  europskih putovanja koje ostaje u sjećanju za cijeli život. Željeznica na ovom putovanju omogućuje približavanje alpskim vrhuncima, dolazak preko mostova i tunela do najljepših alpskih krajolika do kojih ne biste mogli doći autobusom. Uz planinsku željeznicu Centovalli, ovo putovanje uključuje i vožnju svjetski poznatom alpskom željeznicom Bernina Express. Ovakav način putovanja ima svoju cijenu i doživljaj i utisak ovakvog putovanja nije usporediv s putovanjem na drugačijim vrstama programa koji su  isključivo autobusom. Iako putovanje nije dugo po trajanju ono je jedno od  velikih  europskih putovanja. Valuta u Švicarskoj je švicarski franak CHF. Moguća je nabavka valute u Hrvatskoj prije početka putovanja ili zamjena na licu mjesta. U suvenirnicama i na turističkim mjestima moguće je plaćanje i u eurima.

 

VAŽNE INFORMACIJE:

Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.
Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtjevaju upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za Švicarsku I Italiju   nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje Preporučujemo osiguranje  od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

UPLATE I REZERVACIJE:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimun 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije minimum 31 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.  U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili ukoliko Vam je to nezgodno, barem da nas o uplati obavijestite mailom kako bismo je evidentirali te Vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena! Potom 48 sati prije putovanja završno pismo. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.  

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:

 • gotovina, internet bankarstvo
 • kreditne kartice:  Diners, Maestro, Visa, Mastercard

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator MONDO TRAVEL  d.o.o;  HR-AB-01-080093516. Sukladno Zakonu o pružanju usluga u turizmu, Mondo Travel ima kod osiguravajućeg društva UNIQA osiguranje d.d Zagreb, sklopljene ugovore za razdoblje od 14.9.2022. do 14.9.2023.;  broj 45-7002852780 za policu osiguranja jamčevina turističkih paket aranžmana, te policu broj: 11-7002852785  za osiguranje od odgovornosti za štetu koju prouzroči putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na paket-aranžman.  Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Tečaj konverzije 1 EUR= 7,53450 kn

Broj putnika:

Minimalni broj: 40
Maksimalni broj: 45

Odgovorni organizator:

Mondo travel d.o.o.
Opći uvjeti
Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Rezervacija BEZ finacijskih rizika - COVID 19!
 • Ako za putovanje piše da je garantirano, ide li se bez obzira na COVID situaciju?
 • Kakve su epidemiološke mjere poduzete vezano za autobusna putovanja?
 • Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter