Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

8 dana

Preuzmi pdf putovanja

1.dan: ZAGREB – ISTANBUL-KAYSERI - večera 
Sastanak s predstavnikom agencije u zračnoj luci Franjo Tuđman Pleso.Podjela putnih dokumenata i prijava na let za Istanbul na liniji TK 1054 u 08h55. Slijetanje u 12h05. Sastanak sa vašim vodičem. Nastavak leta za Kayseri u 16h05.Po slijetanju  u 17h30 prijevoz do hotela. Smještaj, večera, noćenje. 

2.dan : KAPADOKIJA – doručak, večera
Doručak. Cjelodnevni obilazak KAPADOKIJE gdje su snažne erupcije vulkana Erdžijasa prije 3 mil. god. formirale jedan među najizuzetnijim pejzažima na svijetu. Obilazak tvrđave UCHISAR;lokacije GOREME- cijeli grad smješten u stijenama, nastao u vrijeme ranog kršćanstva, kada je ono bilo zabranjeno, a kršćani proganjani. U šupljinama oko grada nalaze se podzemna naselja iz 4. stoljeća, ali i crkve i samostani iz bizantskog doba. Neke od njih imaju dobro očuvane freske iz razdoblja od 7. do 14. stoljeća. Posjetit ćete i muzej na otvorenom ZELVE , mjesto u kojem se nekada nalazila jedna od najvećih zajednica u Kapadokiji. U ovom nevjerojatnom špiljskom gradu možete prošetati povijesnim stanovima, crkvama i vjerskim odajama, kao i gradskim trgom Slijedi obilazak tipičnog grada ove pokrajine,URGUPA. Smještaj u hotel, večera i noćenje.  

3.dan : KAPADOKIJA – KONYA  – doručak, večera
Poslije doručka vožnja u obližnji podzemni grad DERINKUYU ukopan čak 7 katova pod zemljom iz doba ranog kršćanstva. Slijedi posjet jednom od najbolje sačuvanih karavansaraja : Sultanhan.
Po dolasku u Konyu obilazimo muzej Mevlana. Tu je grobnica velikog pjesnika i filozofa Celadina Rumija Mevlana – osnivača derviškog reda koji je živio u 13.stoljeću.”Više puteva vodi do Boga” govorio je Rumi, “izabrao sam put plesa i glazbe”... Obilazak džamije Aladdin te  smještaj u hotel,večera , noćenje .

4. dan : KONYA – PAMUKKALE  – doručak, večera
Nakon doručka odjava iz Konye te vožnja za Pamukkale ("Pamučna tvrđava"), čudesan plato boje bijelog pamuka koji su stvorile naslage vode bogate kalcijem. Nakon toga slijedi obilazak  jednog od najpoznatijih antičkih nalazišta u Turskoj - Hierapolisa gdje su ostaci crkve i grob apostola sv. Filipa, amfiteatar, groblje sa sarkofazima te obilazak samih Pamukkala, "Crvenih slapova", gdje izvire topla, ljekovita voda. Ovisno o vremenskim prilikama predviđa se i kupanje u termalnim bazenima. Prijava u hotel, večera i noćenje .

5.dan: PAMUKKALE - EFES  – IZMIR  – doručak, večera
Nakon doručka nastavak ture prema Efezu uz zaustavljanje kod kuće Djevice Marije u kojoj je navodno provela zadnje godine života u tajnosti. Po dolasku obilazak Efeza - antičke metropole, ostataka velikog kazališta, Odeona, biblioteke, rimske kupelji, Agore te ostataka jednog od sedam čuda starog vijeka — Artemidinog hrama i bazilike apostola Sv. Ivana te brdo uznesenja. Nastavak putovanja prema Izmiru.  Večera i noćenje.

6. dan : IZMIR – BURSA  – doručak, večera
Poslije doručka vožnja do Bergame.Tu ćemo posjetiti nekadašnji Pergamon, antičku metropolu Male Azije, u kojem se nalazila jedna od sedam crkava spomenutih u Svetom Pismu. Obilazak Pergamonske akropole u kojoj se nekad nalazila biblioteka sa više od 200.000 pergamenata, Zeusov oltar. Posjeta Asklepionu, čuvenom lječilišnom centru iz rimskog doba .Vožnja prema Bursi,gradu koji zauzima posebno mjesto u srcu Turaka jer je jedno vrijeme bio prijestolnica velikog Osmanlijskog carstva .Posjeta Velike džamije (Ulu Cami) i veliki centar svile Koza Han.Večera , noćenje.

7. dan: BURSA – ISTANBUL  – doručak, večera
Voznja prema İstanbulu.Po dolasku  oko 11.00 sati obilazak Ajasofije, Topkapı palače, Plave džamije i Kapali čaršije. Večera,noćenje. 

8. dan : ISTANBUL – ZAGREB – doručak
Doručak. Fakultativno krstarenje brodom po Bosporu sa ručkom u nekom do brojnih restorana. Prijevoz u  zračnu luku. Prijava za let TK 1055 u 18h35.Dolazak  u Zagreb u 19h40.


Fotografije & video

01


9

Turska, Pamukkale - "pamučna palača"

Putovanje u Tursku, Pamukkale, turska, mondo travel

Turska, Pamukkale - "pamučna palača"

Let balonom u Kapadokiji, Putovanje Kapadokija, mondo travel

Turska, Kapadokija-nezaboravan doživljaj leta balonom

Putovanje u Kapadokiju, mondo travel, garantirani polasci, europa zrakoplovom

Turska, Kapadokija- let balonom je doživljaj za pamćenje

Bursa, Turska

Bursa, Turska

Bursa, Turska

Bursa, Turska

Bursa, Turska

Bursa, Turska

istanbul, Blue Mosque

istanbul, Blue Mosque

europska putovanja, putovanje zrakoplovom, grupna putovanja

Istanbul, Balat, "ulica kišobrana"

Garantirani polazak, europska putovanja, Mondo travel

Istanbul, svakako preporučamo probati fantastične turske slatke delicije

Cijena aranžmana : minimum 15 putnika  8.212,60 kn / 1.090,00 eur

Doplata za 1/1 sobu : 1.582,24  kn / 210,00eur
 
Fiksni tečaj konverzije : 7.53450

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

  • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Istanbul-Zagreb
  • smještaj u hotelima 4**** (lokalna kategorizacija) na bazi polupansiona tijekom čitavog putovanja
  • razglede, ulaznice i licenciranog lokalnog vodiča na hrvatskom

Ulaznice: Göreme Open Air Museum, Uçhisar, Paşabağları-Zelve, Derinkuyu, Sultanhan,Mevlana muzej, Pamukkale Hierapolis, Efes, Bazilika Sv. İvan, Kuća Bogorodice Marije, Bergama Akropola, Bergama Asklepion, Topkapi Palača.

Cijena aranžmana ne uključuje:

  • zrakoplovne pristojbe (cca 1.544,57 kn / 205,0 eur– točan iznos na dan pisanja karte ).

Informacije:

Agencija zadržava pravo na otkaz putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenih putnika.
Agencija zadržava pravo eventualne promjene redoslijeda obilaska tijekom ture.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za putovanje hrvatskih državljana u Tursku potrebna je valjana putovnica koja mora važiti još najmanje 6 mjeseci od datuma ulaska u Tursku. Hrvatski državljani koji putuju u Republiku Tursku ne trebaju vizu za boravak do 90 dana. 

Dodatne informacije:
NOVAC: Nova turska lira. Kreditne kartice Master card i Visa se prihvaćaju  u svim trgovinama i ugostiteljskim objektima. American express i Diners rjeđe.
HRANA: turska kuhinja je poznata po raznolikosti. Podjednako su zastupljena jela od ribe i morskih plodova kao i mesna jela.Obilje povrća spravljeno na najrazličitije načine obogaćuje ovu mediteransko-orijentalnu kuhinju. 
PIĆE: Turci osim kave podjednako konzumiraju i čaj koji će vam često biti ponuđen u trgovini i sl.
Kao sekularna država, nema zakonskih ograničenja u konzumiranju alkohola.
PODSJETNIK: prilikom ulaska u muslimanske vjerske objekte, turisti se trebaju držati običaja vezanih za odjeću i obuću. 
Putnici na ovom putovanju osigurani su od posljedica stečaja organizatora putovanja.                       

Tečaj konverzije 1 EUR= 7,53450 kn                                                                  

Broj putnika:

Minimalni broj: 15

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

  • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter