Mondotravel

29.06.2020.

Navagio, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, europska putovanja, garantirani polazak

Zašto Zakintos?

Magični otok u slikovitom kraju gdje se osjećate ugodno kao kod kuće.

Zašto posjetiti? Putovanje na Zakintos, Grčka.

Zakintos očarava tonovima zelene, jer je obrastao gustim nasadima maslina i agruma, cvijećem i vinogradima. Najjužniji otok u Jonskome moru okružuje plavetnilo kristalno čistog mora. Ljepote otoka osvojile su još Mlečane, koji su ga nazvali »Fiore di Levante«, tj. cvijetom istoka. To je i otok suprotnosti, jer na njemu možete otkrivati idilična grčka sela koja još nisu izgubila svoju čar i izvornost, te gradove s kozmopolitskim pulsom. Dok se odmarate na prelijepim pješčanim plažama, divite velikim morskim kornjačama, glavatim želvama, ili sjedite u domaćim tavernama, ljepote ovoga idiličnog otoka očarati će i vas.

Pozivamo vas na Zakintos

    jer je idealan otok za obitelji, avanturiste, istraživače i one željne zabave,
    jer ćete imati jedinstvenu priliku diviti se morskim kornjačama Caretta Caretta,
    jer će vas očarati prekrasne plaže, skriveni zaljevi, nepregledni nasadi maslina, naranača i vinove loze,
    jer ćete na otoku naići na pravu grčku gostoljubivost i tradicionalnu grčku kuhinju,
    jer se možete prepustiti užicima visokorazvijenih turističkih središta, dok istodobno uživate u tradicionalnim gradićima uz more i idiličnim zaljevima,
    jer je odlično polazište za otkrivanje susjedne Kefalonije i Peloponeza.

Najznačajnije zone

Laganas, Kalamaki, Argassi, Tsilivi

Laganas se nalazi na jugozapadnom dijelu otoka, 6 km udaljen od glavnoga grada otoka, Zakintosa. Najveće je i najživahnije odmaralište na ovom zelenom otoku, s prelijepom, 8 km dugom pješčanom plažom. Atraktivnost zaljeva nisu samo njegove plaže, već i ugrožena vrsta morskih kornjača vrste Caretta caretta, koje se svako ljeto vraćaju na plaže unutar zaljeva i po noći se na njima gnijezde. Zaljev Laganas je od 1999. zaštićen kao Nacionalni park gdje se svake godine odvija jedan od najzanimljivijih prirodnih procesa. Ujedno je Laganas i pravi raj za sve koji žele noći svojega godišnjeg odmora provesti uz živahne ritmove koji dopiru iz taverni, barova i diskoteka, otvorenih do kasno u noć.

Kalamaki, manje odmaralište s tavernama i suvenirnicama, omiljeno je među gostima koji žele mirniji godišnji odmor i duge šetnje po prelijepoj plaži poznatoj baš po kornjačama Caretta caretta. Zbog blizine zračne luke mjesto povremeno prelijeću zrakoplovi. Tijekom noći prelijetanja su zabranjena. Glavni grad Zakintos udaljen je 5 km (redovne autobusne veze), a živahni Laganas samo 4 km.

Argassi je najstarije odmaralište na otoku, s privlačnim okruženjem koje je sačuvalo svoju izvornost; smatra se i predgrađem grada Zakintosa. Uz pješčano-šljunčanu plažu koja se proteže po cijeloj duljini odmarališta, možete uživati u sunčanju, odmaranju ili se odlučiti za nešto iz bogate ponude sportova na vodi. Argassi se nalazi u neposrednoj blizini jednog od najljepših dijelova otoka, turistički neokrnjenoga rta Vassilikos gdje su, po mišljenju mnogih, najljepše pješčane plaže na otoku. Mjesto je primjereno za odmor kao i za zabavu, zahvaljujući brojnim trgovinama, restoranima i barovima. Argassi je od grada Zakintosa udaljen 3 km.
Tsilivi/Planos

Tsilivi, suvremeno odmaralište, 4 km sjeverno od grada Zakintosa, okruženo je tipičnom otočkom vegetacijom u kojoj prevladavaju nasadi naranača, maslina i vinove loze. Lijep zaljev s pješčanom plažom ponosi se plavom zastavom i prozirnim i čistim morem s mogućnošću uživanja u sportovima na vodi. To je idealno odmaralište za pravi obiteljski odmor, s velikim izborom autentičnih taverni, trgovina, restorana i barova, s dodatnim mogućnostima za zabavu i opušteno kupovanje suvenira. Tsilivi je izvrsno polazište za daljnje istraživanje otoka i njegovih ljepota. 

Photo & Video gallery

01


1

Grčka, Zakintos- poznata plaža Navagio, jedna od najfotografiranijih grčkih plaža

Navagio, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, europska putovanja, garantirani polazak

Grčka, Zakintos- poznata plaža Navagio, jedna od najfotografiranijih grčkih plaža

more blogs

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter