Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

4 dana

Preuzmi pdf putovanja

1. DAN: ZAGREB-VARŠAVA

Sastanak putnika u zračnoj luci Franje Tuđmana u Zagrebu, 2. kat kod kioska Tiska. Slijedi direktan let za Varšavu aviokompanijom LOT u 12:05 h. Po slijetanju u Varšavu oko 13:40 h  i graničnih formalnosti slijedi transfer autobusom do hotela. Prijava u hotel. Nakon kratkog odmora krećemo u  razgled grada pješice ili javnim gradskim prijevozom. Započinjemo starom gradskom jezgrom koja je u drugom svjetskom ratu bila potpuno uništena i razrušena te kasnije iznova sagrađena i renovirana. Danas je pod zaštitom UNESCO-a.  Odlazak do baroknog Kraljevskog dvorca – spomenika povijesti i nacionalne poljske kulture, Sigmundov stup-podignut u čast vladara koji je 1596. premijestio prijestolnicu iz Krakova u Varšavu. Kralj u jednoj ruci drži mač što simbolizira hrabrost a u drugoj križ koji predstavlja njegovu borbu protiv zla. Nastavak do glavnog trga Rynek, najvećeg srednjovjekovnog trga u Europi, gotičke katedrale Sv. Ivana, jedne od tri varšavske katedrale, ujedno i najstarije. U njoj su pokapani mnogi poljski velikani… Predvečer predlažemo odlazak do Lazienki, največeg parka u Varšavi. Park je dom mnogim palačama, uključujući i Palaču na vodi . Svakako posjetite Palaču kulture, najvišu i kultnu građevinu u Varšavi. S tridesetog kata zgrade možete doživjeti prekrasan pogled na grad (okvirna cijena ulaznice 20 ZL). Noćenje.

2. DAN: VARŠAVA-ŽIDOVSKA TURA

Ujutro nakon doručka slijedi razgled grada pod nazivom Židovska Varšava. Prije drugog svjetskog rata Varšava je imala najveću židovsku zajednica u cijeloj Europi te je utjecaj njihove kulture ostavio veliki trag  I utjecaj sve do danas. Proći ćemo ulicom Prozna u kojoj se još uvijek mogu naći izvorne zgrade obzirom da je nakon rata stari dio Varšave iznova izrađen.  Muzej poljskih židova, spomenik herojima geta, park Ogrod Krasinskih. Podsjetimo se kako su u vrijeme drugog svjetskog rata Njemci u Varšavi formirali posebnu četvrt za Židove. Tamo su zatvorili gotovo 500.000 ljudi koji su umirali od gladi I bolesti te većinu deportirali u plinske komore u Treblinki. Ustanak u varšavskom getu najpoznatiji je organizirani otpor Židova nacistima a odvijao se u travnju i svibnju 1943. Dio tog ustanka dosta je upečatljivo prikazan u filmu Pijanist poznatog redatelja Romana Polanskog. Navečer predlažemo odlazak do obale rijeke Wisle koja je postala popularno mjesto okupljanja i druženja uz mnoge kulturne sadržaje poput otvorenog kazališta i kina te ciklusa koncerata u izvedbi najboljih mladih poljskih glazbenika. Noćenje.

3. DAN: VARŠAVA- fakultativni izlet u KRAKOV

Ujutro rano nakon doručka odlazak vlakom prema Krakovu. Po dolasku krećemo u obilazak grada. Krakov, grad savršeno očuvanog arhitektonsko umjetničkog bogatstva, na listi svjetske baštine UNESCO-a, jedan je od centara kulture, religije i znanosti ovog dijela Europe. Razgled počinje na brdašcu Wawel gdje se nalaze Kraljevski dvorac, jedna od najljepših renesansnih palače Europe, i katedrala, mjesto krunjenja i posljednje počivalište poljskih kraljeva. Posjet ostalim znamenitostima: Trg glavne tržnice, glavni trg grada i drugi po veličini u Europi nakon Trga Sv. Marka u Veneciji, Florijanova vrata, utvrda Barbican, toranj i crkva sv. djevice Marije, poznate po svom oltaru i zvuku trube svakog sata, Kazimirova židovska četvrt. Slobodno vrijeme te povratak u Varšavu. Noćenje.

4. DAN: KRAKOV – VARŠAVA – ZAGREB

Doručak. Slobodno vrijeme do transfera autobusom do zračne luke u Varšavi.  Priprema za let prema Zagrebu aviokompanijom LOT s polaskom u 15:40. Slijetanje u Zagreb u 17:20.


Fotografije & video

01


9

Poljska, Varšava, stari gradski trg

Poljska, Varšava, stari gradski trg

Poljska, Varšava, stari gradski trg

Stari grad u Varšavi, autobusna putovanja, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, europska putovanja

Poljska, Varšava- Stari grad

Wilanow, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, europska putovanja, garantirani polazak

Poljska, Varšava, Wilanow kraljevska palača

Stari grad, autobusna putovanja, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, europska putovanja

Poljska, Varšava, panoramski pogled na stari gradO

Kraljevski dvorac, , putovanja zrakoplovom, Mondo travel, europska putovanja

Poljska, Varšava, Kraljevski dvorac-sjedište prve poljske republike

Poljska, Krakow, Barbican , europska putovanja, putovanja sa pratiteljem, vođene ture

Krakow , Barbican - povijesni i arhitektonski spomenik koji je dio starih gradskih zidina

Wawel, autobusna putovanja, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, europska putovanja

Poljska, Krakow -Wawel

Wawel, autobusna putovanja, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, europska putovanja

Poljska, Krakow-Wawel, simbol poljske državnosti i posljednje počivalište poljskih kraljeva

autobusna putovanja, putovanja zrakoplovom, Mondo travel, europska putovanja, garantirani polazak

Poljska, Krakow, Glavni trg

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom Polish Airlines (LOT) na relaciji Zagreb-Varšava-Zagreb
 • transfer autobusom zračna luka-hotel-zračna luka
 • 3 noćenja s doručkom u Varšavi
 • razglede prema program
 • lokalnog vodiča u Varšavi
 • stručno vodstvo tijekom cijelog putovanja - usluge voditelja putovanja
 • troškove organizacije putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • doplatu za zrakoplovne pristojbe – 1.190 kn (iznos može biti podložan promjeni)
 • dodatne obroke
 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
 • putno osiguranje

Doplate i popusti:

Obavezne doplate:

- doplatu za zrakoplovne pristojbe – 1.190 kn (iznos može biti podložan promjeni)

Eventualne doplate:

Izlet u Krakov: 600 kn (obavezna prijava prilikom rezervacije)

Doplata za jednokrevetnu sobu: 790 kn

Smještaj u trokrevetnoj sobi: na upit

 

Informacije:

Informacije o letu:

RED LETENJA NA LOT:

LO 612

Zagreb

12:05

Varšava

13:40

LO 613

Varšava

15:40

Zagreb

17:20

PRIJEVOZNIK: LOT

U cijenu uključen 1 komad predane prtljage do 23 kg i 1 komad ručne prtljage do 8 kg ukupnih dimenzija 115 cm (55 x 40 x 20) 

Napomena: zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta

VAŽNE INFORMACIJE:

Završnu obavijest dostavljamo Vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.). Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

GRANIČNE, VIZNE I ZDRAVSTVENE FORMALNOSTI:

Za državljane RH viza za putovanje u Poljsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

COVID-19: https://mvep.gov.hr/informacije-za-gradjane-244593/konzularne-informacije-22730/preporuke-za-putovanja-22854/upozorenja/245044?country=106

 

UPLATE I REZERVACIJE:                          

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimalno 40% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili da nas o uplati obavijestite e-mailom kako bismo je evidentirali te Vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena! 48 sati prije putovanja dobit ćete završno pismo. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:

 • gotovina, internet bankarstvo
 • kreditne kartice: Diners, Maestro, Visa, Mastercard

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator MONDO TRAVEL  d.o.o;  HR-AB-01-080093516. Sukladno Zakonu o pružanju usluga u turizmu, Mondo Travel ima kod osiguravajućeg društva Wiener osiguranje, Vienna Insurance Group d.d., sklopljen ugovor broj 1501-00000570 kao i policu za osiguranje jamčevina turističkih paket aranžmana, broj: 1399-00036624 za razdoblje od 14.9.2021. do 14.9.2022. godine, o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnosi na paket-aranžman., te osiguranje jamčevine turističkih paket aranžmana. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Broj putnika:

Minimalni broj: 20
Maksimalni broj: 30

Odgovorni organizator:

Mondo travel d.o.o.
Opći uvjeti
Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Rezervacija BEZ finacijskih rizika - COVID 19!
 • Ako za putovanje piše da je garantirano, ide li se bez obzira na COVID situaciju?
 • Kakve su epidemiološke mjere poduzete vezano za autobusna putovanja?
 • Kada moram biti u zrakoplovnoj luci?
 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter