Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

8 dana

Preuzmi pdf putovanja

1. dan: Zagreb - Malaga - Nerja

Sastanak putnika dva sata prije leta u zračnoj luci Zagreb. Slijedi prijava za let na direktnoj liniji Zagreb - Malaga. Po dolasku u Malagu slijedi transfer te smještaj u hotel na području Nerje. Noćenje.

2. dan: Slobodno ili izlet špilje Nerja & bijelo selo Frigiliana (fakultativno)

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti ili nam se možete pridružiti na fakultativnom izletu Nerja i Frigiliana. Špilje Nerja jedne su od najimpresivnijih u svijetu. Ovdje se nalazi najviši stalaktit. Frigiliana, jedno od najljepših bijelih sela u Andaluziji! Otkrit ćemo šarmantne male kutke ovog sela, a imate priliku kušati najtipičniji Moscatel, lokalno slatko vino ili kupiti domaće maslinovo ulje iz Axarquie (istočni dio Malage). Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: Nerja – Granada

Doručak. Odjava iz hotela i vožnja do Granade. Danas uživajte u Alhambri (uključena ulaznica) najposjećenijem spomeniku u Španjolskoj. Ova impresivna utvrda i palača izgrađena je za vrijeme vladavine dinastije Nasrid, posljednjih maurskih vladara. Nalazi se na UNESCO listi svjetske baštine. Potom idemo u slavnu četvrt Albaicín da istražite najstariju četvrt Granade. Smještaj u hotel na području Granade. Noćenje.

4. dan: Granada - Sevilla

Doručak. Polazak za Sevillu, glavni grad regije Andaluzije. U vođenom razgledu upoznati ćete ovaj fascinantni grad, gdje ćete vidjeti njegove najznačajnije znamenitosti kao npr. gotičku katedralu (ulaznica uključena), utvrđenu maursku palaču s bogatstvom ukrasa koji će Vas zapanjiti. Vidjet ćete i Zlatni toranj, koji je tako nazvan jer je služio za pohranu plijena iz Amerike i još mnogo više. Smještaj u hotel na području Seville. Noćenje.

5. dan: Sevilla – Cordoba (fakultativno)

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet u Cordobu. To je drevni maurski grad i najpoznatiji je po jednoj svojoj građevini. The Mezquita – najveća je i najljepša džamija ikada izgrađenoj u maurskom svijetu. Još jedna znamenitost Cordobe je velik, dobro očuvan rimski most. Cordoba je divno mjesto, puno terasa obojanih tisućama cvjetova. Uživajte u šetnji fantastičnim četvrtima ovog grada. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan: Sevilla – Ronda – Costa del Sol Marbella

Doručak. Polazak do Ronde, jednog od najstarijih gradova u Španjolskoj koji je smješten iznad stijena na rubu kanjona. Razgled grada: vidikovci, novi most - spaja staru i novu četvrt Ronde s kojeg možete uživati u prekrasnom pogledu na kanjon Tajo de Ronda. Potom, razgled stare gradske jezgre s povijesnom arhitekturom. Nakon razgleda i slobodnog vremena nastavljamo svoj put prema rivijeri Costa del Sol Marbella. Smještaj u hotel te noćenje.

7. dan: Costa del Sol Marbella – Gibraltar (fakultativno)

Doručak. Danas imate mogućnost sudjelovati na fakultativnom izletu na britanski teritorij, najpoznatiji po stijeni Gibraltar. U panoramskoj vožnji vidjet ćete najvažnije znamenitosti Gibraltara: unutarnji grad u zidinama i špilju sv. Mihaela. Najimpresivnija je mogućnost fotografiranja s vrha stijene odakle se pruža prekrasan pogled na španjolsku i marokansku obalu. Posebno je zanimljiv i susret s ‘lokalcima’ - kolonijom poludivljih berberskih makaki majmuna. Povratak u hotel. Noćenje.

8. dan: Costa del Sol Marbella – Malaga

Doručak. Slobodno vrijeme do polaska u Malagu, rodno mjesto Pabla Picassa. Razgled grada šetnjom i slobodno vrijeme za istraživanje i uživanje. Slijedi transfer do zračne luke u Malagi te prijava na let na direktnoj liniji Malaga - Zagreb. Povratak u Zagreb.
Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je promjenama prema procjeni pratitelja/voditelja putovanja, a ovisi o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.


Fotografije & video

01


11

Andaluzija, Sevilla - Placa de Espana

Plaza Espana u Sevilli, putovanje Andaluzija, garantirani polasci, putovanje avionom, mondo travel

Andaluzija, Sevilla - Placa de Espana

most u Cordobi, putovanje u Andaluziju

Andaluzija, Cordoba-"najmaurskiji" španjolski grad i poznati rimski most

Džamija Mezqita u Cordobi, putovanje Andaluzija, vođene ture, putovanje avionom, mondo travel

Andaluzija, Cordoba - čuvena džamija La Mezqita

Židovska četvrt u Cordobi, putovanje Andaluzija, vođene ture, putovanje avionom, mondo travel

Andaluzija, Cordoba - šarmantne uličice židovske četvrti

Zlatno dvorište u Alhambri, Granada, putovanje Andaluzija, vođene ture, putovanje avionom

Andaluzija, Granada - čuveno Lavlje dvorište u palači Alhambra

Palač Alhambra, putovanje u Andaluziju

Andaluzija, Granada - čuvena crvena palača Alhambra

Pogled iz Alhambre, putovanje u Andaluziju, putovanje zrakoplovom, mondo travel. garamtirani polasci

Andaluzija, Granada - prekrasna Palača Alhambra

Sevilla - trg La Encarnacion

Sevilla - trg La Encarnacion

Sevilla - Flamenco show

Sevilla - Flamenco show

Sevilla - Plaza Espana

Sevilla - Plaza Espana

Sevilla - kovčeg Kristofora Kolumba

Sevilla - kovčeg Kristofora Kolumba

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • Povratni let u ekonomskoj klasi Zagreb-Malaga sa uključenim zrakoplovnim pristojbama, avioprijevoznik Ryanair, uključena prtljaga: 20 kg predane prtljage dimenzija 80x120x120 cm + ručna prtljaga dimenzija: 40x25x20cm (ručna torba, laptop torba ili ruksak)
 • 7x noćenja s doručkom u hotelima s 3* (Nerja) i 4* (Granada, Sevilla, Marbella) u dvokrevetnoj sobi
 • 7x doručak (samoposlužni bife)
 • Razglede prema programu u udobnim i klimatiziranim autobusima
 • Ulaznice za Alahambru i katedralu u Sevilli
 • Pratitelja grupe na hrvatskom ili slovenskom jeziku (ovisno o terminu) te lokalnog vodiča
 • Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevno osiguranje prema propisima

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • Paket putnog osiguranja (preporuka)
 • Dodatne usluge, obroke i fakultativne izlete
 • Napojnice za lokalne vodiče i vozače
 • Troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti, razgledi...)

Doplate i popusti:

Obavezna doplata po osobi:

 • Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama): 320 € 

Dodatne usluge uplaćuju se u agenciji:

 • Paket "Flamenco i večere"(5 večera u hotelu + 1 večera uz Flamenco show): 149 € po osobi
 • Paket izleta Andaluzija: 179 € po osobi
 • Uključuje izlet u špilju Nerja & bijelo selo Frigilianu, Cordobu te Gibraltar 
 • Izleti pojedinačno:
 • Fakultativni izlet špilja Nerja & bijelo selo Frigiliana: 60 € po osobi
         • Fakultativni izlet Cordoba: 50 € po osobi
 • Fakultativni izlet Gibraltar: 80 € po osobi

Informacije:

Dokumenti potrebni za putovanje:
Za putovanje u Španjolsku (prijava na check-in) potrebna Vam je važeća osobna iskaznica ili putovnica. Ulaskom hrvatskog zračnog prostora u Schengen, od 26. ožujka 2023. godine svi putnici koji na hrvatske aerodrome dolaze iz prostora Schengena imaju status domaćeg putnika i ne prolaze kontrole po izlasku iz aviona (na povratku iz Španjolske).

Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost osobne iskaznice / putovnice. Ako ste državljanin druge zemlje, provjerite treba li vam viza za ulazak u Španjolsku.

Napomene:
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti  različita od europskih standarda.

Cijena zrakoplovnih pristojbi podložna je promjenama te je važeća na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom za 2024. godinu te su podložna promjenama.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu  letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima.

Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste.

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne  obvezuju agenciju te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja putničke agencije.

O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 20 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne  snosi odgovornost za troškove usluga  koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.

Paket aranžmani u organizaciji putničke agencije nisu primjereni za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Molimo da se o preporukama za putovanja u informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske https://mvep.gov.hr/

Prijave/rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta.

Minimalan broj putnika: 25

Broj putnika:

Minimalni broj: 25

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter