Mondotravel

O putovanju:

Kada:

09.11.2024.

Koliko:

8 dana

Preuzmi pdf putovanja

1. DAN
ZAGREB - LJUBLJANA – PONTA DELGADA (otok São Miguel)
let, noćenje

Sastanak putnika u zračnoj luci Ljubljana uz mogućnost organiziranog prijevoza iz Zagreba do zračne luke (doplata). Prijava na izravan charter let za Azore, vulkanski arhipelag usred Atlantskog oceana koji je udaljen 1500 kilometara od Portugala. Arhipelag se sastoji od devet glavnih otoka te će prvo slijetanje biti na najvećem i najzelenijem među njima, otoku São Miguel. Nakon slijetanja slijedi razgled šarmantne prijestolnice Ponta Delgade. Grad je poznat po očuvanoj tradicionalnoj arhitekturi, romantičnim vrtovima, uskim popločanim ulicama, malim trgovima i kozmopolitskoj atmosferi. Trg São Sebastião i Praça Gonçalo Velho (nazvan po moreplovcu, koji je otkrio Azore) srce je staroga grada, oko kojeg su smješteni Gradska vijećnica, Vrata grada i stara carinarnica. U sklopu razgleda posjetit ćemo i crkvu Senhor Cristo te gradsku tržnicu. Prijevoz do hotela, smještaj i noćenje.

2. DAN
PONTA DELGADA (otok São Miguel) - izlet LAGOA DO FOGO i dolina FURNAS
doručak, noćenje

Doručak. Odlazak u istraživanje središnjeg dijela otoka. Vožnja prema jezerima Fogo (Lagoa do Fogo), smještenih na 900 m nadmorske visine, otkuda se pruža prekrasan pogled na Vatreno jezero – dio netaknute prirode otoka. Cijeli lokalitet nalazi se u krateru ugaslog vulkana i najviša je točka otoka. Nastavak vožnje s pogledom na sjevernu obalu i posjet najstarijoj i trenutno jedinoj tvornici čaja u Europi. Na smaragdno zelenim plantažama obiteljskog imanja saznat ćete o proizvodnji crnog i zelenog čaja bez kemikalija i možda doznati zašto je to jedino mjesto u Europi. Nastavljamo prema dolini Furnas na istočnom dijelu otoka, a koja se sa svojim termalnim izvorima, fumarolama i termalnom vodom, smatra vulkanski najaktivnijim dijelom otoka. Obilazak jezera, toplih izvora i otvora u kojima se na pari kuhaju obroci. Vulkanske pećnice, fumarole već su generacijama izbušene na najtoplijem dijelu tla nazvanom caldeiras, na obali jezera, zapravo potopljenom grotlu vulkana. Za ručak će biti poslužena Cozida das Caldeiras, obrok kuhan na pari (doplata za ručak). Poslije ručka posjetit ćemo poznati botanički park Terra Nostra, s botaničkim zbirkama sa svih strana svijeta, a unutar kojeg se nalazi poznato žućkasto vulkansko jezero s toplom vodom, temperature od 35-40 stupnjeva, u kojem ćete imati priliku okupati se. U večernjim satima povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN
PONTA DELGADA (otok São Miguel) – (fakultativni izlet SETE CIDADES i plantaža ananasa)
doručak, noćenje

Nakon doručka preporučamo poludnevni izlet na zapadnu stranu otoka. Vožnja planinskom cestom i uživanje u krajoliku koji je nastao erupcijama više od 200 vulkana prije nekoliko milijuna godina. Kraće zaustavljanje na vidikovcu "Vista do Rei", kraljevski pogled s kojeg se pruža zadivljujući pogled na izumrli vulkanski krater, gdje su dva jezera, plavo i zeleno. Spuštanje u dolinu do nacionalnog parka Sete Cidades (Sedam gradova), jednog od najljepših prirodnih lokaliteta na Azorima. Slijedi posjet plantaži ananasa gdje ćete naučiti sve o metodama uzgoja ovog slatkog voća. Jeste li za kušanje likera od ananasa? Poslijepodne povratak u Ponta Delgadu. Noćenje u hotelu.

4. DAN
PONTA DELGADA (otok São Miguel) - HORTA (otok Faial)
doručak, let, noćenje

Doručak. Vožnja do zračne luke i let na otok Faial poznat kao "Plavi otok". Razlog ovog imena su bujni cvjetovi hortenzija u nijansama plave boje koji romantično krase kuće, ceste i polja. Faial se smatra najkozmopolitskijim na Azorima, budući da se većina oceanskih brodova zaustavlja na otoku, tvoreći šareni mozaik uz more. Najveći grad na otoku je Horta, smješten između dva vulkana i zaljeva. Caldeira do Faial je kultna znamenitost, ugasli vulkan iz kojeg je otok zapravo nastao. Vulkanski stožac prekriven je bujnom vegetacijom, a slikovita priroda sastavni je dio prirodnog rezervata, koji je najljepši dio otoka. Vožnja do vulkana Capelinhos koji je posljednji put eruptirao 1957./58. g. Svjetionik i jedinstven krajolik u okolici jasno upućuju na nedavnu vulkansku aktivnost. Vožnja do hotela i smještaj. Noćenje.

5. DAN
HORTA (otok FAIAL) - izlet na otok PICO
doručak, let, noćenje

Nakon doručka odlazimo na cjelodnevni izlet na susjedni otok Pico. Vožnja trajektom do Pica drugog po veličini otoka na Azorima. Ime je dobio po impozantnoj planini, čiji se vrh može vidjeti po cijelom otoku, a ujedno je i najviši vrh Portugala. Povijest otoka povezana je s tradicijom lova na kitove i vinarstvo. Odlazak do San Roque, nekadašnjeg centra kitolovaca i posjet zanimljivom muzeju u kojem ćete saznati sve o ovoj aktivnosti. Otok je poznat i po vinovoj lozi. Vino s otoka bilo je poznato u 18. i 19. stoljeću čak i na kraljevskim dvorovima diljem Europe. Od 2004. godine poseban način uzgoja vinove loze smatra se otočkom posebnošću. Promjenjivi krajolik od stijena lave i egzotične vegetacije privlačan je planinarima, a otok je osim za planinarenje idealan i za promatranje ptica, kitova i dupina. Ručak u lokalnom restoranu (doplata za ručak). Poslijepodnevna plovidba natrag do otoka Faial. Noćenje u hotelu.

6. DAN
HORTA (otok Faial) – ANGRA DO HEROISMO (otok Terceira)
doručak, noćenje

Doručak. Transfer do zračne luke i jutarnji let na otok Terceira, gdje su Španjolci izgradili jednu od najvećih utvrda na Atlantiku. Nakon slijetanja, slijedi šetnja najvećim gradom na otoku, Angra do Heroísmo koji se nalazi na popisu UNESCO-ve svjetske baštine. Angra je najstarije, kontinuirano nastanjeno naselje na otoku te je od 15. - 19. stoljeća bila obavezno pristanište brodovima na putu za Ameriku. Kako su rado navraćale i neprijateljske mornarice i gusari, grad je bio prisiljen utvrditi se. Četiristo godina stare utvrde São Sebastião i São João Batista jedinstveni su primjerci vojne arhitekture. Sakralne građevine i urbanistička rješenja pratili su trendove matice zemlje, što se očituje u prostranim trgovima četvrti Sé i baroknoj katedrali. Po završetku razgleda slijedi transfer do hotela i smještaj. Noćenje.

7. DAN
TERCEIRA - cjelodnevni izlet po otoku
doručak, noćenje

Nakon doručka slijedi cjelodnevni razgled Terceire, otoka poznatog i pod imenom „Otok ljiljana“, koji započinje na vidikovcu planine Serra do Cume odakle se pruža spektakularan pogled na okolicu. Slijedi kratko zaustavljanje i šetnja u obalnom mjestašcu Praia da Vitória te vožnja do São Sebastiãoa, naselja vezanog uz povijest prvog naseljavanja otoka u 15. stoljeću. Slijedi nastavak vožnje brdskom cestom do špilje Algar do Carvao. Dolazak do mjesta Biscoitos, poznatog po prirodnim bazenima u crnim vulkanskim stijenama. Na povratku zaustavljanje na vidikovcu Pico de Cruzinhas u mjestu Monte Brasil s kojeg se pruža panoramski pogled na cijelu regiju. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

8. DAN
ANGRA DO HEROISMO (otok TERCEIRA) - LJUBLJANA - ZAGREB
doručak, let

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastito razgledavanje, kupovinu ili odmor. Vožnja do zračne luke i izravni charter let za Ljubljanu. Po dolasku u Ljubljanu u večernjim satima mogućnost organiziranog transfera do Zagreba.


Fotografije & video

01


5

Azori

Azori

Azori

Azori

Azori

Azori

Azori

Vulkan na otočju Azori, putovanje avionom, mondo travel

Azori, vulkan

Azori, putovanje na Azore, europska putovanja zrakoplovom

Azori, otok Flores

Cijena i način plaćanja.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

09.11.2024.

Garantirano

FIRST MINUTE

1.599 €

1.649 €

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz posebnim charter zrakoplovom na relaciji Ljubljana – Sao Miguel – Terceira - Ljubljana
 • pristojbe zračnih luka
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 20 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 5 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • sve lokalne letove po programu
 • grupni prijevozi i transferi prema programu putovanja
 • smještaj u hotelima 4* na spomenutim otocima u dvokrevetnoj sobi na osnovu 6 noćenja s doručkom
 • razgledi prema programu putovanja
 • cjelodnevni izlet na otoku Sao Miguel (Lagoa do Fogo i dolina Furnas uključujući ulaz u botanički vrt Terra Nostra i tvornicu čaja)
 • cjelodnevni izlet na otok Pico
 • cjelodnevni izlet po otoku Terceira s uključenom ulaznicom za Algar Do Carvao
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu 330 € 
 • doplatu za manji broj putnika (15 - 19 putnika): 50 €
 • transfer Zagreb – Ljubljana – Zagreb 65 €
 • ulaznice za znamenitosti i muzeje koje nisu navedene kao uključene
 • troškove javnog prijevoza
 • fakultativne sadržaje koji nisu uključeni u program putovanja
 • putna osiguranja

Doplate i popusti:

Doplate

Doplata za polupansion u hotelima 230 €

Transfer Zagreb - Ljubljana - Zagreb 65 €

Doplata za manji broj putnika (15 - 19 putnika): 50 €

Fakultativni izleti i sadržaji:

 • poludnevni izlet na vulkanski kompleks Sete Cidades i plantažu ananasa 40 €
 • ručak s uključenim pićem na otoku Sao Miguel u sklopu cjelodnevnog izleta na Lagoa do Fogo i dolinu Furnas 30 €

 

Informacije:

Informativne satnice letova (lokalna vremena):

09.11.2024. LJUBLJANA – PONTA DELGADA  08:30 12:15

12.11.2024. PONTA DELGADA – HORTA         11:00 12:00

14.11.2024. HORTA – TERCEIRA                      11:00 11:40

15.11.2024. TERCEIRA – LJUBLJANA               16:05 22:55

Kalkulacija cijene rađena je prema cijeni goriva na dan 28.6.2024., u slučaju povećanja cijene goriva prema ugovoru između zračnog prijevoznika i odgovornog organizatora, odgovorni organizator ima pravo povećati cijenu te o tome pravovremeno obavijestiti putnika.

PREDVIĐENI SMJEŠTAJ NA AZORIMA:

Ponta Delgada (otok São Miguel): Hotel Marina Atlantico 4* ili sličan

Horta (otok Faial): Azoris Faial Garden - Resort Hotel 4* ili sličan

Angra Do Heroismo (otok Terceira): Hotel Azoris Angra Garden 4* ili sličan

Napomene:

- Za državljane RH viza za Portugal nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

- Informacije o potrebnim putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr

- U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene

- Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.

- Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte

- Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Lisabonu, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.

- Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja TAP Portugal objavljenom u rujnu 2020. godine i podložna su promjeni.

AZORI

Portugalsko otočje (9 otoka) smješteno u sjevernom Atlantiku, ukupne površine 2.346 km2, sa cca. 245.000 stanovnika. Otoci su vulkanskog porjekla i ističu se 3 grupe kojima su glavni otoci: Flores i Corvo na sjeverozapadu, Faial, Pico, Sao Jorge, Gracioza i Terciera u središtu, te Sao Miguel i Santa Maria na jugoistoku.

Glavna naselja: Ponta Delgada, Horta i Angra de Heroismo

Najveći grad: Ponta Delgada

Službeni jezik: Portugalski

Valuta: Euro (€)

Struja: 220 V

Mobilne mreže: A1, T-Mobile i Telemach

Viza: nije potrebna

Klima: Prosječna temperatura zimi je 18-19 °C, ljeti 24-25 °C. Maksimalna mjesečna količina padavina je 110 mm. Godišnja količina oborina povećava se na zapadu sa 700 mm na San Miguelu na 1600 mm kod Florischa. Od lipnja do rujna prevladava suho i stabilno vrijeme. Temperatura mora tokom godine kreće se od 17 do 23 ° C.

Hrana: tradicionalna azorska jela od ribe i mesa

Piće: Lokalni konjak koji se zove Aquadente, lokalno pivo Especial, lokalna proizvodnja crvenog i bijelog vina

Sao Miguel Najveći i najnaseljeniji azorski otok, poznat je i kao Zeleni otok, što može zahvaliti nepreglednim zelenim ravnicama i brdima koja ga krase. Sao Miguel poznat je i po brojnim vulkanskim jezerima, kao što su Lagoa das Sete Cidades i Lagoa do Fogo. Obalu Sao Miguela karakterizira kontrast visokih litica koje poniru u ocean te lako dostupnih plaža, poput kupališta Vinha da Areia.

Terceira je otok prepoznatljiv po jednom od glavnih gradova Azora - Angra do Heroismo - mjestu s očuvanom povijesnom jezgrom smještenom na UNESCO-ov Popis svjetske baštine te brojnim, danas neaktivnim, vulkanima čijim erupcijama je i nastao. Na Terceiri se izmjenjuje zanimljiv i šaren krajolik, u kojem se pak izmjenjuju nizine, planine i obala, zelenilo i morsko plavetnilo, obrađene površine s pomalo divljom i neukroćenom prirodom. Osim veličanstvene prirode i nevjerojatnih plaža, na Terceiri možete pogledati i portugalsku inačicu borbe s bikovima, koja dolazi u dva oblika - borba u areni te ulična utrka (tourada a corda). 

VELEPOSLANSTVO REPUBLIKE HRVATSKE U PORTUGALU

(Pokriva Angolu, Gvineju Bisau, Cabo Verde i Sao Tome i Principe)

Rua D. Lourenco de Almeida, 24, 1400-126 Lisboa, PORTUGAL

lisabon@mvep.hr, pt.mvep.hr

0035 121 302 1033, 302 1053, 302 1077, 0035 121 302 1251

Uredovno vrijeme Veleposlanstva: • ponedjeljak-petak 9,00-17,00

Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva: (za stranke) • po dogovoru

Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 00 351 966 015 731

Broj putnika:

Minimalni broj: 20

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter