Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

2 dana

Preuzmi pdf putovanja

1. dan    ZAGREB – BUDIMPEŠTA
Polazak autobusa u 06:00 sati iz Zagreba (obavijest o mjestu polaska u završnom pismu) Polazak moguć sa stajališta Ljubeščica na auto cesti za putnike s varaždinskog područja i s pumpe Petrol sv. Križ kod Čakovca   (uz obaveznu prijavu prilikom rezervacije putovanja). Vožnja kroz Mađarsku uz zaustavljanje za odmor i kavu putem. Put nas vodi iznad područja Blatnog jezera   i blizu jezera Velence do Budimpešte. Po dolasku u gradsko središte prošetati ćemo  s pratiteljem putovanja od  impresivne Bazilike Sv.Stjepana, do trga Vorosmarty ter, slavne slastičarnice Gerbaud, do glavne trgovačke ulice Vaci Utca s bogatom ponudom suvenirnica, trgovina, ugostiteljskih lokala i šetalištem uz Dunav. Zajedničku šetnju završiti ćemo pred prekrasnom zgradom zatvorene tržnice u kojoj ćete pronaći  bogatu ponudu suvenira, vina, poznatih mađarskih rakija, različitih vrsta začinske paprike i veliki izbor zalogajnica s popularnim savijačama, gulaš juhom, raznim vrstama kobasica, kolačima i drugim mađarskim specijalitetima. Slobodno vrijeme u gradskom središtu. Odlazak do hotela i smještaj u sobe. Nakon kraćeg odmora fakultativni odlazak na vožnju brodom po Dunavu. Uživati ćete u doživljaju prekrasne  mađarske prijestolnice s rijeke, uz obale Margaretinog otoka,ispod mostova, s panoramskim pogledom na dunavsku i peštansku stranu grada. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan    BUDIMPEŠTA - ZAGREB 
Doručak. Razgled grada autobusom i pješice približiti će Vam najvažnije povijesne znamenitosti i zanimljivosti Budimpešte: Trg heroja podignut za tisuću godina dolaska Mađara, aveniju Andrassy najljepšu gradsku ulicu sa sjajnim palačama i Operom, povijesni Budim s kraljevskom palačom, ribarskom utvrdom i Matijaševom crkvom.... Po završetku razgleda slobodno vrijeme u povijesnoj jezgri Budima i odlazak iz Budimpešte. Mogućnost fakultativnog kasnijeg ručka u poznatoj Kukoricsa čardi, blizu obale Blatnog jezera. Povratak u Hrvatsku u večernjim satima.


Fotografije & video

01


7

Budimpešta, impresivna zgrada Parlamenta

Parlament u Budimpešti, putovanje u Budimpeštu atobusom

Budimpešta, impresivna zgrada Parlamenta

Ribarska utvrda na Budimu, putovanje u Budimpeštu, Mondo travel

Budimpešta, Ribarska utvrda na Budimu

Gellert brdo u Budimpešti, putovanje autobusom, garantirani polazak

Budimpešta, pogled sa Gellert brda

Trg Heroja na putovanju u Budimpeštu autobusom

Budimpešta, Trg heroja

Crkva Sv. Matijaša na Budimu, putovanje u Budimpeštu, Mondo travel

Budimpešta, crkva Sv. Matijaša na Budimu

Pogled na Parlament sa Dunava, putovanje u Budimpeštu, Mondo travel

Budimpešta, zgrada Parlamenta

Lančani most u zimi, putovanje u Budimpeštu autobusom, garantirani polazak

Budimpešta, Lančani most i pogled na Budim

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz visokoturističkim autobusom  prema programu putovanja
 • jedno noćenje s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu Ibis Trg heroja 3* u Budimpešti
 • voditelja putovanja
 • razglede prema programu putovanja
 • troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • moguću doplatu za jednokrevetnu sobu – 290 kn  38,49 EUR
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd. 
 • ulaznice za muzeje i kulturno - povijesne spomenike 
 • ručak u Kukoricsa čardi na povratku – turistički menu od tri slijeda bez pića 17 EUR ( prijava i doplata na licu mjesta, minimum 25 prijavljenih osoba)
 • vožnju brodom po Dunavu  15 EUR (prijava i doplata na licu mjesta, minimum 20 prijavljenih osoba)
 • putno osiguranje 

Doplate i popusti:

Popusti:
Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 5 % popusta.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
-  sjedala 3 i 4 u prvom redu  doplata po osobi 100 kn  13,27 EUR
- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi  100 kn  13,27 EUR

Informacije:

Vaš hotel u Budimpešti: hotel Ibis Trg heroja 3* (Ibis Heroes Square). Hotel na najljepšem trgu Budimpešte na odličnom položaju. Hotel ima bar, a la carte restoran i nudi bogati doručak. Nasuprot hotela je poznati Trg heroja, Zoološki vrt udaljen je 5 minuta pješice od hotela, kao i najpoznatiji muzej Budimpešte nedavno obnovljeni Muzej lijepih umjetnosti. Položaj hotela omogućuje šetnju obližnjim velikim parkom s umjetnim jezercima, posjet termalnim kupeljima Szechenyi koje su u parku do hotela, kao i šetnju najljepšom i najotmjenijom avenijom Budimpešte Avenijom Andrassy koja je odmah do Trga heroja. U okolici hotela nekoliko je restorana, kao i stanica povijesne milenijske  linije podzemne željeznice. 

Praktične napomene: valuta u Mađarsko je mađarska forinta (HUF). Forinte se mogu nabaviti u Hrvatskoj prije početka putovanja (tečaj može biti povoljniji) ili zamijeniti na licu mjesta. Fakultativni sadržaji se na licu mjesta uplaćuju u eurima.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:    
Za  državljane RH viza za Mađarsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Cijene mogućih  ulaznica i fakultativnih sadržaja navedene su uz  pojedine programe  prema informaciji na dan  formiranja programa. Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih sadržaja do kojih može doći  nakon objave programa. Mogući fakultativni sadržaji plaćaju se na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu navedeno plaćanje prije puta. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili  za osobe koje zahtjevaju  upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i  na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Realizacija garantiranih polazaka ovisi o epidemiološkoj situaciji  i propisanim mjerama.

Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. 

Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi.

Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. 

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Tečaj konverzije 1 EUR= 7,53450 kn

Broj putnika:

Minimalni broj: 40

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter