Mondotravel

O putovanju:

Koliko:

14 dana

Preuzmi pdf putovanja

1.dan ZAGREB – VARŠAVA - EREVAN
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija. Podjela putne dokumentacije od strane voditelja putovanja te prijava na let za Varšavu na liniji LO614 (LOT) i polijetanje zrakoplova u 17.45 sati (na polasku 01.11. u 18.10 sati). Dolazak u Varšavu predviđen je u 19.20 sati (na polasku 01.11. u 18.45 sati). Nastavak leta za Erevan na liniji LO727 (LOT) u 22.15 sati (na polasku 01.11. u 22.10 sati). Predviđeni dolazak u zračnu luku Erevan je u 03.50 sati (na polasku 01.11. u 04.40 sati) po lokalnom vremenu. Po dolasku sastanak s predstavnikom lokalnog agenta te organizirani transfer do hotela u Erevanu. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

2.dan EREVAN
Kasnije ustajanje. Doručak. Dan je predviđen za razgled Erevana uz pratnju našeg vodiča tako što počinjemo od velebnog Trga Republike sa prekrasnom fontanom Yot Aghbyur koja u prijevodu znači “Fontana Sedam proljeća” – Zgrada vlade Armenije – Hotel Marriot – Zgrada Ministarstava komunikacija i trgovine – Muzej Armenske povijesti i Nacionalna Galerija Armenije. Potom idemo do Centralnog armenskog marketa Vernisaž – spomenik Gareginu Nzhdehu – ostaci stečaka – Centralna Metro stanica sa fontanom – Trg Charlesa Azanvoura – Moskovsko kino – Sjeverna Avenija, glavna šetnica u Erevanu – Labuđe Jezero – Trg slobode i Zgrada Opere – spomenik Aramu Khachaturianu i koncertna dvorana – Francuski trg – Kompleks Kaskada, odakle se pruža fantastičan pogled na Erevan. Slobodno vrijeme za ručak. U poslijepodnevnim satima mogućnost odlaska, uz našeg vodiča, do jedne od poznatih točionica konjaka u Erevanu ( Ulaznica uz doplatu ), gdje ćemo se moći upoznati sa procesom proizvodnje konjaka, te se naravno opskrbiti istim. Preporučamo i odlazak javnim prijevozom do spomenika Majke Armenije, koji se nalazi u Parku pobjede iznad samog Erevana. Ovaj spomenik simbolizira cijelu Armeniju te čuva grad, a istodobno mač usmjerava prema Turskoj. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan EREVAN – MEMORIJALNI CENTAR ARMENSKOG GENOCIDA - GARNI – SIMFONIJA STIJENE – GEGHARD – ETŠMIADZIN - EREVAN
Doručak. Dan ćemo započeti odlaskom do Memorijalnog parka i muzeja armenskog genocida, Tsitsernakaberd, posvećenog progonu Armenaca od strane Turaka. Slijedi kraća šetnja parkom, te slobodno vrijeme za razgled muzeja. ( Ulaznica uz doplatu ). Slijedi vožnja do obližnjeg sela Garni, udaljenog oko 30-ak km od Erevana. Posjetiti ćemo hram Garni, koji je Armenska verzija Partenona ( Ulaznica uključena ), posvećen Bogu Sunca. Šetnja do vidikovca s kojeg se vidi kanjon rijeke Azat s mnoštvom bazaltnih stupova koji nalikuju na "kamenu simfoniju, prirodni fenomen koji je jedan od najljepših u Armeniji. Kraće slobodno vrijeme u Garniju za ručak i odmor, te nastavak putovanja prema samostanu Geghard, kompleksu armenske apostolske crkve koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. S jedne strane samostan je okružen planinom, te je dio čak i uklesan u stijenu. Nakon kraće šetnje samostanom, slijedi povratak u smjeru Erevana. Slijedi odlazak prema od Erevana 20 km udaljenom Etšmiadzinu. Etšmiadzin je religijski kompleks kojim dominira katedrala koju je dao izgraditi Grgur Prosvjetitelj, a koji je zaslužan za uvođenje katoličanstva u Armeniju. Kraća šetnja kompleksom. Dolazak u Erevan u večernjim satima. Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Noćenje.

4.dan. EREVAN – KHOR VIRAP – ARENI – NORAVANK - EREVAN
Doručak. Rani polazak na današnji izlet prema jugu Armenije. Slijedi vožnja prema Khor Virapu, armenskoj apostolskoj samostanskoj crkvi i važnom mjestu hodočašća. Crkva se nalazi na araratskoj visoravni odakle se pruža prekrasan pogled na Armencima svetu planinu Ararat, koja danas nije u sklopu Armenije već geografski pripada Turskoj. Zatim slijedi izlet do samostana Noravank, smješten među predivnim strmim stijenama, koji je ujedno i jedan od najpoznatijih od gotovo 4.000 samostana koliko ih ima u Armeniji. Slobodno vrijeme za ručak u restoranu koji se nalazi u stijeni smještenoj kod kompleksa samostana. Potom odlazimo do špilje Areni, gdje ćemo vidjeti mjesto  gdje je pronađena vinarija stara 6.000 godina. Zanimljivo je kako je u istoj toj spilji pronađena savršeno očuvana kožna cipela stara 5.500 godina ( Ulaznica uključena ). Polazak prema Erevanu. Povratak u večernjim satima. Noćenje.

5.dan EREVAN – SPOMENIK ABECEDI – SEVANAVANK – DILIJAN – GOSHAVANK – TBILISI
Doručak. Odjava iz hotela. Slijedi polazak u smjeru Gruzije. Prvo idemo do jednog netipičnog mjesta, spomeniku armenskoj abecedi. To je zapravo instalacija slova armenske abecede postavljenih na visoravni, te je ujedno i jedno od najboljih mjesta za napraviti fotografiju kao uspomenu na Armeniju. Slijedi vožnja do jezera Sevan. Ovo Armensko ljetovalište smatra se jednim od najviših jezera na svijetu, s obzirom da se nalazi na 1.900 metara nadmorske visine, te je svakako najveće jezero kavkaške regije. Ovo jezero je za vrijeme sovjetskog saveza bilo popularno ljetovalište, stoga je okruženo mnogobrojnim hotelskim kompleksima, od kojih su neki napušteni, a neki i dalje u funkciji. Mi idemo u kraći razgled samostana Sevanavank, smještenog na poluotoku i izgrađenog u 8./9. stoljeću kada je to bio otok. Potom slijedi odlazak prema Dilijanu, omiljenoj destinaciji turista koju posjećuju Armeniju. Šetnja starim gradom Dilijanom koji je zapravo jedna ulica prepuna restorana i drvenih kuća. Slobodno vrijeme za ručak. Nakon ručka, polazak prema obližnjem samostanu Goshavank, koji se nalazi na uzvisini, taman na idealnom mjestu za fotografiju. Kraći razgled samostana te fotografiranje. Potom nastavljamo put prema armensko – gruzijskoj granici. Na granici ćemo promijeniti autobus, te nas do kraja programa preuzima naš gruzijski partner. Obavljanje carinskih i pograničnih formalnosti te vožnja do glavnog grada Gruzije, Tbilisija. Kasni dolazak u Tbilisi. Prijava i smještaj u hotel. Za one koji žele, mogućnost odlaska na večeru u neki od mnogobrojnih restorana u Starom gradu uz pratnju vodiča. Noćenje.

6.dan TBILISI
Doručak. Slijedi pješački razgled Tbilisija uz pratnju našeg vodiča. Glavna gradska avenija Shota Rustaveli gdje se nalaze Zgrada Opere – Nacionalna Galerija – Kashueti crkva Sv. Jurja – Muzej primijenjene umjetnosti – Zgrada gruzijskog Parlamenta – Gruzijski Nacionalni Muzej – Palača Vorontsov. Dolazimo do Trga slobode, centralnog trga Tbilisija gdje ćemo vidjeti kolumnu Svetog Jurja – Gradsku vijećnicu – Zgradu nacionalne Banke. Potom idemo prema Starom gradu Tbilisiju, gdje ćemo se prošetati uskim ulicama starog grada, vidjeti poznatu Plavu kuću, najstariju stojeću kuću u Tbilisiju – Jedna od najčudnijih atrakcija grada, kosi toranj Reza Gabriadza, koji se naslanja na Lutkarski Teatar, te nekoliko puta u danu praznicima nudi pravu lutkarsku predstavu. Definitivno nešto što morate vidjeti! Nastavljamo razgled Starog grada – Sionska katedrala – Most mira, moderni most preko rijeka Kure – Spomenik Kralju vakhtangu Gorgasaliju, osnivaču Tbilisija – Crkva Metekhi Blažene Djevice Marije na  rijeci Kuri. Izlazimo na šarmantni trg Meidan gdje se nalaze mnogobrojni restorani te podzemna tržnica gdje možete kupiti prave, gruzijske suvenire. Ovdje ćemo napraviti pauzu za ručak. Poslijepodne, moguć odlazak žičarom ( Uz doplatu ) uz pratnju vodiča do utvrde Narikala, koja se nalazi iznad Tbilisija, a odakle se pruža zaista jedinstven pogled na cijeli grad, te gradsku katedralu Sameba. Pokraj tvrđave, nalazi se i spomenik Majci Gruziji koji dominira vizurom i gradom. Povratak u Stari grad i uživanje u Tbilisiju. Slobodno vrijeme za večeru ili vlastite sadržaje. Noćenje.

7.dan TBILISI – SIGHNAGHI – KVARELI – GREMI – TBILISI
Doručak. Danas idemo prema sjeveroistoku Gruzije, u posjet najpoznatijoj gruzijskoj vinskoj regiji Kakheti. Dan počinjemo odlasku u najljepši gradić Gruzije, Sighnaghi. Ovo je grad opasan zidinama iz 18. stoljeća, a koji se ujedno smatra Gradom Ljubavi. Prije ulaska u gradić, stati ćemo kod samostana Bodbe, odakle se pruža prekrasan pogled na Kavkaz, a ako je lijep dan, pogled se pruža čak do Armenije i Azerbajdžana. Slijedi kraća šetnja gradom, gdje ćemo vidjeti i prekrasne Murale – Gradske zidine – Bazilika Svetog Grgura. Slobodno vrijeme za ručak, kupnju suvenira ili vina u nekom od pravih lokalnih podruma. Polazak prema Vinskim podrumima Kvareli, koji su sa svojih 8 kilometara, najduži vinski tuneli u Gruziji. Kraća prezentacija gruzijskog sistema izrade vina, te degustacija dvije vrste Gruzijskih vina uz mogućnost kupnje. Krećemo prema utvrđenom dvorcu Gremi iz 16. stoljeća, koji se zajedno sa Crkvom Arhanđela uzdiže iznad sela Gremi. Kraća šetnja utvrdom te slijedi povratak u Tbilisi. Povratak u kasnim večernjim satima. Noćenje.

8.dan TBILISI – ANANURI – MTSKHETA - JVARI – TBILISI
Doručak. Dan počinjemo odlaskom prema Dvorcu Ananuri, srednjovjekovnom kompleksu građevina na umjetnom jezeru na rijeci Argavi. Dvorac se nalazi uz samo jezero, a u kombinaciji sa dvije crkvice prilika je za prekrasne fotografije. Povratak nazad u smjeru Tbilisija, te zaustavljanje u gradiću Mtskheta. Ovaj gradić je nekadašnja gruzijska prijestolnica, te ujedno i sjedište gruzijske pravoslavne crkve i grad u kojemu su Gruzijci prihvatili kršćanstvo početkom 4. stoljeća. Grad i njegovi spomenici su uvršteni na UNESCOV popis. Danas je ovaj grad oaza za turiste i gradić prepun suvenirnica, starih kamenih ulica i tradicionalnih restorana. Prošetati ćemo se gradskim središtem te vidjeti velebnu katedralu Svetitskhoveli, u koju je moguće ući. Slobodno vrijeme za ručak i uživanje u Mtskheti te kupnju suvenira. Prije povratka u Tbilisi, odlazak do samostana Jvari koji se nalazi na brdu iznad Mtskhete, međutim kako se nalazi sa druge strane rijeke, do njega idemo autobusom. Kraći razgled Samostana Jvari, te povratak u Tbilisi. Noćenje.

9.dan TBILISI – GORI - UPLISTSIKHE – KATSKHI KOLUMN – KUTAISI
Doručak. Odjava iz hotela u Tbilisiju. Polazak prema Goriju. Gori je u povijest ušao kao rodno mjesto nekadašnjeg vođe Sovjetskog Saveza, Josifa Visarjonoviča Staljina Džugašvilija. Po dolasku u Gori slijedi razgled spomen Muzeja ( Ulaznica uključena ), spomen parka, te Staljinove rodne kuće koja je danas pokrivena Mauzolejem. Odlazak prema mjestu Uplistsikhe, gradu u stijenama koji se nalazi uz rijeku Mtkvari. Grad je bio važna utvrda za vrijeme provale Muslimana u 8. stoljeću, a napušten je nakon napada Mongola. Danas je muzej na otvorenom. Razgled lokaliteta ( Ulaznica uključena ). Ovisno o vremenu, u Goriju ili kod samog lokaliteta ćemo napraviti i pauzu za ručak. Slijedi polazak prema drugom najvećem gradu u Gruziji, Kutaisiju. Usput ćemo stati na mjestu odakle se pruža pogled na Katskhi kolumnu, stijenu visoku 40 metara, na kojoj se smjestio mali samostan, a koja podsjeća na puno poznatije Meteore u Grčkoj. Nastavak putovanja prema Kutaisiju. Dolazak u Kutaisi u večernjim satima. Za one koji žele, mogućnost odlaska na večeru u neki od restorana uz pratnju vodiča. Noćenje.

10.dan. KUTAISI – KANJON OKATSE – DADIANI PALAČA - BATUMI
Doručak. Odjava iz hotela. Ujutro kraća šetnja i razgled Kutaisija uz pratnju vodiča: Trg David Agmashenebeli – Fontana Colchis – Teatar Meskishvili – Gradska vijećnica – Zgrada Opere – Kraljevski Distrikt – Zlatni Marquee – Stari Grad – Most Tetri – Zelena Tržnica. Slijedi polazak prema jednom od najljepših kanjona Gruzije – Kanjonu Okatse. Dubina ovog kanjona doseže i do 50 metara. U proteklih nekoliko godina gruzijske vlasti su duž kanjona napravile nekoliko pješačkih staza, kojima ćemo se i mi prošetati, a sa kojih se u pruža prekrasan pogled te se gotovo osjećate kao da ste u oblacima. Ovisno o gužvi na cesti i vremenu koje provedemo u kanjonu, u okolici ćemo napraviti pauzu za ručak. Potom slijedi vožnja do Dadiani palače, locirane u gradu Zugdidi u regiji Samegrelo. Ova palača je nekadašnji dom porodice Dadiani, te je danas vojni muzej i mjesto sa velikim brojem predmeta značajnim za gruzijsku povijest ( Ulaznica uključena ).Polazak prema Batumiju, najvećem i najpoznatijem gruzijskom ljetovalištu na Crnom Moru. Dolazak u Batumi u kasnim večernjim satima. Smještaj u hotel. Orijentacijska šetnja rivijerom i centrom grada uz pratnju vodiča. Noćenje.

11.dan BATUMI
Doručak. Danas je dan za pješački razgled Batumija te slobodno popodne za uživanje na plažama Crnog Mora. Krećemo sa razgledom: Žičara Argo – Turski kvart – Batumi Piazza – Europski trg i Medejin stup – Trg Teatara – Astronomski sat - Toranj s rakijom Chacha – Gradska Luka – Rotirajući spomenik Ali i Nino – Abecedni toranj – Batumi Toranj – Kolonade – Plešuće Fontane – Ljetni drveni Teatar – Šetnja rivijerom i vrtovima Batumija – Centralni Park i Jezero Nurigeli. Poslijepodne slobodno vrijeme za vlastite sadržaje i uživanje na plažama. Oni koji se ne žele kupati, mogu se opustiti uz gruzijsko vino i nargilu. Preporučamo i vožnju Argo žičarom ili posjet Delfinarijumu koji se nalazi u gradu. Noćenje.

12.dan BATUMI – PROMETEJEVA ŠPILJA - BORJOMI
Doručak. Odjava iz hotela. Ujutro odlazak prema možda i najpoznatijem turističkom lokalitetu Gruzije, Prometejevoj Špilji, lokaciji gdje je prema mitu Zeus okovao Prometeja. Šetnja od cca kilometar i pol samom špiljom uz prekrasan pogled na prirodne formacije koje se miješaju sa umjetnim svjetlom te pružaju nezaboravnu kulisu ( Ulaznica uključena ). Razgled špilje, te slobodno vrijeme za ručak u jednom od okolnih restorana. Polazak prema gradiću Borjomi, poznatom po proizvodnji mineralne vode. Smještaj u hotel, te kraća šetnja uličicama ovog malog gradića. Slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.

13.dan BORJOMI – VARDZIA - DVORAC RABATI – TBILISI
Doručak. Odjava iz hotela. Slijedi vožnja do kamenog grada Vardzie, sagrađenog u drugoj polovici 12. stoljeća, od strane kraljice Tamare, koja je vladala Gruzijom u njeno zlatno doba. ( Ulaznica uključena ). Vjeruje se da je gotovo 50.000 ljudi nekada živjelo u ovim pećinama. Ovdje su se nalazili vinski podrumi, ljekarne, prodavaonice, prostori za dnevni život kao i kuće za svećenike. Čak 13 katova uklesanih u stijene sačinjavali su ovaj kompleks. Danas je očuvano 30% ovog kamenog grada. Slijedi vožnja do obližnjeg dvorca Rabati, koji je ujedno i najveći i najljepši dvorac Gruzije, a nalazi se u gradu Akhaltsikhe. Ovaj dvorac izgrađen je u 9. stoljeću, te je kroz godine vladavine raznih carstava dobio svoj konačni izgled. ( Ulaznica uključena ) Najveći utjecaj ostavili su Otomani. Ovo je veliki kompleks, u kojemu se između ostaloga nalazi i nekoliko restorana, pa ćemo tu imati pauzu za ručak. Nastavak vožnje prema Tbilisiju, gdje dolazimo u večernjim satima. Smještaj u hotel. Noćenje.

14.dan  TBILISI – VARŠAVA - ZAGREB
Ranojutarnji transfer do zračne luke Tbilisi i prijava na let za Varšavu. Polijetanje zrakoplova u 04.55 sati (na polasku 01.11. u 05.50 sati) na liniji LO724 (LOT). Dolazak u Varšavu predviđen je u 06.40 sati (na polasku 01.11. u 06.45 sati), a nastavak leta prema Zagrebu u 09.45 sati na liniji LO611 (LOT) (na polasku 01.11. u 15.50 sati na liniji LO613 (LOT)). Dolazak u Zagreb u 11.25 sati (na polasku 01.11. u 17.30 sati).

***Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

HOTELI
REPUBLICA HOTEL YEREVAN 4*
Smješten u srcu Erevana, na 2 minute hoda od Trga Republike, hotel Republica Erevan je prvi stopostotni hotel u Armeniji. U hotelskom dizajnu se odlikuje izvedenost zanimljivim rješenjima koja uključuju znatiželjne kolaže armenskih antičkih tepiha, kao i prepoznatljive detalje koji uključuju armensku kulturu i povijest. Hotelske sobe sadrže besplatni bežični pristup internetu, klimatizacijski uređaj, hladnjak i TV ravnog ekrana sa SAT kanalima. Kupaonice su opremljene sušilom za kosu. Izvrsno osoblje s izuzetnom razinom proaktivne, diskretne i dosljedne usluge učinit će Vaš boravak nezaboravnim.
HOTEL CITRUS TBILISI 4*
Hotel Citrus je lociran pored parlamenta Gruzije u Tbilisiju, na 7 minuta hoda od Trga slobode. Hotel je opskrbljen besplatnim pristupom Wi-Fi internetom. Sve sobe su opremljene minibarom, sadržajima za kavu i čaj, sefom i TV-om s kabelskim i SAT kanalima, a kupaonice su opremljene sušilom za kosu i besplatnim toaletnim potrepštinama. Klimatizirane sobe imaju pogled na Stari Tbilisi, a neke sobe imaju terasu s panoramskim pogledom na grad. Hotelski restoran nudi europska i gruzijska jela te se u sklopu istog nudi i buffet švedski doručak. Beluga bar sadrži koktele i veliku paletu alkoholnih i bezalkoholnih pića.
LE MERIDIEN HOTEL BY MARRIOTT 5* BATUMI
Hotel je lociran na samo 200 metara do plaže. Objekt posjeduje 105 ukusno uređenih i namještenih soba i apartmana sa zadivljujućim pogledom na Crno More. Gostima su na raspolaganju vrt i terasa za sunčanje. Sve smještajne jedinice hotela imaju mirne boje i nude klimatizacijski uređaj i grijanje te su opremljene ormarom, prostorom za sjedenje, mini barom i vlastitom kupaonicom. Sve sobe imaju balkon s pogledom na more. U sklopu hotela se poslužuje doručak.
TSKALTUBO PLAZA 4* KUTAISI
Hotelski objekt je udaljen vožnjom cca 20 minuta od Kutaisija. Smješten u zelenom području, 300 m od jezera Tsivi i preko puta glavnog parka poznat po termalnim kupkama. Hotel Tskaltubo Plaza nudi besplatni WiFi, a svojim gostima nudi sobe sa centralnom klimatizacijom, električnim čajnikom, sušilom za kosu i TV ravnog ekrana sa SAT kanalima. Gosti mogu objedovati u restoranu te uživati u jelima iz nacionalne kuhinje. U sklopu hotela se nalazi i bar te popločani kafić sa širokim izborom pića. Gosti mogu koristiti fitness teretanu.
GOLDEN TULIP BORJOMI 4*
Smješten u Borjomi, Golden Tulip je smješten u kući iz 19. stoljeća, koju je sagradio iranski konzular Mirza-Reza Khan kao ljetnu kuću sa spa uslugama. Danas se ovaj lokalitet smatra jedinstvenim spomenikom kulture. Hotelski objekt je opskrbljen besplatnim Wi-Fi internetom, restoranom, restoranom, spa centrom i bankomatom. Sve sobe su opremljene balkonom s pogledom na planinu te sadrže klimatizacijski uređaj, TV ravnog ekrana i stol, a neke sobe imaju i popločani dio dvorišta. Svakog jutra se u objektu poslužuje buffet doručak. Objekt posjeduje hidromasažnu kadu i fitness centar.


Fotografije & video

01


3

Armenia - Khor Virap

Armenia - Khor Virap

Armenia - Khor Virap

Armania - Noravank

Armania - Noravank

Armenia

Armenia

TERMIN GARANTIRANOG POLASKA

HOTELI 4*

29.08. – 11.09.2021.

FM 9.990 kn, RC 10.490 kn

01.11. – 14.11.2021.

FM 8.990 kn, RC 9.490 kn

ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE (obavezna doplata prilikom rezervacije aranžmana)

3.290 kn

Mogućnosti plaćanja

visa mastercard diners american maestro paypal

Cijena aranžmana uključuje:

 • Prijevoz zrakoplovom prema programu
 • Transfere autobusom zračna luka - hotel – zračna luka
 • Sve transfere između gradova prema programu
 • Težina prtljage: 1 komad prtljage do 23 kg koji se predaje i 1 komad ručne prtljage koji možete sa sobom ponijeti u putničku kabinu, maksimalne težine 8 kg i zbroja dimenzija do 115 cm (55x40x20)
 • Smještaj u hotelima 4* na svim destinacijama
 • 5 noćenja u hotelu 4*  na bazi doručka u centru Erevana
 • 4 noćenja u hotelu 4*  na bazi doručka u centru Tbilisija
 • 2 noćenja u hotelu 4* na bazi doručka u centru Batumija
 • 1 noćenje u hotelu 4* na bazi doručka u centru Kutaisija
 • 1 noćenje u hotelu 4* na bazi doručka u Borjomiju
 • Pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom cijelog putovanja
 • Lokalnog vodiča na putovanju prilikom razgleda lokaliteta
 • Sve razglede prema programu u Gruziji i Armeniji
 • Ulaznicu za hram Garni
 • Ulaznicu za vinski podrum Kvareli uz degustaciju dvije vrste vina
 • Ulaznicu za dvorac Gremi
 • Ulaznicu za kameni grad Uplistsikhe
 • Ulaznicu za Staljinov muzej u Goriju
 • Ulaznicu za Okatse kanjon
 • Ulaznicu za Dadian palaču
 • Ulaznicu za Prometejevu špilju
 • Ulaznicu za dvorac Rabati
 • Ulaznicu za kameni grad Vardzia
 • Boca vode ( 0,5l ) po osobi na dan
 • Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i realizaciju putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • Pristojbe zračnih luka i naknadu za izdavanje zrakoplovne karte 3.290 kn (zrakoplovne pristojbe – obavezna doplata prilikom rezervacije aranžmana)
 • Nadoplata za jednokrevetnu sobu (plaćanje isključivo u kunama prije putovanja):
  - Polazak 29.08.: 3.600 kn
  - Polazak 01.11.: 3.000 kn
 • Nadoplatu za 12 polupansiona u hotelima: 1.700 kn (plaćanje isključivo u kunama prije putovanja)
 • Obroke koji nisu uključeni u cijenu
 • Ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana
 • Sve što nije navedeno pod cijena uključuje
 • Fakultativne izlete
 • Kartu za Žičaru u Tbilisiju -  cca 10 Lari
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja 

Informacije:

RED LETENJA

VRIJEME LETA

Polazak 29.08.2021.

LO 614 ZAG - WAW

17:45

19:20

LO 727 WAW - EVN

22:15

03:50+1

LO 724 TBS - WAW

04:55

06:40

LO 611 WAW - ZAG

09:45

11:25

Polazak 01.11.2021.

LO 614 ZAG - WAW

18:10

19:45

LO 727 WAW - EVN

22:10

04:40+1

LO 724 TBS - WAW

05:50

06:45

LO 613 WAW - ZAG

15:50

17:30

 

•    Za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica
•    Važno: Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.
•    Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa
•    Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih
•    Rok prijave za putovanje: 21 dan prije polaska ili do popunjenja kapaciteta
•    Potrebno je minimalno 20 putnika kako bi se putovanje održalo
•    Avioprijevoznik: LOT Polish Airlines

VAŽNA NAPOMENA

 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja i podložna su promjeni,
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte,
 • U slučaju izvanrednih (charter) letova, red letenja je podložan promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put,
 • Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom vremenu polaska (leta), kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),
 •  Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
 • Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

COVID-19 SIGURNA REZERVACIJA
Za sve nove rezervacije moguća je promjena termina putovanja i promjena destinacije prije putovanja u slučaju nepredvidivih situacija izazvanih COVID-19 pandemijom.
Prilikom rezervacija putovanja tokom trajanja pandemije moguća je uplata od 200 kn po osobi za rezervaciju termina.
U slučaju niže navedenih razloga, svi putnici koji uplate putovanje, a isto bude otkazano od strane agencije utjecaja bilo kojeg od navedenih razloga na popunjavanje aranžmana imaju pravo na 100% povrat novca. Navedeno se odnosi na sve nove rezervacije u 2021. godini za vrijeme trajanja pandemije.
•    Ukoliko je na destinaciji uvedena obveza testiranja na COVID-19, bilo na destinaciji vašeg putovanja ili da je to po povratku u Republiku Hrvatsku nakon putovanja (ne vrijedi u slučaju da je osigurano besplatno testiranje)
•    Ukoliko je prema svjetskim COVID-19 listama u zemlji u kojoj se nalazi destinacija putovanja uvedena zabrana putovanja građana Republike Hrvatske
•    Ukoliko je uvedena obavezna karantena ili samoizolacija po dolasku na destinaciju ili povratku u Hrvatsku
•    Svi garantirani polasci ne smatraju se garantiranim u slučaju loše epidemiološke situacije na destinaciji sukladno gore navedenim točkama
•    Prilikom autobusnih putovanja agencija će se pridržavati svih u tom trenutku zakonski propisanih mjera. Ukoliko u slučaju promjene određenih mjera nije moguće održati putovanje, isto će biti odgođeno te putnicima biti ponuđen povrat akontacije
Ukoliko putnik otkaže putovanje, a da nije u obzir uzet jedan od gore navedenih parametara za uplaćeno putovanje vrijede redovni opći uvjeti putovanja turističke agencije. Gore navedeni uvjeti ne vrijede u slučaju da se putnik sam zarazi na putovanju, dobije simptome ili bude pozitivan na COVID-19 virus prije, za vrijeme ili poslije putovanja. U tom slučaju također vrijede Opći Uvjeti turističke agencije.

Broj putnika:

Minimalni broj: 20

Odgovorni organizator:

Opće informacije

Često postavljena pitanja

 • Mogućnosti plaćanja

ne propuštaj

ništa

budite prvi koji će saznati sve o našim izvrsnim first minute ponudama, neponovljim last minute ponudama, novim putovanjima... prijavite se na naš newsletter i ne propustite najbolje ponude.

Mondotravel newsletter